KAAOSKOMERO

10/11/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla ei ole kaapissa luurankoja, mutta vieraat ovat varmasti epäilleet minun säilyttäväni vaatehuoneissa jotain todella salaista. Sen verran visusti olen nimittäin varjellut, ettei kukaan ikinä vahingossakaan avaisi niiden ovia. En oikeasti voi uskoa, että julkaisin nämä kuvat nyt täällä kaikkien teidän nähtäväksi. Enää vaatehuoneemme eivät kuitenkaan onneksi näytä nältä. Luojan kiitos. Tai oikeastaan kiitos Elfa. Jos teiltäkin löytyy kotoa kaaoskomero, kannattaa lukea postaus loppuun saakka. Luvassa on nimittäin todella huikea arvonta liittyen joustaviin säilytysjärjestelmiin.

Meillä on kotona siis kaksi pientä, reilun metrin levyistä, vaatehuonetta. Ongelmana kuitenkin on ollut vaatehuoneiden huono, tai oikeastaan olematon, suunnittelu. Yksi onneton kaappi, jossa neljä pientä hyllyä sekä aivan väärällä korkeudella oleva vaatetanko. Siihen yhdistettynä vielä ostamani ihan väärän kokoiset vetolaatikostot on kaaos taattu. Voisi ajatella että kaaos syntyy jos tavaraa on liikaa, mutta oikeastaanhan se syntyy erityisesti silloin, jos näille tavaroille ei ole omia paikkoja.

Näin tapahtui vaatehuoneissammekin. Vaatteille ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi tilaa, ne putoilivat hyllyiltä tai jouduin jopa viikkaamaan niitä vain suoraan lattialle. Pikkuhiljaa vaatehuoneisiin alkoi kertymään muutakin rojua, sillä ne olivat jo valmiiksi sekaisin. Oli helppo heittää tavaraa sinne piiloon. Kauniista ja tehokkaista säilytysratkaisuista ei ollut tietoakaan. Lopulta huoneisiin ei mahtunut edes sisään, vaan viskoin ovelta vaatteita sinne tänne.

Sattumalta Elfa järjesti Pohjoismaisille bloggareille #kaaoskomero nimisen kilpailun. Osallistuakseen kisaan piti lähettää kuvat kaaoksesta sekä perustelut, miksi juuri minä tarvitsisin kaappeihini järjestystä. En usko että perusteluilla oli mitään virkaa sen jälkeen kun läväytin nämä kuvat. Sain pian viestin, että herranjestas apua, riennämme heti apuun! Tai jotain sellaista, ainkin siiltä se omiin korviini kuulosti, kun sain tietää että vaatehuoneet saataisiin nyt kuntoon.

Elfat ovat siitä tosi käteviä, että niitä voi suunnitella ja muokata juuri omiin tarpeisiin sopiviksi. Vaatehuoneemme ovat tosiaan aika pieniä, mutta korkeutta löytyy kolme metriä. Kerroin Elfan omalle Storage Coachille huoleni ja tarpeeni ja pian sähköpostiin tulikin jo ensimmäiset luonnokset uusista vaatehuoneista. Lähdimme siis siitä, että koko tila käytettäisiin hyödyksi, alas tulisi toimintoja jotka auttaisivat päivittäisessä käytössä ja ylös sitten taas hyllyjä joissa säilyttää harvemmin tarvittavia sesonkivaatteita, vieraspeittoja yms. Yhdeltä seinältä löytyy seinäkorijärjestelmä, joka ei vie tilaa, mutta siihen saa vaikka mitä koreja ja koukkuja. Tältä vaatehuoneemme näyttävät nyt, toinen siis poikien ja toinen minun:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molemmat vaatehuoneet suunniteltiin suunnilleen samanlaisiksi, minulle vaan vähän enemmän tankotilaa. Kuitenkin asennuksen jälkeen, vaatteita paikoilleen laittaessani, huomasin että jotkut jutut toimisivat paremmin toisin. Olikin tosi helppoa ihan itse siirtää hyllyjä ja laatikoita. Ja juuri tuo muokattavuus Elfoissa onkin parasta. Hyllyjä voi lisätä, poistaa, vaihtaa laatikoihin tai tankoihin tai oikeastaan ihan mitä vaan. Mikä itselleni tuli yllätyksenä, noita riippukiskoja, joihin hyllyt tulevat kiinni, ei porata erikseen seinään. Vaan seinään kiinnitetään vain kantokisko johon ne ripustetaan. Silloin niiden paikkaa ja leveyttä voi vaihdella ihan miten tahtoo. Kiskoihin sitten vain napsautetaan kannattimet ja niihin hyllyt ja korit kiinni. Niin helppoa, että minäkin osasin. Näillähän voi rakentaa oikeastaan mitä vaan kirjastosta työpisteeseen. Ja niitä voi mukata elämän tilanteen mukaan vaikka kuinka monta kertaa. Tuolta Elfan sivuilta löytyy todella paljon inspiraatiota sekä luovia säilytysideoita

Olen aika varma, että monelta teiltäkin löytyy kotoa, kellarista tai autotallista joku paikka joka kaipaisi kipeästi järjestystä. Eikö olisikin ihana saada kaikille tavaroille omat paikkansa? Lahjoitankin niin blogin että instaseuraajien kesken yhden 1000 euron lahjakortin Elfalle! Osallistuaksesi kerro perustelut, miksi juuri sinun pitäisi voittaa, muista käyttää hästägejä #kaaoskomero ja #elfa. Molemmissa voi siis osallistua! Elfan jury arpoo osallistujista voittajan, joka saa  arvoltaan 1000 euron lahjakortin Elfa-tuotteisiin (ei asennusta). Arvonta päättyy 20.11.15.

Olen itse ollut tosi tosi tyytyväinen uusin säilytysjärjestelmiin. Ihana kun kaikelle on paikkansa, ja tyhjiä hyllyjäkin (vielä) vaikka kuinka! Vaatehuoneet ovat pysyneet siistinä, sillä vaatteet on helppo laittaa aina paikalleen heti. Erilaiset koukut, naulakot ja lokerot ovat myös tosi käteviä. Lapsetkin ovat oppineet että riisuvat päivän päätteeksi vaatteet vaatehuoneen koukkuihin, josta käyvät ne aamulla taas pukemaan päällensä. Muutenkin poikien vaatehuone on suunniteltu niin, että etenkin Kaapo saa haettua siltä vaatteet itselleen. Ja se onkin ollut hänestä tosi kiva juttu.

Osallistukaa siis ihmeessä 1000 euron Elfa-lahjakortin arvontaan yllä olevan ohjeen mukaan! Toivottavasti olette tästä yhtä innoissani kun minä 😀

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

95 Responses to “KAAOSKOMERO”

 1. Elisa sanoo:

  No mun vaatekaappi näyttää just tuolta.. Olis projektina vaihtaa oma ja lasten makkari päittäin ja se vaatisi nimenomaan vaatekomeroiden päivityksen (ja siivouksen) molempiin huoneisiin; kun vain saisi aikaiseksi!

 2. Miina sanoo:

  Meidän vaatehuone kaipaisi ehdottomasti samanlaista muutosta kuin teidänkin. Odotan esikoistani ja vaatehuoneen säilytysratkaisu on niin epäkäytännöllinen ettei lapsen vaatteet enää sinne omieni lisäksi mahdu. Asuntomme on myös sen verta pieni, ettei lipastoille juuri ole ylimääräistä tilaa, joten vaatekaapin neliöt olisi hyvä päästä käyttämään kunnolla hyödyksi. Ja tällä hetkellä budjetti menee lähinnä vauvantarvikkeisiin, joten ylimääräistä rahaa hienoihin säilytysratkaisuihin ei valitettavasti ole vaikka ne olisivatkin tarpeen 🙂

 3. Karoliina sanoo:

  No meidän vaatehuone kaipaisi kipeästi #elfa n apua! Tavaeat pursuilevat lattiasta kattoon ja lattiatilassakin on epämääräisiä pusseja/kasseja/tavaraa. Ihana olisi saada paikat järjestykseen! #kaaoskomero todellla löytyy meiltä!

 4. Chiu sanoo:

  Meidän nelihenkinen perhe muuttaa kuun vaihteessa isosta kolmiosta pikkuruiseen kaksioon asumiskustannuksien vuoksi. Uudessa asunnossa on vain yksi vaatekomero ja sinne pitäisikin mahduttaa nyt meidän vanhempien kuin lastenkin vaatteet, petivaatteet, pyyhkeet ym. Tää olis meidän perheen pelastus kun on niin kivasti muunneltavissa kaikkien tarpeisiin.

 5. Miiu sanoo:

  Meidän eteisen liukuovien takaa löytyy kaaos! Ovet pitää aina riuhtoa kiinni sillä näky on kamala heti kun ovesta astuu sisään. Takit tursuavat myös liukuovien välistä niin että ovet ei liuù sulavasti kiinni. Raivostuttavaa! Olen usein miettinyt moista ratkaisua, mutta operaatio on aina kaatunut siihen etten tiedä mikä olisi paras ratkaisu käytön kannalta.

 6. Maisa sanoo:

  Huoh, minun vaatekaappini näyttää lähes samalta kuin sinun ennen. Hyvät vaatteet rutattuna kaappeihin harmittavat, mutta ei ilmeisesti riittävästi, kun en ole saanut niille tehtyä mitään. Voitto olisi oiva inspiraatio. 🙂 Peukut pystyssä mukaan arvontaan! 🙂

 7. Heidi Pii sanoo:

  Oi vau! En edes tiedä, mikä meidän kodin säilytyssysteemeistä olisi kipeiten apua kaipaava kohde. Ainakin kehittelisin jotain sellaista järjestelmää, johon saisin uuden mankelin jotenkin kätevästi. Tuolla budjetilla voisin varmaan parantaa sekä räjähdysherkkää vaatehuonetta, että liian vähällä säilytystilalla varustettua eteistä. Lisäksi tarvitsisin ammattilaisen apua suunnitteluun, koska itse en osaa tällaisissa asioissa nähdä mahdollisuuksia (sen kummemmin kuin niitä suunnittelukämmejäkään).

  Oikeasti, en kestä edes ajatella, että voittaisin! Se ois nimittäin NIIN siistiä! Ja NIIN kamalaa, kun pitäisi sitten tietää, mitä haluaa! 😀

 8. Suvi sanoo:

  Minulla ei niinkään ole ongelmaa päivittäisten vaatteiden kanssa, sillä niille vaatehuoneessa on melko hyvin tilaa, tosin henkaritilaa on liian vähän. Mutta ongelmia aiheuttaa vaatehuoneen yläosan ka alaosan tyhjäkäyttö, sillä ylhäällä ei ole hyllyjä kausivaatteille eikä alhaalla ole koreille ja kengille yms. mitään muuta säilytystilaa kuin lattia, joten se onkin sitten täynnä tavaraa ja kaaoksen vallassa:D

 9. Pauline sanoo:

  Tämä olisi varmasti paras ratkaisu tulevan lastenvaate ja -tarvike verkkokaupan varastotiloihin. Voisiko varaston tuotteita paremmin saada järjestykseen, kuin #elfa säilytysratkaisuilla. Nyt peukut pystyyn ja toivottavasti arpa onni suosisi.

 10. mardeleine sanoo:

  Meidän vaatekomero on syvä, mutta kapea. Vanhat, haisevat lastulevyhyllyt eivät ole kunnolla kiinni kannakkeissaan, joten niillä on taipumus romahdella. Komeroon sullotaan vanhempien vaatteet, kausivaatteet ja -kengät, tekstiilit, imuri jne.. Lattiallakin on monenmoista. Ainiin, ja ovi ei mene kiinni. Sitten on myös asioita jotka eivät johdu puitteista: MINÄ olen suurpiirteinen ja laiska vaatehuollossa. Olen aina ajatellut, että jos vaatekaapissa olisi hyvät säilytysjärjestelmät, niin järjestyksen ylläpito olisi helpompaa. Mielelläni kokeilisin…

 11. Pikku-iia sanoo:

  Todella tarvittaisiin meille! Kerrostalon kellari siinä kunnossa ettei sinne voi viedä mitään ja kaikki, siis ihan KAIKKI pitää säilyttää asunnossa…Ovet kun avaa niin tavarat leviää pitkin lattiaa…Auta #elfa

 12. Tiina sanoo:

  Tulisi NIIIIN tarpeeseen!! Ei päivää, etten tuskailisi vaate- ja tavararöykkiöiden keskellä :/ Viisi henkeä ja niin vaatetta kuin tavaraa enemmän kuin tarpeeksi. Jouduttiin vielä siirtämään ompelutilanikin vaatehuoneeseen, jotta saatiin perheen kuopukselle huonetila käyttöön. Olisi todella elämää helpottavaa saada niin ompelujutut, vaatteet kuin urheiluvälineet yms sekasotku vaatehuoneessa järjestykseen! Ilolla ja riemulla ottaisimme lahjakortin vastaan. Tällä hetkellä kun ei minkäänlaista mahdollisuutta taloudellisesti lähteä noita juttuja itse uusimaan. Isosti ja innokkaasti mukana arvonnassa!! Peukut pystyssä!! 😀

 13. Sumi sanoo:

  Kyllä tälle olisi tarvetta. Yritän välillä järjestellä kaappeja, mutta hetken kuluttua ne ovat taas kaaoksen vallassa. Mistään ei meinaa löytyä mitään ja penkoessa tulee tietysti sotkettua lisää 😀

 14. Riittale sanoo:

  Asumme 4 vuotta sitten valmiina ostamassamme uudessa omakotitalossa.
  Meillä on vaatehuone, joka todella kaipaisi kunnon suunnitelman.
  Vasemmalla seinustalla on kolme hyllyä päällekkäin, ei tankoa, koukkuja tms.
  Lisäksi takaseinällä ja oikeanpuoleisella seinällä on sulakekaappi, joihin joskus pitää päästä.
  Aika vaikea yhtälö, joka kipeästi kaipaisi ratkaisua.

 15. Miima sanoo:

  Meillä on todellakin #kaaoskomero!! Omat ja kolmen lapsen vaatteet, kausiromppeet, kengät ja vähän muutakin romua pienessä vaatehuoneessa! Välillä tilanne on ollut se, että perälle ei enää ole päässyt, kun väylä on ummessa täysinäisillä laatikoilla ja nyssäköillä… siitä sitten kurottelemaan yli jos tarvitsee henkaritavaraa. Tällä hetkellä en halua sovitella lapsille toppavaatteita varmistaakseni niiden sopivuutta, sillä se tarkoittaisi vaatehuoneen räjäyttämistä, enkä jaksa sitä ennen kuin talvi oikeasti tulee (toivottavasti vaatteet sopii!!!). #elfa voisitko auttaa!

 16. Nina sanoo:

  Meidän vaatekaappi on vielä jokseenkin siisti, mutta pojan vaatekaappi näyttää juurikin tuolta kun teidän vaatehuoneet ennen tuunausta. ;D eli sinne elfan lahjakortti olisi todella tarpeen!

 17. Annu sanoo:

  Meidän 70-luvulla rakennetun kodin vaatehuoneeseen ei ole vielä löytynyt kätevää ja oikeankokoista (kohtuuhintaista) ratkaisua. Superkapeita (20cm) hyllyjä kyllä on, mutta niille vaatteiden viikkaaminen ja vaatteiden löytäminen vaatii kyllä taitoa ja mielikuvitusta. Meilläkin vaatehuoneen ovi pysyy visusti kiinni, hieman hävettää vaatekaapin oven yläpuolella oleva ikkuna, kun suoraan ulko-ovelta näkyy vaatehuoneen yläosaan. Yritänkin siis pitää jonkinlaisen siisteyden täällä vaatehuoneen ylähyllyillä, mutta alas lattialle ja hyllyille tosiaan on vain sullottava tavaroita.

  Keväällä syntyneen vauvan myötä myös vaatteet ja tavarat ovat vaatehuoneessa lisääntyneet ja kauhulla jo odotankin aikaa, kun säilytykseen tulee erikseen pikkuisen tyypin kausivaatteita..

  Joten Elfa! Meille auttamaan keksimään ratkaisu tähän kummallisen kokoiseen vaatehuoneeseen!

 18. Hannah sanoo:

  Todellinen #kaaoskomero löytyy täältäkin! #elfavoitto tulis täydellisen oikeaan aikaan. Meidänkin vaatehuoneesta voi siis saada esittelykelpoisen 😉

 19. Hanna sanoo:

  Oi että. Meiän vaatehuone on vielä kolmesti kauheampi kuin nuo teidän ennen muutosta. Honestly. En eläissäni kehtais laittaa siitä kuvaa instaan vaikka sillä tämä kisa voitettais mennen tullen. Spostilla voisin ehkä kehdata, heh… Mutta siis APUA #ELFA, ennen kuin vaatehuoneesta vyöryvä tavaramäärä hukuttaa kaiken alleen! Ovea ei nytkään saa enää kiinni…….

 20. rakashullu sanoo:

  Huh mikä muutos! Täältä löytyy myös sekava vaatehuone, jossa on vain pari epämääräistä hyllykköä. Vihaan oikeasti kaaosta (olkoon noinkin suljetun huoneen takana), enkä ole vielä löytänyt fiksuinta ratkaisua säilytykseen.

 21. Leena sanoo:

  Huipulta näyttää teillä muutos!!
  Muutamme uuteen kotiin kuun vaihteessa, nyt meillä pitkä ja kapea vaatehuone täynnä rompetta. Uudesta vuokrakodista puuttuu kokonaan vaatehuone,kääk. Joten kaappeihin ois huiput elfat ja vintille niin sais kausikamppeet sinne järjestykseen. Nyt vaa jännäämään 🙂

 22. Hanna sanoo:

  Jos voisin, laittaisin kuvan meidän vaatekomerosta, sillä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
  Meidän #kaaoskomero on täynnä tavaraa, lattiasta vyötärön korkeudelle, eikä meillä ole yhden yhtä hyllyä saati mitään säilytyskalustetta siellä. Toisin sanoen, kaikki on lattialla, toinen toisensa päällä. Vaatekomerosta ei siis pääse edes sisälle, jos jotain sieltä haluat, joudut ensin purkamaan koko tavararöykkiön. #elfa voisi ehkäpä meidät pelastaa?

 23. Riina sanoo:

  Tulisi tarpeeseen! Varasto on yksi täysi kaaos, kun siellä ei ole mitään hyllyjä/muuta säilytysjärjestelmää! Tuolla systeemillä saisi varmasti vaatteet ja tavarat hyvään järjestykseen.

 24. inkkudaa sanoo:

  Heippa! Meidän eteinen kaipaisi elfoja.. vuoden takaisen muuton jälkeen eteinen on ollut aivan täysi kaaos, kun vaatteet kasataan aina – väliaikaisen – vaaterekin päälle.

 25. Ulls sanoo:

  Ehdottomaan tarpeeseen tulis! 🙂

 26. Henna Lassila sanoo:

  Meillä on todellakin eteisessä #kaaoskomero!! Tavarat on aina hukassa ja sieltä ei löydy mitään helposti. Se kaipaisi pikaisesti järjestystä. Toivotaan että onni potkaisisi kerrankin.

 27. Johanna sanoo:

  Meillä on kolme vaatehuonetta. Yksi liinavaatteille ja kaksi vaatteille. Kaikki kolme ovat aina, kuin pommin jäljiltä. Aina välillä sukellan sisään ja saneeraan ja järjestän. Elfan apu olisi tervetullutta. Täällä odottaa todellinen haaste!

 28. LauraK sanoo:

  Mulla on iso 8m2 vaatehuone, mutta säilytysjärjestelmä on suunniteltu huonosti ja huoneeseen jää paljon hukkatilaa. Elfa säilytysjärjestelmällä saisin kaikki tavarat oikeille paikoille 🙂

 29. Mia sanoo:

  Muutimme keväällä ja näin sieluni silmin seesteisen ja harmonisen vaatehuoneen. …se on tällä hetkellä hyvin kaukana siitä. Kaoottinen ja sotkuinen kuvaa sitä paremmin 🙁

 30. Suvi sanoo:

  Meille syntyy kuukauden sisällä kolmas lapsi ja sen seurauksena tulee tarvetta lisä säilytystilalle. Pitäisi varastoon saada hyllyt hommattua tavaran säilytystä varten tai sitten saada vauvalle oma vaatekaappi. Elfan hyllyt meiltä löytyykin jo vaatehuoneesta ja on kätevää kun on tilaan sopiva suunniteltu toimiva säilytys systeemi.

 31. Marianna sanoo:

  Muutto edessä, menossa mukana myös Elfan apua tarvitseva autotallin ja varaston yhdistelmä. Pahimmillaan sopasta syntyy kaaoskomero, johon ei auto mahdu.

 32. venla sanoo:

  Meillä on mökkiremontti meneillään ja siellä todellakin olisi tarvetta toimivalle säilytysjärjestelmälle. Esimerkiksi mökkivaatteille, pelastusliiveille, leluille jnejne

 33. camilla sanoo:

  Meillä ei valitettavasti ole vaatehuonetta, jonne tuota voisi hyödyntää, mutta pakko sanoa, että ihan huikea ero kuvien välillä! En olisi edes tajunnut, että noin pieneen tilaan saa noin kätevän ratkaisun ja noin siistin lopputuloksen. 🙂

 34. Varpu härkönen sanoo:

  Meidän vaatehuone on alkuperäinen 50-lukulainen. Kohta viisihenkisen perheen vaatteet sun muut tavarat ei vaan mene sinne järkevästi. Se on jatkuvasti räjähdystilassa ja kerran kuussa menee hermo. Tyhjennän sen olohuoneeseen ja masennun. Kun ei uudelleen järjestäminen tuota mitään tulosta…. Elfa varmaan osaisi auttaa tämän kaaoskomeron kuntoonlaitossa.

 35. Jey sanoo:

  #kaaoskomero #elfa ja APUA! Muutimme vuosi sitten ja ihana iso vaatehuoneenme on ollut siitä asti varsinainen kaatopaikka. Huonosti suunniteltu ja toteutettu. Uskoin laittavani kaikki kuntoon kunhan vain ensin asetumme kodiksi. Ja kissan viikset. Lahjakortti tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen. Ihana arvonta!!

 36. JSN sanoo:

  No nyt näyttää hyvältä! Olis kyllä unelma saada oman kodin kaaos kuriin. Haasteena vanha talo, kapeat käytävät ja kuusi alakouluikäistä lasta. Sitä mukaa kun saan yhden paikan siivottua, on toisaalla jo hävitys odottamassa. Valmista ei urakasta tunnu tulevan! Suurin ongelma on kyllä sisääntulo, kun koko jengin takit, kengät, reput yms. tuntuu etsivän paikkaansa. Huonekorkeutta voisi hyödyntää, mutta en ole löytänyt sellaista systeemiä mikä toimisi. Elfa?

 37. Leekku sanoo:

  Apua! Kumpa vain arpaonni osuisi kohdalle. Muutaman neliön vaatehuone kaipaisi uudistusta, kun millekään ei ole sopivaa paikkaa ja lattialle kertyy kaikkea tavaraa. Elfa tule apuun!!!

 38. Nitta sanoo:

  Voi, miten hienot! Mun kaapit, varasto ja jopa sauna näyttää tolta kun sun ”ennen” kuvissa. Ja se sekä hävettää, että harmittaa. Tarve tälle arvontavoitolle on siis vähintäänkin huutava!

 39. satu toiviainen sanoo:

  Vaatehuoneeni pursuaa tavaraa lattiasta kattoon, en edes muista mitä perällä on. Täysi kaaos!

 40. Mari sanoo:

  Meidän ns mini vaatehuone näyttää juuri tuolta, sillä erolla, että sinne ei mahdu edes astumaan sisälle vaan pitää kurotella kynnyksen yli ottamaan tavaroita 🙁 Asumme omakotitalossa ja on jännä että sinne on alunperin suunniteltu vain yksi pieni vaatehuone. Kaapistoja on lisätty, mutta olisi hienoa jos Elfan avulla saisi vaatehuoneen teholliseen käyttöön

 41. Sienna sanoo:

  Mun haasteena mysteerinen portaiden alle rakennettu #kaaoskomero, joka ei useista yrityksistä huolimatta ole muuttunut käteväksi, vaan imee kamaa ja kaaosta kiduksiinsa yhä uudestaan. #elfa olis kyllä todellakin enemmän kuin painonsa arvoinen kullassa.

 42. Suvi sanoo:

  Olen pienen pojan yh- äiti ja arki on välillä kaaosta varsinkin aamuisin. Olisipa niin ihana saada vaatehuoneisiin (2 kpl) jotain järjestystä. Vaatehuoneisiin mahtuisi vaikka mitä, jos siellä hyvä järjestys. Aikaa ja energiaa on niin rajallinen määrä

 43. Krista sanoo:

  Meidän taloudessa minä olen se kävelevä kaaos ja mies koittaa parhaansa mukaan pärjätä mun mukana, kun kerta siivousfriikki on. Harmi sille, että olen vastuussa pyykeistä joten sukat, paidat, housut löytyy milloin mistäkin hyllystä. Keittiö on tosin käsitelty jo vaalean sinisin post it-lapuin missä mikäkin kuppi asuu, jotta tiedän tavarat laittaa oikeille paikoilleen enkä sinne missä tilaa näyttää milloinkin olevan. #elfa lta varmasti saisi apua ettei nämä ärsyttävät post it-lärpäkkeet (what a moodkiller) päättyisi myös makuuhuoneen puolelle. #kaaoskomero #kaaosnainen #elfa auttaa 🙂

 44. JackieG sanoo:

  Omaan vaatehuoneeseen kun pitäisi mahtua vaatteiden lisäksi säilytykseen kaikenmaailman tavaroita ja, tietenkin, myös työkamat piiloon. 😉 Nyt se on niiden sekasotku ja koskaan ei löydy mitään mylläämättä kaiken vielä pahemmin sekaisin.

 45. Mirva sanoo:

  Kolmas lapsemme syntyi vuosi sitten ja meidän piti luopua yhdestä lipastosta että saamme pinnasängyn mahtumaan. Siitä lähtien vaatesäilytys on ollut ihan kaaoksessa kun viiden ihmisen vaatteet yritetty mahduttaa pienempään tilaan kuin neljän. Lisäksi on pinot pieniä vaatteita ja isoja vaatteita ja varastoon meneviä vaatteita…

 46. Nipsu sanoo:

  En tiedä saako tässä toivoa lahjakorttia toiselle ihmiselle mutta kokeillaan! Isäni asustaa isossa omakotitalossa äitipuoleni kanssa, toki taloon mahtuu myös pari koiraa ja kissa. Talo on vanhempaa sorttia ja sitä on paljon remppailtu… Kunnon vaatehuonetta asunnossa ei vieläkään ole vaan vaatteet ovat yhdessä huoneessa rumasti heitetty rekkeihin ja lipaston päälle. Huone on näkyvällä paikalla alakerrassa ja se on kovin tunkkainen ja sotkunen. Se todellakin kaipaisi remonttia ja luulen että siitä olisi iloa isälleni, hänellä kauluspaitojakin riittää. Olisi yksi remppakohde pois taas alta! Isäni matkustaa paljon ja itse puolisoni kanssa olemme paljon hänen talossaan koiravahteina ja kaikista raivostuttavinta talossa on tuo vaatteiden säilyttäminen paikassa missä ne olisi helposti saatavilla ja pysyisi siisteinä, yleensä siis lojuu lipaston päällä kasassa kun tilaa ei ole. 🙂

 47. Tintsu sanoo:

  Mahtava muutos! Meillä on kaksi kaaos vaatehuonetta, on usein vaikea löytää mitä etsii…

 48. Arro sanoo:

  Apua, mulle! Ollaan nyt vuosi asuttu melkoisessa kaaoksessa kun poikaystävä muuttui avomieheksi ja kummallakin meistä tuntuu vaan riittävän vaatetta… Sekä vaatekomeromme, että eteisen kaapit kaipaisivat juurikin noita vedettäviä koreja ja kapeita ”sivutaskuja” ja koukkuja!

 49. Salla sanoo:

  Meidän nelihenkinen perhe asuu pienessä kaksiossa ja meidän eteinen tarvitsisi ehdottomasti säilytysjärjestelmäratkaisua, jotta vellova pipo-, hanska -ja takkimeri saataisiin talvea varten kuntoon! Tilaa olisi käyttää ylöspäin ja juuri tuollaiset säilytyskorit voisivat olla hyvä ratkaisu!

 50. Eeva sanoo:

  Rakensimme talon, kun olimme vielä kahdestaan, esikoinen vatsassa, ja asuimme pienessä murjussa, johon verrattuna uuden talon piirustukset näyttivät linnalta. No tyhmydestä sakotetaan; kun kolmas lapsi oli syntynyt, tajusimme, että ei perkuleen perkule, lasten ulkovaatteet vievät aivat tajuttomasti tilaa, eikä meillä sellaista ollut varattuna. Ei edes kolmatta lastenhuonetta, joten täällä on”vähän” käytetty luovuutta. Ikeasta hommattiin tekniseen tilaan ulkovaatekaappi: BIG MISTAKE! Sehän on nyt 2 vuotta ollut, ja alkaa hajota liitoksistaan. Viiimeinen IKEA huonekalu evö tässä taloudessa, näin sivuhuomautuksena! Joten nyt on järjetön tarve tehdä jotain, jotta ulkovaatekaaos saataisiin selätettyä. Tämä meille, niin olisi kyllä tarvetta käyttää lahjakortti aivan samoin tein!

 51. Hanna sanoo:

  Meillä varasto ja vaatehuone. Elfan apu auttaisi niin paljon!

 52. Eema sanoo:

  Elfat tulisi tarpeeseen. Perinteisten hyllyjen takaosat jää käyttämättä, koska sieltä ei löytäisi mitään. Elfojen avulla saisi koko kaappisyvyyden hyödynnettyä.

 53. HANNA sanoo:

  Vitsit tykkään katella kaikenlaisia tämmösiä ennen ja jälkeen -kuvia 😀 Meillä ei taida olla nyt tarvetta palkinnolle, mutta jos sen voitan haluaisin lahjoittaa sen äidilleni. Hänen uusioperheen koti (jossa itsekin asuin ennen kotoa pois muuttamista) on suuri kolmekerroksinen talo, ja alin kerros on niin sekaisin että sinne joku tuollainen järjestelmä kävisi hyvin. Muutenkin koti on täynnä kaikkea sälää ja yritänkin aina siellä käydessä käyttää ajastani edes pienen osan tavaroiden läpikäymiseen ja lajitteluun 😀 Äiti on nin kiireinen, ettei oikein itse ehdi paneutua sellaiseen ja sen kyllä huomaa.

  Täällä blogin puolella tuskin tarvii tägätä mutta laitetaan nyt #elfa #kaaoskomero varmuudeksi kun osa on niin tehnyt.

 54. Villis sanoo:

  No, jokainen, tai varmaan lähes jokainen tuskailee joskus kaappiensa riittävyyden ja järjestyksen kanssa, minä myös! Siksi innolla mukaan ja kohde olisi remontoitu pikkukaksio komeroineen! Todella innolla mukana siis!!!

 55. Mikaela sanoo:

  Oon muuttamassa ennen joulua takas Suomeen ja pitäis saada uuteen kämppään sit taas vaatteet ja muut kamat järjestykseen 🙂

 56. Kaisa sanoo:

  Meilläkin olisi haastava kohde, nimittäin pieni huone/komero portaiden alla. Nyt sinne on tungettu urheilukamat, siivouskamat ja remppakamat – eikä mitään järkevää säilytysjärjestelmää. Siis kun sellaista ei ole löytynyt. Tässäpä haaste Elfalle! 🙂

 57. Virpi sanoo:

  Siis wau! Sun komerot näyttää tosi hienoilta. Kyllä silmä ja mieli lepää katsellessa. Toisin meidän komerossa tai saati vaatekaapissa. Komero kaipaa todella kipeästi lisää hyllyjä jotta tavarat ja vaatteet saisi pois lattialle kertyneistä pinoista. Syvään vaatekaappiin haaveilen tuollaisia Elfan liukuvia koreja jotta hyllyn perältä löytyisi vaate muuten kun sokkona käsikopelolla. Apua.

 58. Teen töitä kotona, niin kuin olen tehnyt jo viimeiset (lähes) 13 vuotta. Minun työhuoneeni tavaramäärä on kasvanut vuosi toisensa jälkeen ja nyt tuo kotona oleva työhuoneeni kaipaisi suurta muutosta. Työhuoneeni on täynnä erilaisia astioita (eli kippoja, kuppoja, lusikoita, haarukoita, kakkuvuokia, muotteja, kirjoja, ohjeita ja mitä tahansa nyt leivonta-alan yrittäjä voi työssään tarvita) ja nuo kaikki edellä mainitut sekä hieman enemmän pitäisi saada noin 10 m2 huoneessa järjestykseen. Josko siellä työhuoneessa voisi joskus tehdä töitäkin. Nyt kaivattaisiin hyllykiskoja seiniin ja pitkää hyllyä metritolkulla kiertämään huonetta. Tuo lahjakortti auttaisi toteuttamaan tuon mahdottomalta tuntuvan haasteen, jota olemme mieheni kanssa suunnitelleet jo pidemmän aikaa. Perhe ilahtuisi, kun äiti saisi siirtää oman toimistonsa pois keittiön pöydän äärestä, omaan ihanaan työhuoneeseen!

 59. Johanna sanoo:

  Täällä olisi 6 henkinen perhe, jonka vaatehuone kaipaisi kipeästi apua. Talomme on käynyt läpi laajan korjausprosessin – siitä löytyi 2kk talokauppojen jälkeen valtava piilevä kosteusvaurio ja myöhemmin purkutöiden yhteyssä myös hometta… Irtaimisto päätyi kaatopaikalle ja asuimme lähes 2v useissa tilapäisissä kodeissa – pitkä ajanjakso, jota emme haluaisi enää toistamiseen kokea. Emme olleet varautuneet yli 100 000e korjaustarpeeseen ja talosta emme eroonkaan päässeet, joten taloa on korjattu vaiheittain kun rahaa siihen on ollut eli ”pala” kerrallaan – viime jouluna 3,5v talokaupoista saimme saunan lasten riemuksi vihdoin valmiiksi. Talosta ei käytännössä jäänyt jäljelle muuta vanhaa kuin ulkoseinät ja katto. Nykyään talosta on jo tullut koti, huonekaluja hommattu menetettyjen tilalle, melkein kaikki on valmista ja pahimmat muistot haalistuneet mutta se vaatehuone…

  Meillä on iso vaatehuone, johon kuljetaan kahdesta huoneesta eli se on malliltaan pitkä ja kapea. Olemme alusta asti haaveilleet hienosta säilytysjärjestelmästä, jolla koko perheen vaatekaaos saataisiin kuriin mutta toistaiseksi sellaiseen ei yksinkertaisesti ole ollut varaa vaan vaatehuone on täynnä erilaisia viritelmiä (tyhjiöpusseja, liikuteltavia eli melko huteria vaatetankoja, erilaisia kori/laatikkosysteemejä.) ja yleisvaikutelma on vähintään sekava. Eikä mikään pysy siellä järjestyksessä yrityksestä huolimatta… Olisi ihana voida esitellä ”uutta” kotia vaatehuonetta myöten mutta toistaiseksi tuo vaatehuone on sellainen häpeänurkka ettei sinne tohdi ketään päästää kurkkaamaan. Arvostaisimme suuresti Elfan apua kaaoksen taltuttamisessa!

 60. pöllö sanoo:

  Meillä ei ole vaatekomeroissa edes ovia, puhumattakaan järjestyksestä. Vaatteet on niin korkeissa pinoissa ja kasoissa, että kaikki kaatuu päälle, jos jotain yrittää ottaa. Tarvittais nimenomaan noita huippuja koreja!

 61. maianen sanoo:

  Kun poikaystäväni muutti yksiööni, emme ehkä ”ihan” ottaneet huomioon sitä, millainen määrä kamaa kahdella pitkään yksinasuneella on kertynyt. Itse olen sellainen hamsteri etten hevillä luovu mm. astioiden pahvipakkauksista (nehän on sitten hirmu hyvät sitä 7 vuoden jälkeen tapahtuvaa muuttoa varten nääs) tai vaatteista joihin en ole mahtunut 10 vuoteen (jep). Hätäratkaisuna teimme alkovista vaatehuoneen, tai siis varaston jossa on miehen vaatteet, kengät ja ylimääräiset eripariset huonekalut säilyttiminä. Vähän niikuin hänen oma yksiönsä yksiön sisällä… Oman ja parisuhteen hyvinvoinnin kannalta joku järkevä säilytysjärjestelmä olisi varmasti hyvä ratkaisu.

 62. Hanna sanoo:

  Huippu arvonta! Monenlaista käyttötarkoitusta löytäisin kyllä näille ihanuuksille.

 63. Johanna sanoo:

  Mahtava arvonta! Tästä Elfa-järjestelmästä olisi iso apu meidän kaaoseteiseen ja vaatesäilytykseen 🙂

 64. Marhanol sanoo:

  Vuosi sitten muutettu uuteen kotiin, mutta portaiden alla oleva tavaroiden säilytystila pursuilee jos jonkinlaista tavaraa, täysin sikin sokin. Ja ammattinani on arkistonhoitaja, ei hyvää päivää! Suutarin lapsilla ei ole #elfa -kenkiä

 65. SusannaW sanoo:

  Aivan mahtava huomata etten ole ainoa jonka on ihan pi…n hankala pitää vaatehuone siistinä!! Ihanaa mulla on kohtalotovereita!! Lattialla on tasainen matto toppavaatteita jne.. Kun olen niitä säkeistä penkonut enkä ole takaisin laittanut kun sit kun niitä tarvii niin ei niitä sitten aamun kiireessä löydä!

 66. Maikku sanoo:

  Tää on just meille! Oon tässä syksyn ajan pohdiskellut meidän tulevaa pientä vaatehuonetta jonne pitäisi mahtua kolmen lapsen vaatteet, plus kaikki muu tarpeellinen. Oon vaan nyt raksaleskenä ollut niin poikki (odotan neljättä lastamme) etten ole jaksanut suunnitella koko asiaa kunnolla:/ Kohta ois kiire kun jouluksi muutetaan! Eli #Elfa, pelasta meidät, muuten siitä tulee todellinen #kaaoskaappi! 🙂

 67. AnKa sanoo:

  Ei voi olla totta, nyt on laitettava nappulat pystyyn, sillä justiin miehen kanssa tuskailtiin lämpimän varastomme kaaosta. On lattia ja kasa kausivaatteita, kasa mailaa, virveliä, leijaa, palloa, marjankeruusankkoa, telttaa…pahvilaatikoita, muovilaatikoita, pakastin, turvaistuin ja rattaat. Lapsi kysyy: ” Missä se mun sammakkopoimuri on?” ”Ootas, ku äiti kattoo…” Kosh ja rumps. ”Tai siis…en kyllä yhtään osaa sanoa, kysypä ens kesänä.” Tuli kesä ja auto sanoi samat kosh ja rumps…Elfan kuvat hävisivät säröillen mielikuvistani.

 68. Bino sanoo:

  Miten ihana ja selkeä muutos #elfa-järjestelmällä. Ja noihan on oikein kivannäköisiä ja erilaisia osia, joiden olemassaoloa en tiennyt tätä ennen! Ah, meillekin tarvitaan järjestystä niin vaatehuoneeseen kuin lämpimään varastoon. Muuton jäljiltä täältä löytyy säkkien valtaama #kaaoskomero jos toinenkin, kun ei ole ollut vielä hyllyjä mihin tavaraa laittaa.

 69. Siili82 sanoo:

  Meillä on vaatekaapissa itse tehdyt hyllyt. Ne ovat ihan toivottomat pitää siisteinä. Vaatteet ovat aina yhtenä mylläkkänä 🙁

 70. Tiina sanoo:

  #kaaoskomero löytyy meidän vanhasta hirsitalosta vanhempien makkarista. Remontissa nakuteltiin itse vaneerihyllyt ja sahattiin harjanvarresta tanko henkarivaatteille. Ei ole osoittautunut kovin käytännölliseksi. Ehkä #elfa voisi auttaa 😀

 71. Satu sanoo:

  Laitoin kuvatodistetta instaan (satuven). Meillä on pienehkö huone, jossa on pakastimen lisäksi lasten urheilukamat, rempparojut, tavoitevaatteet, talvivaatteet, neljän hengen kengät ja sit kaikkea yleistä sälää muovailuvahasta jouluvaloihin ja pelastusliiveihin.

  Tulisi todellakin tarpeen, nykyinen koppi on 70-luvulta.

 72. Lila sanoo:

  Meillä portaiden alunen ja nurkkaus toimittaa vaatehuoneen virkaa ja on täynnä kaikkea tavaraa lähdössä sinne ja tänne ja säilössä mm. toisen sesongin kenkiä ja kirppistavaraa. Tila on pieni ja hankala ja täynnä ja sekainen. En tiedä pystyykö sille tekemään mitään elfa-systeemeilläkään…mutta ainahan voisi yrittää.

 73. Hanna sanoo:

  Meillä on #kaaoskomero, kun oven aukasee, on vastassa kaksi korilaatikostoa, joissa on mm. treeni vaatteita, kenkiä ja paperisälää. Laatikostojen päällä on kasa kirppisvaatteita, pyykinpesuainetta, wc-paperia ja silitysrauta. Laatikoston sivulla on kamala kasa tavaraa ja mm. keittiötikkaat kasan alle hautautuneena. Vaatehuoneen perällä on tangot, mutta täytyy olla taitava akrobaatti, jotta sinne asti pääsee. Pari kuukautta sitten tarvitsin keittiöjakkaraa. En jaksanut tyhjentää tavarakasaa, vaan päätin ronskisti repiä tikkaat sieltä. Kuinka ollakaan otteet oli turhan rivakat, tuloksena käsi jäi jumiin tikkaiden ja korilaatikoston väliin. Päätin nykästä käden irti, pikkasen kirpas ja arpi jäi.

  Muuten meillä on kohtalaisen siistiä, varsinainen häpeätahra toi komero.

 74. kaaaaos_täällä_kaaos_siellä sanoo:

  Kyseisiä säilytysratkaisuja kaivattaisiin moneen paikkaan, mutta tärkeimpänä kodinhoitohuoneeseen, jossa sijaitsee talon kaikki vaatekaapit. Tai pikemminkin yksi kaappi, jossa on kilometrin pituisia notkuvia lautoja, mitkä on täytetty erilaisilla muovikoreilla, joista pursuaa vaatteita. Tilaa on siis yhden seinän verran, mutta huonosti toteutettuna siellä vallitsee kaaos, eikä millekkään ole mitään paikkaa. Itse en vanhempieni talossa montaa vuotta enää varmastikkaan asu, mutta olisi mahtavaa, jos isin kauluspaidat saisi kaappiin ojennukseen ja äitin lenkkivaatteille löytyisi toimiva säilytysratkaisu..

 75. majsan sanoo:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! Muutimme juuri uuteen asuntoon ja sen kaksi minipientä vaatehuonetta on niin huonosti suunniteltu ettei sinne tee edes mieli alkaa purkaa omia vaateita muuttolaatikoista. Kunnon hyvinsuunniteltu säilytysjärjestelmä olisi enemmän kuin tervetullut!

 76. Julia sanoo:

  #kaaoskomero kuulostaa NIIIIN tutulta! Olemme muutaneet keväällä uuteen kotiin ja ainoa asia, mitä vanhasta kodista kaipaan on #elfa-ratkaisuilla sisutettu vaatehuone! Nykyistä vaatehuonetta en ole saanut kuriin lukuisista yrityksistä huolimatta, joten elfaa tarvittaisiin apuun!
  Vaatekaappeihinkin elfa varmasti auttaisi. Tuota tavaraa kun riittää urheillullisesti aktiivisessa perheessä, harrastusvälineitä löytyy! Kesällä syntyi vielä ihana ja rakas uusi perheenjäsen, sen myötä tavaramäärä on lisääntynyt ja äidillä jää vähemmän aikaa kaappien järjestelyyn! 🙂

 77. Milla sanoo:

  Meillä pahimmat vaateröykkiöt ovat eteisessä ja kodinhoitohuoneessa. Neljän lapsen ja aikuisten ulkovaatteet, kengät, pipo hanskat ja kaikki muu kama lainehtivat pitkin lattioita ja tasoja… Elfan systeemit näyttävät täydellisiltä tämän ongelman ratkaisemiseksi ☺

 78. Roosa sanoo:

  #kaaoskomero jo vain! Mä ra-kas-tan järjestystä ja ra-kas-tan #elfaa! Muistan kun lapsuudenkodissani sain rempan myötä huoneeni erikoiseen portaiden alle rakennettuun vaatehuoneeseen elfan vedettävän laatikkosäilytysjärjestelmän ja henkaritelineen ja suunnilleen itkin onnesta. Mä rakastan vedettäviä laatikoita ja henkareita, ja sitä helppoutta kun näen missä mitäkin on! Nyt olen opiskelija ja asunnossani, vaikka uusi onkin, on surkeat säilytysjärjestelmät! Syviä ja typerän levyisiä hyllyjä joilla ei tee mitään, kun vierekkäin ei mahdu vaatepinoja ei sitten missään suunnassa. Laittaisin kaikki hyllyt roskiin ja tilalle elfaa jos opiskelijabudjettini vain antaisi periksi! Vanhempani sponssasivat tähän asuntoon muuttaessani pienen palasen elfaa mutta vielä olisi tekemistä vaikka kuinka. Ja siinä oli vasta makuuhuoneen säilytys, eteisestä tulisi ihana elfan kanssa ja ottaisin sitä mielellään varastoonkiin! Olisi aivan mahtavaa saada tavarat pois laatikoista (joista niitä ei näe ja jotka on niin täyteen sullottuja että mieluummin jättää tavaran käyttämättä kuin etsii sen niistä) ja helposti esille! Se onkin mun mielestä parasta elfassa, se säilyttämisen helppous. Vedettäviin laatikoihin voi sitä paitsi soveltaa KonMaria ja sehän se vasta parasta oliskin! Mulla on jo sydämet silmien paikoilla, niin paljon toivon että pääsisin laittamaan tavarani uuteen järjestykseen! Meillä alkais #elfatalkoot ja joka ikinen hiton hyllytaso ja pinottava loota (enpä ehtinyt sanomaan vielä mitään noista säilytyslaatikoiden pinoamisista…argh!) lähtis suoraan kaatopaikalle. Amen. Rakkaudesta Elfaan, Roosa

 79. salli sanoo:

  Joo kyllä välillä aika #kaaoskomero on .kaipaan #elfan apua..

 80. Ajatus sanoo:

  Meillä on kaaos vaatehuone. Olemme asuneet talossa pian 8 vuotta ja vieläkään vaatehuoneeseen ei ole saatu kunnon hyllyjä tai koreja. Vaatehuone on täynnä väliaikaisratkaisuja. Liian pieniä hyllyjä, irtoilevia hyllyjä. Välillä raivaan lattialle aina uuden kulkuväylän ja yritän sovittaa tavaroita eri kasoihin. Joskus vaatehuoneessa raivatessa saa päälleensä kaatuvat patjat. Välillä vaatehuonetta raivatessa lyö jalkansa tavararöykkiön sisällä oleviin painoihin. Kaaoksen keskellä sekaisin on sopivat vaatteet, liian pienet vaatteet, kummilasten lahjat, joululahjat ja matot. Todellinen kaaoskomero. Haluaisin Elfan ennenkuin kaaoskomero täyttää 10 vuotta.

 81. Anniina sanoo:

  Täällä todellakin tarvitaan #elfa :n apua! Meillä on #kaaoskomero tai oikeastaan kaksi. Vaatehuoneissa olisi kyllä tilaa, mutta säilytysjärjestelmät olemattomia. Tästä syystä tavarat löytyvät lähinnä lattialta röykkiöinä ja ovista ei mahdu enää edes sisälle…

 82. Janisah sanoo:

  Muutamme tämän kuun lopussa uuteen kotiin, jossa on aivan ihana ja iso (kaksi ovea ja läpikulku!) vaatehuone, mutta huoneessa ei ole tällä hetkellä mitään. Ei siis mitään muuta kuin kattolamput. Ei hyllyjä eikä tankoja. Haastavaksi tilan tekee myös se, että toinen seinä on kalteva enkä näin maallikkona edes tiedä miten sen puolen seinästä voisi hyötykäyttää?!? Saisikohan siihen edes tankoa? Voi että olisikin mahtavaa jos Elfalta saisi siihen tilaan vastaavaa suunnittelupalvelua, että koko ison tilan voisi hyödyntää!
  #elfa, auta minua selättämään #kaaoskomero!

 83. mimmi sanoo:

  Vuokrakämpässä kun ei oo yhtään lämmintä varastotilaa niin yhteen ylimääräseen huoneseen kaipais kausivaatteille järkevää säilytysratkasua! Nyt kaikki on vaan survottu sinne

 84. Teija sanoo:

  Meillä on tässä nykyisessä kämpässä vain liukuoven takana tyhjä tila, ei siis hyllyjä eikä vaatetankoja, joten kaipaisi kipeästi tuollaisia säilytysratkaisuja.

 85. redfox sanoo:

  Jaiks! Katsoin aluksi, että kuka on käynyt ottamassa salaa meidän #kaaoskomero sta kuvan! Tuo ensimmäinen kuva on nimittäin aivan täydellinen kopio meidän nykyisestä säilytys”ratkaisusta” ja siellä vellovasta armeijallisesta järjestyksestä! Verkkolaatikot ovat jumissa, kaapiston ovet aukeavat väärälle puolelle ja lisäksi nykyisellä toteutuksella komero tuntuu enemmän kuin ahtaalta ja täyteen tupatulta. Vaatteet työnnetään sinne tänne ja vielä kun muuton jäljiltä tavarat yrittävät etsiä omaa paikaansa tulisi kyllä #elfa tarpeeseen. Näyttää kyllä siltä, että noilla säilytysjärjestelmillä saisi ainakin meille aikaan kovasti peräänkuuluttamani käytännöllisen tiptop-ratkaisun!

 86. Solja sanoo:

  Siis meillähän ei ole kaaoskomeroa, koska kodistamme ei löydy komeroa laisinkaan. Olemme eläneet juhannuksesta asti pahvilaatikkopinojen keskellä. Ostimme tuolloin ekan oman asunnon, jossa ei ole säilytystilaa laisinkaan, eikä meillä ole ollut vielä rahaa korjata ongelmaa, koska — no, kuten sanottua, ostimme juuri asunnon. Tällaisen systeemin kun saisimme, ja hankkisimme ovet eteen, voisimme vihdoin lopettaa puoli vuotta kestäneen pahvilaatikkoelämän.

 87. TiinaS sanoo:

  Huhhu! En osaa edes valita mikä meidän säilytyskalusteista( mitä ne edes on??) olisi epäkäytännöllisin.. Kaikki ne ovat! Vanha talo, vanhat kaapit. Todella syvät ja korkeat ja hyllykorkeuttahan ei saa muutettua.:( Ja lapsiperheiden jonka eteisessä ei ole minkäänlaista kaapistoa, voin kertoa että sielu ei lepää tuota sekamelskaa katsoessa.:(
  Tämä tulisi niiiiiin tarpeeseen, kaappien uusimista on suunniteltu mutta koska mies on ikuisuusremontoija jolla on kymmenen rautaa tulessa yhtäaikaa niin uusiminen on jäänyt nimim. Aloitettiin keittiöremontti viime syksynä vesivahingon yllättäessä ja edelleen puuttuu listat, valot, osa kaapeista jne.. Tästä ehkä mies saisi lisäintoa jatkaa kodin remppaa loppuun kun saisi edes kaikki tavarat fiksusti kaappeihin.

 88. Noora sanoo:

  Mietin ensin osallistuvani instan kautta, mutta en suoraan sanottuna kehdannut laittaa julkiseen levitykseen kuvaa tuosta meidän kaaoskomerosta, se on noi teidän before-kuvat potenssiin sata 😀 Vaatekomerosta puuttuu tällä hetkellä järkevät säilytysratkaisut ja sen myötä tavara on kerääntynyt sinne miten sattuu ja näky on sen mukainen, enää ei tee edes mieli vilkaista koko kaappiin kun ei tiedä itkeekö vai nauraako. Tonnin lahjakortti tulis kyllä tarpeeseen, olisi kiva saada kaappi kuntoon ennen kuin perheemme kasvaa huhtikuussa, tonne jos yrittää laittaa vielä yhden muksun kamat yms. säilöön niin nesteessä ollaan 😀

 89. kaisa sanoo:

  meillä kaipaisi huone kunnon säilytysratkaisua. 7henkinen perhe ja komeroa siellä sun täällä eikä mikään koskaan järjestyksessä. yksi huone on niin täynnä kaikkea että hyvä jos itse sisälle nahtuu 😀

 90. Kakaruu sanoo:

  Meillä on perhekokoon nähden tosi pieni asunto ja siksi tosi vähän säilytystilaa! Se ainoa pieni vaatehuone on yhtä suurta kaaosta! Vaatehuone vaatisi todellakin jotain päivitystä. Järjestyksessä olevat tavarat auttaisi arjen keskellä suuresti!

 91. Londe sanoo:

  Ollaan muuttamassa ensimmäiseen omaan taloomme tammikuussa, joka on rakennettu 90- luvulla ja siltä talon vaatekomero ja kaapit näyttävätkin. Olisi kiva päivittää ne tähän päivään laadukkailla materiaaleilla. Kaikenlaista vaatetta ja asustetta pursuaa joka nurkassa ja tää äiti meinaa saada hermoromahduksen kun ei ole tilaa säilyttää vaatteita nätisti.

 92. Jenni sanoo:

  Meidän kotona on portaiden alla ns. ovellinen hukkatila varasto, joka ei tällä hetkellä palvele ketään muuta kuin villakoiria:) Elfa tulisi niin tarpeeseen! Ja samalla saataisiin hyllyt ja säilytyskokonaisuus valmiiksi keväällä syntyvän esikoisvauvan vaatteita ja tarpeita ajatellen.

 93. Heidi sanoo:

  Meillä on kotona kauhea kaaos. Säilytystilaa ei ole, joten olemme miettineet kylmiön purkamista ja muuttamista vaatehuoneeksi. Ongelmana on ollut juurikin se, etten osaa suunnitella sitä pientä tilaa toimivaksi. Tää olis ihan lottovoitto meille

 94. Marita sanoo:

  Enemmäin kuin tarpeeseen tulisi tämä. Muutettiin keväällä, olin raskaana ja tavarat vaan piti saada jotenkuten joillekkin paikoille.. ja nopeasti! Iso raskausmaha ja vilkas (rakas) alle 2v esikoinen sekä muu remontti johtivat tilanteeseen että tehtiin vain se mikä oli akuuteinta. No nyt sitten kummastelen poikien vaatehuonetta, aika sekava kokonaisuus. Ja tila todella epätehokkaasti käytössä. Oi Elfa auta 🙂 #kaaoskomero #elfa

 95. Anna-Maria sanoo:

  Meidän perheen vaate- ja tavaroiden säilytystilanne on jo pitkään ollut täysin toivoton. Jouduimme olosuhteiden pakosta muuttamaan isohkosta asunnosta hyvin pieneen ja tässä pienessä ei ole minkäänlaisia säilytystiloja vaatteille. Jo pitkään tavarapaljous on hallinnut eläämme ja kaaottiseen kotiin (pienessä kodissa kaaos syntyy helposti) on ikävä tulla. Koska vaatteet ym. ovat lähinnä yhdessä isossa kasassa asunnon yhdessä nurkassa (iso osa vieläkin jätesäkeissä odottamassa jotakin säilytysratkaisua) on niitä vaikea löytää. Myös siivoaminen on hankalaa ja työlästä. Iso osa tavaroistamme on varastoituna vuokravarastoon, koska ei ole paikkaa mihin ne voisi laittaa. Se harmittaa erityisesti lasta. On kurjaa, kun elämä pyörii tavarakaaoksen aiheuttaman ahdistuksen ympärillä. Mikään tarvittava ei ole ikinä oikeaan aikaan saatavilla. Olisi mahtavaa saada Elfan säilytysratkaisuista apua tilanteeseemme ja nykyisestä kodistamme toimiva ja viihtyisä.

Kommentoi