AIKUISEKSI YHDESSÄ YÖSSÄ

18/03/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin siinä sitten kävi, että 28,5 vuoden ikäisenä ostin elämäni ensimmäisen talouspaperirullatelineen. Itse talouspaperiakin on tullut ostettua varmaan yhden käden sormilla laskettava määrä. Kyllä tämä mielestäni on yksi vahva merkki aikuiseksi kasvamisesta. Mitähän seuraavaksi?

No, en tiedä olisiko ostanut koko vempelettä ollenkaan ellen olisi törmännyt tähän Shane Schneckin HAY:lle suunnittelemaan saarnipuiseen neonkeltaiseen ihanuuteen. Hillitympiä värivaihtoehtoja olisi ollut muitakin, mutta tämä kirkui nimeäni. Puu kuitenkin kuultaa kauniisti maalin läpi. Tuo hauska käännettävä pää pitää paperirullan hyvin paikoillaan.

Teinkö mä juuri postauksen talouspaperirullatelineestä?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

13 Responses to “AIKUISEKSI YHDESSÄ YÖSSÄ”

 1. Elina sanoo:

  Hieno.
  Kaipaisin itse myös tuollaista kaunista mutta pelkistettyä telinettä. Itsekkin olen ostanut ensimmäisen jättisäkin talouspaperia. Telinettä ei vielä ole.
  Turkoosi olisi meidän väri.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tykkään kans, tota tosin muistaakseni (ainakaan vielä) ei ollut turkoosina, mutta monena muuna kyllä 🙂

 2. Tiinakaisa sanoo:

  No kuule ihan samaa miettiny täällä, ku nyt viime aikoina on kannettu yks jos toinenkin rulla kaupasta 😀 Ei siitä kauaa ole, kun pidin talouspaprua vielä täysin turhakkeena ja nyt vallan kätevänä.. Mutta sehän on vaan hyvä syy haluta tuommoinen hayn ihanuusteline!

 3. Satu sanoo:

  Ei, ei ja EI. Talouspaperille.

  Nyt kevyttä valveutumista kehiin kerskakulutukseen ja hiilijalanjälkeen. No tuskin talouspaperin käyttämättäjättämisellä koko maapalloa pelastetaan, mutta pysähdy miettimään valintojasi aina välillä. Miksi talouspaperi on niin paljon helpompi kuin tiskirätti? Sitä ei tarvitse huuhdella, sen kun heittää pois, ja eikös se ole hyväksyttyä jos sen biojätteeseen nakkaa, eikä sekajätteeseen?

  Ainahan näitä kulutuskeskusteluja voi pyöritellä suuntaan jos toiseen, ja aina pystyt perustelemaan edes jollekin kantasi. Ja toki, talouspaperi ei ole kerskakulutusta pahimmillaan. Ja toki, kun lautasen reunat siistii soosseista, jotta annos näyttäisi paremmalle, on tomaattitahrat helpompi hävittää talouspaperissa kuin imeytyneenä valkoisen pyyhkeen kuituihin, josta vahvoilla kemikaaleilla yrität siistiä jälkeä saada aikaiseksi.

  Välillä kannattaa kevyen kriittisesti pohtia omia tapojaan, eikä aina kannata tuudittautua työllistävään argumenttiin. Palveluiden ostaminen on parasta työllistämistä ja rahan kiertoon pistämistä. Ja nyt voi saivarrella rakennekynnet ja tekoripset, kuinka tarpeellisia, kuinka työllistäviä, ja hiilijalanjälki. Tämähän on loputon suo.

  Tarkoitukseni ei ole tökkiä kepillä silmään. Toivon, että jokainen avaa silmänsä ja miettii ostohetkellä miksi nykyään tarvitsen tätä, vaikka ennen selvisin ilmankin. Edullinen on helppo napata mukaan, kesätrikoo, talouspaperi, foliovuoka grilliin jne. Mukavuustuotteita joiden käyttökerrat ovat yksikössä tai parhaimmillaan sormin laskettavissa.

  ps. niin ekohörhö en minäkään ole, että tiskirättejäni koneessa pesisin. Valitsen biohajoavat rätit, jotka katoavat emerituksena biojätteen seassa. Ja toki voisin kutoa bambulangasta hieman edustavammat ja vähemmän väriläiskät kuin markettien tarjonta…

  • Amppeli sanoo:

   Minä käytän talouspaperia suun pyyhkimiseen, nenän niistämiseen, jos nenäliinat on loppu, jne. Että ei se talouspaperin käyttäminen tarkoita välttämättä sitä, että paperia käytettäisiin rätin sijasta.

 4. Limppu sanoo:

  Meillä on keittiössä sulassa sovussa ollut Hellun syntymästä asti niin itse virkkaamani bambulankaiset tiskirätit, talouspaperirullat kuin myös vaipsit. Valintoja joo, mutta toisinaan on vaan helpompi pyyhkiä sotkut talouspaperilla ja sitten viskata se, tosiaan, sinne biojätteeseen.

  Varmasti kaikki ainakin vähän valveutuneet miettii niitä omia kulutustottumuksia ja tekee ympäristön kannalta monia hyviäkin ratkaisuita. Esimerkiksi lisää kasvisruokaa viikon sapuska-arsenaaliin.

  Syyllistämällä tai kyykyttämällä ei taideta myöskään pelastaa tätä palloa.

 5. hanm sanoo:

  Tuo turkoosi kori on ihana! Mistäköhän se on ? 🙂

 6. Aino sanoo:

  Minäkin jäin ja ihastuin tuohon hedelmäkoriin! Ja oikeastaan ihan kaikkeen muuhunkin. Asunto- ja sisustuskuumeisena sinun blogin löytämisesi ei auttanut yhtään. En kestä miten kaunista ja ihanaa ja värikästä ja tyylikästä! Ah. Ja täällä minä pennittömänä ihastelen hämärässä, harmaassa, tylsässä talossa. Vaikkakin ihan onnellisena täälläkin 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi että, kiitos kovasti! Itse täällä rempan keskellä ei ihan tunnu niin ihanalta ja tyylikkäältä kylläkään 😀 Tosi kiva että löysit blogiini!

Kommentoi