LAIVALLA

7/02/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaksoiko kone raksuttaa kaikki kuvat auki? Kuten jo aiemmin kerroin, olimme Riikan perheen kanssa Ruotsin risteilyllä viime viikolla. Riikka kertoi varanneensa extempore reissun muutaman päivän päähän, ja kun itseltänikin löytyi samalle lähdölle kelpaava lahjakortti niin kutsuin meidänkin porukan mukaan.

Lapset rakastavat laivalla matkustamista, ja se todella onkin paljon mielyttävämpää kun vaikka lentäminen (ainakin näiden kahden kanssa). Risteilyllä Tukholmassa ei aikaa hirvittävästi ole, mutta se ei olekkaan se laivamatkustuksen pointti. Vaan nimenomaan se kaiken hauskan tekeminen, eli esimerkiski pallomeressä uinti ja buffetissa syöminen.

Laivalla meillä oli poikien kanssa ihan tavallinen A-luokan ikkunallinen hytti. Pojille pyysin laidat sänkyihin, ja kuten kotonakin, Kaapo nukkui yläsängyssä ja Elvis alhaalla. Nukuin pitkästä aikaa yöt niin ettei kumpikaan tullut viereeni (naamalle) kesken yötä nukkumaan. Keinutus ja kaikki uusi ja hauska tekeminen pitivät huolen että pojat nukkuivat molemmat yöt kuin tukit.

Viking Line tarjosi meille menomatkalla ruokailun laivan seisovassa pöydässä. Tykkään todella paljon kalasta, salaateista ja loputtomasta määrästä jälkkäriä, joten laivan buffet on todella mieleeni. Lapsetkin ovat tottuneet syömään erilaisia ruokia, mutta löytyi sieltä myös se tuttu ja turvallinen lastenpöytä ranskalaisineen ja nakkeineen. Aamulla tankattiin taas buffassa ennen kuusituntista tehokierrosta Tukholmassa, samalla nousevaa aurinkoa ja kaunista saaristoa ihaillen.

Syömisen lisäksi viihdyttiin toki paljon leikkihuoneessa, mutta myös discossa ja vähän tax freessäkin. Itse muistan käyneeni pienenä laivalla aika paljonkin, sekä vanhempien että mummini kanssa. Se oli silloin kivaa ja vähän jännittävää, ja niin näytti samat fiilikset olevan nyt omilla lapsillakin. Joten kyllä varmasti jatkossakin käydään lasten kanssa, ja lasten ehdoilla, ristelemässä ainakin kerran vuodessa jos ei useamminkin. Pidin ennen risteilyllä käymistä ihan junttina, mutta mitä vielä! Sehän on ihan loistava irtiotto lasten kanssa.

Käyttekö te usein risteilyillä ja mitä teillä niihin kuuluu? Millaisia hyttejä teillä on ollut? Ensi kerralla ajattelin kokeilla sellaista perhehyttiä. Tai tietty joku parvekkeellinen sviittikin olisi kiva..

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

10 Responses to “LAIVALLA”

  1. Voi, että Elviksen hiuksia – niin ihanat!! Kaapollakin on taas tosi pitkä, hirveesti kasvanut kesän Kumpulareissulta?! Ihanat pojat, ihanat hiukset <3

    Me ollaan käyty Siljan laivoilla ja olen ottanut aina hytin jossa ikkuna promenadille eli käytävälle päin. Siinä on yksi ylimääräinen lysti lapsille katsella laivan menoa ja ihmisiä ylhäältä päin. Ruotsin risteilyt ovat ihan parasta puuhaa lasten kanssa, kun ei tarvi vaatteitakaan pakata mukaan joka säälle ja sisävaatteilla voi juosta paikasta toiseen. Isot leikkipaikat ja muumit ovat Siljalla ehdottomasti parhaat, sekä hyvää ruokaa. Meillä allergisen Voimankin kanssa on reissut sujuneet tosi hyvin, kun infon jääkaapissa voi pitää hänen ruokia ja kaksi päivää on lyhyt aika niin on helppo ottaa allergisen lapsen ruuat mukaan. Buffetissa on mikrot, missä lämmittää ja kuuma vesikin tarvittaessa puurohiutaleille. Siljan satamasta Ruotsissa pääsee helposti metrolla keskustaan, kun metroasemalle on vain n.500m. Ollaan käyty aina siinä Gallerian kauppakeskuksessa, kun siellä on lelukauppakin ja kolmen lapsen kanssa on helppo pyöriä yhdessä paikkaa – etenkin, kun ollaan kylmillä ilmoilla käyty. Ollaan oltu laivalla sitten ajoissa ja käyty uimapaikassa, joka on myös ihan tosi kiva, siis laivan versioksi.

    Seuraavaksi olisi kiva kyllä mennä kesällä ja kierrellä enemmän kaupunkia ulkona 🙂

    Minttu muuten, käypä lukaisemassa minun blogi ja viimeisin postaukseni – koska HAASTAN sinut tekemään samanlaisen (kunhan vain ehdit ja jos jaksat). Olisi tosi mielenkiintoista kuulla, miten Kaapo ja Elvis ovat saaneet nimensä 😉

    http://sisuvoima.blogspot.fi

  2. Hanna sanoo:

    Hauskoja ja hienoja kuvia. Sun pojat on kyllä niin suloisia! 🙂

  3. ihanat kuvat Minttu! Rakkaat! <3

  4. Jenni sanoo:

    Voisitko kertoa tarkemmin näissä postauksissa, mikä on saatua ja mikä omasta pussista maksettua, kun kuitenkin nämä kaikki ”yhteistyöt” on verotettavaa tuloa ja olisi kiva, kun teksteissä olisi selkeästi merkitty nämä asiat. 🙂 Kiitos ja anteeksi nillittäminen 🙂

    • Ei se ole nillittämistä hyvä kun sanoit, pahoittelut jos tässä asia ei tullut tarpeeksi selvästi esille! Eli kuten tekstissäkin lukee, Viking Line tarjosi menomatkalla buffetillallisen, lisäksi seuraavan päivän aamupalan.

  5. MidaS sanoo:

    Ah, tukholmanristeily! <3 Rakastan käydä laivalla. Oon koko ikäni käyny vähintään kerran vuodessa Siljalla tukholmanristeilyllä. Mun 2v. on käyny jo kolme kertaa laivalla ja yhen kerran masuaikana. Ollaan nyt kaks viimestä kertaa oltu perhehytissä ja voin vaan suositella. Siel on enemmän tilaa. Meitä oli siinä hytissä 4 aikuista ja kaks lasta, toinen nukku matkasängyssä ja toinen mun vieressä. Rattaat mahtu hyvin hyttiin. Mulla oli mukana donkeyt, tosin joutu muuttaa yksiköks että pääs hyttiin sisään 😀 Suunnitteilla olis taas kesällä lähtee lasten kanssa risteilee ja mummi tietysti avuks mukaan, (mieheni kuitenki töissä, eikä sitä oikein laivalla olo kiinnosta).

  6. Hanna sanoo:

    Kivoja kuvia! Ite oon menossa viikon päästä ruotsiin Siljalla. En ookkaan sillä laivalla käynyt kun joskus vuoden ikäisenä viimeksi. Ollaan nyt muutaman vuoden aikana käyty vähintään kerran vuodessa ruotsissa, joskus useamminkin ja se on kyllä ihanaa piristystä! Pieniä lapsia ei tosin ole ollut mukana. Viimeksi oltiin Gabriellalla ja otettiin sellanen B4L-hytti, eli normaalia B-hyttiä isompi. Siellä oli parisänky ja sitten se normaali ”kerrossänky”. On kyllä varmasti lapsiperheelle kiva ja helpompi vaihtoehto, kun on tilava ja telkkarikin löytyy, paitsi ikkunaa ei ole ja jos ja kun lapset varmasti tykkäävät katella ikkunasta hytissä ollessaan.
    Joskus ollaan oltu myös perhehytissä, missä oli tavallaan kaks hyttiä, jotka erotti väliovi. Siitä en kyllä muista tarkemmin ja se tais olla Tallinnan risteily. Kyllä vaan tälläinen pienikin parin päivä mittainen reissu on mukava ja lapsille kiva kokemus. Meillä kotona nuorin veljeni (6v) ei ole vielä päässyt laivalle ja ens kesänä on sille luvattu reissu ja sitä se kyllä odottaa 😀

  7. Kaisa sanoo:

    Siljalla on tyhmä linjaus, että perhehyttejä ei myydä alle viiden hengen porukoille. Toki ymmärrän että sillä halutaan taata että isommille perheille on tilaa laivalla, mutta on ärsyttävää tukkia tuplarattaiden ja kahden pienen kanssa sellaiseen perushyttiin missä ei mahdu kunnolla liikkumaan.

    • Heta sanoo:

      Itse olen saanut Siljalta perhehytin poikani ja anopin kanssa kysymällä hyttiä satamassa tai soittamalla Siljalla lähtöpäivänä. Olemme maksimissaan maksaneet 40e tästä upgreidauksesta, joka on mielestäni vähän ekstratilasta 🙂 Kannattaa kokeilla!

  8. Tuija sanoo:

    Suosittelen myös Viking Gracea myös perheellisille…Turusta lähtee tosin. Upea uusi sisustus, hytitkin ihania, viihtyisiä..laivan ruoka hyvää tasoa ja eri ikäisille lapsille omat leikkipisteensä jne. Viime elokuussa oli kiva kokemus, ainoastaan jäi spa osasto kokematta, olisi ollut varmaan jo luksusta 😉

Kommentoi