RATTAAT REISSUSSA

20/05/2013

bugaboo cameleonbugaboo cameleonbugaboo cameleon

Pähkäilin jo alkukeväästä mitkä rattaat ottaisin matkallemme mukaan. Donkeyt tupalana, johon saisin molemmat lapset kyytiin vaiko Cameleonit joissa Kaapo joutuisi olemaan seisomalaudalla. Yksin lapsetn kanssa mennessä helpoin olisi ollut ehkä laittaa vain molemmat tupliin, etenkin kun he molemmat nukkuvat vielä päikkärit. Teinkin jo tavallaan päätöksen, ja teistä moni myös suositteli tuplia. Mutta lopulta kuitenkin päädyin viimehetkellä ottamaan vain yhden istuttavat ja seisomalaudan. Enkä ole joutunut katumaan kertaakaan!

Uskon että olisimme joutuneet moniin vaikuksiin täällä leiveiden kärryjemme kanssa. Suurinosa kävelyteistä on täällä todella kapeita, ja välillä tavallisten rattaidenkin kanssa joutuu koukkaamaan autotien kautta kun vaikka lyhtypylväs on pätetty sijoittaa kivasti keskelle tietä. Busseilla kulejttaessa olisi varmasti tullut vastaan seuraava ongelma, vaikka ne ovatkin matalalattiasia kuljetaan sisään rattaidenkin kanssa etuovesta. Myöksin kaikki pienet putiikit olisi voinut unohtaa, sillä ulos en uskaltaisi rattaita, etenkään nukkuva lapsi kyydissä, jättää.

Päikkärit tosin Kaapolta ovat jääneet lähes päivittäin välistä. Reissun aikana hän on nukkunut ainostaan muutaman erran esim rannalla. Harmi ettei tuohon bugaboon lautaan ole enään saatavilla sellaista penkiä, mutta näköjään ihan hyvin voi laudalla istuskella muutenkin jos jalkoja alkaa väsyttämään.

Loistavasti on siis mennyt näin. Ja alkaahan tuo Kaapo olla aika iso rattaissa muutenkin istumaan, täyttää syksyllä neljä. Kirjoittelinkin keväällä että viimeistään kesän jälkeen Donkeyt lähtee meiltä myyntiin, ja nyt kun mietin, niin olemme ehkä viimeisen kolmen kuukauden aikana käyttäneet niitä viisi kertaa. Voi haikeus tätä lupumisen tuskaa etukäteen, ovat ne kuitenkin tosi ihanat.

Ostin muuten tätä matkaa ja kesää varten tuon Bugaboon seatlinerin, jonka pitäisi pitää lapsi viileänä. Se onkin ollut tosi loistava ja helppo heittää tarvittaessa pesuun.

Bugaboon kuljetuslaukku on tosi näppärä, mutta meiltä ei sitä löydy. Ajattelinkin että pärjäämme ilman sitä ja pakkasin rataat kuplamuoviin ja elmukelmuun. Ehjänä pysyivät ja lentokentällä kehuttiin että on hyvin pakattu. Joten ilman kulejutslaukkuakin pärjää hyvin!


26 Responses to “RATTAAT REISSUSSA”

  1. Minishow sanoo:

    Milloin ajattelit niiden tuplien myyntiä? Minulla nimittäin on ystävä, joka saattaisi olla hyvinkin kiinnostunut. 🙂

    • Aika pian, heti kun palataan reissusta ja saan tsekattua että kaikki on rattaissa kunnossa 🙂 Niihin on yksi varaus, mutta voit pyytää esim ystävääsi laittamaan s-postia jos on kiinnostunut 🙂

  2. Sara. sanoo:

    hei muista minut, jos ne Donkey lähteekin myyntiin jookos?

    • Muistan!! Otan suhun ekaksi yhteyttä! En vaan kerennyt silloin mitän vastaamaan ja sitten se jäi 🙂

      • Sara. sanoo:

        juu mä ajattelinkin, että sulla oli siinä aika paljon kaikenlaista. mutta oltais vielä super kiinnostuneita! tervetuloa takaisin Suomeen. Voitais yrittää vihdoin treffata myöskin 🙂

  3. annimari sanoo:

    Hei kätevä varmaan tuo seatliner. Pitääkin katsoa tuollaista meillekin 🙂

  4. Anna sanoo:

    Heiii meillä oli ihan samanlainen kokemus rattaista Etelä-Ranskassa – mäkin pähkäilin tosi pitkään otetaanko Donkeyt mukaan. Onneksi ei otettu, sillä niillä olisi tosi moni paikka jäänyt näkemättä ja moni katu kulkematta – leveämmillä rattailla ei vain olisi mahtunut monesta paikasta. 2-vuotias kulki meillä matkarattaissa ja vauva Manducassa, tosi toimiva ratkaisu varsinkin meidän tapauksessa, kun autoiltiin paljon ja matkarattaat oli niin helppo kasata ja purkaa ja veivät pienen tilan. Jos lähtisin kahden pienen kanssa taas johonkin ”helppoon” rantalomakohteeseen ja selkeästi oleilemaan lähinnä hotellialueelle, ottaisin varmaan Donkeyt mukaan. Mukavaa loppulomaa teille, meininki näyttää hyvältä etenkin Instagramista väijyttynä 🙂

    • Hauska kuulla! Meilläkin oli vielä taapaero Tula, jos toista lasta olisi tullut välillä kannettua, mutta en ikinä muistanut ottaa sitä edes mukaan. Mutta varmasti tosi toimiva yhdistelmä, etenkin vähän pienemmän kanssa jota jaksaa paremmin kantaa 🙂

  5. Meillä ei ole kuin yksi lapsi, mutta Cameleonit on kyllä todettu toimiviksi reissussa. Seuraavaksi lähtevät Italiaan mukaan 🙂 Meiltä löytyy muuten se kuljetuslaukku, mutta tuota seatlineria voisi katsoa myös! Varsinkin jos ipana sattuu vielä nukahtamaan rattaisiin kaupungilla talsiessa (jota kyllä suuresti epäilen, kun ei ole rattaissa suostunut nukkumaan sitten vuoden iän jälkeen).

    • Mistä muuten ostit tuon seat linerin, tilasitko jostain? Mä olen tänään viettänyt pojan päikkäriajan surffatessa ko. tuotetta ja kesäkuomua :p

      • Meillä oli vanhoissa Brio Go rattaissa se laukku aikoinaan, olihan se kätsä mutta nyt huomasin että ilman sitäkin pärjää tarvittaessa hyvin. Etenkin jos jatkaa kentältä vaikka junalla saa rattaat heti käyttöön eikä ole ylimääräistä laukkua raahattavana.

        No setlinerit on kyllä kätsyjä. Omamme kävin ostamassa vaunuaitasta, siellä ei ollut kovin montaa väriä valikoimissa ainakaan sillä hetkellä.

  6. MeiränMaja sanoo:

    Rattaista viis, mä jäin tuijottelemaan tuttia Elviksen suussa. Mikä se on? Hassun näköinen 🙂

  7. Mikä tuo pikkuvekotin Kaapon kengässä on?

  8. Meillä on kanssa Ranskassa ollut kaksosilla käytössä vastakkain istuttavat rattaat, koska jalkakäytäville ei tosiaan tuplilla yleensä mahdu. Ensi kesän reissuun meinataan kuitenkin lähteä jo kokonaan ilman rattaita, vaikka lapset vasta syksyllä täyttää 3v. Reippaasti ne jo kävelee, mä olen niin kyllästynyt tuplien työntelyyn, että joulun jälkeen niitä ei enää ole paljon käytetty, mieluummin vaikka kannan hetken välillä.

  9. Hanna sanoo:

    Ollaan kanssa heinäkuussa lähdössä etelään ja Cameleonit lähtee matkaan mukaan. 🙂 Jäin miettimään tota kuplamuovi juttua, kun se kuulosti aikas hyvältä, kun pelottaa vähän että jos laittaa vaan muovisäkkiin, että rattaat viottuu jotenkin… Olitko laittanut sitä kuplamuovia koko setin ympärille vai vaan tiettyihin kohtiin?

    • Hanna sanoo:

      …ainiin se piti vielä kysyä tosta seat linerista, että oliko hintansa arvoinen juttu? Mitä sen on siis tarkoitus ”tehdä”? 😀

      • 🙂 Kyllä sanoisin olevan. Sen on tarkoitus pitää lapsi viileävä ja itse tykkään siitä kun se on niin helppo pestä ja kuivattaa.

    • Joo, en ehkä suosittelisi kallista kuljetusboksia ostamaan vaikka se onkin ihan supernäppärä. Mutta ei tuo muovittaminenkaan hankalaa ole ja samaa kuplamuovia voi käyttää mennessä ja tullessa. Kieputettiin sitä ihan kauttaaltaan. Ulompana oleviin muovikohtiin vähän enemmään ja sitten pari kerrosta elmukelmua päälle.

  10. Veera sanoo:

    Mistä olet ostanut nämä kyseiset Cameleonit?? 🙂

    • Tilattiin nämä hollantilaisesta nettikaupasta babyjoku.. En muista nimeä, enkä muuten ole varma onko ko. kauppaa enään olemassakaan. Ei nyt kauheasti ollut apua. Jostain vanhemmasta bugaboo postauksesta saattaa löytyä, nyt en itse puhelimella oikein pääse selaamaan 🙂

  11. […] pidempiaikaiset lukijat tietävät minun olevan bugaboomutsi henkeen ja vereen. Cameleonit hankittiin Kaapon vauvaaikana ja Elviksen synnyttyä myös Donkeyt tuplarattaiksi. Donkeyt […]

Kommentoi