KULMAT KUNTOON

18/02/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin tosi otettu kun meikkiguru, Karkkipäivä blogin, Sanni sanoi pitävänsä minua yhtenä kulmakarva-idolinaan. Siis minua, joka olen oppinut meikkaamaan kulmani joskus ylä-asteella lukemani teinilehden oppien mukaan ja meikannut ne siitä saakka samalla tavalla. Tai no välissä minulla on kausi, jolloin en tehnyt niille mitään – edes nyppinyt. Mutta jo jostain seiskaluokalta mieleeni on painunut kuitenkin kaikkien naistenlehtien meikkivinkki, eli anna ammattilaisen nyppiä kulmasi muotoon. Sen jälkeen muotoa on helppo itse ylläpitää nyppimällä vain ylimääräiset karvat ympäriltä.

Vaikka meikissä tykkään pääosin melko luonnollisesta tyylistä, tykkään myös paksuista ja tummista kulmista. Kulmat korostavat ja antavat raamit kasvoille, joten mielummin ne mielestäni saavat olla vähän tummemmat kun liian hailakat. Ainakin näin tummapiirteisienä on hyvä huudella 😀 Minulla on harvoin tapana arvostella muiden ulkonäköä, mutta ihan liian ohuiksi ja oudon muotoisiksi nypityt tai kynällä ohuiksi viivoiksi piirretyt kulmakarvat ovat ehkä hirvein tietämäni meikkimoka. Heti oranssin meikkivoiteen jälkeen.

Klassinen ja ns. oikeoppinen kulmakarvan muoto on ainakin itselläni se toimivin. Oikea muoto siis katsotaan oman nenän ja silmän mukaan, kuten ekassa kuvassa. Kulman sisänurkan, eli alkupään teen yleensä haaleammin kulmavärin sekä viistopäisen siveltimen avulla. Kulman alaosan sekä lopun sitten kovalla kulmakynällä. Olen testaillut muutamia erilaisia kyniä ja tullut siihen tulokseen että jos muutamalla eurolla saa hyvän kynän, en rupea satsaamaan kymmeniä euroja vain merkin takia. Reilun vuoden verran päivittäisessä käytössä ja hyväksi havaittu kulmakynäni löytyy henkkamaukalta. Itse harjaan lopuksi kulmat vielä kulmageelillä, jolloin ne pysyvät ojennuksessa koko päivän.

Kuvissa mielestäni huomaa miten suuren eron kulmien laittaminen tekee kasvoille. Tulee heti paljon skarpimpi vaikutelma ja katse kiinnittyy paremmin silmiin. Tapani meikata kulman ei varmaankaan ole ammattimaisin ja tarkempia tutoriaaleija on netti pullollaan. Mutta tässä on ainaki helppo ja nopea tapa niille jotka eivät myöskään jaksa liikoja hifistellä, vaan haluavat vaan nopeasti kulmat kuntoon. Se, että onko tämä sitten oikea tapa niin siitä voi olla montaa mieltä:

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “KULMAT KUNTOON”

 1. Sanni sanoo:

  Angry Birds -kulmakarvatyyli on kyllä nähty – mutta ei todellakaan SULLA, sun kulmat ei ole vihaisia nähneetkään! En tajua millaisia kuvia sinusta joku on katsellut jos mieleen tulee ”vihainen”? Ilmeisesti sitten ihan eri kuvia mitä itse olen nähnyt, ja olenhan nähnyt kulmakarvasi myös livenä. 🙂 Ja ne ovat todella kauniit. Senkin kulmakarvaidoli. 🙂 <3

 2. Lillipantteri sanoo:

  Sun kulmakarvat on ihanat! <3

 3. Äityyli sanoo:

  Hahah, aivan ihana tuo Facebook-päivityksesi! 😀 Musta sulla on aivan ihanat kulmat, ilman meikkiäkin. Käy kyllä kateeksi, kun omat on todella vaaleat, harvat ja epäsymmetriset. Edelleen haaveilen kulmien kestopigmennoinnista, mutta saa taas odottaa, kun on raskaana ja imetyksekset ja kaikki edessä. 🙂

 4. Sara. sanoo:

  Mä yritän kirjoittaa tämän nyt sellai etten kuulosta ihan kamalalta bessewisseriltä, mutta tuo kulman korkein kohta eli ekan kuvan viiva kohtisuoraa ylöspäin ns. oikeaoppisesti kuuluisi lähteä tuosta silmän iiriksen ulkoreunasta, kun katse on suoraan eteenpäin. Eli periaatteessa puoli senttiä keskemmältä, että tulee optimaalinen ”linnunsiipi”-kulma. MUTTA olen ehdottomasti myös sitä mieltä, että kulmakarvat saavat olla persoonalliset ja kantajansa näköiset ja sullahan on kauniit tummat huolitellut kulmat kuitenkin 🙂

 5. Laura sanoo:

  Mä en kestä Minttu, miten kaunis oot! 🙂 T: Yks toinen mutsi hoodseilta

Kommentoi