AURINKO AURINKO

11/02/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tietysti on ihanaa kun aurinko vihdoin taas paistaa ja pitkän ja pimeän talven jälkeen valoa taas riittää. En edes muistanut mihin kaikkiin asuntomme kolkkiin ne auringonsäteet uloittuivatkaan. Auringosta saa energiaa, uutta puhtia, ideoita ja hirveän vimman päälle tehdä kaikkea uutta. Samaan aikaan se on todella väsyttävää.

Oikeasti, olen ihan poikki. Kevään ja auringon myötä tulee myös hirveästi kaikkea tekemistä ja jos jokaisesta auringonsäteestä ei nauti täysillä tai käytä hyödyksi, tulee kaiken päälle vielä huono-omatunto. En turhasta yleensä stressaa, mutta nyt en oikein voi muuta. Stressi muutosta ja kaikesta siihen liittyvästä on sekoittanut ihan koko kropankin. Tässä on kuulkaa tehty raskaustestiä ja epäily syöpää ja vaikka mitä, kunnes tajusin että tosiaan kaiken takana on stressi. Ja tuo ihana aurinko jostain syystä vain pahentaa sitä.

Oma tapani paeta stressiä ja alati kasvavaa tehtävälistaa on nukkuminen. Ja se onneksi onnistuu. Oikeastaan vähän liian hyvinkin. Nukkuessa pääsee hetksi lepuuttamaan väsynyttä mieltä, mutta samalla menee tehokasta puuhailuaikaa hukkaan. Ja sekös taas stressaa lisää. Mutta yritän olla itselleni vähän armollinen, jos tuntuu että herkkä mieli ei enää kestä tavararöykkiöitä niin saan sitten luvan pitää aivot narikkaan, vaikka niiden päikkäreiden avulla.

Toivottavasti ette ota tätä valitusvirtenä. Itsehän olen muuttoni järkännyt, uudessa kodissa odottaa vielä lattioiden maalaus operaatio ja olen haalinut vielä hirveästi kunnostettavia huonekaluja tähän kaiken päälle. Niin ja muuttoa edeltäviksi viikoinlopuksi on toki vielä reissut toisiin kaupunkeihin. Ja tulevatpa ne koulun pääsykoetehtäätkin juuri sopivasti tähän samaan. Ainiin ja avoimen kurssi alkaa kaksi päivää ennen muuttoa. Niin ja oliko meillä joku omakin elämä ja arki tässä samassa, pitääkö mun silti pestä pyykkiä, siivota, tehdä töitä ja ruokaa tämän kaiken keskellä? Mutta en siis valita. Halusin kirjoittaa tästä siksi, että varmasti joku muukin tunnistaa itsessään saman. Onko se nyt kevätväsymys vai mikä. Se on jännä, kun valoa ja aurinkoa on odottanut ja sitten kun se vihdoin tulee, se onkin väsyttävä ja raskas asia. Tai juuri sen auringon ja kevään koittaessa halii innoissaan itselleen hirvästi uutta tekemistä, tai pyöräyttää koko kodin ylösalaisin ja sitten huomaakin ettei energia riitäkkään.

Enpä olisi uskonut että stressi saa koko kropankin näin sekaisin. Ei ihme että muuttoa kutsutaan yhdeksi elämän stressaavimaksi asioiksi. Enkä ikimaailmassa olisi uskonut että ihana rakas aurinko saa olon näin väsyneeksi. On tämä elämä vaan kummallista, aina vaan se jaksaa yllättää. Onneksi kuitenkin tästä kaikesta seuraa jotain hyvää. Pitää vaan muistaa että kaikki on meillä ihan tosi hyvin ja ihania asioitahan nämä ovat. Saadaan ihana uusi koti ja minä pääsen vihdoin opiskelujen ohessa tapamaan uusia ihmisiä ja jumppaamaan aivoja.

Onko muillakin keväyväsymystä ilmassa tai vaikuttaako kevätaurinko teihin väsyttävästi?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “AURINKO AURINKO”

 1. Mulla viime vuonna kanssa kroppa alkoi reagoimaan ja tapahtui asioita, joita ei ollut ennen tapahtunut! Päässä vihloi, näkö sumeni, koko kroppa oli yyber jäykkä, jne…. Mä kans epäilin syöpää, aivokasvainta ja vaikka mitä :(. Ja loppuen lopuksi diagnoosi olikin ”vain” stressi.

  Välillä täytyy muistaa pysähtyä <3

 2. LPP sanoo:

  Ihanat kuvat silti <3

  Ja jos olet yhtä käsiparia vaille muuttoon, niin tarjoan apuni hep 🙂

 3. Anna sanoo:

  Siis ihan pakko kommentoida kun tämä sun tekstisi sattui jotenkin avaamaan mun ajatuksia uskomattomalla tavalla! Meillä on kanssa muutto edessä ja sata ja tuhat muutakin asiaa. Ja sit pitäis vaan muka osata elää hetkessä! Ei onnistu multa. Mä vaan odotan et aika kuluis ja sais askel kerrallaan kuljettuu tän kevään jotenkin läpi.. jos sit kesäl helpottais. Sulla on ihana, elämää täynnä oleva, blogi 🙂 kiitos siitä! Tsemppiä!

 4. Minna M sanoo:

  Kuulostaa kovin tutulta aiemmilta keväiltä. Tänä vuonna ei (vielä). Joko minä käyn kovin hitaalla tai sitten kirkasvalolampusta on oikeasti ollut apua. Tsemppiä muuttoon!

 5. Maria/PalikoiDesign sanoo:

  Tutun kuuloista! Todella tutun kuuloista, n viisi vuotta sitten kun aloitin yrittäjänä, oli vuoden verran älytöntä stressiä jotaen tajunnut stressiksi, oli migreenit ja umpisuoliepäilyt ja mammografiassakin kävin 😀
  Sitten sain arvokkaan vinkin eräältä pidempään yrittäjänä olleelta: listat! Ne sujuu sinultakin, joten kannattaa kokeilla tätä.
  Listaa ensin paperille(tai koneelle mutta mun mielestä paperi toimii tässä paremmin..) ihan satunnaisessa järjestyksessä aivan kaikki asiat mitkä on tekemättä, ja pitäisi tehdä. Leikkaa sen jälkeen rivit asia kerrallaan erillisiksi. Tee toinen paperi, jossa on kolme kategoriaa: tänään tehtävät/kiireellisimmät, pakko tehdä, mutta ei nyt just, ja sitten ne loput joilla ei välttämättä ole kovin kiire.
  Liimaa tehtävät oikeisiin osastoihin, aloita kiireellisimmistä, ja lepää hyvällä omallatunnolla kun ne on tehty, loput ehtii huomenna, ja hamassa tulevaisuudessa..
  Mulla nää tehtävälaput on purkeissa, joista tehdyt hommat heitän roskikseen.
  Tulipa tästä nyt life coach henkinen paasaus.. 😀 ei ollut tarkoitus, mutta kannattaa kokeilla jos yhtään innostuit.

 6. NOPPA sanoo:

  Tuo mystisen maaginen kevätaurinko! Ehdimme molempina kahtena päivänä ulos leikkipuistoon —aurinkoa varastoimaan. Tässä nyt nuokutaan kuin huojuva västäräkki koivunoksalla…kotihommat, plääh! Mistä sais kotiapulaisen?? Pyykit vielä jaksaa survoa koneeseen ja ripustaa jopa kuivumaan–mutta viikkaus kaappeihin…maailman hitainta puuhaa!
  Pikapurtavaa, vitamiineja ja ystävänpäiväkortteja= pikapiristys!

 7. Kaisa sanoo:

  Nyt pitää kommentoija kyllä.
  Luin joskus jostain (olipa pätevän kuulonen lähde), että ensimmäiset auringonsäteet jotka pimeän jälkeen tulee, voi aiheuttaa masennusta. Ja syy oli se, että se valo on niin terävän kirkas. Pikkuhiljaa se muuttuu pehmeämmäksi ja sitte helpottaa. Tsemppiä!

 8. Paula sanoo:

  Tsemppiä muuttohommiin! Ihana että jaksat vielä blogia päivittää kaiken keskellä.

Kommentoi