5/52 & 6/52

4/02/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hups. Ensin jaan blogissa lempidrinkkini ohjetta ja seuraavaksi olenkin sitten jalka paketissa. No näin voisi käydä kelle vaan, näillä keleillä jopa ihan ilman alkoholia. Onneksi nilkka ei ole murtunut, nyrjähtänyt vain ikävästi ja tosi kipeästi. Ainakin muutaman viikon sporttikielto, jonka jälkeen pikkuhiljaa esim vesijuoksun kautta takaisin lenkkipoluille. Piti lähteä huomenna viikoksi Lontooseen. Enpäs nyt lähdekkään. Harmillinen juttu, mutta minkäs tälle voi.

Onko muilla ollut nilkkavammoja ja kuinka nopeasti ne ovat parantuneet? Vähän pelottaa että tästä lähin tuo nilkka alkaa nyrjähtelemään helpommin.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

22 Responses to “5/52 & 6/52”

 1. Auts. Itsellä nyrjähti nilkka aika ikävästi 10 vuotta sitten. Tais mennä pari viikkoa, että siitä toipui. Onneksi kuitenkaan sen jälkeen ei oo ongelmia ollu. Kovasti paranemisia sinne!

 2. Elli76 sanoo:

  Mulla on nilkka revähtänyt hyvin pahasti kymmenisen kertaa. Siis kunnolla mennyt ympäri. Siinä on ollut kipsiäkin useampaan otteeseen. Kohta kuusi vuotta sitten meni hermot jatkuvasti yli pyörivään nilkkaan ja hakeuduin lääkäriin. Ortopedi totesi, että nilkassa on yksi nivelside neljästä ehjä, yksi puoliksi poikki ja kaksi kokonaan. Ne korjattikn leikkauksella ja nyt jalka on parempi.

  Toivotan pikaista paranemista! Tällä taustalla osaan sanoa, että ole liikunnan aloittamisessa todella varovainen. Mulla meinaan meni jalka kolmesti heti uudelleen. Lyhimmillään kipsien välissä ehti olla kaksi tuntia…

 3. sieni sanoo:

  Itellä nilkka meni ympäri 2 vuotta sitten (tosin aivan tuiterissa olin..) ja kyl siin meni lähes 4 viikkoa ennen ku se parani mut sen jälkeen keräili nestettä ja kaikkkee.. :/ mut sulla o sentää kepit, mulle ei annettu edes niitä! 🙁 ihmekkös on vieläki välillä nilkka kipee..

  • No niin minäkin… :/ Joo ilman keppejä en olisi pystynyt ekana ja tokana päivänä liikkua yhtään. Ja nyt tuolla liukkaalla ei toivoakaan..

 4. valpurhino sanoo:

  Vinkkinä voisin antaa, että jos käy osteopaatilla hoidattamassa vaivan voi jo parissa päivässä olla melko kävelevässä kunnossa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, on siitä pisteiden painelemisesta ja jalan pyörittelystä hämmentävä apu. Ite oon kuntoutunu kävelykuntoon ilman tukisidettä parissa päivässä ja tanssikuntoon tukisiteen kanssa muutamassa viikossa(katutanssit ei mitään kevyintä polville) polven venähdettyä, vaikka joskus nuorempana samaan parantumiseen meni kuukausi. Toki hoito maksaa sen yli viiskymppiä(hesassa jolla oon ite käyny makso kai 55, yleensä vähän enemmän) mutta se apu joka siitä saa on omasta mielestä ollu sen arvosta. Lisäksi tuolla hoidolla voi ehkästä niitä tulevia venähyksiäkin, koska kehosta tavallaan hoidetaan se venähyksen trauma pois 🙂 nimim. venähyksien välissä lähemmäs viis vuotta hoitamisen myötä.

  • Hei kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta. Pitää ehdottomasti perehtyä. Mielellään ottaisin kaiken avun vastaan jotta saisin jalan mahd pian takaisin kuntoon. Kiitos vinkistä!

 5. Bianca** sanoo:

  Voi kurjuus! Venähdysten pituuksista en tiedä, mutta riittävä lepo kyllä nopeuttaa paranemista. Tsemppiä!

  • Kävin tänään leffassa ja kaupungilla syömässä – ei hyvä idea. Eli kyllä nyt vaan pitää tosiaan levätä ja ottaa ihan iisisti. Kiitos! 🙂

 6. No olipa kerrassaan kehno tuuri! Etenkin kun reissukin peruuntui:(

  Itselläni on ollut vaan pieniä rasituskremppoja, mutta toivon kovasti että tokenet treenikuntoon pian. Jos jalka ei pelaa niin tuntuuhan se vähän hullulta pelkkää yläkroppaakaan yrittää bodailla… Mutta kun on toipilaana niin on viisainta olla toipilaana, pitkässä juoksussa muutama viikko sinne tänne ei merkkaa mitään:)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  • No oli kyllä tyhmä juttu! Itsekkin mietin tuota käsien treenaamista, mutta se tuntuu niin hölmöltä. Ehkä koitan nyt vaan ottaa ihan iisisti, jos sitä parantuisi sitten nopeammin 🙂

 7. Oona sanoo:

  Jos oikeen pahasti meni niin luultavasti tulee menemään jatkossakin. Urheillessa yms meinaan. Itellä lentopalloa 16 takana ja aika hyvin justiinsa niiden nilkkojen nivelsiteet ’saanu’ venytettyä… Mutta niin hassulta kun ehkä kuulostaakin, niin sillä myös lähtee millä tullutki 😀 eli paranemisaika lyhentyny aina joka kerralla ja kyllähän se liikkuminen myös ’kehittää’ niitä niveliä ja lihaksia niin ei sitten mene jatkossa niin pahasti. Eka kerta vaan aina sattuu 😉

 8. Murphy sanoo:

  Harmi juttu. Mutta uuteen nousuun vaan! Asiaan kuulumatta haluaisin vielä sanoa, että olisi tosi kiva jos vastailisit kommentteihin enemmän, nytkin monta edellistä postaustasi joissa on kommentteja ja kysymyksiä lukijoilta, mutta ei mitään reagointia sinulta.

  • Hei jes, hyvä kun sanoit tuosta kommentoinnista! Odotan aina rauhallista hetkeä vastata niihin, mutta sellaista kuitenkaan harvemmin on.. 🙂

 9. sh sanoo:

  Mulla meni kohta vuosi sitten nilkka aika pahasti. Ja kuukauden verran kesti et alko kipu hellitään. Toki pahin meni viikossa.. Mut kuntoon se tuli vasta 3kk kohdalla. Tai ei siitä samanlainen tullut, koska vieläkin joskus vihlasee pahassa asennossa.

  Ja kun se on kerran menny kunnolla, menee helposti uudestaan.

  Lepää. Ja koita liikkua normaalisti ei linkuttamalla.

 10. Elisa sanoo:

  Mä onnistun vähintään kerran vuodessa muljauttamaan nilkan vesimelonin kokoiseksi turvonneeksi sinipunaiseksi palleroksi. Mä oon todennut, että kävelemällä se paranee aina nopeiten, kun saa veren kiertämään, joskus tosin joutuu turvautumaan ideaalisiteeseen. Tosi harmi, että Lontoonmatkasi peruuntui..

 11. emilia sanoo:

  Suosittelen osteopaatti Arto Lodea Mäkelänkadulla!

 12. Emm sanoo:

  Pari vuotta sitten nyrjäytin nilkkani pahasti, se oli juurikin tuollainen turvonnut pallo mustelmineen. Pari-kolme kuukautta sitä sai parannella ennenkuin liikkuminen onnistui entiseen malliin, ja vielä seuraavan vuoden nilkka saattoi hiukan protestoida jos sitä yritti liikaa ojentaa. Sen jälkeen on kyllä tullut ihan kuntoon enkä enää edes muista kumpi nilkka oli kyseessä. En ole onneksi huomannut että olisi tuon jälkeen ollut herkempi nyrjähtelemään, vaikka mahdollisia tilanteita onkin ollut. Paranemisia!

 13. […] ehdittäisiin vielä ennen kesää käymään vaarin luona Espanjassa. Itsellä olisi myös vielä jalka-casen takia peruttu Lontoon reissu tekemättä. Voi siis olla että se kesä tulee nopeammin kun […]

 14. […] hyvin alkanut juoksuharrastus otti kuitenkin takapakkia kun loukkasin nilkkani. Juoksun lisäksi tauolle jäi tanssiharrastus ja olin viikkokausia tekemättä mitään. Jotain […]

Kommentoi