SAANKO ESITELLÄ: PAOLA

29/09/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan oikeassahan te olitte, ei sitä vaan voi käydä katsomassa koiranpentuja ottamatta sellaista itse. Tänään kanssani kotiin tepasteli 46 päivän ikäinen espanjanvesikoiratyttö Paola.

Myönnetään, että viiden tunnin yölennon jäljiltä, 25 kilon matkalaukkua ja itkevää koiranpentua (jolla epäilin olevan kirppuja) toisessa kanalossa kolmanteen kerrokseen raahatessa mietin mielessäni, että mihin hittoon mä taas ryhdyin. Mutta unien ja ruoan jälkeen kaunista syyspäivää koiran kanssa ulkona viettäneenä tiedän, että tämä oli täysin oikea ratkaisu. Ja eläinlääkärikin totesi Paon kirputtomaksi. Nyt vaan odottelen että pojat tulisivat pian kotiin uuteen perheenjäseneen tutustumaan!

Osaa teistä ehkä kiinnostaa, että millaista on tuoda koira ulkomailta ja millaista sen kanssa on lentää. Tai miksi ylipäätään näin nuoren pennun mukanani raahasin. Palaan näihin aiheisiin varmasti vielä, nyt kuitenkin matkalaukun purkausta ja uudenlaiseen arkeen totuttelua.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

17 Responses to “SAANKO ESITELLÄ: PAOLA”

 1. Lumikki sanoo:

  Voi että mikä ihana vauva! <3 Onnea pienestä koirulista 🙂 Meillä on ollut parikin espanjanvesikoiraa kotona ja onnittelut hyvästä rotuvalinnasta, ihanaluonteisia koiria ovat! Ja myös toinen meidän koirista on espanjasta tuotu, samanlainen töpöhäntäinen kaveri kuin teilläkin.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi kiitos! Ihanalta koiralta vaikuttaa, tosi fiksulta jo nyt! Nämä töpöhännät on kyllä hassuja, ihan kun jotain pupuja tai marsuja 😀 <3

 2. jösses sanoo:

  Siihen nähden kuinka kovasti olet mainostanut harkinneesi koiranottoa jo niin pitkään, on perin outoa että päädyt ottamaan noinkin vastuuttomasti liian aikasin vieroitetun pennun.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei Jösses, sinähän et tiedä yhtään taustoja tästä joten ehkä se sitten vaikuttaa oudolta, että pentu tuli meille muutamaa päivää ennen virallista luovutusikää. Välillä näin saattaa käydä jos emo esim hylkää pennut tai lakkaa hoitamasta niitä. Syitä voi toki olla muitakin.

   • Ansku sanoo:

    Ei vaikuta luovutusikään millään tavalla. Pennun kuuluua asua madollisten sisarustensa kanssa kasvattajallaan vähintään luovutysikään saakka siitä riippumatta, onko niillä emo ja hoitaako se niitä.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Niin, ehkä olisi pitänyt antaa koira sitten jonkun sisaruksensa mukaan uuteen kotiin kahdeksi päiväksi..?

  • Juulia sanoo:

   Oikeen äkkiseltään laskin, että pentu on kolme päivää vajaa seitsenviikkoinen. Sen ikäisenä suurin osa pennuista täällä Suomessakin luovutetaan. Emosta pennut (ainakin useimmiten) vieroitetaan jo aiemmin, maitoa ne eivät enää tuossa iässä syö lainkaan. Emolle on tosi rasittavaa kun pennut roikkuvat naskaleillaan nisissä kiinni lähinnä vain pelleilemässä.

   Sosiaalistamiskausi on tuon ikäisillä pennuilla parhaimmillaan, jolloin on erityisen tärkeää että se pääsee jo tutustumaan uuteen ympäristöön ja kokemaan uusia juttuja omien ihmistensä kanssa.

   Turhaan kai tähän avauduin aiheesta, tiedätkin varmaan jo kaiken tämän kun tunnut olevan niin perillä asian suhteen.. Vois olla aika siis päivittää faktat ennenku tulee toisia arvostelemaan!

   • Minttu MAMI GO GO sanoo:

    No juurikin näin. Etenkin kun koira tuli meille ihan täysin erilaisesta ympäristöstä (ulkoa maatilalta), on tosi hyvä saada sen sosialistaminen alkamaan heti kun mahdollista. Lisäksi lentäminen on vähemmän stressaavaa mitä nuorempi koira on. Kyllä toki itse pidän luovutusikäsuosituksia ihan aiheellisina, espanjassa ne eivät kuitenkaan ole ihan samat kun suomessa, ainakaan yhtä tiukat. Mutta tässä oli tosiaan vain muutaman päivän heitto tuohon suomen suositukseen ja koira oli selvästi jo valmis uuteen kotiin 🙂

 3. Maria sanoo:

  Onnea uudesta perheenjäsenestä! 🙂 Kyllä varmaan on pojat innoissaan tulossa kotiin, kun vastassa on tuommoinen karvakaveri 🙂 Innolla jään odottelemaan tulevia pentupostauksia 🙂 Mielenkiintoista kuulla erityisesti tuosta lentomatkasta, että miten se meni. Hyvä että pentu näyttää toipuneen lentomatkasta hyvin 🙂

  Tämä on muuten ensimmäinen kommentti koko blogiin ja kas kummaa kirjoitin kommentin nyt kun aiheena oli koiranpentu haha.. 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos!!! Pojat ovat kyllä tosi innoissaan 🙂 !
   Lento meni tosiaan kaikin puolin hienosti, mutta kerron siitä ihmeessä vielä enemmän 🙂 Kiva kun kommentoit!

 4. Johanna sanoo:

  Onpas söpön näköinen pikku vauva tai siis hauva 🙂 Pojat oli varmaan ihan innoissaan! Mä ainakin luen mielelläni kaikkea mahdollista teidän uudesta perheenjäsenestä. Sekä sen matkasta Suomeen että nyt elämästä pennun kanssa.

 5. jope sanoo:

  ihana penska<3 onnea!

 6. Ronda sanoo:

  Söpöliini. Ihan normi vieroitusikä kyllä 7-8 viikkoa, ja ihanaa, että haluat sosialistaa pennun kunnolla. Mutta miten ihmeessä sait rokottamattoman pennun lentokoneeseen ja tulleista läpi?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei, alle 12vkosia pentuja kun ei yleensä rokoteta, niin eu-maasta toiseen saa tuoda rokottamattoman alle 12 viikkoisen pennun. Siru, passi ja loiskarkoitus toki pitää olla 🙂

   • Ronda sanoo:

    Okei, se on sit jossain vaiheessa muuttunut. Ennen piti olla ekat rokkarit kanssa.

Kommentoi