KAVEREITA KYLÄSSÄ

19/02/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotiäitivuosina tuli monta kertaa viikossa kyläiltyä kaveriperheen luona tai toisinpäin. Aikuiset tekivät ruokaa lapsille, sitten yritettin jotenkin syödä yhdessä, sen jälkeen vanhemmilla oli haaveissa rauhallinen kahvi -ja rupatteluhetki samalla kun lapset leikkivät keskenään. Mutta usein se rauhallisuus ainakin jäi haaveeksi vaan. Vaikka oli tosi kiva nähdä muita aikuisia ja tutustuttaa lapsia toisiinsa, niin päällimäisenä muistona niistä kyläilyistä on jäänyt sellainen aikamoinen kaaos. Jokainen lelu ja kirja piti repiä kaapista alas, kaikki halusivat sen saman lelun ja jatkuvasti joku kaatui, sormi jäi oven väliin tai piti päästä potalle. Kyläilyn jälkeen tiskiä oli normaalin viikkomäärn verran ja lastenhuoneen siivoamiseen meni tunteja.

Työelämäään palaamisen ja päivähoidon alkamisen jälkeen myös kyläilyt ovat jääneet vähemmälle. Lähinnä ainut kosketus niihin on ollut sitten lasten kaverisynttärit. Kun 10-15 Ville-Petteriä vetää sokeriöverit ja leikkii samaan aikaan piilosta, taistelukleikkiä ja rakentaa pikkulegoilla, niin tunnelman lisäksi huipussaan ovat desibelit. Ehkä näistä alatajuisista mielikuvista johtuen en ole hirveästi järkännyt mitään kaverikyläilyjä. Omien kavereiden kanssa ollaan nähty ilman lapsia ja lapset ovat sitten leikkineet kavereidensa kanssa päiväkodissa tai ulkona pihalla ja leikkipuistoissa.

Eilen kuitenkin kutsuttiin naapurin pojat kylään. Molemmat saman ikäisiä kun meidän lapset. Henkisesti varauduin taas kauheaan sekoiluun. Hälinään, huutoon, kiljuntaan ja totaalisen kaaokseen. Mutta mitä vielä! En muista milloin viimeksi itselläni olisi ollut noin ”helppo” ilta. Mihinkään nahisteluihin ei tarvinnut puuttua, kukaan ei valittanut ettei ole mitään tekemistä tai toinen ei suostu leikkimään toisen kanssa. Pojat leikkivät reilun pari tuntia tosi ihanasti ja rauhallisesti, välillä yhdessä, välillä erikseen. Kun tuli kotiinlähdön aika, vieraat pukivat saappaat ja takit jalkaan ja kipaisivat itse kotiin naapuritaloon. Kuinka kätevää!

Tästä eteenpäin alan kyllä järkkäilemään leikkitreffejä joka viikolle, jos ne sujuvat näin harmonisesti! Alakerran naapurit tykkäävät varmasti myös, kun viikossa on edes yksi ilta kun meiltä ei kuulu kauheaa huutoa ja kolistelua.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

3 Responses to “KAVEREITA KYLÄSSÄ”

 1. Äityyli sanoo:

  Meidän kyläilyt on kyllä sujuneet hyvin niin kotona kuin vieraissa ollessa. Asiaan toki vaikuttanee se, että omia lapsia on toistaiseksi yksi ja hän on vielä alle 2-vuotias, vaikka toki on kyllä menevä neiti. Voin kyllä kuvitella millaista on meno esim. 4- ja 6-vuotiaiden kummipoikien kotona välillä… ’:D

 2. Sipuli sanoo:

  Oon jo useamman sun postauksen jälkeen miettiny, et onko teillä oikeesti aina noin siistiä? Siis joka kuvassa näyttää tyyliin siltä kun jostain sisustuslehdestä olis! Saako noi pojat ees koskea mihinkään?:-D

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hahah no olen aika visuuaalinen ja tykkään kun näyttää nätiltä, joten kuviin tulee useammin rajattua ne vähän siistimmät nurkat. Kyllä, pojat saavat kyllä koskea tavaroihin, jopa leikkiä ja levitellä niitä ympäriinsä. Toki meillä myös välillä siivotaan 😉
   http://mamigogo.indiedays.com/2015/07/19/eihan-oo-pakko-jos-ei-jaksa/ siis välillä.
   En vain itse koe kovin inspiroivaksi kuvia sotkusta. Itseäni ei sellaiset kuvat juurikaan jaksa kiinnostaa, tiedän että kaikilla on sotkuista kotona. Tykkään enemmän kauniista jutuista ja harmoniasta, joten mielelläni jaan blogissakin sitten sellaisia kuvia. Vähän niin kuin sisustuslehdissäkin 🙂

Kommentoi