HEIPPA LOMASUUNNITELMAT

9/10/2017

Ostin alukeväästä hyvästä tarjouksesta lennot itselleni ja pojille Bankogiin. Tarkoitus oli lomailla reilu pari viikkoa kolmistaan silloin kun lyhentyneet päivät ja tummanharmaat sadesäät painaisivat mielen ja jaksamisen alas täällä kotosuomessa.

Suunitelmissa oli matkustaa rauhalliselle saarelle jossa olisi vain silminkantamattomiin valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä, käydä melomassa kajakeilla hienoissa tippukiviluolissa, ihailla värikkäitä kaloja ja koralleja, kiivetä ylös viidakkoon ja uida vesiputouksen alla apinoiden hyppiessä vieressä, nähdä ihmeellinen suurkaupunki valoineen ja kuuluisine temppeleineen, uida pilvenpiirtäjän katolla olevassa uima-altaassa ja ostaa iltatorilta erikoisia herkkuja. Tarkoitus olisi lähteä kolmen viikon päästä, enkä voi uskoa tätä, mutta vaikuttaa kovasti siltä ettemme pääsekkään lähtemään.

Keväällä lentoja ostaessani minulla toki oli tiedossa viimeistään syksyn alussa koittava leikkaukseni. Olin kuitenkin luottavainen, että jos en saisi peruutuspaikkaa jo ennen kesää, minut leikataisiin kuitenkin hoitotakuun puitteissa viimeistään elokuun alussa. Jotenkin tuossa loppukesän häähulinassa koko leikkaus unohtui kokonaan, enkä osannut ihmetellä viivästynyttä leikkausaikaa kunnes se vihdoin tuli viikon varoituksella.

Vielä tässäkin vaiheessa suhtauduin optimistisesti että pääsisimme silti lähtemään matkaan. Kuitenkin, kuten jo aiemmin kerroin, parantumiseni kanssa on ollut vähän ongelmia. Haavat aukeilevat jatkuvasti kun ihosta puskee ulos sulamattomia tikkejä. Lisäksi vasemman rinnan alla on ollut jo muutaman viikon ajan peukalonpään kokoinen erittävä avohaava joka ei jostain syystä vain mene umpeen.

Kivut alkavat olemaan jo hyvin kurissa, mutta haavojen takia minun täytyy silti ottaa rauhassa. Tulehdusriski avonaisten haavojen takia on myös suuri. En voisi reissussa uida ollenkaan meressä tai uima-altaassa, suihkustakin voi hyvin saada jonkun pöpön. Olisi kauheaa sairastua ja olla samalla vastuussa yksin lapsista.

Hidas toipuminen on ottanut koville, mieli on ollut vähän maassa, eikä tämä matkan peruuntuminen ole yhtään auttanut asiaa. Vaikka samaan aikaan murehdinkin, että miten voin muka olla reilu kaksi viikkoa erossa Oskusta, niin olisi silti ollut aivan ihana lähteä. Aurinkoterapia ja pari uutta pisamaa olisivat piristäneet aikalailla.

Ensi vuonna sitten uusi yritys!


5 Responses to “HEIPPA LOMASUUNNITELMAT”

 1. Muff sanoo:

  Voi harmi mutta parempi vaan pelata varman päälle. Mullakin meni syksyn aurinkoloma pieleen kun matkaseura sairastui. Onneks rahat sai takas ja lomapäivät säästy, uutta reissua suunnittelemaan ☺️

 2. Susannie sanoo:

  Moikka,

  Kuulostaa tosi kurjalta. Oletko kuullut/ kokeillut pihkavoidetta avonaiseen haavaan? Isoäidilläni oli hankalan lonkkaleikkauksen jälkeen pitkään yksi haava auki ja se saatiin lopulta hoidettua tuon pihkavoiteen avulla melko nopeastikin. Ei ehkä riitä siihen että pääsisitte lähtemään, mutta saattaisi tuoda helpotusta kuitenkin. Tsemppiä!

 3. Camilla sanoo:

  Se on ihan ymmärrettävää, että tuossa tilanteessa vituttaa! Itsellä pääsi itku, kun kesällä meni lomamatka perseelleen, kun lähtöpäivänä makasin sairaalassa. Jos et saa matkaa siirrettyä, niin pyydä lääkäriltä todistus, jossa infona matkustuskielto terveydellisistå syistä, niin saat peruttua matkan ja suurimman osan rahasta takaisin. Omavastuun korvaa matkavakuutus, joten ei tuu tappioita. 🙂
  Sit vaan uutta reissua kehiin, kun terveys antaa myöden. <3 Haleja!

 4. neito sanoo:

  Mäkin komppaan tuon pihkavoiteen puolesta. Sitä on testattu myös ihan sairaalassa lääkäreiden toimesta ja toimii ja nimenomaan hankalasti / huonosti paraneville haavoille.

Kommentoi