PIENET VANDAALIT

27/05/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ollaan poikien kanssa aina tykätty piirtää asfalttiliiduilla, eikä ikinä ole tullut mieleen että kukaan voisi olla niin pikkumainen että kehtaisi siitä valittaa. Faktahan on, että suurinosa pihoista on aika ankeita tai saattavat ajan kanssa käydä lapselle vähän tylsäksi. Katuliiduilla voikin piirtää maahaan erilaisia temppuratoja tai vaikka ihan vaan polttopallo rinkulan – joka päiväksi jotain uutta tekemistä. Näihin hommiin aikuisetkin usein innostuvat mukaan ja kaikilla on kivaa. Hullua jos jollain on tähän jotain negatiivista sanottavaa. Liituhan vielä kuluu pois parissa päivässä, sateella heti.

Eilen aamulla olin myöhässä tapaamisesta, juoksin kiireellä raput alas samalla päivitellen että myähästyn varmasti ratikasta. Kun avasin rapun ulko-oven maassa olevassa tekstissä toivotettiin ”Have a Beautiful Day!”. Siitä tuli ihan tavattoman hyvä mieli ja juoksin oikeasti hymy korvissa sinne ratikalle – ehdinkin vielä! Myöhemmin kotiin palattuani huomasin, että kivoja piirustuksia oli pitkin pihaa. Otin kuvan tästä rappumme edessä olevasta tekstistä ja lähetin sen talomme omaan Facebook-ryhmään. Kerroin kuinka iloiseksi olin siitä tullut ja moni oli samaa mieltä. Vanhempi rouva pyyteli joskos myös rakennustyömaata suojaavaa rumaaa vaneriaitaa voitaisiin käydä lisää koristelemassa. Se sai kannatusta. Ja mehän mentiin.

Samana päivänä Facebookissa kiersi myös toisenlainen kuva. Siinä katuliitutaitelusta suivaantunut kukkahattutäti vaatii pihansa katutaiteluiden välitöntä pesemistä ja uhkailee korvauksilla ja muilla. Hohhoijaa, miten joku jaksaa!? Onneksi joku pisti heti vastalauseen pystyyn ja perusti Kansallisen Katuliitupäivän. Osallistukaa ja kapinoikaa, tehkää lapsistanne pieniä vandaaleita antamalla hurjamaineiset katuliidut käteen!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

2 Responses to “PIENET VANDAALIT”

 1. Minka sanoo:

  ”Kukkahattutäti”? Khmm, erikoinen sanavalinta. Tietysti elämme nyt populistien hallitsemassa persu-Suomessa, mutta olisin odottanut tältä blogilta enemmän. Feministisesti ja humaanisti. Et itse ajatellut olla joskus tulevaisuudessa täti? Ehkä käytät kohta myös ”tyttöä” haukkumasanana? Ja mistä tiedät että sen typerän lapun oli kirjoittanut nainen? Huh huh. Ja pahoittelut jos kuulostan jyrkältä, mutta kylläpäs kuohahti.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Pöh älä nyt hyvä ihminen ota niin vakavasti. En osaa sanoa olenko joskus täti, mutta kukkahattutädiksi minuakin on monesti kutsuttu. Ja moneen kertaan olen ollut ylpeäkin siitä. Oikeesti relaa, en tiedä mitä odotit mutta… Plääh, en edes tiedä mitä tuohon sanoa.

   Wikipedia: ” kukkahattutädillä tarkoitetaan hölmöä naista (tai joskus miestäkin), joka opettaa muille, miten tulee elää”

Kommentoi