HALTIALAN MAATILA

17/08/2013

haltiala1
haltiala2
haltiala3
haltiala4
haltiala5
haltiala6
haltiala7
haltiala9
haltiala10
haltiala11
haltiala12
haltiala13
haltiala14
haltiala15

Vaikka tässä kaupunkilaisia ollaan melkolailla henkeen ja vereen, on myös luonto ja eläimet selkeästi tärkeitä jo myös perheemme pienimmille. Itsen olen etenkin kesäisin päässyt olemaan paljon maalla ja erilaisilla maatiloilla, ja niiden eläimet ja työt ovat tulleet tutuiksi. On ihana että vaikka asummekin muutaman kilometrin päästä Helsingin keskustasta on on luonto kuitenkin länsä. Löytyy paljon paljon puistoa, erilaisia lintuja, metsää, citykaneja ja kettuja. Lyhyen matkan päästä löytyy erilaisia saaria, mökkejä vai vaikkapa tämä Haltialan tila. Ja mikä parasta, kaikkiin näihin pääsee julkisilla, pyörällä tai kävellen.

Haltialan maatila on pieni ja sympaattinen. Tilaan kuuluu vanhan kartanon rakennuksia sekä navetta, kesäkuusta lokakuuhun eläimet ovat ulkosalla. Eläimiä ei tialla ihan hirveästi ole, muutama lapsirakas lammas, sympaattisia possuja, kanoja, vuohia, lehmiä ja hevosiakin kai jossain. Aluetta ympäröivät laajat maisemapellot, joilta voi käydä keräämässä itselleen vaikka kimpullisen auringonkukkia.

Tila on tosi ihana retikokohde, eläinten lisäksi sieltä löytyy pieni leikkipuisto ja sympaattisessa ravintolassa maksaa lasten annos seisovasta pöydästä neljä euroa. Perhosia lentelee ja lanta haisee – ihanaa maalaistunnelmaa parinkymmenen minuutin matkan päästä keskustasta. Ensi kerralla me hölmöt kaupunkilaiset ehkä muistetaan laittaa kumisaappaat jalkaan.


6 Responses to “HALTIALAN MAATILA”

  1. Kuka siellä? sanoo:

    Sympaattinen – se jäi tästä mieleen! 🙂 Voi miten vaan onkin söpöjä, idyllisiä maalaisfotoja!

  2. PunainenTupa sanoo:

    Oikein kivoja kuvia. Olen itsenäinen edustaja ja päämieheni tukkuliike on lähellä tuota Haltialaa. Tässä jokin kevät innostuin lenkkeilemään ja pyöräilemään ja usein kuljin Kehä ykkösen läheltä Vantaanjoen rantaa kohti Haltialaa. Olikohan siinä jokin Packas tai mikä sen alueen nimi olikaan jossa oli myöskin iso puutarha-alaan erikoistunut liike? Polkupyörällä ajelin varmaan kymmenen kilometriä yhteen suuntaan ja aina vain oli maalaismaisemaa. Oikein ihmettelin Pirkanmaalaisena, että kuinka voi olla mahdollista, että Kehä ykkösen vieressä on maalaismaisemaa kymmeniä kilometrejä.

    (Harmi ettei kommenttia pääse antamaan sivuillesi ilman s-postiosoitteita ja muita tietoja ja ettei ole nopeaa kommentointimahdollisuutta. Olen havainnut joillakin toisillakin saman systeemin ja kommentti on jäänyt antamatta).

    • On kyllä tosi ihanaa että täällä keskellä kaupunkiakin pääsee ihan maalaistunnelmaan! 🙂

      Sivullani on käytössä kommenttien tarkistus, joka tarkoittaa sitä että kun ensimmäistä kertaa uudesta ip-osoitteesta/sähköpostista tulee kommentti minun pitää se ensin hyväksyä. Mutta sen jälkeen syöttämäsi tiedot jäävät omalle koneellesi ja voit kommentoida jatkossa ilman että sinun täytyy kirjoittaa nimimerkkiä ja sähköpostia uudestaan, ja kommentti näkyy kaikille heti. Moni myös tykkää että vastaus omaan kommentiin tulee suoraan sähköpostiin 🙂

  3. annimari sanoo:

    Moikka! Oletteko käyneet Falkullan kotieläintilalla? Se on myös kiva ja vaikka me asutaan kiven heton päässä, niin eipä ole tullut käytyä taas pitkään aikaan 😀 – eli hyvä, kun muistutit 😉

    • Moikka! Ei olla lasten kanssa käyty, mutta on muuten tuttu paikka 🙂 Pitää sinnekkin tehdä jokupäivä retki, siellä on muistaakseni ainakin söpöjä kaneja 🙂

Kommentoi