PELASTUKSENI, PIHKAVOIDE

28/10/2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa pihkavoiteeseen kesämarkkinoilla, jossa torikauppiaan puheet voiteen tehosta kuulostivat kaikkine ylistyssanoineen olevan kun suoraan ostos tv:stä. Tuote kuulosti siis liian hyvältä ollakseen totta, joten jätin sen lopulta ostamatta. Kuitenkin kun leikkaushaavasta kertovaan postaukseen teistä moni suositteli pihkavoidetta, aloin uskoa että ehkä se tosiaan voisikin toimia.

Marssin suoraan ensimmäiseen vastaan tulleeseen luontaistuoteliikkeesseen ja ostin sieltä männynpihkavoidetta. Kuusen pihkasta valmistettu tehty voide olisi kuulemma ollut vieläkin tehokkaampaa, mutta se oli valitettavasti kuulemma kaikkialta loppu.

Leikkauksetani tulee ensi viikolla kaksi kuukautta, mutta eräs pahassa risteyskohdassa ollut haava ei umpeutunut millään. Jouduin käymään kerran viikossa haavanhoitajalla ja hoitamaan siinä välissä itse haavaa kotona. Erittävävä haava oli onneksi melko pinnallinen, mutta jostain syystä se ei vaan mennyt millään umpeen. Sairaalassa tehdyn haavanhoidon ansiosta se ei onneksi kuitenkaan pahentunut. Haavasta otetut bakteerinäytteet katosivat matkalla laboratorioon ja lopulta lääkäri määräsi minulle varmuudeksi antibiottikuurin. Olin kuitenkin syönyt juuri edellisellä viikolla antibiottia toiseen vaivaan, joten en halunnut syödä heti uutta kuuria putkeen.

En tiedä oliko ajoituksella myös osuutta asiaan, mutta pihkavoiteen käytön jälkeen viikkokausia auki ollut haava umpeutui yllättäen alle viikossa. Ihan mieletöntä! Tutkimusten mukaan tuo pihka edistääkin haavojen parantumista, sillä siinä on antibakteerinen vaikutus. Tämän lisäksi on näyttöä siitä, että pihka itseasiassa edistää haavan ihon umpeutumista – minäkin sen todistin!

Kiitos siis paljon vinkistä kokeilla voidetta haavaan, jopa tällä vähemmän vaikkutavalla mäntypihkalla oli todella merkittävä vaikitus – haluan vielä joskus testata tuota kuusenpihkaa. Onko teillä muilla yhtä hyviä kokemuksia tästä voiteesta?


7 Responses to “PELASTUKSENI, PIHKAVOIDE”

 1. Paula sanoo:

  Apteekissa myydään Abilar-nimellä Suomessa valmistettua pihkavoidetta ja muita tuotteita, joista olen saanut valtavan avun! Näistä on aivan lääketieteelliset julkaisut ja tutkimukset tehty väitöskirjaa myöten

  https://www.repolar.com/fi/

 2. Mulla on käytössä tervapihkavoide,on ihan huippua ihon epäpuhtauksille!

 3. Jonna sanoo:

  Mun koira kärsii kausittain allergian aiheuttamasta ihottumasta ja korvavaivatkin on tulleet tutuiksi. Pitkään etsittiin hyviä lääkkeitä ja käytiin rampattiin eläinlääkärillä. Kunnes vastaan tuli eläinlääkäri, joka antoi ruokintaan ihanan maalaisjärjellä varustettuja ohjeita ja pari hyvää tuotevinkkiä. Nyt ihottuman alut hoidetaan apteekin lemmikkihyllyn pyyhkeillä, joissa on mukana pihkaa ja päälle hunajavoidetta. Pihkapyyhkeillä puhdistetaan myös säännöllisesti korvat ja tassuvälit 🙂 meillä ei enää rapsutella niin paljon ja rokoteta lompakkoa, ollaan pihkassa pihkaan (ja myös hunajaan) <3

 4. Juttis sanoo:

  Tottahan toki nuo pihkavoiteet auttavat. Isälleni sitä määrättiin jalan amputoinnin yhteydessä tyngän haavaan ihan sairaalan puolesta.

 5. Jusu sanoo:

  Mä kokeilin juuri hiljattain itse pihkavoidetta rikkoutuneelle iholle ja samoin sukulaiseni kokeili samaa pihkavoidetta hapon syövyttämälle iholle ja tulokset olivat loistavia! Linkkaan tähän mun postauksen aiheesta 🙂

  http://tuubitoleranssi.blogspot.fi/2017/12/ihmeellisen-tehokas-pihka.html

 6. Minni sanoo:

  Miä olen käyttänyt Metsän Emännän Pihkasalvaa, toimii vaikka mihin! <3 <3

Kommentoi