POIKIEN HUONEESSA

10/02/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulta on tovottu postausta siitä että miten pojat asuvat huoneessaan, miten huoneen jakaminen sujuu ja missä lelut säilytetään. Aiemmin poikien huone on ainakin vilahdellut vähän enemmmän täällä ja täällä.

Yhteiseen huoneeseen pojat muuttivat jo vanhassa asunnossamme, Elvis siirtyi muistaakseni sinne noin vuoden ikäisenä – eli reilu vuosi sitten. Siirtyminen ylipäätään vanhempian makkarista meni muistaakseni hyvin ja Kaapokin suhtautui kaiken jakavaan pikkuveljeen hienosti.

Niin kauan kun asumme Helsingin kantakaupunissa on edes turha haaveilla siitä että pojilla olisi omat huoneet. Ei näillä neliöhinnoilla tulisi moinen edes mieleen. Ja koska pojilla on suht pieni ikäero, tasan kaksi vuotta, luulen että heille sopii vielä pitkään jakaa huone keskenään.

Kerrossänky hankittiin jo edelliseen kotiin, jossa lastenhuone oli vielä nykyistä pienempi. Uuteen huoneeseen mahtuisi kaksi erillistä sänkyäkin, mutta nyt jää sitten enemmän tilaa leikeille ja muulle. Leluja karsittiin muuton yhteydessä tosi paljon, mutta jostain kummasta niitä on vain kertynyt tosi paljon taas lisää. Suurin osa leluista on kuusilaatikkoisessa Ikean lipastossa, johon ne saa kivasti järjesteltyä ja pois näkyvistä. Kirjat ja kivoimmat lelut saavat taas olla esillä ikkunalaudalla.

Poikien huoneesta löytyy kahdelta seinältä meidän kodin ainoat vaatekaapit, joten tyhjää seinää on vain tuon yhden verran, jota vasten sänky ja pieni pöytä on. Pöytä ja tuolit ovat vanhoja päiväkotikalusteita ja ostettu Pakilan työkeskuksesta huimaan 14 euron yhteishintaan.

Vaikka pojilla on viihtyisä ja avara huone, viihtyvät he aika paljon kuitenkin olohuoneessa. Yleinsä siellä missä minä olen. Mutta välillä on ihanaa kun pojat uppotuvat pitkäksi ajaksi leikkeihinsä omaan huoneeseen, missä se sotkukin sitten vain pysyy.

MItes teillä muilla on lastenhuoneasiat?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

15 Responses to “POIKIEN HUONEESSA”

 1. Teidän poikien huone on kyllä tosi kiva :)! Meillä lapsilla omat huoneet ja aika hyvin tilaa siis, mutta siitä huolimatta leikit levittyvät koko taloon :). Eli luulenpa, että neliöiden määrällä ei kauheasti ole vaikutusta kaaoksen määrään ;).

 2. Kivan näköistä poikien huoneessa kyllä on, noi vaaleat värit tekee sen, että lelutkin näyttää raikkailta eikä sellaiselta sekametelisopalta.

  Meillä on kolmella lapsella kaksi huonetta, eli esikoisella omansa ja kaksosest jakaa sitten isoimman makuuhuoneen – meille vanhemmille jäi se pienin, mutta eipä me niin paljon tilaa tarvitakaan. Mä en oikein ymmärrä, miksi se ”master bedroom” pitäisi olla kämpän isoin, lapsethan sitä tilaa tarvitsee. Ja meilläkin tulee lapset jakamaan huoneensa vielä pitkään, 5 huonetta Helsingistä olisi melkoinen satsaus.

  Nyt 3,5-vuotiaat tykkää aina välillä jo leikkiäkin omassa huoneessaan, tosin mä melkein mieluummin vahdin niiden leikkejä olohuoneessa, koska siellä suljetun oven takana tapahtuu aina ties mitä: milloin on leikitty akvaariota piirustuspöydällä, milloin kirjoitettu tärkeitä viestejä oveen. 😀

 3. Amanda! sanoo:

  hei miten teillä on toiminut toi ikean laatikot lelulaatikkoina? ne on kivan tilavat ja hyvän näkösetkin, mutta meillä sellainen vaatalaatikostona ja kun neiti itse sieltä hakenut vaatteita, on meinannut koko lipasto kaatua päälle, kun ei ole aiempia laatikoita sulkenut perässään ja paino nojautunut täten eteen…. :/ mietin pitäiskö koko lipasto kiinnittää seinään, ettei mitään sattuis!

  • Marjuli sanoo:

   Noi Ikean laatikostot pitää ehdottomasti kiinnittää seinään! Näin meillä on tehty jokaisessa asunnossa. Muuten ne voi kaatua lasten päälle, ovat todella vaaralliset ilmen kiinnitystä.

 4. Amanda! sanoo:

  ps. oon ihan pikkase kateelline tost ikkunalaudast!<3

 5. Ihana huone! Lasten leluissa, erityisesti vanhoissa, on niin kirkkaat värit. Amanda, ne lipastot tulee ehdottomasti kiinnittää seinään! Niin ohjeetkin sanoo.

 6. Ilona sanoo:

  Oikein riemukas ja värikäs lastenhuone.
  Tuo keltainen lamppu on kyllä mahtava!
  Ja Woody ystävineen!

  Meillä on niinkin hyvä tilanne, että on kaksi huonetta, joita voidaan vaihdella mielen mukaan pojan huoneiksi.

 7. Rea sanoo:

  Meillä kaksikko on myös samassa huoneessa , tyttö 2,5 v ja poika 14 kk 🙂 Pienemmät lelut jotka voivat vielä mennä kuopuksen suuhun on tytöllä omissa purkeissaan. Yleensä öiti pyydetään vielä mukaan leikkeihin. Varsinkin isompi haluaa äidin mukaan nukke leikkeihin ja poika oikeastaan tarvii valvovaa silmää aikalailla. 🙂 Saa nähdä kuinka isoiksi tyttö ja poika passaa samaan huoneeseen…

  Ihanat pojat siellä. Magee toi jumppis. Kauniita leluja ja kiva postaus.

 8. Lyde sanoo:

  Meillä on neljä makkaria joista kuudelle lapselle kolme. Kahdella vanhimmalla on omat huoneet, sitten on kolme seuraavaa pientä samassa, ja kuopus nukkuu vanhempien huoneessa. Ja ahdasta on 😉 Jos huoneet olisivat isompia, ei ongelmaa ehkä olisikaan, mutta koska ovat aika pieniä, on edessä ongelma kun vauva pitäisi aikanaan saada pois meidän makkarista. Ei nimittäin lastenhuoneeseen enää mahdu… Pitää lotota ahkerasti, koska tosiaan näillä Helsingin hinnoilla viisi tai kuusi makkaria alkaa olla jo aika hintavia!

 9. Niin ihana valo tuossa teidän kodissa! Ja ihania pikkumiehiä leikeissään, näyttää oikein söpöltä:)

  Meillää on tällä hetkellä kaksi lasten huonetta, joissa toisessa nukkuu esikoinen ja toisessa keskimmäiset mussukat. Huoneissa tosiaan vaan nukutaan, lelut kannetaan heti aamusta keittiö-olkkari -yhteistilaan ja siinäpä ne sitten resottavat iltaan saakka. Välillä legot kerätään pois ja levitellään jotain muuta ja sitten taas kaivetaan legot. Mutta tosiaan, tässäpä minäkin suurimman osan päivästä vietän silloin kun ollaan kotona ja sisällä – tässä on hyvä seurata nasujen edesottamuksia;)

  http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

 10. Ihanan elämänmakuisia kuvia <3

 11. Hanna sanoo:

  Pakilan työkeskus! Pakko poiketa huomenna kun olin suunnitellut meneväni kierrätyskeskukseen. En oo koskaan ajatellut ohikulkiessani että tuolla olisi huonekaluja myytävänä. Kiitos vinkistä 🙂

 12. Jenni sanoo:

  Me käytiin hakemassa tyttärelle tänään samanlainen pöytä ja kaksi tuolia ja hintaa se huimat 14€ yhteensä! Joten kiitos vinkistä 😉

 13. Saga sanoo:

  Kiva postaus ja poikien huone näyttää tosi viihtyisältä. Värit sopii kivasti tuollaisten vauhdikkaassa iässä olevien viikarien huoneeseen 🙂 Meillä pojalla on oma huone, johon hankittiin viime syksynä puoliparvi ajatuksena, että sinne alle saa rakennettua kivoja majoja. Se onkin ollut pojan mielestä mahtijuttu ja aina on joku vakoilusleikki menossa 🙂

  Meidän pojan huonetta voi käydä katsomassa täällä

  http://niittykulma.blogspot.fi/2013/09/mustavalkoinen-muutos.html

Kommentoi