KIRJAYLLÄTYS

1/11/2016

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Rakastamme koko perhe lukemista, yhdessä ja erikseen, ja siksi tuntuikin hyvin luonnolliselta lähteä tekemään yhteistyötä Sandviksin kanssa. Sandviks on siis kirjakerho joka haluaa rohkaista perheitä säännöllisiin yhteisiin lukutuokioihin ja aloittamaan lukemisen varhain. Heiltä löytyy kolme erilaista kirjakerhoa, eri ikävuosille. VaukirjaTwinsy sekä Disney. Lisäksi Sandviks tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa. 

Me testasimme Disney-kerhoa, sillä ajattelin sieltä löytyvän monipuolisemmin kiinnostavia kirjoja pojille – kuitenkin sellaisia mitä myös minun olisi kiva heille lukea. Koska luettua tulee tosiaan paljon, arvostan hyvin kirjoitettua ja rytmitettyä tekstiä myös lasten kirjoissa. Minulla on yleensä tapana lukea iltasaduksi jotain pidempää satua, jossa ei välttämättä ole ollenkaan kuvia, luku kerrallaan ja päivisin sitten luetaan yhdessä ja erikseen näitä ohuempia kuvakirjoja.

En kertonut lapsille etukäteen että kotona odottaisi jättimäinen kirjakasa, saimme nimittäin useamman kuukauden kirjakerhopaketit kerralla. He tiesivät kuitenkin odottaa yllätystä joka osoittautui sitten erittäin mieluisaksi. Pojista oli tosi hauskaa, että heille leffoista tutut hahmot ja tarinat löytyisivät nyt myös kansien välistä.

Aluksi he pläräsivät koko kasan läpi ja selailivat innoissaan suunnilleen kaikki kirjat läpi. Sitten alkoikin vaikein osuus, mikä kirja luettaisiin ensimmäiseksi. Tiukan pohdinnan (ja arvonnan) päätteeksi päädyimme lukemaan Nemoa Etsimässä sadun. Elokuva on meille kaikille hyvinkin tuttu, oli hauska huomata miten hyvin pitkä ja tapahtumarikas tarina oltiin saatu tiivistettyä sadun muotoon. Kuvitukset olivat kirjassa olivat myös todella kauniit.

Vaikka satu olisi kuinka hyvä tahansa, parasta minusta silti lapsille lukemisessa on se kun pojat kaivautuvat ihan lähelle kainaloihin ja keskittyvät vain siihen hetkeen. Lähes pari tuntia hujahti hetkessä kun luimme lasten valitsemia kirjoja.

Minulla olisi myös mahdollisuus tarjota teille lukijoille täysin ilmanen Vaukirjan tutustumistarjous. Normaalisti liittyjä maksaa tutustumispaketista postikulut 5,90 €, mutta blogikampanjan ajan Vaukirja tarjoaa myös postituksen. Paketista saa sitten esimakua kerhosta, joten jos se on mieluinen, kannattaa jäsenyyttä ehdottomasti jatkaa. Jäsenyys on erittäin helppohoitoinen, eikä se velvoita mihinkään; ei minimiostoihin eikä vähimmäiskestoon. Jäsenyyttä voi hallinnoida (perua paketteja / irtisanoa tai laittaa jäsenyyden tauolle / tarkastella omia laskutustietoja / antaa palautetta jne.) kerhon netin salasanasuojattujen jäsenen omien sivujen kautta, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse. Tässä on kiva idea myös vaikkapa joululahjaksi kummilapselle tai tuttavaperheelle.

Sen lisäksi että lukeminen on kivaa yhdessä tekemistä ja olemista, on siitä ihan oikeasti myös hyötyä. Se edesauttaa puheen ja sanavaraston kehitystä ja hyvin kehittynyt kieli on taas edellytys menestyksekkäälle koulunkäynnille. Tarinat ovat yleensä myös opettavaisia tai lapsi ymmärtää niiden kautta paremmin asioiden yhteyksiä. Lukeminen ja kirjoihin tutustuttaminen kannattaa siis aloittaa ihan pienestä pitäen. Kuinka paljon teillä luetaan ja millaisia ovat teidän lempikirjat?

Indedays & Blogirinki yhteistyö Sandviksin kanssa

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

Kommentoi