VOITA JOUTSEN-UNTUVATYYNY!

18/09/2013

voita-ylellinen-joutsen-untuvatyyny-arvonta-blogi-mamigogo-hay-lakanatjoutsen-untuvatyyny-deluxe-arvonta-hay

Olen aina pitänyt nukkumisesta ja voisin nukkua vaikka 12 tuntia putkeen jos saisin. Pystyn nukahtamaan myös melkein mihin ja missä tilanteessa tahansa, autossa, lentokoneessa, rannalla – hiljattain nukahdin jopa aamupalapöytään. Mikään ei kuitenkaan voita rauhallisia, keskeytymättömiä unia omassa sängyssä. Pimeä ja viileä huone, puhtaat lakanat sekä oikeanlainen sänky, peite ja tyyny tekevät unista makoisat.

Äidiksi tulon jäljeen en ole keskeytymättömiä unia saanut nukkua kovinkaan useasti. Mutta kun sellainen ihme aina silloin tällöin tapahtuu, tuntuu se aivan ihanalta luksukselta. Haluan myös jakaa vähän luksusta teille ja mikä ihanempi arjen luksustuote olisikaan kuin ylellinen Joutsen-untuvatyyny.

Kotimainen Joutsen on varmasti jokaiselle lukijalle tuttu. Joutsenen ajatuksena on alusta asti ollut maailman parhaiden untuvatuotteiden valmistus, asiakkaiden kuuleminen sekä luonnon arvostus. Näiden seikkojen takia tämä Suomalainen perheyritys on ollut pinnalla jo 75 vuotta. Hauska juttu on että ensimmäiset untuvatyynyt ovat valmistettu Kalliossa, ihan kotinurkillamme.

Joutsen untuvatuotteet ovat valmistettu eettisin perustein. Kaikki tuotteissa käytettävä untuva ja höyhenet saadaan elintarviketuotannon sivutuotteena ja ne ovat peräisin tiloilta joissa eläimiä kohdellaan inhimillisesti sekä eläinsuojelulakeja noudattaen. Luonnolliset ja hyvät elinolosuhteet ovat tärkeimpiä tekijöitä untuvaraaka-aineen muodostumisessa. Jouten tuotteet ovat aitoja kestävän kehityksen tuotteita sillä pitkäikäisten tuotteiden ostaminen on ympäristön kannalta oikea valinta. Untuva on raaka-aineena nopeasti luonnossa hajoavaa ja kompistoitavaa.

Joutsenen untuva on Allergia -ja astmaliiton hyväksymää, joten kaikki tuotteet ovat täysin allergisoimattomia. Peitteissä ja tyynyissä untuva on muutenkin erinomainen täyte. Puhtailla untuvilla täytetyllä Joutsen-tuotteilla on luonnollinen lämmönsäätelykyky, joka syntyy yhteistyössä hengittävien luonnon pintamateriaalien, pitkäkuituisen puuvillan tai silkin kanssa. Parhaimmillaan untuvapeite voi olla ihanan lämmin talvella ja sopivan viileä kesällä.  Joutsen-untuvatyynyt ovat miellyttävän pehmeitä ja ilmavia. Ne eivät hiosta ja niitä on helppo muokata tarvittaessa. Pestä ne voi koneessa 60 aseteessa. Kuulostaako hyvältä? Tahtoisitko oman Joutsen-untuvatyynyn?

Osallistu ylellisen Joutsen-untuvatyynyn (arvo 85 eur) arvontaan kertomalla että miten teillä nukutaan. Arvonta-aikaa on tämän viikon loppuun, eli sunnuntaihin 22.9 saakka. Onnea!

Toinen ihana, untuvaisen pehmoinen ja lämpöinen juttu tulossa vielä myöhemmin..


183 Responses to “VOITA JOUTSEN-UNTUVATYYNY!”

 1. titti sanoo:

  Tilanpuutteen takia nukumme kaikki samassa huoneessa. Vanhemmat omassa ja lapsi omassa sängyssään. Meillä on joutsen untuvapeitteet ja ne on ihanat. Tyynyt vain puuttuu, joten tämä olis aivan ihana palkinto 🙂

 2. Valtsu sanoo:

  Ennen äidiksi tuloa nukuin kevyesti 11-12 tunnin yöunia. Nukumme koko perhe samassa huoneessa. Ajoittain joudun turvautumaan korvatulppiin, miehen ”hyrräämisen” vuoksi. Jospa nämä tyynyt lievittäisivät ”hyrräämistä”. 🙂

 3. Sara sanoo:

  Todellakin tahtoisin itselleni tämän tyynyn! Kahden pienen lapsen äitinä minäkään en saa nukkua vielä yhtäkään yötä ilman keskeytyksiä ja joka ikinen aamu herään aikaisin. Sen hetken kun saan nukkua, nukkuisinkin mieluusti kunnolla ja mielellään myös täydellisen tyynyn kera taatakseni riittävät yöunet seuraavaa päivää varten.

 4. laura sanoo:

  Noi on ihania tyynyjä, meillä ei ole, mutta mummolassa olen testannut 🙂 Meillä nukutaan yöt pätkissä 3 ja 1 vuotiaiden toimesta…

 5. Masu sanoo:

  Meillä nukutaan miten sattuu: vauva joko sänkymme vieressä omassa pinniksessään, tai meidän välissä, tai minun kanssani kahden jos mies on päättänyt raahautua rauhallisemmille unille sohvalle. Minulla on aina vähintään kaksi tyynyä käytössäni yöunilla.

 6. Nora sanoo:

  Meillä nukutaan vaihtelevasti. Miten 1- ja 2- vuotiaat lapset voivatkin viedä niin paljon tilaa. Usein huomaan siirtyväni yöllä sohvalle jatkamaan unia ja kuudelta palaan pikaisesti syöttämään nuoremman. Lapset jatkavat unia ja itse saan väsymyksestä huolimatta ihanan alun päivälle syömällä rauhassa aamiaisen. Loistava arvonta, hyvä tyyny on just sitä arjen pientä luksusta!

 7. Elisa sanoo:

  Ihana arvonta!! Meillä nukutaan onneksemme pitkiä unia, minä olen illantorkkuaamuvirkku ja mies täysin päinvastainen. Hän voisi hyvin kuorsata yli puolen päivän ihan joka päivä, jos olisi mahdollisuus.

 8. Ilona sanoo:

  Meillä nukutaan huonosti. Mies on siirtynyt toiseen huoneeseen, että edes joku saisi nukkua. Korvatulpat ovat paras kaverini.

  P.S jos voitan tyynyn, annan sen vauvalle, joka on syyllinen huonoihin öihin.

 9. Ruusu sanoo:

  Viime yö nukuttiin toooooosi huonosti. Äidillä neljä tuntia katkonaista unta takana, lapsella vain hieman enemmän. Mutta syyllinen yökukkumisiinkin löytyi aamulla: neljäs puhjennut hammas. Meillä siis taidetaan tulevaisuudessakin nukkua huonosti, mikäli tämä itkulinja jatkuu…

 10. Oona sanoo:

  Meillä nukutaan kolmestaan parisängyssä. Mutta mua se ei ärsytä, munsta se on tunnelmallista jotenki. 🙂

 11. Miten meillä nukutaan? Noh, erilaisilla menetelmillä: esikoinen ja nuorimmainen kauniisti sängyissään, keskimmäinen hepuloi liki joka yö ja vaatii päästä joko viereen tai sitten äidin kanssa olkkariin patjalle. Ja äiti taas…ei nuku tällä hetkellä juuri lainkaan:D Ei tuon keskimmäinen lapsosen ansiosta vaan mahassa möyryävän ihmisenalun vuoksi. Nyt olen kesästä asti herännyt viim. 04.00 lukemaan, joka yö. Isä vetelee hirsiä ihan tyytyväisenä ja lomittaa äitiä viikonloppuisin keskimmäinen unikaverina. Saadaan me vanhemmat toki ihan aikuisseurassakin keskenämme nukkua ainakin muutaman yön viikossa – kunnes minä herään yökukkumaan.

  Mutta ajatellaan positiivisesti: on hyvä treenata yövalvomista pikkuvauvan kanssa jo hyvissä ajoin, niin ei tule väsy yllärinä. Toisaalta yhtä yövalvomistahan tämä on ollut viimeiset kolme vuotta:D Mutta siis tuo tyyny olis kyllä ihana ja tarpeen, josko se minutkin houkuttelisi unille koko yöksi…

 12. Annimaria sanoo:

  Miten meillä nukutaan?
  Minä nukun miten vaan missä vaan, poikaystävä onkin sitten herkkäunisempi. Pienikin valo verhojen välistä ja se on sitten siinä. Ja mitä tyynyihin tulee, poikaystäväni aina ”vähän vahingossa” varastaa tyynyni yön aikana, joten omaani suojellakseni, voittotyyny menisi selkeästi tuolle toiselle puoliskolle 🙂

 13. Ira sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä niin, että kaikki neljä henkilöä samassa huoneessa; 3-vuotias omassa sängyssä, vauva pinnasängyssä ja me vanhemmat omassa parisängyssä eli voisi sanoa, että meidän makkari on vaan yhtä sänkyä 😀 Yöt menee mun osalta pätkissä vauvan yösyöttöjen takia ja aamulla taas pitää herätä aikaisin 3-vuotiaan kanssa.

 14. ancela sanoo:

  Tyyny olisi niin luksusta sohvalla nukkuessa 🙂

 15. Martsu sanoo:

  Meillä nukutaan aivan liian vähän!!! Siitä pitää 9kk ikäinen poika huolen heräämällä parin tunnin välein milloin syömään, milloin vaan höpöttämään. 🙂 Silti jaksaa, kunhan muistaa nukkua päikkäreitä.

 16. Rullus sanoo:

  Minulle riittä 7-8 tuntia unta, 9 tuntia on jo liikaa! Puolen vuoden ikäisen vauvan kanssa yöt on vaihtelevia. Joskus nukutaan koko yö, joskus herätään muutamaan kertaan!

 17. Kiiperi sanoo:

  Meillä nukutaan huonosti. Esikoinen nukkuu kuin tukki. Ja mies kans. Sitä vastoin juniori herää harvase yö kauhusta kirkuen. Hällä menossa se aika isoksi kasvamisessa. Kuopus nukkuu kans hyvin, tissi suussa nukkuu niin makiaati. Mie itte en ole 4kk nukkunut kunnolla. Muta en nukkunut hyvin ennen tätä pikkukolmostakaan. Yövuorotnsekoittaneet oman rytmin niin etten nuku kunnolla koskaan.
  Tähän soppaan kun lisätään paska patja ja tyyny, niin unettomuus on taattu…

 18. Nina sanoo:

  Nukkuminen on parasta! Voisin myös nukkua koska vaan missä vaan ja koko ajan. Mutta samalla olen tosi herkkäuninen, silmälaput ja korvatulpat pitää olla. Herään tosi pienestä, vaikka kun mies vaihtaa asentoa sängyssä tai alakerrassa teinit kolistelee. Tyynyt on mulle tärkein osa nukkumista. Niiden pitää olle pehmeät ja muhkeat. Ja peitto korviin saakka. Semmoinen pesä:)

 19. Leena sanoo:

  Olen jo mummoikäinen, vaikken mummoksi olekaan päässyt vielä. Yöunet ovat huonoja, katkonaisia ja lyhyitä erinäisistä syistä. Ovat olleet siitä asti kun armas esikoiseni syntyi ja teki minusta äidin. Ja siitä se sitten lähti, katkonainen nukkuminen 😀 Kun olin sitä vauvan valvottamista riittävän pitkään kokenut, enpäs enää osannutkaan nukkua kunnolla heti. Ja juuri kun ehdin oppia takaisin pitkiin öihin, syntyi kupus. Hän olikin sitten vielä vaativampi lapsonen, joka lopullisesti opetti äidin siihen, että yöllä ei kuulu nukkua montaa tuntia putkeen, vaan heräillä vähintään 6-8 kertaa palvelemaan perheen tarpeita. Meni taas muutama vuosi, tilanne alkoi kohentua, kunnes perheeseemme tuli muutama kotieläin. Ja taas sama rumba käyntiin, eikä loppua näy. Oman lisukkeensa huonoon nukkumiseen on sitten tuonut ikä ja sen mukana tulleet krempat. Niskassa ja selkärangassa niin pahoja kulumia, että sopivaa patjaa ja tyynyä ei vain tahdo löytyä. Nyt siis heräilen monta kertaa yössä siihen, että niskaa jomottaa, päätä särkee, selkää kivistää ja kipuihin ei oikein auta edes pillerit, joita muutenkin vihaan yli kaiken ja pyrin viimeiseen asti välttämään. Olen testaillut monenlaisia erikoistyynyjä, mutta untuvatyynystä ei ole toistaiseksi minkäänlaista kokemusta. Olisi ihan mielenkiintoista kokeilla sitäkin, josko olisi aiempia parempi ja jäisi ainakin nuo niskajumin aiheuttamat heräämiset pois.

 20. M'ria sanoo:

  Nukun kouluikäisten tytärteni kanssa edelleen samassa huoneessa omissa runkosängyissä. Järjestely lisää mielestäni lasten turvallisuudentunnetta ja toisaalta myös helpottaa yöllisiä heräämisiäni. Milloin nähdään pahaa unta tai on jano tai pissattaa, unissakävelyistä puhumattakaan. Samoin, jos ovat kipeänä, on äidin kainalossa paras paikka sairastaa. En tiedä miten olisin vuosien mittaan jaksanut juosta joka naksahduksesta milloin mihinkin huoneeseen tarkistamaan, että kaikki on ok.
  Toisinaan tyttäret kinuavat sänkyjä omiin huoneisiin, mutta muistan omasta lapsuudestani, miten yksinäiseltä illat tuntuivat, kun piti itsekseen omassa huoneessa mennä nukkumaan. Ei kuulunut turvallista tuhinaa vierestä.
  Ostin jo vuosia sitten itselleni untuvatyynyn joululahjaksi. Vielä kulahtaneenakin tyyny on tapelluin yökaveri. Ostaessani en tiennyt tyynyjen eroista eettisyyden suhteen. Luin kauheuksista vasta myöhemmin. Haaveissani on ollut hankkia nimenomaan Joutsen-untuvatyynyt meille kaikille, mutta kertapompsina melkoinen sijoitus yh:lle. Ehkä ensi jouluna.

 21. Pia sanoo:

  Minä nukun oikein hyvin!
  Mies heräilee yöllä tyttöjen kanssa! Mulla ei ole useinkaan aamulla mitään tietoa, mitä ovat yöllä touhunneet, kuka on valvonut ja kuka ei. =D
  Aika vähän meidän 2- ja 3-vuotiaat öisin heräilee, mutta 2-vuotias usein kömpii meidän väliin aamuyöstä.

 22. Elina sanoo:

  Yläkerran täysremontin takia nukumme tällä hetkellä 4 ihmistä olohuoneessamme…lapset yhdessä jatkettavassa sängyssä ja minä sohvalla ja mies yhdellä kapealla patjalla 🙂 Voi kertoa että hieman on niskat jumissa ja mikä sen parempaa olisi kun saada kunnon tyyny millä nukkua.
  Normaaleissa olosuhteissa nukkuisimme tytöt omissa sängyissään ja vanhemmat omassaan..nyt vaan joutuu kituuttaa remontin alla näin 🙂

 23. Uninen sanoo:

  Meillä nukutaan (ja välillä valvotaan) äiti ja tyttö tällä hetkellä samassa sängyssä. Untuvatyyny olisi ihana saada kun ei nyt itsellä mahdollisuutta sellaista ostaa. Mukana siis arvonnassa!

 24. Roosa sanoo:

  Meillä nukkuu tällähetkellä kaikki muut hyvin paitsi minä 😀 tyynyllä on tähän asiaan suurikin merkitys.. Niska kipeä, pää kipeä… 🙂 siinäpä se! Olisi mahtavaa saada uusi tyyny!

 25. Rillirousku sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä kohtuullisen hyvin. Ja siitä jos jostain sietää olla iloinen!

 26. Tuija sanoo:

  Nykyään (poika juur 1v.) meillä nukutaan liian vähän sekä määrällisesti että laadullisesti 😉 Kokonaisia öitä odotellessa tuo tyyny voisi tuoda lohtua 😉

 27. Mira sanoo:

  Meillä nukutaan nykyään ihanan hyvin, kiitos kysymästä! 😀 Pian 5-vuotias neitokaisemme ei enää kamalasti herättele öisin. 8-vuotias kissarouva taitaa herätellä useammin 😛 Se sopii tällaiselle unia rakastavalle paremmin kuin hyvin. Ja niin sopisi tuollainen ihana uusi tyynykin 😉

 28. Emmi sanoo:

  Meillon 5kk ikäinen poitsu joka nukkuu mieheni ja minun keskellä 🙂 Ja meillä nukutaa todella hyvin (saan nukkua liiankin paljon ;D ) meirän poitsulla on mahdottoman hyvät unen lahjat hän nukahtaa 6-7 aikaan illalla ja joudun jopa herättämään hänet syömään 10 aikaan ja siitä sitten jatkaa saman tien unia 🙂 Aamulla n.6 aikoihin syö mairon tai siis syötän vaikkei vaatiskaan ja siitä 8-9 aikaan taas maitoa ja siitä nukkuu jopa 10-12 asti ennen kuin herää oikein kunnolla 😀 en tiedä keneltä on perinyt unen lahjat, koska itse en saa hyvin nukuttua jos vähänkin joku asia on huonosti tai jos miettii liikaa asioita! 🙂

 29. Sofia P sanoo:

  1-vuotias poikamme nukkuu aina alkuyön omassa huoneessaan, koska menee sen verran aiemmin nukkumaan kuin me vanhemmat. Jossain vaiheessa poika herää ja käymme nostamassa hänet nukkumaan väliimme, ja nukumme sen jälkeen koko perhe samassa sängyssä – kissa mukaan lukien! Viime aikoina poika on kuitenkin saattanut nukkua jopa aamuun asti heräämättä omassa huoneessaan. Kyllä on meille vanhemmillekin ollut silloin luksusta nukkua aamuun asti katkeamattomia unia!

 30. Eedith sanoo:

  Meillä nukutaan varsin hyvin. Iltaisin kaikki nukkuvat omissa sängyissään, mutta aamulla pienet ovatkin tulleet meidän väliin. Isompi tulee yleensä huomaamatta, mutta pienempi metelin saattelemana. Joskus saattaa tulla keskellä yötä kränää tyynystä. Kaikilla pitäisi olla mun tyyny (Ikea 4,95), joten voisin hyvin luovuttaa sen muille ja ottaa itselleni luksustyynyn 😀

 31. Jonna sanoo:

  Ihana arvonta. Jospa onni potkaisisi ja saisin pääni alle kyseisen tyynyn joka voisi mahdollisesti auttaa minua nukkumaan paremmin. Omat tyynyt kun on litistyneitä, kovia känttyjä.

  Vuosi takaperin heräsin esikoisen kanssa 3-10 kertaa yössä ja olin ihan rättipoikki. Nyt esikoinen nukkuu hyvin ja tilalle on tullut uusi pieni heräilijä joka kumminkin taitaa nukkumisen taidon ja herätään vain 1-2 kertaa yössä. Vauva nukkuu makuuhuoneessamme esikoinen omassa huoneessaan. Ainut ongelma nukkumisessa on juurikin meidän tyynyt jotka saa minulle aikaan järkyttävän jumiutuneet niskat ja päivä meneekin päänsärkyn ja lääkkeiden kanssa.

 32. noora sanoo:

  meillä nukutaan vaihtelevasti. 7kk tyttö nukkuu useimmiten illasta aamuyöhön saakka, joskus herätään syömään ja joskus tekisi mieli vaan jutustella ja leikkiä.. itse pystyisin nukkumaan kellon ympäri myöskin ja joskus viikonloppuisin mies herää tytön kanssa 7 aikaan ja antavat minun jatkaa unia 9 asti.

 33. Saltsu sanoo:

  Meillä isi ja äiti haluais nukkua mutta.. Poika 2v huutaa vähintään 4 kertaa JOKA yö äitiä ja isiä tai tulee meidän makuuhuoneeseen huutamaan. Pojan kokonaan nukutut yöt pienen elämän aikana voi laskea kahdella kähdellä. Myös tytär 3kk on hyvä valvottamaan ja tällä hetkellä nälkä iskee öisin noin tunnin välein.. Vaikeina öinä me jaksetaan vielä vitsailla, että ei ne enää kymmenen vuoden päästä valvota. 🙂

 34. Veera sanoo:

  Meillä nukutaan miten sattuu. Illalla kaikki käyvät kiltisti nukkumaan omiin sänkyihinsä, mutta…

  Yleensä aamulla parivuoteestamme löytyy vanhempien lisäksi niin neljävuotias kuin kahdeksanvuotias poikamme. Toinen jalkopäässä toinen vanhempien keskellä. No tärkeintä on kuitenkin, että kaikki saavat riittävästi unta ja iman sen kummempia katkoksia 🙂

 35. Mirri sanoo:

  Juuri nyt meillä nukutaan äärimmäisen huonosti.
  Kiitos koko perheen flunssan, joka pitää äidin lähes koko yön hereillä, aina joku yskii. Sitten äiti kulkee huoneesta toiseen kääntämässä lapsia kyljelleen, nostamassa hetkeksi pystyyn tai viemässä vettä ja/ tai lääkkeitä, kuuntelee, et vieläkö henki kulkee jokaisella riittävästi… Ja jos muilla sattuu olemaan rauhallista, niin sitten äiti yskii itse tai tönii vieressään yskivää O.o

  Kunhan tästä toivutaan, meillä nukutaan normaalisti tosi hyvin. Lähes joka yö jokainen nukkuu omassa sängyssään ja silloin harvoin kun joku pikkuinen vaeltaja sattuu äitin ja iskän sänkyyn, se on pelkästään hellyyttävää <3

  ps. Tyynyt kyllä pitäis vaihtaa, ehkä just Joutseneen 😉

 36. Bianca** sanoo:

  Minä ja lapseni nukumme varsin sikeästi ja kellon ympäri (20-08), päikkäriaikaankin riittäisi unta mutta nämä blogit.. 😉

 37. Kaisa sanoo:

  Meidän esikoinen pian neljävee nukkuu yöt omassa huoneessaan omassa sängyssään usein keskeytyksettä ja on aina omannut mahtavat unenlahjat. Kuopuksen (juuri 1v,) pinnis on sänkymme vieressä, ehkä vuoden päästä muuttaa omaan huoneeseen. Muuten itsenäinen pieni on alkanut joka yö pyytämään väliimme nukkumaan, ja siitä tää äippä on onnessaan. Saa olla lähellä omaa pikku tuhisijaa. <3
  Vielä onnellisempi olisin JOUTSENTYYNY pääni alla!! 🙂

 38. Hanna sanoo:

  Meillä ei vielä ole lapsia, joten nukutaan aika makoisia unia. Tosin, asuntomme on yksiö joten jos toinen tulee myöhään kotiin tai valvoo kun toinen menee nukkumaan, saattavat unet häiriintyä. Tyynyt ovat jo vähän aikansa eläneitä, uudelle olisi tarvetta, ja tämmöinen laadukas vaihtoehto kuulostaa todella hyvältä! 🙂

 39. pikku-iia sanoo:

  Kotona kun olen masua kasvattamassa, niin nukutaan esikoisen kanssa joka aamu kahdeksaan ja äiti vielä torkkuu aamupiirrettyjen ajan… Päiväunet molemmat nukkuu kuola poskella 13-15… Tyyny tulisi tarpeeseen kun masu kasvaa niin nukkuminenkin muuttuu taas niin kovin hankalaksi.

 40. Santrami sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä suht hyvin! 1-vuotias pinnasängyssään ja me siinä vieressä omassa sängyssämme. Tosin viime aikoina poika on herännyt joskus neljän jälkeen ja olen ostanut hänet meidän keskelle nukkumaan. Hän pyörii siinä puolisen tuntia, jonka jälkeen nukumme noin kahdeksaan. Mies on jo silloin kerennyt lähteä töihin. 🙂 Vielä kun itse malttaisi mennä ajoissa nukkumaan, saisin nukkua ihan hyvät unet. Minun Joutsen -peitteeni kaipaisi tuota tyynyä kaverikseen!

 41. Elisa sanoo:

  Voi luksusta kaivattais tännekin öihin. Meillä yöt on välillä sellaista levotonta sirkusta kun koko perhe vaeltaa ympäri kotia. Tai sit pyöritetään sitä sirkusta neljästään meidän vanhempien sängyssä. Välillä herään itse sohvalta tai lasten sängyistä, ja olen niin jumissa että en ikinä.

  Viime päivinä yöt on kuitenkin vähän parantuneet, ja tytöt ovat pysyneet sängyissä. Katsotaan kauanko tätä luksusta taas kestää. 🙂

 42. Anu sanoo:

  Meillä nukutaan huonosti 🙁 Isommat lapset nukkuu onneksi hyvin koko yön, mutta nuorimmainen ei vaikka ikää on jo yli 2 vuotta. Hän nukahtaa vain ja ainoastaan syliin, josta sitten kannetaan omaan sänkyyn, mutta nukkuu siellä yksin vain 2-5 tuntia. Sen jälkeen jompi kumpi vanhemmista menee nukkumaan samaan huoneeseen isoon sänkyyn, ja loppuyö pitää nukkua pikkuneidin kanssa käsi kädessä! Ja kyllä aamulla väsyttää!

 43. aiai sanoo:

  Meillä nukutaan eripari sängyissä, jotka on köytetty jaloistaan nippusiteillä yhteen. Opiskejalla kun ei ollut varaa ostaa oikeaa parisänkyä. Yhteinen petarikaan ei vaihtoehto korkeuseron vuoksi. Nyt sängyn keskellä ”kiva” porras. Uusi parempi tyyny saattaisi lohduttaa vähän.

 44. Meillä nukutaan huonosti 🙂
  Tosin ei enää niinkään lapsien takia kuin kotona asuvan mummin, koirien, vuorotyön ja 3 vuoden pätkäunen jättämän heräilytaipumuksen takia.
  Uusi tyyny olisi erittäin tervetullut, kun nykyään sekä minä että mies tapellaan joka ilta siitä ”parhaasta tyynystä” (joka on mun!).

 45. Iida sanoo:

  Meillä nukutaan tasaisen hyvin, onhan meillä sentään Joutsenen tuplapeitto parisängyssä ja vauvalla joutsenen untuva makuupussi! Näin syksyllä on ihanaa pujahtaa lämpimän peiton alle, kun tietää ettei yöllä palele.
  Mutta, kuitenkin olisi ihanaa paina myös pää vasten Joutsenen untuvaa, joten toivon, että onni suosisi ja tyynyn saisimme!

 46. Henna sanoo:

  Meillä tyttö 1v7kk nukkuu omassa huoneessaan ja äiti ja isi omassaan. Huonoina öinä, kun tyttö heräilee eikä suostu rauhoittumaan omaan sänkyynsä, otetaan hänet viereen. Onneksi tämä tapahtuu harvoin, sillä itse en saa silloin nukuttua. Tyttö on niin kova pyörimään. Milloin saa nyrkistä naamaan ja milloin kantapäästä. 🙂

 47. Viiteen ja puoleen vuoteen ei ole kokonaisia öitä nukuttu. Kaikki alkoi siitä ensimmäisestä raskaudesta… No, ehkä joskus vanhainkodissa sitten 🙂 Uusi tyyny olisi kyllä silti ihana…

 48. Marika sanoo:

  Olen tuskaillut lituskan tyynyni kanssa jo tovin ja siksi tämän palkinnon voittaminen olisi kuin napakymppi 🙂 Meillä nuorempi lapsista haluaa aina äidin viereensä nukkumaan, olisipa ihana kömpiä sinne kunnon tyynyn kanssa. Ja lähes tulkoon aina nukahdan hänen viereensä ja kömmin aamuyöstä omaan sänkyyni lituskan tyynyni luokse…

 49. Salla sanoo:

  Meillä lapset (3 ja 6 v.) nukkuvat omassa huoneessaan, mutta nuorempi haluaa nukahtaa äidin kainaloon vielä iltaisin, ihanaa <3 Pääosin yöt menee rauhallisesti, ja aamulla koko porukka on pirteinä ylhäällä viimeistään klo 6.30 🙂

  Kyllä olisi ihanaa voittaa tuollainen tyyny! Tulisi myös ihan tarpeeseen, tämä nykyinen on hyvinkin kymmenisen vuotta vanha, ja aiheuttaa aikamoista särkyä niska-hartiaseudulle :/ Vaihto uuteen on siis käynyt kyllä jo mielessä…

 50. Anniina sanoo:

  Vaikka perheessä asustaa vuoden ikäinen neito, meillä nukutaan onneksi melkoisen hyvin.
  Miehen tyyny on yli kymmenen vuotta vanha, mutta kuulemma niin mainio, ettei suostu luopumaan siitä. Luulen, että Joutsen-tyyny veisi voiton vanhasta tyynystä, joten toivottavasti kotiutuisi meille!

 51. inni sanoo:

  Ai miten meillä nukutaan? No -huonosti.

  Kaksi vanhinta olohuoneessa, toinen matkasängyssä, toinen normisängyssä ja nuorin makkarissa pinnasängyssä. Näin teoriassa, käytännössä lapset ja mies läjänä meidän sängyssämme, josta äiti on livistänyt sohvalle. 🙂

 52. Sirpa sanoo:

  Vaihtelevalla menestyksellä yöt. Väliin kaikki nukkuu omissa sängyissä ja aamulla huomaamme että vanhemmatkin saaneet nukkua kunnon yöunet, väliin taas vanhempien sängyssä on kolmekymmentä varvasta lisää. 😀
  Uuden tyynyn hankinta on muutenkin edessä, jospa arpaonni suosisi. 🙂

 53. Heidi sanoo:

  IHANAT kuvat! Nukutaan yleensä 20.30-06.15, parhaiten jos äiti ja poika omissa sängyissä. ja uudelle tyynylle olisi tarvetta!!!

 54. Leena sanoo:

  Todella vaihtelevasti nukutaan. Pääosin hyvin ja aamulla ei ole hajuakaan montako kertaa olen yöllä imettänyt. Mutta viimeyönä taas korvakipuisen lapsen kanssa valvoskeltiin.

 55. Mari sanoo:

  En ole vuoteen nukkunut yhtä kokonaista yötä. Ensin raskaushormonit valvottivat jostan raskausviikosta 22 eteenpäin, sen jälkeen lapsi. Nyt vauva nukkuu jo onneksi kokonaisia öitä, mutta itse heräilen yhä. Varmaan jo tottumuksesta.

 56. MillaS sanoo:

  Toistaiseksi nukutaan ainakin ERITTÄIN hyvin, mulla ei ole ikinä ollut vaikeuksia saada unta, tosin heräämisen kanssa sitäkin enemmän 😉 olen aikamoinen torkuttaja. Yöllä ei mun ole tarvinnut varmaan kertaakaan elämäni aikana herätä… 😀 Perheenlisäystä olisi tulossa viimeistään tammikuussa, joten katsotaan sitten uudestaan 😀

 57. Sini sanoo:

  Ihana arvonta, meillä on nukuttu nyt jo kolme kuukautta ilman yö-heräämisiä, ihanaa luksusta sekin kahden pienen (3v ja 1v) perheessä 🙂

 58. Miikku sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä huonosti. 1.v tissitakiainen:) pitää siitä huolen.
  Olisipa ihana voittaa tuo tyyny. Olisi ainakin ne muutamat nukutut tunnit sitten sitäkin mukavampia kun aamulla eim olisi niskat jumissa…

 59. Kati L. sanoo:

  Meillä nukutaan aika hyvin, mutta vaihtelevasti. 160cm leveä sänky käy välillä hieman ahtaaksi neljälle. Välillä taas lapset nukkuu hyvin koko yön omissa sängyissä. Itse olen siinä mielessä huono nukkuja, että nukahtaminen vie aika kauan. Jos yöllä tulee herätyksiä niin usein menee yli tuntikin ennen kuin nukahdan uudestaan.

  Niin ja uudelle tyynylle olisi niin käyttöä 🙂

 60. Matsku sanoo:

  Täällä nukutaan kanssa hyvin pätkissä. Vauva ja parivuotias pitävät siitä huolen.

 61. jope sanoo:

  esikoinen valvotti vajaa 2vuotta ja tää toinen on nyt valvottanu 1v4kk rankinta aikaa oli viime talvi kun oli kokoajan kipeänä ja yöt oli pelkkää valvomista.eli huonosti nukutaan ja aikaisin yleensä herätään.

 62. Hanna-Riikka sanoo:

  Viimeaikoina on nukuttu lapsi kainalossa, vuoroin sohvalla, vuoroin mun sängyssä, kun pojalla tulee joku äitihätä kesken yön ja siihen se mönkii. Olis aika luksusta tommoselle tyynylle painaa päät 🙂

 63. Satu sanoo:

  Täällä nukutaan vaihtelevasti, milloin itketään pojan puhkeavia poskihampaita, milloin mitäkin.. Vanha tyynykin on jo monta vuotta vanha joten uudelle olisi todella käyttöä!

 64. Mini sanoo:

  Meillä nukutaan VIHDOIN hyvin (koputtaa puuta)…3-vuotias esikoisemme oli aina huono nukkuja, joten univelkaa oli hänen vauva-ajasta vaikka muille jakaa. Nykyisin hän nukkuu jo suorastaan hyvin. 11-kuukautinen pikkusiskokin oli melkoinen yörellestäjä, kunnes 9kk iässä tämä zombie-mami päätti lopettaa yöpalvelut (en siis millään muotoa ole ns. Huudattaja vaan kannatan pehmeitä unikeinoja), ja suureksi yllätykseksi pikkusisko hyväksyi tämän ilman itkuja ja kitinöitä (HALLELUJA!!!) ja on siitä lähtien nukkunut taivaallisia 11 tunnin yöunia! Toki välillä herää tarkistamaan, että äiti nukkuu siinä max. metrin päässä 🙂 omassa sängyssään kuitenkin.

 65. Tiina sanoo:

  Meillä kaikki neljä lasta nukkuvat omissa sängyissään. Joskus kuin yhteisestä sopimuksesta kaikki kömpivät meidän vanhempien sänkyyn samana yönä. Silloin yleensä koirakin luulee, että tarkoitus on että koko jengi nukkuu samassa sängyssä. Aamulla kaikki muut ovat tyytyväisiä, paitsi niskavaivaiset vanhemmat ja unisia potkuja saanut koira.
  ja oi kuin ihana olisi tuollainen laadukas tyyny!

 66. Ansu sanoo:

  Meillä nukutaan kolmisin miehen ja pojan kanssa samassa sängyssä. Puoleentoista vuoteen en ole kokonaista yötä nukkunut. Kymmenen tuntia yhtenäistä unta joutsentyynyllä…. Kuulostaa ihanalta!

 67. klaara sanoo:

  Huonosti nukun nykyään, kun niskat ovat aina kipeät toimistotöistä. Auttaisikohan tällainen tyyny!

 68. Kukkis sanoo:

  Oi miten ihana tyyny!! Alkaa ihan nukuttaa kun katselee tyynyn kuvia 🙂 Tämäkin mamma nukkuisi vaikka kellonympäri jos vain saisi! kaksi pientä lasta ja liian vähän omaa aikaa saa aikaan sen että illat venyy ja yöt monesti levottomia mutta ehkä sitten joskus 😀

 69. Minishow sanoo:

  Meillä nukutaan hyvin vaihtelevasti! Tällä hetkellä valitettavasti muutamien heräilyjen kera..

 70. Taika sanoo:

  Meillä nukutaan Joutsen untuvapeitteen kera, mutta Joutsen tyyny kyllä puuttuu, joten haluan ehdottomasti osallistua arvontaan.

 71. Noora sanoo:

  Meillä nukkumatti tuntuu löytävän tiensä pikkuneidin luo, joka nukkuu vähintään 8h putkeen yössä, mutta äidin masa tuntuu jättävän nykyään välistä..Ehkäpä pehmoinen untuvatyyny saattelisi äidinkin höyhensaarille 🙂

 72. Pöppiäinen sanoo:

  Meillä nukutaan kaikki yhdessä huoneessa. 1-vuotias nukkuu omassa pinniksessään mutta herää aamuyöstä maitopulloa pyytämään. Mies hoitaa nykyään viikolla yösyötöt koska hoitaa lasta kotona kun minä opiskelen ja minä viikonloppuisin jotta mies saa levätä. Tosin kun olin lapsen kanssa vuoden kotona ja mies puoli vuotta siitä kanssa, niin minä hoidin lapsen yösyötöt joka yö 😀

 73. EmmaK sanoo:

  Meillä nukutaan perhepedissä 4 kk:n pikku pojan jässikän kanssa. Vielä mahdutaan joten kuten. 🙂 Äidin niskat vaan meinaa olla öitten jälkeen melko jumissa juuri huonon tyynyn takia.

 74. heidi partanen sanoo:

  meillä kaikki nukkuu omassa sängyssä, tai mie oikeestaan miehen kanssa tyttö omassa sängyssään 😀 nukun joskus levottomasti, jolloin tyynyni häviää lattialle sängyn alle, varastan miehen kuluneen tyynyn jossa on todella huono nukkua. hartiat/niska on useasti kipeänä eikä hyvää tyynyä meinaa löytyä millään, ennen äidiksi tuloa nukuin 2-15h unia putkeen. nyt nukun vain 3-7h unet päivässä.

 75. kati sanoo:

  Nukutaan perhepedissä 8kk vanhan tyttösen kans ja aika usein 3v isoveli juoksee viereen yöllä kans, välillä on ahdasta. Imetän yöllä muutaman kerran ja unet jää vähiin. Uudelle tyynylle ois niin tarve:)

 76. Sanni sanoo:

  Oi mikä arvonta! 🙂
  Meillä on 9kk ikäinen poika, joka nukkuu alkuyöt omassa sängyssä ja loppuyöstä herättyään syömään saa jäädä äitin ja isin väliin. 🙂 Ei ole tullut kokonaista yötä nukuttua pitkään aikaan, mutta onneksi poika on ollut melkein aina hyvä nukkuja. 🙂

 77. Rachel / Hemma i Helsingfors sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä katkonaisia öitä, kun tuo nöpönenä 8-kuinen heräilee kahdesta kymmeneen kertaan yössä. Onneksi nukahdan helposti uudelleen, mutta kyllä minäkin voisin nukkua 12 tuntia putkeen, jos joku antaisi. 🙂

 78. lentoemo sanoo:

  Peitot ovat ihan hyvät, mutta tyynyt kokoelma litteitä ja / tai muodottomia yksilöitä.

 79. kaisis sanoo:

  peitot ja tyynyt saatu joululahjaksi joskus, peitot vielä on pehmoiset, tyynyt osin paakkuiset, eli meillä nukutaan tyynyt syttyrällä, mutta lämpöisten peittojen alla.

 80. katerina sanoo:

  Meillä nukutaan hyvin, parhaiten sadeöinä koiran tuhinaa kuunnellen.
  Mukana arvonnassa 🙂

 81. Heli sanoo:

  meillä kaikki nukkuu omissa sängyissä

 82. V sanoo:

  Meillä nukutaan vaihtelevasti, minä ja kissa. Välillä 5 tuntia, välillä 12. Kissalle on tietenkin oma tyyny!

 83. Pikke sanoo:

  Täällä nukutaan aika huonosti.Selkä vaivaa aina aamuyöstä ja uni on katkonaista.Lasten takia heräilyä ei ole ollut enää moneen vuoteen,mutta aina löytyy joku syy.Olisi niin ihanaa nukkua vaikka 8 tuntia putkeen…

 84. Tuulia sanoo:

  Meillä nukutaan tilapäisesti avomieheni vanhempien asunnon alakerrassa! Ensi kuussa päästään onneksi omaan kotiin 🙂

 85. Tiina sanoo:

  Meillä nukutan olosuhteisiin nähden hyvin: kolmikuinen vauva herättelee usein vain kerran yössä. Luksusta tämän ikäisen kanssa!

 86. Heidi sanoo:

  Tosi hyvin nukutaan, mitä nyt ukko kuorsaa. Kissatkin menevät nukkumaan samaan aikaan ja heräävät, noh, joskus hiukan liian aikaisin pyytämään ruokaa.

 87. Mika sanoo:

  Tommonen tulis tarpeeseen ku joka aamu herään ilman tyynyä kun avovaimo vie mun tyynyn joka yö, kun hän syöttää meidän vastasyntynyttä poikaa 🙂 ois tarvetta yhdelle hyvälle tyynylle.

 88. Maria sanoo:

  Meidän unet ja unirytmit muuttuivat 7 viikkoa sitten esikoisen synnyttyä <3 olisihan se ihanaa painaa pää yöllä imetyksen jälkeen pehmeään ja laadukkaaseen tyynyyn 🙂

 89. Täällä myös huonosti nukkuva äiti. Lapsi nukkuu omassa huoneessaan, mutta herää 9/10 yö ja tulee viereen. Tai vaihtoehto herää ja alkaa itkemään ja haen hänet meidän sänkyyn.
  Isähän ei tietenkään herää näihin, ei itkuun eikä kömpimiseen.

  Äiti tarttis vielä uuden tyynyntkin. vink vink

 90. Mimma sanoo:

  Meillä nukutaan vaihtelevasti 1,5- vuotiaan kuopuksen takia. Ja ne hyvin nukutut hetket olisi ihana nukkua kunnon tyynyllä! =)

 91. Minnukka sanoo:

  Meilläkin – kuten näköjään monen muunkin kotona, nukutaan h-u-o-n-o-s-t-i-! Pieni kultatukkainen 1-vuotias menninkäisemme valvottaa lahjakkaasti edelleen joka yö.
  Onneksi voimme tarvittaessa nukkua vuorotellen vierashuoneen sängyssä. Ja silloin olisi ihanaa painaa pää pehmoiseen untuvatyynyyn. Toivottavasti onni suosii! :o)

 92. TuiTui sanoo:

  Viime aikoina ollaan nukutta erittäin hyvin.
  Varmaan, kun alkanut tuo Pimeys tulemaan ja siten silmät muutenkin painuvat automaattisesti kiinni 🙂 Yövalo auttanut myös. 🙂

 93. Johanna sanoo:

  Voi kun olisi ihana voittaa tämä tyyny, olen ollut jo puoli vuotta ostamassa oikeasti hyvää tyynyä kun mulla on paljon niskaongelmia joka tietty johtaa huonoihin uniin, mutta ei ole ollut rahaa. Mies vieressä nukkuu aina hyvin ja se ärsyttää 😀 ja lapset aina välillä huutelee yöllä yläkerrasta (me nukutaan alhaalla) niin silloinkin uni katkeaa. Mutta olis kyllä ihana voittaa kunnon tyyny itselle 🙂

 94. Johanna sanoo:

  itse nukun parhaiten yövuoron jälkeen, kun saa olla ihan yksin kotona , silloin nukun ”uniräsit” pois, koska muuten nukun noin 6-7h yöunia. tyynyjä tarvitaan kaksi, toinen pään alla ja toinen pään päällä 😉

 95. Nina sanoo:

  meillä nukutaan viidestään 160cm leveässä sängyssä. Lapset siis 3,2 ja 1.. tuollainen untuvatyyny voisi olla aika makeaa hemmottelua ehdauden keskellä 🙂

 96. Taina sanoo:

  Parisängyssä nukutaan nykyään kahdestaan. Ikävä pientä tuhisijaa vieressä, mutta onpa ihana nukkua leveästi mahallaan, kuten ennenkin. Vauva-arjessa oli se hyvä puoli, että oli aina niin väsynyt, ettei tarvinnut odottaa unta. Nyt sitä tapahtuu vähän liian usein.. Ja tyyny, millaista olisikaan omistaa tyyny joka on arvoltaan yli 10e.. oi!!

 97. Nanna sanoo:

  Minun ja mieheni lisäksi sängyssämme nukkuu kaksi koiraa. Toinen koirista on kova potkimaan ja välillä sen takia nukutaan huonosti. Lisäksi samainen koira tunkee aina jalkojen päälle nukkumaan, joten lähes joka aamu on jalat puuduksissa. Minä rakastan nukkumista ja nukunkin yleensä noin 10-12 tuntia yössä.

 98. Nennnna sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä aika heikosti, sänky on huono ja tilaa vähän 😀

 99. Reilun vuoden jatkuvan heräilyn jälkeen, meillä nukutaan nykyään paremmin. Joinain öinä poikamme pysyy omassa sängyssään ja minä saan nukkua rauhassa noin puoli seiskaan asti. Silloin nahkakello herättää ja on aika aamupuurolle. Olen itse surkea nukkuja. Stressi häiritsee nukahtamista enkä todellakaan voi nukahtaa missä vain. Tulpat auttavat välillä ja myös melatoniini tarpeen vaatiessa. Hyvä tyyny jeesaa paljon!

 100. KataMeri sanoo:

  Meillä nukutaan 4 vierekkäin. Välillä kuin tukki ja välillä todella huonosti. Tuollainen tyyny olis luksusta:)

 101. Kaisa K. sanoo:

  Kiitos kysymästä, meillä nukutaan hyvin. Lapset siis ovat jo niin isoja, että nukkuvat hyvin (aina ei ole ollut niin). Toki olen sitten kehittänyt itselleni vaihtelevaa omaa unettomuutta.

 102. SuviV sanoo:

  Meillä on pojat 2.v ja 9kk nukkuneet aina hyvin ja äitikin on näin ollen saanut hyvin levättyä.

 103. Pirjo sanoo:

  Meillä nukutaan yleensä hyvin, mutta sekin riippuu kuun asennosta. Kotona nukumme aviomiehen kanssa kahdestaan, lapset maailmalla, koirat ulkona. Mökillä sänkymme valtaa kaksi koiraa jolloin tekee vähän ahdasta siihen asti kun saadaan poistettua koirat sängystä .
  Uusi tyyny olisi kiva jolloin kaksi vanhaa tyynyä poisi poistaa.

 104. Hannis sanoo:

  Meillä nukkuu koko perhe pellavalakanoissa ja untuvapeitoissa. Vain untuvatyyny puuttuu…

 105. aino-aliisa sanoo:

  Kuulun ehdottomasti samaan kategoriaan ”voin nukkua missä vain-milloin vain-miten vain” Unia hieman häiritsee yöllä herääminen tirriäisen toimesta. Tosin sekin on jo tullut yö rutiiniksi tässä 1,5 vuoden aikana. Hienointa olis jos tuohon saisi vielä lisättyä ”voin nukkua missä vain-milloin vain-miten vain-JA HERÄÄN AAMULLA ILMAN NISKA JUMIA”! Auttaisiko uusi tyyny, ehkäpä!!

 106. tziku sanoo:

  Meillä nukutaan huonosti. Vauva 7kk ja edelleen heräilee öisin kahden tunnin välein. Mies nukkuu sohvalla arkisin, jotta jaksaa töihin mennä.. :/

 107. s sanoo:

  Uusi tyyny kelpaisi tännekkin! Meillä nukutaan kuitenkin hyvin kahdestaan avomieheni kanssa 🙂

 108. Sun sanoo:

  Meillä nukutaan yöheräilyjen kera. Joten uusi hyvä tyyny tulisi tarpeen, parantaisi sitten niitä uniminuutteja mitä ehtii yössä nukkua 😉

 109. Henna sanoo:

  Hyvin ja kyljellään ja paljon 🙂

 110. isabella sanoo:

  Olen yökukkuja ja mieheni on taas aamuvirkku. Joten arvata saattaa että tästä keskustelemme viikottain, että voisiko rytmiä jotenkin millään yhtenäistä 🙂 Tämän lisäksi nuorimmainen tenava, 3-v., kömpii melkein joka yö jossain vaiheessa meidän sänkyyn ja olen jo niin tottunut siihen, että en enää siihen herää. Jossain vaiheessa yritin aina jaksaa nostaa hänet omaan sänkyyn, mutta olen jo hieman luovuttanut. Muutimme kesällä uudelle paikkakunnalle, joten sekin voi olla syy tähän yölliseen heräilyyn. Toivottavasti menee siis tämä vaihe ohi. Uudelle tyynylle olisi kyllä enemmän kuin käyttöä, on nimittäin aikas littanoita ja vanhoja nuo nykyiset 🙂

 111. Salla sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä katkonaisesti vauvan (9kk) takia. Tarvitsen paljon unta, joten joudun menemään entistä aikaisemmin nukkumaan, että olen toimintakykyinen päivisin. Uudet tyynyt ovat hankintalistalla, koska vanhat ovat menettäneet muotonsa ja muhkeutensa. Tämä palkinto olisi siis erittäin mieluinen!

 112. Raparperi sanoo:

  Meillä nukutaan perhepedissä – poika nukkuu parhaiten ja makuuhuoneeseen mahtuu leikkinurkkaus, kun vain yksi iso sänky! Käytössä on kummallakin Joutsenen tyyny, mutta toiselle parille olisi SUURI käyttö. Poika, kun hikoilee niin hirveästi, että joudun joka ilta vaihtamaan hänelle toisen tyynyn muutaman unitunnin jälkeen!!! Litimärkä tyyny joka ilta! Siksi meidän untuvatyynyt käyvätkin usein pesussa ja kuivatusrummun kautta syntyy ”uusi” muhkea tyyny. (Onneksi on taloyhtiön pesula).

 113. Jennies sanoo:

  Kuulostaa ihanalta tuo tyyny ja mieluusti semmoisen voittaisin 🙂 pienen pojan äitinä yöunet ovat olleet kovin katkonaisia melkein vuoden verran ja mikäs olisi sen parempaa nukahtaa kun päänalla hyvä tyyny 🙂

 114. Anu sanoo:

  Poikaseni nukkuvat hyvin, toinen omassa huoneessaan koko yön ja toinen löytyy vierestäni joka yö. Minun untani hieman häiritsee vieressä nukkuvan potkut päähän joita voisin voittotyynyllä pehmentää :).

 115. SatuH sanoo:

  Meillä nukutaan suht hyvin, lapsetkin jo niin isoja ettei yöheräilyjä kovin usein ole ja pysyvät omissa huoneisaan yöt. Ukko kuorsaa toisinaan ja aamulla ihmettelee, kun kylki on kipee. 😉 Enkä enää anna työasioidenkaan viedä yöunia, joten parempaan suuntan mennään ja vielä kun saisi uuden tyynyn (ja lämpimän peiton).

 116. suska sanoo:

  1v6kk siirtyi juuri omaan huoneeseen (vihdoin!!) eli toivottavasti meillä nukutaan jatkossa paremmin 🙂

 117. Kaden pienen 0,5 vee ja 2 vee:n äitinä univelkaa on, ja nukun tätänykyä yöllä lastentahtisesti, eli vähän miten sattuu 😀 välillä tyynyäkään ei ole, (tästä vastuussa on pikkumiehemme joka tunkee minut sängystä ulos unissaan) ja aamulla niskat kiittävät!

  Molemmat lapset nukkuvat hyvin ja luojankiitos antavat äidinkin yleensä nukkuä pitkät päiväunet <3 mutta voi luoja miten väsynyt olen kun illalla rojahdan sänkyyn. Uusi tyyny olis kyllä poikaa!

 118. Maria sanoo:

  Meillä nukutaan vähän miten sattuu, omissa sängyissä onneksi. Viisivuotias esikoinen heräilee enemmän kuin kaksivuotias pikkuveljensä, itse saan unet parhaiten tulpat korvissa. Tyynyn ottaisin itselleni <3

 119. Hanna sanoo:

  Meillä 10kk ikäinen tyttö nukkuu vieressä ja syö yöllä vielä tissiä. Isommat veljet nukkuvat omassa sängyssä omissa huoneissaan. Itse kun malttaisun mennä ajoissa nukkumaan, niin saisi riittävästi unta..

 120. Vilma sanoo:

  Hyvin nukun, uusi sänky. Ihana olisi uusi tyynykin.

 121. S sanoo:

  Meil nukutaa koko perhe minä, mies ja kohta 2-vuotias pikkumies parisängyssä. Poika on nukkunut aina keskellämme, tai siitä lähtien kun vauvana emme jaksaneet huonoja öitä. Oli helpompi nukkua vauva valmiiksi vieressä valmiinä syömään ja onkin nukkut yleensä ottaen aina tosi hyvin yöt kunhan on unten maille päästy 🙂 nyt pikku hiljaa alkaa tuntua silta että voisi poika siirtyä omaan sänkyyn kun alkaa jo olla hieman ahdasta, utta ajan kanssa jos raaskii. On se oma pieni vieressä vain niin ihana<3 Tyynyihin saisi aina panostaa enemmän, että tulis tarpeeseen kunnon tyyny minulle tai miehelle! Arvonnassa innokkaana mukana!

 122. Anzu sanoo:

  Meillä nukutaan ihan hyvin tai oikestaan kaikki muut paitsi minä ja 1v lapsemme joka heräilee yölä milloin haluaa maitoa tai tutin tai sitten haluaa vain tulla meidän viereen nukkumaan ja tietysti aina samalle tyynylle 🙂 tyyny kyllä olisi tarpeellinen ja ihana voittaa 🙂

 123. Veera sanoo:

  Täällä nukutaan yöt todella hyvin, keskeyttämättä. Olen sinkkunainen, joten ketään ei ole häiritsemässä. Kuitenkin uusi tyyny tekisi terää 🙂

 124. Meillä on Tempur-sänky ja Joutsen untuvapeitot. Nukumme silti liian vähän ja huonosti. Sänkyyn harhailee joka yö myös 3 ja 6 v. Sekä 2kk käy usein syömässä ja nukkumassa kun kainalossa. Kunnon tyyny voisi helpottaa ja piristää. T: Tänäkin aamuna niskat jumissa herännyt.

 125. Leena sanoo:

  Mies nukkuu kuin tukki mutta itsellä menee unenpäästä kiinni saamiseen ainakin tunti. Iltaisin on liian paljon mietittävää, koko edellinen viikko pyörii päässä ja tekemättömät asiat sen lisäksi. Pahinta on jos herää keskellä yötä ja sen jälkeen jää vain pyörimään sänkyyn.

 126. Maiko sanoo:

  Pikkuvauva-aikana nukkuminen oli erittäin epäsäännöllistä, ymmärrettävistä syistä. Nyt kun kymmenkuukautinen vauvamme on sitten vihdoin alkanut nukkua paremmin, minulla on alkanut kipeytynyt yläselkä herättelemään jo ennen vauvaa. Niin ärsyttävää, että uusi tyyny on todellakin hankintalistalla.
  Mies on nukkunut aina hyvin 🙂

 127. nitta sanoo:

  Mä joudun nukkuun pojan 1v9kk kanssa samassa sängyssä, kun ei tuo viihdy omassaan. Mulla on aina vähän tilaa koska poika nukkuu poikittain 🙂

 128. NinaR sanoo:

  Meillä on nukkumiset sujuneet aina oikein hyvin. Poika on pienestä asti nukkunut omassa sängyssään. Tällä hetkellä kuitenkin on niin että poika tulee lähes joka yö viereen nukkumaan ja tästä tavasta pitäisi päästä eroon 🙂

 129. Suvi sanoo:

  Meillä nukutaan vaihtelevasti… esikoinen 1v vielä öisin heräilee ja yöimetykset on kuvioissa mukana, pikkuhiljaa tarkoitus niitä lopetella. Omassa sängyssään nukkuu kylläkin jo lapsi, joten on itsellä tilaa hyvin kääriytyä pehmoisiin peittoihin ja ainahan se taju lähtee heti kun päänsä tyynyyn painaa, sen verran on tässä vuoden aikana valvottu (lapsi nukkunut 3 kokonaista yötä…)

 130. Piude sanoo:

  Mä rakastan nukkumista, täydellistä siitä tekee hyvä peitto ja ennen kaikkea hyvä TYYNY! 🙂 Nukun pääsääntöisesti ihan yksikseni ja halaan tyynyä, joten se olisi kyllä äärimmäisen ihanaa, jos olisi tuollainen pehmoinen, täydellinen.
  Hyvä tyyny, parempi mieli! 🙂

 131. Heidi sanoo:

  Meillä nukkuu välillä sängyssä kaksi, enimmäkseen kolme ja joskus 7 😉 hyvän tyynyn tarvitsisi.

 132. Kirsi sanoo:

  Meillä nukutaan hyvin. 3 vee poikani posottaa 10 tuntia putkeen heräämättä, aamut kylläkin alkavat jo klo 6, johon on ollut totuttelemista :/. Uusi pehmeä untuvatyyny tekisi varmasti unistani vieläkin paremmat!

 133. saija sanoo:

  Meillä nukutaan melko huonossa sängyssä, uusi pitäisi hankkia ja samaten uudet petivaatteet. Jospa nyt saisi tämän projektin aloitettua 🙂

 134. outi sanoo:

  Meillä pikkukunditkin ovat oivaltaneet nukkumisen ilon 🙂 Äiti nukkuu ajoittain hyvinhyvin huonosti, välillä taas hyvin mutta herään niskat jumissa huonon pään asennon takia. Tähän auttaisi uusi hyvä kunnon tyyny 😉

 135. Maarit sanoo:

  Kohta on 5 vuotta täynnä siitä kun nukuin kunnon yöunet. Tähän on kyllä jo tottunut. Joskus olisi kyllä ihana herätä virkeänä ja silloin kun itseä huvittaa. Silti haaveilen salaa neljännestä lapsesta..hullua.

 136. pöllö sanoo:

  Tällä hetkellä nukutaan vähän huonosti, juurikin huonojen tyynyjen takia. Ne meni pesussa ihan möykkyyn ja linttaan..

 137. tiiti66 sanoo:

  Vauva-ajan levottomat yöt ovat meillä jo takanapäin, lapset nukkuvat liiankin sikeästi. Aamuisin kouluun herättäminen on todella työn takana… Itse nukun vuosi vuodelta kevyemmin…

 138. Henna73 sanoo:

  Meillä nukutaan tilavasti ja viileässä 🙂

 139. janna sanoo:

  Meillä nukutaan ihan hyvin ja pitkään. Tai ainakin tyttö nukkuu. Minä nukkuisin, jos malttaisin työpäivien jälkeen painua riittävän ajoissa pehkuihin. 😀 Eli univelka on ihan omaa syytä. Joskus nukutaan miehen kanssa kahden, mutta yleensä 3v tyttö kömpii meidän väliin jossakin vaiheessa yötä – onneksi niin hiljaa, etten siihen yleensä edes havahdu.

  Uusi tyyny olisi IHANA!

 140. Minnijeejee sanoo:

  Tällä hetkellä täällä nukutaan pätkissä…johtunee koulustressistä. Kohta onneks taas helpottaa (:

 141. ahle sanoo:

  Nukun ihan liian hyvin, ainakin määrällisesti mitattuna. Pitkätkään yöunet ei aina takaa pirteää päivää, vaan iltapäivänokoset houkuttavat usein. Vähempikin, mutta laadukkaampi, saisi mieluusti riittää….

 142. Hanna sanoo:

  Yöt meillä menevät välilllä vaihtelevasti 1,5v. naperon toimesta. Tilaa on monesti vähän koska usein sängyssä on 3 nukkujaa. Joka-aamuiseen niskajumiin auttaisi varmasti uusi tyyny! 🙂

 143. Marle sanoo:

  Öisin on vaihtelevaa liikennettä suuntaan jos toiseen. Aamulla sitten lasketaan kuka missäkin on;) Ennen lapsia nukuin todella paljon, sikeästi ja missä tahansa. No aika aikaansa kutakin, mutta univaje tekee aivotoiminnasta tahmeaa…

 144. Susse sanoo:

  Meillä parivuoteessa nukkuu minä ja 8-kuinen vauva. Mies on joutunut siirtymään sohvalle nukkumaan.
  Yöimetyksiä ja -kitinöitä on vielä paljon, joten tämän äidin jatkuvasti jumissa olevalle niskalle tekisi tommonen Joutsen-untuvatyyny erittäin hyvää.

 145. Tytti sanoo:

  Täällä nukutaan kyllä pikkuisen liian vähän mutta sikeästi. Aika usein käsi tyynyn alla, kun tyyny on liian littana.. Osuva arvonta siis!

 146. nikoladeus sanoo:

  Nukun hyvin, mutta usein herätessä on hartiat ja yläselkä jumissa, joten parannettavaa varmaan olisi sängyn ja tyynyn osalta…

 147. kiiu sanoo:

  Nukun ihan hyvin, erityisesti kun muistaa pitää makuuhuoneen lämpötilan alhaisena ja ilman raikkaana. Patja voisi olla vähän pehmeämpi ja tyyny paremmin muotonsa säilyttävä…

 148. Eevis sanoo:

  Meillä nukutaan tällä hetkellä katkonaisesti ja huonosti, koska kasvava maha häiritsee unta ja herättelee yöllisille vessakäynneille. Kohta maha häviää, mutta veikkaan unien huonontuvan entisestään ;).
  -Eevis-

 149. jassu sanoo:

  meillä muut nukkuu hyvin, mutta minä en enää ossaa nukkua tyynyt on pilattu kun maidot valunu ja joutunu pesemään niitä… kalliita tyynyjä ei vaan äiti ihmisenä raski ostaa ja kun itse olen ainut joka ei vain löydä sitä omanlaista tyynyä! sen täytyisi olla ihme jos täältä voittaisi kokeiluun ! alkaa jo jyskin halpa tyynyt ärsyttää 😀

 150. saara sanoo:

  Yksinhuoltajan katkonaiseen yöuneen nuo tyynyt olisi ihan luksusta! Vielä kun poika mönkii joka yö viereen nukkumaan 🙂

 151. jadore sanoo:

  Meillä esikoinen nukkuu nätisti sängyssään. Kuopus (juuri 4v täyttänyt) yrittää nukkua omassa sängyssään. Hän hän siis tokas juuri tuossa kun tiedustelin yksi iltapäivä että meinaako vielä koululaisenakin nukkua äidin ja isin välissä, niin kuulemma ei koululaisena eikä eskarina, mutta kyllä vielä 5 vuotiaana…. Noh äippä ei jaksaisi niin kauaa ootella, joten lahjonnalla nukuttu jo 4 yötä omassa sängyssä ja äiti ja isikin paremmin omassaan 🙂

 152. plipp sanoo:

  Meillä on 2-vuotias poika,joka on 3kk iästä saakka nukkunut levottomasti. Edelleenkin tulee melkein joka yö omasta huoneestaan äidin ja isin väliin nukkumaan ja monesti haluaisi nukkua pää äidin kanssa samalla tyynyllä = äiti nukkuu aika kehnosti. Uusi,laadukas tyyny toisi varmasti edes pientä luksusta öihin 🙂

 153. Taija sanoo:

  Meillä nukutaan samassa huoneessa lapsen kanssa. Joka yö rakas tyttö kömpii omasta sängystä kainaloon nukkumaan. Tiiviisti nukutaan mutta nautin siitä kun rakkaat on lähellä kiireisten päivien jälkeen..

 154. mardeleine sanoo:

  pakko leuhottaa, että melkeen 2-vuotias on nukkunu jo viikon omassa huoneessa (ei kylläkään täysiä öitä, kun on kuuhullu), ja äiti ja isi saa nukkua omassa huoneessa kahestaan noin kuukauden, kunnes seuraava pinnasängyn käyttäjä saapuu 🙂 mun unet tosin on sitä, mitä viimeisillään raskaana olevalla on, eli uus hyvä tyyny tekis gutaa!

 155. Miima sanoo:

  3-vuotias kuopukseni nukkuu edelleen mun kainalossa – tai oikeastaan se yleensä tunkee samalle tyynylle 😀

 156. Anskuli sanoo:

  Meillä nukutaan ekaa kertaa sitten kuuteen vuoteen (lasten syntymisen jälkeen) kahdestaan miehen kanssa <3 Eli kun muutettiin tähän taloon keväällä, lapset saivat omat makkarit! Ai ku tuntuu luksukselta, ettei kukaan muu kuorsaa vierellä ku mies 😀 Toki meilläki heräillään pitkin öitä kun joku uneksii ja haluaa viereen jne, mut se nyt kuuluu lapsiperheen "yöelämään" 🙂

 157. Anne-Mari sanoo:

  Meillä nautitaan viimeisist hetkistä ihan kahdestaan sängyssä, kunnes pinnasängyn käyttäjä ilmoittaa tulostaan hetkenä minä hyvänsä. ❤

 158. minttu47 sanoo:

  Lapsen syntymän jälkeen ei enää yhtä hyvin. Eka vuosi hänen kanssaan oli todellista pätkäunta. Mutta kun lapsi oli reilun vuoden vanha, hän alkoi nukkua kokonaisia öitä.

 159. Ledna sanoo:

  Lähes joka aamu löytyy omasta sängystä pari untavapäätä. Niitä ei viiti kuitenkaa tyynyinä pitää, joten untavatyyny ois oikeen tervetullu mun sänkyyn tuomaan mukavuutta ja makoisia unia. <3

 160. kiruska sanoo:

  lapset jo sen ikäisiä että kaikki nukkuu omissa huoneissa 🙂

 161. minena sanoo:

  Meillä nukkuu samassa sängyssä parhaimmillaan minä, mies, neiti S sekä kaksi koiraa. <3 Epämukavuus taattu <3, joten uusi, hyvä, pehmeä, ihana untavatyyny tarjoaisi edes hitusen luksusta! 🙂

 162. […] Joutsen-untuvatyynyn arvonta jatkuu vielä huomiselle, käykäähän osallistumassa! Huomenna tulossa myös untuvatakista asiaa. […]

 163. pex sanoo:

  meillä nukutaan yhdessä sopusoinnissa, säännöllinen unirytmi ja hyvät sängyt pitävätä unen laadun tasapainoisena.

 164. NeljänÄiti sanoo:

  Meillä nukutaan pääsääntöisesti hyvin. Viimeinenkin muksu on siirtynyt kesän aikana perhepedistä omaan huoneeseen. Toisinaan yöllä huudetaan äitiä.

 165. Senni sanoo:

  Meillä nukkuu vanhemmat huonosti kun vauva valvottaa. 3v esikoinen onneksi on alkanut arvostamaan unta ja nukkuu omassa huoneessaan alku yön ja saa paremmat unet kuin muut.
  Hyvä tyyny olisikin tärkeä siinä mielessä että saisi ne muutamat tunnit nukuttua edes laadukasta unta..

 166. Kati sanoo:

  Meillä nukutaan vielä liian vahan (aikuiset), mutta parempaan menossa, koska lapsi useimmiten nykyään nukkuu läpi yön. Muutamana yönä viikossa herää tosin pyytämään vettä, mutta nukahtaa hyvin uudelleen. Lapsi herää kuitenkin aamulla aikaisin, yleensa aina tarkalleen klo 6:05 ja kun me aikuiset emme illalla ehdi sänkyyn ennen puoltayötä tai tällä hetkellä itse jopa klo 1 tai 2, niin unet jäävät aika minimaaliseksi. Vuoden loppuun aika on kuitenkin kortilla joten illat menee pitkiksi. Vuotta 2014 siis odottaen! Niin, ja mä en osaa nykyään enää nukkua kuin korvatulppien kanssa, mikä on todella ärsyttävää.

 167. piri eriksson sanoo:

  Meillä nukutaan omissa sängyissä, joskus väärissä sängyissä, joskus kaikki samassa sängyssä… Ei olla tehty nukkumisesta sen suurempaa ongelmaa ja vaihdellaan paikkoja tilanteen mukaan, vaikka sitten keskellä yötä jos tilanne vaatii ts.jos sen myötä saa jatkaa unia mahdollisimman rauhassa. Uusi tyyny olisi kyllä luksusta ja sen veisinkyllä minä, sori perhe 😉

 168. emmi sanoo:

  Meillä nukutaan, jos hyvin käy, niin lapset alkuyön omissa sängyissä, kunnes kömpivät väliimme ja ahdasta on.. Nyt on pienempi 1v 10kk nukahtanut 4 iltaa itsekseen omaan sänkyyn, että kohta toivottavasti nukutaan hieman paremmin ja vähemmällä kuin 5-10 heräämisellä joka yö.. Tyynyille olisi todella käyttöä, toivottavasti meillä kohta saatais nukkua me vanhemmatkin pidempiä pätkiä. Pian 3,5v valvomiset/pätkäunet alkavat riittää..

 169. päpsä sanoo:

  Nukumme tyttäreni kanssa isossa sängyssä kahdestaan ja isäntä yläkerrassa omassa huoneessaan ja hyvin nukuttaa 🙂

 170. Kultu sanoo:

  Liian vähän ;). 8 kk pikkumies nukkuu kainalossa ja syö/heräilee x kertaa yössä. Jotta muu perhe saa nukkua rauhasta, niin me vauvelin kanssa nukutaan alakerran vierashuoneessa ja mies ja esikoinen kumpikin yläkerrassa omissa huoneissaan. Toimii meillä ;).

 171. Jenni sanoo:

  No tällainen tulisi tarpeeseen. 🙂

  Meillä vihdoin nukutaan melkein kokonaisia öitä. Mitä nyt välillä isompi herää painajaisiin tai pienempi haluaa vettä tai pissata pottaan. Mutta oli se aikamoista rumbaa viimeiset neljä vuotta! Unettomuus on kyllä pikkulapsiajan kauhein asia. Mutta sen kestää kun ne on niin ihania. 🙂

 172. Noora sanoo:

  En ole nukkunut tänä vuonna kertaakaan putkeen kuutta tuntia. Siitä piti huolen loppuraskauden heräämiset (aamuneljältä aina virkkuna ja siihen päälle 3-5 x vessakeikka) ja nyt sitten meidän pieni rakas 5kk poikamme, joka on aina herännyt 3-4 tunnin välein. Osin nukutaan perhepedissä ja osin hän nukkuu ”sivuvaunussa” sänkymme vieressä. Nyt viimeaikoina ollaan heräilty kahden tunnin välein. No ehkä vielä tänä vuonna saan nukkua joku yö jopa sen kuusi tuntia. Hyvä tyyny jeesaisi, koska minulla on myös hartiakipuja ja imettäessäni aina nukahtelen erittäin outoihin asentoihin ja huomaan sen taas jumiutuneissa hartioissani.

 173. Marketta sanoo:

  Moi, meillä nukkuvat aikuiset omassa ja molemmat lapset (3,5v. kaksospojat) omissa huoneissaan. Pojat ovat nukkuneet eri huoneessa jo n. 2 viikkoisesta, sillä tämä äiti oli herkkäuninen ja meillä valvottiin muutenkin ekat 2v. ihan kiitettävästi keskosuuden ja sairastelun vuoksi. Neuvolantäti mua ekalla kotikäynnillään rohkaisi tuohon nukkumisjärjestelyyn, itse sitä ensin vähän emmin… Hyvä ratkaisu ollut! Ihana arvonta!! 🙂

 174. Martta sanoo:

  Itse jaan parisängyn kissani kanssa. Itse nukkuisin mielelläni X:ssä koko sängyn mitalta, mutta joka yö hellyyden kipeä kissani tulee viereen nukkumaan poikittain tai kiipeää masun päälle torkkumaan.

 175. MariN sanoo:

  Meillä nukutaan hyvin. Kaksi lasta ovat ensimmäisen vuotensa jälkeen olleet hyviä nukahtamaan, eikä yölläkään kukuta, vaikka poikkeuksia toki on. Itsellä on niska-selkä ongelmia, joten omia unia haittaa joskus säryt, mutta niiden kanssa onneksi pärjää. Testaisin mielelläni uutta tyynyä, joten olen mukana arvonnassa.

 176. Tiia sanoo:

  Olen haaveillut pitkään hyvästä tyynystä, joten olisi ihana voittaa tämä. 🙂
  Meillä nukutaan vaihtelevasti, pienen vauvan kanssa joutuu heräämään kyllä ainakin sen pari kertaa yössä. Isompi nukkuu yleensä koko yön. 🙂

 177. Äncee sanoo:

  Nukkuisin, oi, niin paljon paremmin, jos tyynyni olisi parempi. Täydellistä ei vaan ole tuntunut löytyvän, olisiko tässä unelmieni petikumppani :)?

 178. Riikka sanoo:

  Nukutaan välilä hyvin, välilä huonosti, toisinaan muksut herättelee :). Osallistun arvontaan!

 179. JohannaK sanoo:

  Meillä laitetaan ja on aina laitettu lapset omiin sänkyihinsä ja sinne ovat nukahtaneet itse. Aamuyöllä on sitten monesti ollut havaittavissa meidän väliin kansanvaellusta 😉

 180. Taateli sanoo:

  Meillä minä olen illan torkku ja aamuvirkku, mieheni kuppaa puolestaan ylhäällä aamuyöhön. Sitten malttamattomana herättelen häntä viimeistään kymmeneltä ja kiukkuinen mörököllihän sieltä sängystä ruukaa nousta ylös! Edelleen nukumme 120 cm leveässä sängyssä kylki kyljessä, haaveena tosin olisi jo hieman levempi peti, jolloin ei aina heräisi toisen kyljen kääntämiseen.

 181. Helmi sanoo:

  Pienen koira-neidin kanssa nukutaan untuvapeiton alla 🙂

 182. Anu sanoo:

  Voi, mäkin nukun missä ja milloin vain ja vaikka kuinka pitkään 😀 Tai siis nukkuisin jos tämä perhe ei häiritsisi mun rakkainta lajiani… Tuo tyyny olis ihan unelma, vanha on hyvä, mutta kaipais kipeästi uudistusta! Meillä on se onni, että jokaiselle lapselle on oma huoneensa, tosin viikonloppuisin pienimmistä on hirveän hauskaa nukkua toistensa sängyissä josta ihmeellisestä syystä :). Mä pidän peukkuja mulle tässä arvonnassa 😀

 183. Pia sanoo:

  Ihanasti nukutaan! Kaikki samassa sängyssä, laps välissä ja kohta siinä pötköttää vielä toinenkin pikkuinen! Toivottavasti mahdutaan vielä silloinkin! zzz

Kommentoi