PELLAVALAKANOITA JA LUOMUJÄÄTELÖÄ

18/06/2017

Kaupallisessa yhteistyössä JYMYn kanssa.

Turha sitä on kieltää tai yrittää salailla. Moni sen teistäkin jo tietää. Rakastan syödä jäätelöä sängyssä. Välillä suoraan purkista, välillä taas makuja sekoitellen koristeiden kansssa. Lähikaupasta lähtee mukaan yleensä musta JYMY-purkki.

JYMY-luomujäätelöt valmistaan pienessä jäätelötehtaassa Aurassa, vain muutaman kilometrin päässä luomutilalta josta jäätelöihin käytetty maito aamuisin, tuoreena ja vastalypsettynä sinne toimitetaan. Käsityön määrä jäätelön valmistuksessa on huomattava, jopa vaniljan siemenetkin irroitetaan käsin, laatuvaatimukset täyttävävästä madagaskarilaisesta luomu-vaniljatangosta raaputtaen.

Jäätelöiden perustana onkin siis aidot puhdaat maut ja lähitehtaalta tuleva luomumaito. Itse arvostan jäätelöissä sitä, ettei niissä ole mitään ylimääräistä ja jäätelö maistuu juuri niiltä mauilta miltä pitkääkin. JYMYn tapa valmistaa jäätelö ei ole todellakaan se helpoin, mutta takaa luonnollisen puhtaan ja poikkeuksellisen herkulliset jäätelöt.

Jäätelöillä herkuttelulle ei tarvitse keksiä sen kummempia syitä, yleensä se itselläni voi olla vain pieni pystähtymis -tai hemmotteluhetki keskellä päivää. Välillä on taas ihana loihtia näyttävät annos joko ihan vain itselle tai pikaystävälle ja hautautua jäätelökulhon kanssa peiton alle katsomaan leffaa.

JYMY-jäätelöitä löytyy monia ja ne ovat puhtaita single-makuja, joten niitä voi yhdistellä vapaasti keskenään. Lisäksi valikoimista löytyy täysin vegaaniset uutuudet. Oma suosikkini on ehdottomasti laku, joka maistuu ihan sellaisenaan mutta sopii ihanasti myös esimerkiksi sitruunajäätelön kanssa. Ihanan raikas yhdistelmä on myös puolukka-mustikka. Suomi100 juhlavuoden hengessä kehitetty Mänty-jäätelö on myös melkoisen kiinnostava uutuus.

Tänään vietetään sateista kotipäivää ja kun eiliset herkuttelut kiireessä jäivät, voi taas hyvällä omalla tunnolla hautautua sänkyyn ja ottaa yöpyödälle kulhollinen mansikoita ja raparperijäätelöä ja päästä kesätunnelmaan makujen kautta.

Minkälaisia jäätelöannoksia te tekisitte JYMY-jäätelöistä? Vastanneiden kesken arvon kolme 30 €:n arvoista lahjakorttia, joilla voi ostaa JYMY-jäätelöä! Arvonta päättyy 22.6.


62 Responses to “PELLAVALAKANOITA JA LUOMUJÄÄTELÖÄ”

 1. Juulia sanoo:

  Jymyn jäätelöt ovat aivan tajuttoman hyviä. Kesällä ihana yhdistelmä on jäätelö kuin jäätelö erilaisten tuoreiden marjojen kanssa. Mäntyjäätelö oli todella hyvää ja pitää testata sitä tuoreiden mansikoiden kanssa!

 2. Elva sanoo:

  Suklaajätski menee ihan sellaisenaan vaikka jostain värikkäästä kulhosta, vaniljajätskiä vaikka jonkun marjaleivonnaisen ohessa ja tota mäntyjätskiä on kyllä pakko maistaa! Sen kanssa vois sopia vaikka mustikat

 3. Heidi Pii sanoo:

  Näyttää ja kuulostaa tosi ihanilta! Mänty??!! Pakko ostaa, eikä aikaisemmin kauhistelemani hintakaan kuulosta pahalta, kun kerroit prosessista enemmän!

 4. Primrose sanoo:

  Mä tykkään lakritsijäätelöstä, joten lähtisin sitä kokeilemaan vaikka tuoreiden marjojen tai sitruunamarenkien kanssa. Nams! 😛

 5. Henna sanoo:

  Mansikka-raparperi kesän kunniaksi. En ole Jymyjä vielä maistanutkaan. Pitää ottaa purkki testiin☺

 6. Kaura sanoo:

  Lakujäätelöä ja lemoncurdia. :p

 7. Helena sanoo:

  Kaksi marjaa mansikka ja mustikka tuoreitten marjojen kera olis hyvää.

 8. Rose sanoo:

  Yhdistäisi sitruuna- ja lakujäätelöt, kaveriksi ehkä vielä lemon curdia!

 9. Huldamaria sanoo:

  Mäntyjäätelöä ja kuusenkerkkäsiirappia!

 10. Pipsa sanoo:

  Lakritsi on suosikkini 🙂

 11. Bianca** sanoo:

  Vaniljajäätelöpallo metsästä kerättyjen mustikoiden kera <3 Lakujäätelöä menee kesässä monta pakettia eikä se kaipaa kaverikseen kuin ehkä pari keksiä, Jymyn jäätelöä en ole maistanutkaan.. Herkullista kesää!

 12. veera sanoo:

  Mustikkajädeä lakkahillon kera. Ja tietty kahvia messiin!

 13. manna sanoo:

  Kaikkia makuja kulhoon ja syömään:)

 14. Tarja sanoo:

  Suklaa-vaniljasekoitus kastikkeella ja kermavaahdolla, miksei myös mansikoita sekaan. Nam.

 15. Jenny sanoo:

  Lakritsi Jymyä herkuttelen ihan pelkästään, se on niin hyvää! Vanilja on toinen lempparini, siihen yhdistän suomalaisia marjoja, niin täydellinen jäätelöannos on valmis. 🙂

 16. Annie sanoo:

  Haluaisin maistaa uusia vegaanisia makuja, söisin jäden lauantai-iltana saunan jälkeen ihan sellaisenaan purkista, sopivasti sulaneena pehmismäiseksi! 🙂

 17. Tami sanoo:

  Laku!!!! Ja ehkä yhdistäisin jotain marjajäätelöö sen kanssa hmm. I want

 18. Riina sanoo:

  Sitruuna-lakritsista tulisi varmasti herkullinen annos 🙂

 19. Amer sanoo:

  Lakujädee lakupötköillä 🙂

 20. NinaM sanoo:

  Jymy menee aina suoraan purkista isolla lusikalla, lakritsi parasta mutta kaikki käy!

 21. Penni sanoo:

  Laku on lempparini ja pelkilleen vaan:D

 22. Aino sanoo:

  Vegaaninen minttusuklaa on uusi lempparini ja menee aivan sellaisenaan. Sitä ennen vannoin lakritsa – maun nimeen <3

 23. Iiris sanoo:

  En oo koskaan testannu Jymyjä, mutta musta tuntuu että laku ja sitruuna toimii!

 24. Anna sanoo:

  Mä tekisin bananasplitin jymyn suklaajäätelöstä!

 25. Hanna sanoo:

  Onpas kauniita kuvia. Haluaisin maistaa tuota mänty-jäätelöä. Mukaan kulhoon viipaloituja suomalaisia tuoreita mansikoita. Nam 🙂

 26. Hanna sanoo:

  Vegaanisia jäätelöitä sekoittaisin keskenään ja lisäisin marjoja, manteli- tai pähkinävoita, hilloa, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja raakasuklaata. Usein kuorrutan hedelmät pikaisella raakasuklaakuorrutuksella, kovetan pakastimessa ja lisään jätskin päälle.

 27. Piia sanoo:

  Mummoni tekemän raparperihillon kanssa joko vanilja- tai mansikkajäärelöä!

 28. Anu sanoo:

  Pakkohan tuota mäntyä olisi kokeilla!

 29. Noora sanoo:

  Asun itse Aurassa ja tuote on hyvinkin tuttu, tänään viimeksi söin sitä naapurin luomukahvilassa! Sitruuna puolestaan on mauista paras ja on parhaimmillaan sellaisenaan!

 30. Anna-Maria sanoo:

  Myös minun lempparini on Jymyn lakritsi. Jos yhdistän sen johonkin, sen on oltava sitruunasorbetti. Vegaaniuutuksia en ole vielä maistanut, mutta odotan niiden maistelua kovasti. Myös vanilja on taivaasllinen. Yleensä syön sitä pelkästään, mutta kesällä aion yhdistää sitä kaikkiin mahdollisiin marjoihin sekä raparperi-banaanipaistokseen.

 31. Salla sanoo:

  Yleensä syön jätskiä ihan pelkästään. Jymyn jätskejä en ole vielä maistanut, mutta täytyy tutkia löytyykö niitä kaupoista täältä maaltakin. Vaniljajäätelö sopisi varmasti yyvin vaikkapa raparperipaistoksen kaveriksi.

 32. milla sanoo:

  Tekisin annoksen suklaajätskin ympärille!

 33. Kati sanoo:

  No eipä ole vastaan tullut vielä tällaisia ihanuuksia ..kaikki vegejätskit kuulostaa loistavilta ja lakritsi, se on mun pahe Täytyy kyllä ehdottomasti ottaa testiin, jos täältä vain niitä löytyy..

 34. Irma sanoo:

  Sitruuna ja suklaa ehdottomasti !!!

 35. Elina sanoo:

  Onpas näissä yllättävänkin paljon makuvalikoimaa. En kyllä näin heti osaa päättää, mitä jäätelöä maistaisin ensimmäisenä, mutta kysymykseen vastaisin, että ehdottomasti isoja annoksia! Jäätelöähän ei vaan voi syödä sillai pikkusen…

 36. Satu sanoo:

  Lakritsi on hyvä ihan sellaisenaan. Tuota mänty jäätelöä on ihan pakko kokeilla!

 37. Sennu sanoo:

  Itse olen testannut vasta Jymyn mansikkajäätelöä, joka oli kyllä todella raikas uusi tuttavuus. Mitä jäätelöannoksiin tulee, mielestäni yksinkertainen on kaunista. Paria eri makua sekaisin ja hyvää kastiketta joukkoon, ei siihen sen kummempaa tarvita!

 38. Jenna sanoo:

  En oo vielä jymyjä maistanut, mutta lakritsin ystävänä luulen että se olis lemppari! Siihen vois yhdistää ainakin vaniljaa.

 39. Maiju sanoo:

  Itse testaisin kyllä lakua ja sitruunaa, yhdistelmä on muutenki ihan huippu! Siihen kaveriksi vielä lakun paloja:-)

 40. eltsi sanoo:

  Lakritsia ja kahden marjan yhdistelmää voisi kokeilla niin olisi varmaan sopivasti makeutta ja raikkautta 🙂

 41. Myy sanoo:

  Suomen kesä tiivistyisi raparperin ja vaniljan yhdistelmään! :p

 42. Hanna sanoo:

  Sait ylipuhuttua, pakko testata lakun ja sitruunan yhdistelmä 🙂

 43. Johanna sanoo:

  Sitruuna ja lakritsi sopivat yhteen, mutta jos ihan haluaa alkaa hullutella niin lasiin kannattaa laittaa pari palloa suosikkijäätelöä ja sitten täyttää loppu tila limulla. Esim. sprite ja sitruunajäätelö sopivat hyvin yhteen ja kola&suklaa. Vain mielikuvitus on rajana parasta yhdistelmää etsiessä.

 44. -Hannis-- sanoo:

  Lakujätski ja tuoreet vadelmat ois aikas ihana yhdistelmä!

 45. LauraH sanoo:

  Mulle lakukippo ja iso kahvi! Pojalle marjajätski ja ne pienet suunpielet täynnä valuvaa jäätelöä. Mieheni voin kuvitella irvistelmässä sille mäntyjädelle ulkomaalaisena! Siinä meidän setti 😉

 46. Minttu-Maaria sanoo:

  Mun jäätelöannokseen tulis mustikkaa ja kahta marjaa sekä valkosuklaa hippuja 🙂 naam ai että tekis mieli jätskii

 47. koiris sanoo:

  En ole vielä maistanut noita mutta monessa paikassa kyllä törmännyt. Ehdottomasti ekana haluaisin testata lakua. Oma annokseni olisi lakua lakulla, eli vielä vaan lisää jotain lakukikkareita päälle :=)

 48. Tuija sanoo:

  Jymyn jäätelöt on kyllä ihan parhaita! Tärkein kriteerini jäätelöannokselle on suuri koko, ehkä paria makua muutama lohkare ja päälle reilusti kastiketta 🙂

 49. Elsku sanoo:

  Lastaisin kippoon suklaajäätelöä ja päälle turaus kermavaahtoa!

 50. Anne sanoo:

  Pallo lakritsijäätelöä ja lakritsikastiketta päälle. Yksinkertaista ja hyvää 🙂

 51. Mimmu sanoo:

  En ole ikinä maistanut JYMY jätskejä, mutta tekisin juhannuksena mänty-lakritsi ja suklaa-mansikka sekotukset isoon vuokaan ja maustaisin erilaisilla kastikkeilla ja tuoreilla marjoilla. Pakkaseen hetkeksi jähmettymään ja a vot! Jätskin tarjoilisin miesystävälleni ja ystäväpariskunnalle, joiden kanssa vietämme juhannusta.

 52. Jenni inn sanoo:

  Aah vaniljajäätelöä ja tuoreita mansikoita 🙂

 53. pöllö sanoo:

  Tykkään jätskistä ihan selaisenaan. Korkeintaan tuoreita marjoja jäätelön sekaan isoon kulhoon ja tarjolle.

 54. Tuisku sanoo:

  Kolme purkkia vierekkäin: laku – vanilja – sitruuna

 55. Mini sanoo:

  Tykkään kirpeän ja makean liitosta, joten sitruuna- ja lakritsijäätelöt lakukastikkeelka ja lakupaloilla koristeltuna olisi herkkua!

 56. Myy sanoo:

  Mansikka on hyvää, mutta kyllä tuo laku houkuttaa eniten! Koristeeksi lakukastiketta ja kermavaahtoa 🙂

 57. SAMP sanoo:

  En tiedä suklaata parempaa, joten suklaajäätelö ihan suklaakastikkeella ja suklaapaloilla koristeltuna, niin överit on taattu!

 58. Henna sanoo:

  Sitruunajäätelö lakritsikastikkeella, herkkua!!

 59. Joliel sanoo:

  En ole vielä päässyt maistamaan JYMY-jäätelöitä, mutta veikkaan niiden olevan parhaimmillaan ihan sellaisinaan. Toisaalta tuoreet marjat ja hedelmät ja rouskuvat pähkinät tuovat kivan lisän jäätelöannoksiin 🙂

 60. Ellu sanoo:

  Sitruunajäätelö kuulostaa hyvältä! Sen kaveriksi sopisiva tuoreet marjat ja jos oikein hurjalla päällä olisin, laittaisin annokseen strösseleitäkin…

 61. Sussukka sanoo:

  Söisin jäätelön muurinpohjalettujen päällä tuoreiden marjojen kera.

 62. Tuija sanoo:

  Ihana JYMY-jäätelö, Nam! Tekstiin jäätelöbuffan omille ja naapurin lapsille kesäloman aurinkosiin hetkiin!

Kommentoi