SUPERAAMU

3/02/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroin muutama viikko sitten että lähdin Cocovin haastamana Indiedaysin kampanjaan, jossa oli tarkoitus tutstua ja lisätä superfoodeja normaaliin ruokavalioon. Tässä kuukauden verran näitä saamiani tuotteita testatessani olen huomannut että etenkin smoothieisiin on tosi helppo erilaisia superfood-jauheita lisäillä. Samoin sitten erilaisia sieminiä vaikkapa salaatin päälle ja jogurtin joukkoon. Yksi lemppari on edelleen jo aiemmin postamaani chiatuorepuuro.

Elämä ei ole sen kummemmin muuttunut testailujakson aikana. Mitä nyt olo on oikeasti vähän superimpi. Mutta se oli kiva huomata, ettei superfoodejen lisääminen ruokavalioon ole ollut yhtään hankalaa tai vaatinut lisätyötä. Mutta sitten taas superfoodien käyttö on omalla kohdalla ihan selvästi vaikuttanut siihen että terveellinen ruoka maistuu ja sitä tekee oikeasti mieli. Samoin makeanhimo on selvästi vähentynyt. Nuo superatukat ovatkin muuten tosi hyviä myös herkutteluun, kätevät patukat kulkevat kassin pohjalla ja toimivat lisäksi hyvinä välipaloina.

Monia superfoodeja voi myös tarjota lapsille. Ja tässä muutama sellainen resepti vaikkapa aamupalapäytään:

RAAKA SIEMENNÄKKILEIPÄ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 dl chiasiemeniä
1 dl hampunsiemeniä
1 tl psylliumia
2,5 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Sekoita siemenet, psyllium ja vesi. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukoon kookosöljy ja suola. Levitä seos niin ohueksi kerrokseksi kuin mahdollista uunipellille. Kuivata yön yli uunissa n 45 asteessa. Kuivumisaika on riippuvainen ilman kosteudesta.

Levitä valmiin näkkörin päälle hyvää voita tai vaikka mantelitahtaa tai hummusta. Erilaisia variaatioita saat näkkäristä lisäämällä leivontavaiheessa joukkoon erilaisia yrttejä.

SUKLAINEN SMOOTHIEOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 banaania
1 päärynä
2 dl mantelimaitoa
3-4 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kookosöljyä
ripaus kookossokeria

Lisää kaikki ainekset blenderiin tai soseuta sauvasekottimella. Koristeeksi superfood trailmiksiä.

Tällaisia superseseptejä olemme siis viime päivinä testailleet. Kuten sanoin, ovat nuo erilaiset smoothiet kuitenkin vieneet ihan mennessään meidät kaikki. Ja jos en joka kerta blogiin, niin instassa ainakin vilkkuu erilaisia makukokeiluja. Ja ehdottomasti niitä teidän omia reseptejä otan myös edelleen ilomielin vastaan!

Cocovin sivuilla on myös lisää meidän bloggareiden reseptejä ja siellä voi myös voittaa omakseen yli sadan euron arvoisen tuotepaketin!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “SUPERAAMU”

 1. Sara. sanoo:

  Vitsit tuota raaka-näkkäriä pitääkin testata. Kiitos ohjeesta 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Mahtavaa, kerro sitten mitä tykkäsit! Omasta mielestäni on hyvää vasta sitten kun on oikeasti kunnolla kuivaa 🙂

   Ja ihana muutenkin kun kommentoit, kävin pitkästä aikaa lukemassa blogia – teillä näyttää siellä kaikki niin ihanalta ja lapset jo isoja ja niiiiiiiiin älyttömän söoöjä 🙂

 2. Voi kun munkin mini maistelisi kaikki uusia ruokia! On niin nirso ettei mitään rajaa! Pöh!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No ei noikaan aina kaikkea, pitää vaan tarjota ja tarjota ja tarjota ja sitten ne alkaa tykkäämään – tai sitten ei xD

 3. Siiri sanoo:

  Tykkään sun blogista todella paljon varsinkin kaikki kuvat on todella tunnelmallisia! Yksi asia minua kuitenkin rasittaa, ja se on nämä kokoaikaiset yhteistyöpostaukset.. ”Lähdin Indiedaysin tähän ja tähän kampanjaan”.. Onhan se hienoa että yhteistyöasioita saa, mutta liika on liikaa..Lukijan toiveena toivon, että jättäisit niitä siis vähän vähemmälle.:) Mutta muuten ihan mainio blogi!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Tosi kiva kuulla, kiitos! Yhteistöistä sen verran että on enemmän kuin kiva että niitä on, ne ovat nimittäin elinehtoni. Tottakai ymmärrän että ärsyttää jos niitä on paljon, mutta ihan tarkoituksella valikoin niistä vain kaikista kivoimmat, sellaiset joista kirjoittaisin muutenkin. Mielestäni näitä ei ole paljoa ollut, joulukuussa EI YHTÄÄN, tammikuussa YKSI ja nyt helmikuussa KAKSI. Eli ei nyt ihan hirveästi sitten kuitenkaan, vai? Toki ymmärrän että jos ne ovat lähekkäin toisiaan, voi tuntua että niitä on jatkuvasti.
   Jatkossakin kiinnittän huomiota tähän asiaan, enkä missään nimessä halua blogiani näillä yhteistöillä täyttää! 🙂
   Kiitos kivasta kommentista!

Kommentoi