PASSIN HAKUREISSU

2/12/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän reissu lähestyy, alle kaksi viikkoa niin ollaan jo lämpimässä. Thaimaahan matkustaessa pitää passin olla voimassa vielä 6kk matkan jälkeen, joten Kaapolle olikin jo aika hommata uusi. Ekaa kertaa kun reissattiin vähän pidemmälle hänen ollessaan muutaman kuukauden ikäinen, joten passi menee heti vuodenvaihteen jälkeen jo vanhaksi.

Olin kuullut että poliisiasemalla olisi pitkät jonot ja että aika kannattaa ehdottomasti varata etukäteen. Mutta vaikka mielestäni olin ihan hyvissä ajoin liikenteessä, löytyi tälle vuodelle lähin vapaa aika Järvenpään poliisilaitokselta. Ensinnäkään ei oikein napannut matkustaa sinne saakka, saatikaan että Helsingissä syntyneen lapseni passissa lukisi Järvenpää. Ihan hölmö juttu tiedän, mutta valitsin mielummin sitten asemalla jonottamisen.

Nakkasimmekin tänä aamuna Elviksen päiväkotiin ja kävimme valokuvausliikkeen kautta ottamassa passikuvat aivan poliisiaseman vieressä. Kuvaustilanne sujui kivasti ja kuvat saimme mukaan heti. Kaikki oli valmista muutamassa minuutissa. Kiva yllätys oli myös, että kuvat lähetettiin sähköisesti poliisiin omaan järjestelmään, eikä yhtään paperista kuvaa siis tarvinnut luovuttaa. Printtauksen laatu oli kuitenkin minusta aika huono, kuva on vähän epätarkka ja läiskikäs. Myös 20 euron hinta oli mielestäni aika suolainen, mutta tässä asiassa olikin tarkoitus vaan mennä sen mukaan mikä oli helpoin. Myöhemmin tajusin että olisimme voineet käydä hakemassa ensin vuoronumeron, ja sitten vasta käyneet ottamassa kuvat. Jono nimittäin oli vielä pidempi kun olin kuvitellutkaan.

1,5 tuntia aseman avautumisen jälkeen 11 ihmistä oli päässyt hakemuksensa jättämään, meidän vuorolapussa komeili numero 82. Siinä pikaisella laskutoimituksella kauhistelin että edessä voisi olla seitsemän tunnin jonotus. Huh. Onnekseni aulasta löytyi kahviautomaatti ja Kaapolle olin pakannut iPadin mukaan. Kävi myös tuuri, että joku päätti luovuttaa ja jätti lappunsa meille, nyt siinä oli enää numero 64.

Onneksi vauhti kuitenkin vähän nopeutui päivän edetessä ja lopulta jouduimme jonottamaan vain muutaman tunnin. Se meni ihan kivasti leffaa katsellessa. Onneksi. Seurasin siinä samalla nimittäin muutamaa hermostuneen vauvan ja taaperon kanssa jonottanutta naista, eikä käynyt kyllä kateeksi yhtään. Kaaposta oli myös ylipäätään tosi hienoa olla poliisiasemalla, vaikka lopulta emme nähneetkään kun yhden virkapukuun pukeutuneen pahvisen poliisin 😀 Poliisikorttejakaan emme muistaneet kysyä.

Passikuvasta tuli tosi totinen, mutta niinhän se kai kuuluu ollakkin. On hullua kuvitella että tämä on jo esikoiseni toinen passi ja seuraava sitten kun hän on jo kymmenen! Jos aika jatkaa kulkuaan samalla tapaa, ei siihen mene kauaa. Tänään alkoi myös jo vähän matkakuume vaivaamaan, kun saatiin tämä viimeinenkin asia hoidettua, kylmyys pureutui luihin ja postista tuli uusia uikkareita. Niin ihana lähteä!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

14 Responses to “PASSIN HAKUREISSU”

 1. hanna sanoo:

  Mutta eihän passissa lue sitä kaupunkia? Itse hain Forssasta ja siinä lukee Kanta-Häme. Järvenpään kohdalla varmaan länsi-uusimaa? No mutta enivei hyvä että odotus ei ollut pidempi 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No en tiedä, mutta ei siinä ainakaan Helsinki lukisi. Kuten nyt lukee 😀

 2. Aada sanoo:

  20 euroa on Helsingissä varmaan halvimmasta päästä passikuvissa, varsinkin kun siihen saa tuon poliisille lähetyksen samaan hintaan. :/

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tosi kallista kyllä. Eikä siinä nyt mitään, mutta toi kuvanlaatu! Tosi huono!

 3. krista sanoo:

  Olette vielä päässeet reissaamaan tuolla vauvaiässä hankitulla passilla? Me teetettiin tytölle passi hänen ollessaan päivälleen 2kk ikäinen. Kysyin kahdelta eri virkailijalta, kauanko tämä passi on voimassa? Vastaukset molemmilta oli, että ei kauaa, max vuoden, kun ei vauvaa sitten enään tunnista.
  No, keväällä reissattiin tytön ollessa vuoden ikäinen, samalla passilla, ja stressasin koko ajan, että mihin me vielä jäädään, kun ei tyttöä tuosta tunnista enään. Mutta ilmeisesti siis turhaan? sekö on kuitenkin sen 5v voimassa..

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo ollaan, viimeksi elokuussa! Viiden vuoden passihan se on, enkä usko että eu-maissa jossa ollaan lähinnä lennetty, on niin tarkkaa 🙂

 4. tsipu sanoo:

  Passiin taitaa tulla joku poliisipiirin tms nimi, meillä lukee joku sisä-suomi. Muille passikuvien hakijoille vinkiksi verkkokauppa.com, jos sattuu lähiseudulla niin sieltä saa passikuvat 1e

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo voi olla, mutta Helsingissä se on vain Helsinki 🙂
   Mietin tuota verkkokauppaa, käytiin siellä pari vuotta sitten Elviksen kanssa, mutta nyt en jaksanut lähteä sinne 🙂

 5. laura sanoo:

  Meillä ekalla lapsella passikuva ssa toi samakuosinen body. Parin kuukauden päästä menee vanhaksi passi. Mukavaa reissua teille 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi että, mieti miten aika kulkee! Ja ihana oli tuo body 🙂 Kiitos paljon!

 6. Anna sanoo:

  Tämä vinkki tulee nyt kyllä liian myöhään, mutta Itiksen poliisiasemalta voi myös hakea passia. Mä jonotin siellä lasten kans heinäkuun alussa pahimpaan ruuhka-aikaan 10min ja ystäväni oli samana päivänä viettänyt useamman tunnin Pasilassa. Kiva että pääsette reissuun ja saitte passit jonottelusta huolimatta hankittua 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ai voi! No tuo on kyllä hyvä tietää, parin vuoden päästä kun taas sama rumba oman ja Elviksen passin kanssa 🙂 !

 7. Ode sanoo:

  Itiksestä ei voi hakea passia, toimipiste on suljettu joskus syksyllä. Pasila taitaa olla Helsingin ainoa toimipiste mistä hakea passia. Nyt tosin tuli uutena tuo sähköinen haku, senhän on luvattu helpottavan niitä joilla se passi on ollut ja uutta ollaan hakemassa.

 8. Krisse sanoo:

  Itsehän pääsin pari viikkoa sitten hakemaan passin just sieltä Järvenpäästä, koska MISSÄÄN ei ollut vapaata aikaa ja oli vähän kiire 😀 Kun selvisi siitä yhden päivän lumimyrskyssä ajamisesta, niin se aikaa meni se… Kaksi minuuttia. Mutta en minäkään olisi Helsingin puolelta lähtenyt Järvenpäähän matkustamaan lasten kanssa.

  Ja hyvä tietää, että se vauvakuva käy. Pitää varmaan päästä johonkin perhelomalle, enkä ihan jokaiselle tahtoisi uutta passia hommata.

Kommentoi