YHDESSÄ 2015

27/11/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän vuoden aikana olen oppinut sen, että Lahdesta tulee kaikenlaista porukkaa ja että siellä on ihan erityinen meininki. Tänä vuonna kyseisen kaupungin Omppuhotellikin on tullut melkoisen tutuksi ja nykyän osaan jopa ihan itse kävellä Torvesta sinne eksymättä. Tänä vuonna olen myös oppinut että mitä siihen lihamukiin ihan oikeasti tulee ja että Lahtea ei saa sanoa Lahdeksi, vaan kirjaimia pitää tiputtaa pois. Esimerkiksi Lahi käy kuulemma hyvin. Tänä vuonna minulla on myöskin ollut käytössä, vuoden aikana oikein rakkaaksi käynyt, Löytö 2014 kalenteri. Ja tänään postista tipahti uusi, Yhdessä 2015 kalenteri.

Kaunis valokuvakalenteri on perinteisesti Lahden muotoiluinstituutin 2. vuosikurssin valokuvauksen opiskelijajoukon toteuttama. Vuoden 2015 kalenterin teemana on ystävyys, jota jokainen valokuvaaja on käsitellyt omasta näkökulmastaan. Kuvasarjat kertovat esimerkiksi veljesten välisestä suhteesta, lämminhenkisestä naapuriyhteisöstä, virtuaalimaailman pelikavereista sekä tosiystävyyden puuttumisesta.

Minusta on ihanaa kalenteria selatessa jäädä tuijottamaan kauniita kuvia, aistimaan niiden tunnelma, ne saavat hymyn huulille ja toisaalta miettimään kulmat kurtussa että mitä on tämänkin kuvan takana. Kalenterin lopussa onkin jokaisesta kuvasarjasta pienet selitteet. Selkeille sivuille on kiva menojen lisäksi kirjotella fiiliksiä tai päivän muita tapahtumia tai ajatuksia. Lopussa on hyvin tilaa muistiinpanoille, mikä on tärkeää.

Sen lisäksi että kalenteri nyt vain sattuu olemaan taas yksi kauneimmista, mielellään sitä tukee nuorten taitelijoiden työtä. Ja ystävyyskin on ollut teemana tässä tänä vuonna, toivottavasti myös tulevana joten jatketaan sillä!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

10 Responses to “YHDESSÄ 2015”

 1. Kalenterihulluna oli pakko tilata. Ihana!

 2. Piia Pai sanoo:

  Heissan! millaiset sivut ovat sisältä, näkyykö 1 viikko kerrallaan?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka! Joo, suurimmaksi osaksi menee että viikko toisella ja kuva toisella sivulla, tosi kivasti tilaa joka päivän kohdalla 🙂

 3. Ilona sanoo:

  Olen lahtelainen, en ole ikinä kuullutkaan mistään lahista :DD

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   hahahaha, no ehkä se on joku joidenkin oma juttu. Mutta sitä olen kovasti ja moneen kertaan torven bäkkärillä kuullut huudeltavan :D:D:D:D:D

 4. Minna M sanoo:

  Muistan viime vuonna lukeneeni blogistasi Löytö-kalenterista. Se jäi ostamatta, kun minulla oli jo Paulo Coelhon kalenteri. Nyt on kyllä pakko hankkia tuo Yhdessä-kalenteri!
  Hassua näin lahtelaisena kuulla näistä kalentereista sun blogista. Lahesta (ehdottomasti ilman D:tä!) olen, mutta Lahi?! En ole kuullut minäkään.

 5. Lahtelainen sanoo:

  Lahest joo, mut toi ”Lahi” on ihan höpöhöpöhommia 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Niihä ne hommat on aina enemmän tai vähemmän vähän höpöjä 🙂

Kommentoi