TESTATAAN TULAA

23/04/2013

Tula kantoreppu Tula6984 tula7005 Tula7011 tula7097

Mun pitäisi olla nukkumassa, mutta postailen nyt kuitenkin äkkiä pari kuvaa muutaman päivän takaisesta Tula-taaperorepun testailusta, ennen kun lähdetään huristelemaan kohti lentokenttää.

Saimme siis tulevaa reissua silmälläpitäen Ipanaisesta taaperokokoisen Tulan. Väri ja kuosivaihtoehtoja oli monia, mutta yksinkertaisuuden ystävänä valitisn lopulta tuon tyylikkään kokomustan.

Jos pitää valita, olen ehdottomasti enemmän vaunu -kuin kantajatyyppi. Meiltä kyllä löytyy Manduca, mutta sitä on tullut käytettyä lähinnä tilanteissa tai paikoissa jotka ovat liian hankalia rattaiden kanssa.

Näin maallikkona sanoisin taapero Tulan eroavan manducassa oikeastaan vain siinä, että paneli-osa on tilavampi. Kuvittelin tähän saakka että manducalla voi kantaa vielä nelivuotiasta lasta (kuten esitteessä luvataan), mutta eihän se olisi missään nimessä mukavaa kummallekkaan osapuolelle. Jos manducassa paneelin yläreuna ylettää Elvistä nyt puoleenväliin selkään, voitte vain kuvitella miten nelivuotias siihen mahtuisi.

Pikaisen molempien lasten repuun testaaminen oli oikein positiivinen kokemus. Paino jakaantui tasaisesti ja olkaimet olivat ihanan perhmustetut, mikään ei painanut tai kiristänyt. Selkäpuolelle lapsen laittaminen vaatii vielä treeniä, mutta Kaapo osasi jo kiivetä sinne itse. Reppu tuntui muutenkin helpolta myös ihan ensikertalaisen käyttää, remmejä ei ollut liikaa.

Olen oikein iloinen että päätin kokeilla tätä reppua ja se pääseekin nyt matkan aikana oikein kunnon testiin. Taapero-mallissa pystyy kantamaan jopa 22 kiloista lasta, ja erikseen myytävän vauvatuen kanssa sen voi ottaa käyttöön heti vastasyntyneelle (3,5kg).

Ja ihan kohta matkaan!


22 Responses to “TESTATAAN TULAA”

 1. Sara sanoo:

  meille tuo taapero-tula on ollut kyllä kanssa pennosten väärti. ei sitä myt ihan jatkuvasti käytetä, mutta on kyllä silti maksanut itsensä takaisin. mun mielestä tulassa on paljon mukavampi kantaa kuin manducassa ja haaveilen tulevalle vaivallekim tulaa, vaikka ei siinä mitään järkeä ole kun on jo tuo manduca :) mutku ne tulat on paljon kauniimpia… ;) oikein kivaa reissua teille ja nauttikaa!

 2. Nnu sanoo:

  Meillä on tuollainen musta Tula, se pienempien, ja on kyllä ollut hyvä ostos. Käytetään sitä varmaan joka kolmas päivä. Tulan kanssa on ollut kätevää käydä kaikkialla esim. ruuhkaisissa kirpputoreilla minne ei iki maailmassa voisi vaunujen kanssa lähteä.

 3. Katja sanoo:

  Ihanaa matkaa! Aurinkoisia päiviä Espanjassa :)

 4. Bianca** sanoo:

  Auringontäyteistä matkaa! /Bianca**

 5. Mymmeli sanoo:

  Olethan avannut manducassa vetoketjun selkäpanelissa, jolloin se pitenee? Kokeilin äsken meidän manducaa meidän 4 vuotiaalla, eikä mitään ongelmaa. Selkäpaneli loppui just kainaloiden alta ja hän istui hyvin ja tykkäsi. Vaikka vauvana ihosi. ;) Vajaa 2 vuotiaalla tuli kädet sivusta ulos, kun vetoketju oli auki, eli se paneeli tuli niskaan saakka ja hupun kanssa vois varmasti nukkua siellä. :)

  Mukavaa matkaa! :)

  • Joo olen :D !! Mutta ei se kyllä millään noin ylös tule, onhan kaikki lapset toki erilaisia ja kokoisiakin. En kyllä ennen tuon Tulan testaamista ajatellut että manduca olisi ”liian” pieni, mutta tässä tuo paneeli on pituuden lisäksi myös leveämpi ja siksi todella mukava.

   Kiitos :) !

 6. mamma16012012 sanoo:

  hei. voi ihana tuo reppu. en edes tiennyt että tuollaisia on isommillekkin lapsille, täytyy heti ostaa tuommonen :) kiitos vinkistä :)

 7. Saija sanoo:

  Ihanaa ja kaikin puolin onnistunutta reissua teille! :) Tuli tuosta reissusta mieleen, että isäsihän asuu siellä Espanjassa? Kuinka usein näkee lapsenlapsiaan? Entä onko teillä muita isovanhempia lähellä, jotka auttavat lastenhoidossa, kuinka usein heitä näette?

  • Kiitos! :)) Täällä ollaan ja ihanaa on. Kyllä, isäni asuu täällä. Mutta he ovat vasta vähän alle vuoden täällä olleet, muutaman kerran sinä aikana on lapsia nähneet. Muut isovanhemmat asuvat ihan lähellä, pk-seudulla. Näemme aika vaihtelevasti, mutta usienmiten ainakin viikoittain :)

 8. Annarilla sanoo:

  Meillä kanssa manduca tuntuu pieneltä ainakin tuolle isommalle jo viime kesänä. Ei tuo 100 senttiä meinannut asettua selkään oikein mitenkään kohdalleen. Mietin tuota Tulaa mutta en sitten osannut päättää mitä tehdä sen kanssa. Nyt taas kohta on mietittävä kun pitäisi olla hyvä reppu missä kulkisi isotkin tarvittaessa. Kyllähän sitä muutaman metrin kantaa mutta pidempään ei kyllä haluaisi keikuttaa neitiä selässä vaikka ihan ok osaa istua siellä tietty ja itse kyllä viihtyy. Äidin selkä ei vaan enää tykkää. Tuo 2vee siellä manducassa vielä menee.
  Kerro ihmeessä reisusn jälkeen mitä tykkäsitte niin helpotat meidän pohtijoiden elämää ;)

  • Ehdottomasti, sen verran ainakin voin jo sanoa että 1,5v edessä, apinava reppu selässä ja 3v kädessä oli aika rankka yhtälö. Pidemmän päälle reppukin alkoi painamaan, tosin tuo toinen oli vähän ikävästi siinä päällä – mutta ns. normaaleiden tilanteiden kantamisesta palaan vielä ! :)

 9. Juurikin eilen pohdin omassa blogissani, vaihtaakko Manduca taaperotulaan :)
  Ainakin näyttää hyvältä!

 10. Tiuhti sanoo:

  Meillä kannetaan Ergolla, ja kun ei muusta tiedetä niin ei osata muuta kaivata. (Paitsi, et Baby Björn-rintareppu pitäisi lailla kieltää!) 4v 18kg lapsi on mulle liian painava, mutta mies jaksaa vielä häntä kantaa, jopa Kaimondaken (924m) laelle. Itse kantelen viikoittain vielä 12kg pikkuveljeä. Jännä kyllä kuinka ulkomailla ja matkoilla jaksaa ja on motivoituneempi kantamaan, joten kantelumotivaatiota teillekin reissuun :)

 11. […] olimme varmasti näky lentokentällä, minulla oli tämä reppu pakattuna äärimilleen, edessä kantorepussa Elvis, toisessa kädessä Kaapo ja toisessa Kaapon reppu. Tuleekin ihan hiki ajatellessa […]

 12. […] pyöräilyt todella vähäiselle, joten päätin että nyt aletaan treenaamaan. Elvis oli selässä kantorepussa ja Kaapoa piti työntää pienimmissäkin ylämäissä. Tiivistetysti sanottuna, tuli hiki. Lenkin […]

Kommentoi