BABIATORS

3/05/2013

babators babiators 8145babiators 8149babiators8121
babiators 8154

Kirjoittelinkin jo alkukeväästä lasten aurinkolaseista ja silmien suojaamisesta (täällä). Nyt muutama sana hetken trendikkäimmistä lasten aurinkolaseista – Babiatorseista.

Babiatorsit rantautuivat vihdoin muutama kuukausi takaperin myös Suomeen. Näitä laseja on aimmein nähty mm. Sarah Jessica Parkerin kaksostyttöjen päässä ja Helsingin Sanomatkin kertoivat niiden olevan juuri nyt trenditietoisen lapsen ykkösvalinta 😉

Lasit ovat BPA-vapaita ja kumiset sangat kestävät lapsen kädessä rajuakin kohtelua. Myös linssit ovat korkalaatuiset eivätkä naarmuunnu helposti.

Itse tykkään babiatorseista niiden ajattomasta muotuilusta ja simppeleistä väreistä. lasten lasit kun usein ovat yksinkertaiseti sanottuna aika rumia. Babiatorseissa on myös turvallisuuden, laadun ja ulkonäön lisäksi vuoden Lost and Found-takuu. Eli jos lasit häviävät tai rikkoontuvat, saat uudet!

Saimme lasien jälleenmyyjältä, Big Small Companylta pojille lasit. Kaapo testasi melkein jokaista väriä, kaikki näyttivät hyviltä, lopulta päädyin näihin ihan mustiin. Elviksellä on koko 0-3 ja Kaapolla 3-7 v.

Aurinkolaseja pojat eivät ole pitäneet nyt reissussa ihan niin paljoa kun olin etukäteen ajatellut. Lasit pysyvät kyllä hyvin päässä, mutta pikkuiset kädet nappaavat ne nopeasti pois. Aurinkolaseihin totutteleminen taitaa vaatia vähän treeniä.

Katoamistakuusta huolimatta ajattelin myös ostaa poikien laseihin optiikkoliikkeestä sellaiset muutaman euron maksavat hihnat. Jos vaikka lasit lentävätkin päästä vauhdissa, jäävät ne silloin silti talteen kaulalle roikkumaan.

Ovatko Babiatorsit jo tutut? Minkälaisia aurinkolaiseja teiltä lapsille löytyy vai onko uusien hankinta vielä edessä?


17 Responses to “BABIATORS”

  1. jenni sanoo:

    Kyllä löytyy ja parin päivän käytön jälkeen toisessa linssissä sentin pituinen naarmu :/ Plus ei ne oikein tahdo kestää tytöllä päässä, ne sangat on mun mielestä hirmu rimpulat. Paljon tukevammat ja paremmin istuvat on samannäköiset molo kidsin lasit, mut en tiedä onko niissä yhtä laadukkaat linssit, hintaa ainaski puolet vähemmän.

  2. Arya sanoo:

    Meiltä löytyy Babybanzin Retrot. Toimivat hyvin pienellä (viime kesänä oli puolivuotias kun ostettiin) sen pään taakse menevän lenksunsa ansiosta ja näyttävät cooleilta 🙂 Noita Babiatoreitakin katselin vuosi sitten paikallisessa liikkeessä (asutaan Chicagossa), kun Suomessa ei kukaan niistä keskustelupalstoilla /blogeissa puhunut vielä mitään. En löytänyt niitä tuolta linkkaamastasi kaupasta (joko sivu ei latautunut tai sitten niitä ei ole vielä sinne lisätty?). Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää, mitä ne Suomessa maksavat? Täällä hinta on n. 20 dollaria + myyntivero.

    • Babybanzit on kyllä kätsyt pienellä, meillä ne vaan aina painoivat ikävästi jäljet nenänpieliin.

      Babiatorsit tosiaan tulivat vasta tänne puolell2 maapalloa tuossa maaliskuun puolessa alussa. Jos en ihan väärin muista niin ainakin Englantiin ja skandinaviaan tuolivat tuolloin siis ihan ekaa kertaa. Hintaa näillä on noin 35 euroa veroineen. Eli suht samaa hintaluokkaa verrattuna Suomen ja Jenkkien hintatasoon? 🙂

  3. laura sanoo:

    Ei löydy babiatorseja täältä, ainakaan vielä. Mutta tuo Elvis… siis siinä lapsi kuin karkki! Aivan syötävän suloinen tapaus! Molemmat lapset sulla on niin nättejä, mutta Elviksessä on jotain sellaista maailman rutisteltavin vauva-fiilistä, johtuu varmaan pörröisestä päästä ja paksuista poskista. 🙂 hauskaa lomaa!

  4. Ääniala sanoo:

    Meiltä löytyy Babiatorsit ja pari kertaa ovat jo käytössä olleet. Ilman kiinnityshihnaa ne eivät kyllä pysy 10 kuukautisen päässä, ovat vielä liian isot ja kädet nappaavat ne nopeasti suuhun. Parhaiten lasit saa pysymään silmillä, kun ne asettelee silmille auringon paisteessa – taitaa jo tajuta pieni, että jotenkin lasit suojaavat tuolta kirkkaalta valolta. Hinta on aika suolainen, mutta laadusta saa maksaa. Ja onhan ne ihan coolin näköisetkin 🙂

  5. Danone sanoo:

    Meillä on Julbot. Vauva (11kk) on kuitenkin ottanut tavaksi vetää pipon silmille jos aurinko paistaa 🙂

  6. Katri sanoo:

    Meiltäkin löytyy mustat babyatorsit. Ostin reilu viikko sitten Bebesistä. Pysyy pipon läppien alla meidän 3kk + poitsulla:) Mutta jos valahtavat niin ne on suussa mutusteltavana, eli onneksi BPA vapaat:D

  7. Pumpulia sanoo:

    Meillä on nuo Babiatorsit, kiitos tämän postauksen muistin vihdoin tänään(viimeisenä) päivä rekisteröidä lasit. Takuu oli ulkonäön ohella syy, miksi nämä ostettiin ja tälläisenä lahopäänä olisin tietysti toivonut, että se olisi toiminut ihan vaan kuitilla.

  8. Petra sanoo:

    Meiltäkin löytyy Babiatorsit, mutta ne eivät oikein vielä pysy pienen tyttömme päässä (5 kk). Olemme parin viikon päästä lähdössä aurinkoon ja mietinkin tässä, että pitääkö ostaa toiset aurinkolasit, joissa olisi sellainen hihna takana. Olen yrittänyt selvitellä, että saisiko Babiatorseihin sellaista kumihihnaa jostain, mutta ei ole onnistanut. Onko kenelläkään vinkkejä lasien päässä pysymiseen?

    • Kannattaa ostaa optiikkoliikkeestä sellainen hihna joka sopii kaikille laiselle (päissä kumilenksut). Ne on pääaisassa varmaan aikuisille mitoitettu, mutta helposti voi lyhentää solmimalla!

  9. Susanna sanoo:

    Meillä on myös Babiatorsit. Tytön toiseen linssiin tuli heti aika isokin naarmu. Ne on ollu aika vähällä käytöllä just siks, että ne lähtee aika nopeasti pois päästä. Tytön lasit hukkukin jo kerran (tokalla käyttökerralla), mutta onneks sain etsittyä ne kotimatkalla (käveltiin samaa reittiä) ja joku oli nostanu ne maasta roskiksen päälle. Eli meille toi takuu tulee varmasti hyödynnettyä 😉

Kommentoi