HELSINKI DESIGN WEEK LAPSILLE

19/09/2013

designweek-design-forumdesignweek-karkki-arkkitehtuuri-design-forumtorikorttelit-maija-astikainen-designweek

Helsinki Design Week on näkynyt koko viikon ympäri kaupunkia ja nyt tulevana viikonloppuna siitä pääsevät ottamaan kaiken ilon irti myös lapset! Lasten viikonlopun päätapahtumapaikkana toimii Katajanokan Tulli- ja Pakkahuone, mutta Helsinki Design Weekin lastenohjelma ulottuu myös muihin kaupunginosiin. Tarkemmat tapahtumainfot löyvät hyvin tuolta nettisivuilta.

Ja valinnanvaraa löytyy! Itse ajattelin viedä pojat leikkimään Ikean Småland-leikkimaailmaan, jossa kuvassa on leikkimistä, piirtämistä, ompelua, omien lelujen suunnittelua ja niiden valmistamista sekä kokkailua leikisti leikkikeittiöllä. Tapahtumassa on myös välipalatarjoilu, jonka valmistamiseen lapset voivat osallistua.

Torikortteleissa vietetään lasten päivää Urban Kids Love Action -teemalla. Lastenpäivänä tiedossa on muun muassa lasten kirppis, joogaa, jamit ja brunssi, joten sielläkin olisi kiva käydä.

Lauantaina Erottajalla, Design Forumissa, vietetään lasten juhlia. Osallistuimme niihin viime vuonna Kaapon kanssa ja tykkäsimme paljon (josta ylläolevat kuvatkin). Tänäkin vuonna luvassa on herkullinen karkkitehtuurityöpaja sekä itseäni kovasti kiinnostava Aarrekid+Muru+Kakara-työpaja, jossa leikataan ja liimataan Murun ja Aarrekidin kankaista vaatteet Kakaran Likalle ja Pojalle.

Sunnuntaina meidät todennäköisesti löytää Teurastamon pihalta, eli Harvest Action syysriehasta, jossa luvassa on ainakin sadonkorjuun herkkuja suoraan pientuottajilta, ruokaa grillistä ja kojuista sekä monenlaista ohjelmaa kuten lampaita, yrttien istutusta, musiikkia, temppuratoja, hiekkalinnan rakentamista…

Huh! Luvassa siis paljon ohjelmaa, menoa ja meininkiä! Aiotteko ottaa osaa Design Weekin viimeiseen viikonloppuun lasten kanssa?

Vika kuva Maija Astikainen / Torikorttelit


5 Responses to “HELSINKI DESIGN WEEK LAPSILLE”

 1. kultaseni, sinne Teurastamolle kannattaa mennä lauantaina milloin se tapahtumakin on 😉

  • Hahahahha katos vaan, ai hitto.
   Eli meitä EI voi ehkä sittenkän bongata sunnuntaina sieltä.
   Sain nimittäin jonkun tiedotteen jo aikaa sitten tästä, ja siinä tämä oli vielä kaksipäiväinen juttu :–D

   • Santrami sanoo:

    Teurastamolla on sunnuntaina Family Market, joka on tarkoitettu lapsille ja lapsiperheille. Siellä on Teurastamon nettisivujen mukaan mm. parkour-rata, trampoliini, katukorispiste, elokuvanäytöksiä, persiljankasvatus- sekä heijastinrintamerkkityöpaja ja lastenkirppis. Eli voi sinne mennä sunnuntainakin päivää viettämään! Itse taidan käydä molempina päivinä juniorin kanssa siellä pyörähtämässä- 🙂

 2. Oona sanoo:

  Oi tulipa hyvään saumaan nää ku ollaan just Oulusta ajamassa Helsinkiin lomalle! 🙂 sä ehkä osaisit myös sanoa että mitkä on Helsingin parhaat lasten kirpparit? Tai yleensäki parhaat normikirpparit? Olis kiva pyörähtää eka niissä ennen ku lähdetään kaupoille 🙂 ja hei, sun pojilla on niitä lippiksiä jossa on tupsu, niin saako niitä jostain Helsingiatä? 🙂

Kommentoi