YKSI PELASTETTU PÄIVÄ

24/04/2015

mcdonalds 365 pelastettua päivää 1OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAmcdonalds 365 pelastettua päivää 3

Meillä mäkkärissä käynti on yleensä jonkinsortin spesiaalitapaus. Mäkissä käynti toimii meillä lasten kanssa yleensä palkintona. Kuten vaikka lääkärireissun tai onnistuneen kaupungilla shoppailun jälkeen. Esimerkiksi rokotusten ottaminen ei varmaan onnistuisi, ellei tiedossa olisi palkinto-Happy Mealeja. Ja vielä kun syömisen jälkeen pääsee leikkipaikalle riekkumaan niin onhan se kaiken sen arvoista.

McDonald´silla on nyt käynnissä 365 pelastettua päivää-kampanja. Myös meille tarjottiin päivän pelastusta. Pääsimme nimittäin tutustumaan Mäkkärin keittiöön ja tekemään ihan itse omat ateriat. Jännitimme päivää aika paljon etukäteen, viikkon ajan pojat kyselivät joka aamu että ”päästäänkö tänään sinne?”. Olen itse saanut tehdä oman hampparin 6-vuotis mäkkisynttäreilläni ja muistan sen edelleen. Ja olihan se keittiö edelleen jännä paikka ihan näin aikuisiälläkin.

Mäkissä meitä oli vastassa Vilma, jonka opastuksella, käsienpesun kautta, pääsimme keittiöön tutustumaan. Kaapo teki meille hampparit oman maunsa mukaan, juustot viidellä tomaatilla nimittäin. Hyvää oli. Elvis ilmoitti jo sisään astuessamme haluavansa nugetteja. Noissa lastenaterioissa on kivaa että ranskalaisen tilalle saa valittua porkkanat tai omenalohkot sekä juomaksi luomu maitoa. Saa omaatuntoa livennettyä paremmilla valinnoilla.

Meitä kaikkia jännitti aika paljon, kaikki kummalliset ja kuumat sekä jääkylmät laitteet ja asiat, nappulat ja piipitykset… Ymmärsin myös kuinka kiire keittiössä on. Siinä ajassa kun Kaapo meille hampparit hienosti rakensi, tehdään normaalisti reilu kaksikymmentä juustoa. Kyllä siinä arvostus mäkkärin työntekijöistä kohtaan nousi. Kuitenkin keittiössä vallitsi iloinen ja hauska tunnelma.

Koko vierailumme myös ikuistettiin videolle! Siitä hauskasti näkee jännittyneet ilmeemme ja Kaapon ihanan keskittymisen hamppareita tehdessä. Ja se kuullemma olikin kaikista hauskinta. Käykääs kurkkaamassa TÄÄLTÄ video 🙂

Millainen muuten olisi teidän pelastettu päivänne? Mäkkäri pelastaa yhden joka päivä, vuoden ajan. Kiitos hauskasta kokemuksesta, lapset tulevat varmasti muistamaan tämän vielä pitkään. Kuten minäkin 🙂

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

14 Responses to “YKSI PELASTETTU PÄIVÄ”

 1. iddaag sanoo:

  Hei Minttu. Tykkän blogistasi tosi paljon ja olen seurannut sitä nyt useampien kuukausien ajan 🙂 en tarkoita loukata tällä kommentilla mutta mun mielestä on ehkä vähän hassua että mainostat McDonald’sia blogissasi ottaen huomioon kuinka vakava ongelma pienten lasten/nuorten lihavuus on nykyään. (en siis tarkoita että teidän lapset olisi ylipainoisia ja ymmärrän ettei sanoma ole että ’vie lapsesi joka pv mäkkäriin syömään). Tämä postaus aiheutti silti vähän ristiriitaisen fiiliksen..kiitos kuitenkin muuten kivasta blogista ja tsemppiä jatkoon 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Tosi kiva kuulla että tykkäät blogistani ja erityisen iloinen olen siitä että te lukijat olette fiksua porukkaa ja uskallatte kyseinalaistaa asioita tarvittaessa. Kuten tekstissäkin kerroin, mäkkärissä ei tosiaan ihan kauheaan usein käydä, enkä kehoita muitakaan käymään. Joskus se vaan kuitenkin saattaa olla vaikka kiireisen päivän pelastus tai toimia tosiaan spesiaalina palkintona, kuten meillä. Ja tosiaan kannatan myös hedelmien, vihannesten tai salaatin sekä maidon/veden/tuoremehun ottamista ranskalaisten ja limujen tilalle. Mäkkärissä käynti tai muun pikaruoan syöminen silloin tällöin on kuitenkin vain pienen pieni osa muuten aktiivista ja terveellistä lasten elämää, uskon että se blogistanikin näkyy 🙂

 2. Anonyymi sanoo:

  Entisenä mäkkiläisenä tuli hyvä mieli tästä. 🙂 Harva sitä tajuaakaan asiakkaana miten kiire sielä kyökin todella onkaan, ja silti sai lähes päivittäin paskaa niskaan… 🙁

 3. Eeva sanoo:

  Tämän, muuten kivan blogin, seuraaminen taisi multa loppua nyt tähän. Tiedostat varmaan McDonaldsin toiminnan lukemattomat eettiset ongelmat enkä voi kyllä niellä sen mainostamista lapsille/lapsiperheille, vaikka jotenkin toki ymmärrän, että elantoasi yrität tälläkin tehdä. Olis vaan niin paljon kivempi, jos kaltaisesi fiksu ja valveutunut (?) äiti kannustaisi blogissaan eettisiin valintoihin tällaisen sijaan.

  Kiitos ja kaikkea hyvää teille!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hmmm, niin, tosi ikävä kuulla jos tämä on syysi blogin seuraamisen lopettamiseen. Tottakai tiedostan ongelmat, tiedostan myös lukuisat parannukset ja vaikka sen että Suomessa mäkki työllistää suuren määrän ihmisiä, toimii monelle ekana työpaikkana ja ponnahduslautana työeläämään, ja jossa on mahdollisuus nopeastikkin ylentyä. Tämän yhden mäkkäripostauksen lisäksi kannustan omalla esimerkilläni myös mm kasvisruokailuun, suomalaisten yritysten tukemiseen, kierrättämiseen, hyväntekeväisyyteen ja joukkoliikenteen käyttämiseen. Olen kuitenkin ihan tavallinen ihminen, enkä todellakaan aina mikään mallikansalainen, matkustelen (lentokoneella), syön välillä roskaruokaa, ostan tavaroita uuteena ja teen muitakin virheitä. Kaikesta näistä kerron myös blogissa. En usko että tämä kuitenkaan tekee minusta yhtään sen valveutunempaa. Tiedän myös että te lukijat olette fiksua porukkaa, useasti paljon fiksumpia kuin minä 😉

  • hheidi sanoo:

   Haluaisitteko kommentoijat avata hieman lisää näitä McDonaldsin lukemattomia ongelmia? Varsinkin yhtiön Suomessa toimivan ketjun osalta?

 4. Lartsa sanoo:

  Muakin harmittaa, että teit Mäkin kanssa yhteistyöpostauksen. Pidän blogistasi monella lailla, enkä lopeta sen seuraamista tähän, mutta epäeettistä lihaa tonneittain ja tonneittain kuluttavan ja maailmaa vauhdikkaasti saastuttavan yrityksen mainostaminen on mielestäni outo valinta. Varmaan kaikki joskus Mäkissä käyvät, en minä sitä tuomitse, mutta yrityksen mainostaminen on mielestäni vaan aika pöljää ja ajattelematonta. Mäkissä kun ei voi edes biojätettä kierrättää, saati saada mitään vegaanista. Hesessä sentään saa vegaanistakin. Vaikka en kumpaakaan vaihtoehtoa itse kehtaisi mainostaa, vaikka joskus Hesessä syönkin. Blogin kirjoittajana mielestäni on iso vastuu siinä, mitä tuotteita ja yrityksiä mainostaa. Mäkki ei mielestäni kaipaa huomiota bloggaajilta yhtään millään lailla multimiljardityrityksenä. Tuskin sait mitään järisyttävää korvausta tästä, joten Mäkiltäkin enemmän kuin paska veto.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi, kiitos rehellisestä palautteesta! Arvostan kommenttiasi ja ymmärrän myös, nyt vielä ehkä vähän paremmin, tämän puolen jonka toit esiin.
   Mietin aina tarkkaan yhteistyöni, ja tässä haluan korjata sen että kyseessä ei ole yhteistyöpostaus – vaan kerron tässä että meidän vierailustamme kuvattiin mäkissä video. Halusin lähteä kuitenkin siihen mukaan, ennenkaikkea siksi että tämä oli lapsille tosi kiva juttu.

 5. Isabella sanoo:

  Olipa kerrassaan ihana tuo video, kasvoilleni jäi leveä hymy sen katsottuani : ))

 6. Keefe sanoo:

  Pakko kyllä yhtyä edellisiin kommenteihin siinä suhteessa, että bloggaajana näinä maailman aikoina on erityisen merkityksellistä kiinnittää huomiota ympärillä olevaan maailmaan ja ottaa vastuuta yhteistyöpostauksia tehdessä. McDonalds on yksi maailman epäeettisimmistä yrityksiä joka polkee niin ihmisoikeuksia sekä ympäristöä liiketoiminnallaan. Se, että olet ihminen joka tekee virheitä, kuten kirjoitat ylemmässä vastauksessa, on ok – niin me kaikki, mutta tarviiko niitä virheitä mainostaa ja samalla sanoa, että on ok, en juuri välitä, olen vain ihminen ja kun lapset ja kun palkinto.

 7. nimetön sanoo:

  Kiva postaus! Löysin nyt ekan kerran blogisi ja saatan lukea useamminkin 🙂
  Muiden valitusta kritisoisin hiukan, koska mielestäni lukijoiden täytyy pystyä itse suodattamaan lukemaansa tekstiä. Toki mäkkäri ei varmasti ole se eettisin paikka syödä ja varmasti ei ole terveellisin, mutta tässä tuskin olikaan kyse jokapäiväisestä ruuasta. Ja se ettei mäkkäri tarjoa esim vegaaniruokaa, ei ole mikään ihme kun sellaista ruokaa ei tunnu tarjoavan mikään muukaan iso ketju (tämän olen huomannu tuttavan kanssa ruokapaikkaa valitessa).
  Meillä ainakin mäkkäri tulee olemaan herkuttelupaikka, silloin kun herkutteluun on aihetta. Ei siis joka päivä 🙂

 8. pirpana sanoo:

  Hei, haluaisin vain kertoa pienen korjauksen yhteen edelliseen kommenttiin (lartsa nimimerkillä). Mäkkärissä kyllä kierrätetään biojätteet sekä pahvit.

  Minusta oli mukava lukea kirjoituksesi ja välillä on kiva nähdä että pikaruokaravintoloista kirjoiteaan myös positiiviseen sävyyn. 🙂 itsekkin olen ensimmäisen työpaikkani mäkkäriltä saanut ja siitä päässyt etenemään työelämäss.

Kommentoi