A NIINKUIN ALPPILA

20/09/2013

kirjahylly-50luku-walldesign-valokirjain-kittycatclok-A-valokirjain-onnenovi-lahja-ja-koti-mamigogoValokirjain-sisustus-Onnenovi-A-mamigogoValokirjain-sisustus-Hengenvaara-mamigogovalokirjais-kirjahylly-olohuone-design-mamigogo

Olen ennenkin kertonut että lämpenen hitaasti uusille sisustustrendeille. Yleinsä vaadin noin puolen vuoden sulatteluajan ja sen jälkeen voi helposti mennä toinenkin ennen kun saan sen touetettua. Ja näin kävi myös valokirjaimen kanssa.

Aloin keväällä etsimään sopivaa (eli sopivan hintaista, väristä ja kokoista) valokirjainta. Kirjaimella piti olla myös jokin merkitys. Koska kirjaimia tulisi vain yksi, ei se voinut olla jomman kumman lapsen kirjain. M (eli Minttu) kirjainta ei vain löytynyt sopivaa, ei myöskään äätä (eli äitiä), tai ainakaan kukkarolle sopivassa hinnassa. Sitten löysin OnnenOvi Lahja&Koti-kaupasta täydellisen A:n. A niinkuin rakkaaksi muodostunut kaupunginosa, jossa pojat ovat koko ikänsä eläneet, Alppila.

OnnenOvi oli minulle entuudestaan tuttu kauppa, satuin poikkeamaan sinne viime vuonna Tamperella käydessäni. Valokirjainten lisäksi valikoimaan kuuluu erilaisia siustustuotteita kuten vanhoja huonekaluja, mattoja, säilystyslaatikoita, värikkäitä keittiövaakoja ja paljon muuta piensisustustavaraa ja lahjaideoita. OnnenOvessa kannattaa nyt käydä piipahtamassa, sillä siellä vietetään viimeistä viikkoa muuttomyyntiä. Sen jälkeen liike muuttaa Koirakahvila Vainun tiloihin Satamakadulle. Samassa tilassa toimii myös koirakampaamo, aika hauskaa! OnnenOven tuotteita saa myös uudesta Bellapuodista.

Mitäs te tykkäätte valokirjaimesta? Vaikka se onkin vuoden takainen hitti toimii se mielestäni edelleen kivasti. Nyt olen muuten alkanut lämpeämään vihdoin myös kuparille ja niille ryijymatoillekkin… Perässä tullaan! Tuo iso-isoäitini vanha kaappi on muuten seuraava DIY projektini.


21 Responses to “A NIINKUIN ALPPILA”

 1. moo sanoo:

  Ei iske tänne suuntaan kyl yhtään, näyttää joltain varastoroinalta:D Johtunee ehkä tosta keltasest varotuksest ja sinisest värist.

  • Ihan kiva ettei kaikki tykkää samasta 🙂 Itse taas tykkään noista krkeasta tehdastyylistä tuo vähän rosoisuutta muuten tosi selkeään ja jotenkin tyttömäiseen olkkariimme 🙂

 2. taru sanoo:

  Oih! Tuo kaappi on täydellinen just tuollaisena.

 3. Tee sanoo:

  Tagina on yhteistyö, kiinnostaisi tietää että millainen yhteistyö tässä on taustalla ja etsitkö valokirjainta vai tarjottiinko sitä sinulle. Miksi näitä ei voida selventää? 🙁 Kirjain on kyllä todella hieno!!!

  • Voi pahoittelen tosi paljon etten selventänyt yhteistyötä sen selkeämmin, ei minun tapaista! Etsin siisn tosiaan valokirjainta kuten yllä kerroinkin, OnnenOven kanssa mietimme yhteistyökuviota ja valitsin sitten tuon kirjaimen itselleni. Tykään siitä itsekkin kovasti .-)

 4. Laura sanoo:

  Muakin kiinnostais tietää mitä yhteistyö tässä tarkoittaa, kun tekstistä ei käy mitenkään ilmi että kirjaimesta olisi saatu alennusta :). Kiva ajatus, tuo kotikaupunginosan alkukirjaimen valinta!

 5. Tykkään 🙂

  Meillekin muutti kirjain viime viikolla. Ilman valoja tosin, mutta samoissa väreissä.

  Mitä meinasin kaapille tehdä? Se on kaunis!

  • Kiva!
   Tämäkin on tosiaan vain kuori, eli sisällä ei nyt ole valoa. Tuonne on itse helppo virittää esim lednaru tai jouluvalot yms 🙂

   Ajattelin kunnostaa vanhan kaapin hiomalla kevyesti ja maalamalla ohuen kerroksen vaaleaa kuultomaalia. Eli en mitenkään radikaalisti, kun se on ns. perintökalleus. Mutta nyt rupesin miettimään jos sen sittenkin jättäisi alkuperäiseen kuntoon.. ?

 6. Jyväskylästä valokirjaimia löytyy tai ainakin löytyi Sisustuskärpäsestä, Yliopistonkadulta 🙂 Hiplailin sellaista myös, lastenhuoneeseen, mutten sitten tohtinutkaan. Laitoitko sinne valot vai toimiiko muuten? 🙂

  • Tässä kirjaimessa ei ole valoja, sellaisetki olisi saanut asennettua kaupan kautta, mutta laitan ehkä itse ledilistan yms jos alkaa siltä tuntumaan 🙂
   Aluksi oli tarkoitus laittaa tämä kirjain valojen kanssa vastakkaiselle senälle, mutta se sopii tuohon kaapinpäälle niin kivasti että taitaa jäädä siihen 🙂

 7. elmeri sanoo:

  Anttilasta ennakkotilasin anno merkkisen e-kirjaimen ja ens viikolla odotan häntä kotiin 🙂

  • Ne onkin kivoja! Hauskoja kun valo tulee niistä kummaltakin puolelta. Itse myös mietin sellaista, mutta kun tarkoitus oli (ainakin silloin hankitavaiheessa) ripustaa kirjain seinälle niin se ei sitten käynyt meille 🙂

 8. Tuo kaappi on muuten aivan Ihana! Tuollaisen kun löytäisi jostain. Mulla on myös – kai joku ikuisuusprojekti – isoisoäidin lipaston kunnostamisessa tyttären huoneeseen. Meillä siitä vaan puuttuu laatikoista pari pohjalautaa ja maalia pitää sutia valitettavan paksulti vuosikymmenien aikana tehtyjen korjauskokeilujen jälkeen.

  Tuollainen kirjainlamppuhan voisi olla kiva joka ipanan huoneessa…Hintaa en kyllä katsonut, meillä kun näillä on tapana hajoittaa kaikki ihanuudet, että paljonko tulisi vahingolle hintaa:D Olkkari meillä on taipumassa romanttisempaan suuntaan aikaisemmasta pelkistetystä linjasta ja nyt syksyllä kynttilät tekevät tunnelman: )

  • Eikö olekkin! Se on ollut isälläni tosi monta vuotta, enkä ennen ole osannut katsoa sitä ”sillä silmällä” ennen kun sitä kesällä minulle tarjottiin. Vähän kahden vaiheilla vielä olen että tykkäänkö siitä noin tummana vai en 🙂
   Nämä valokirjaimet ovat sellaista 80-90 euron luokkaa tuolla kaupassa 🙂

 9. ihana tuo on! Tekisi mieli meillekin, vaikka samanlainen olisikin. E-kirjaimen valitsisin ma.

 10. Anna sanoo:

  Valokirjaimethan on aivan ihania, vaan mulla olis kokonainen hotel-kyltti, josta mies on luvannut mulle näppäränä miehenä tehdä valokirjaimia. Kun sais pian valmiiks edes yhden :D!

 11. Ilona sanoo:

  Kaappi on niin kaunis noin! Ja onhan se ihanaa, jos kaapin ulkonäkö pysyy sukupolvelta toiselle samana..kun on perintökaapista kyse 🙂

  Iso riski lähteä ”entisöimään”. noissa vanhoissa huonekaluissa tuppaa olemaan todella kova lakkapinta. Pinta pitäisi saada hiottua kokonaan pois, jotta uuden sävyn laittaminen onnistuisi..ja siltikin se olisi riski, varsinkin kuultosävynä.

  Ilona

 12. Karro sanoo:

  Hieman myöhässä kommentti, mutta hieno tuo lipasto! Itseäni aina kauhistuttaa kun jostain (usein blogeista) lukee että vanhat aarteet tylysti vain maalataan valkoiseksi, mutta onneksi sinä et niin meinannut tehdä 🙂 Mielestäni silloin kadotetaan kaikki se aitous ja tavallaan ”tuhotaan” huonekalu. Asianmukainen entisöinti on sitten asia erikseen 🙂
  Niin ja tuosta yksittäisestä valokirjaimesta tykkään myös!

Kommentoi