LASTEN PUUHAPÄIVÄ

28/01/2013

Pakko myöntää että mä en viihdy tuolla ulkona. En sitten millään. Joko on pakkasta -26 tai sitten sataa jäätä vaakatasossa 100 km tuntinopeudella päin naamaa. En myöskään ole ainut perheestämme joka ei viihdy. Köki sitten siinä jäisessä puistossa kun nuorempi lapsi karjuu, naama syväjäässä. Olenkin ajatellut, kun kerta demokratiassa eletään, niin jos päivittäisestä ulkoiluporukasta 2/3 ei tykkää, pidetään ulkoilut (etenkin puistossa kökkiminen) minimissään.

Onneksi täällä on paljon kaikkea muutakin tekemistä. Toki kavereilla kyläilyt, kerhot ja muskarit, mutta myös vähän fyysisempää menoa. Toissa viikonloppuna oltiin Kaisaniemessä, Erilaisen oppimisen keskuksessa järjestettävillä Lasten Puuhapäivillä. Keskuksen tiloihin oltiin rakennettu erilaisa temppuratoja ja otettu esiin kaikki mahdolliset tarvikkeet trampoliinista keinuun ja hulahulavanteisiin. Lisäksi siellä oli paljon leluja, piirustus -ja lautapelipiste sekä kahvio. Kaikki tuotot menevät tärkeän toiminnan tukemiseen. Seuraavan kerran puuhapäivä järjestetään ensi viikonloppuna, 2.2 klo 11-15. Tästä lisätietoja.

Odotamme myös kovasti pian Ruoholahteen avattavaa suurta hupipuistoa Snadistadia.  HopLopin/Leikkiluolan tyylisessä, mutta paljon suuremmassa, sisäleikkipuistossa on seikkailupuisto, liikennepuisto, tapahtumalava, jättimäinen hiekkalaatikko, piknik-puisto, palloilualue ja paljon paljon muuta. Mielenkiinnolla odotan että pääsemme käymään siellä.

Eniten kyllä odotan kevättä ja kesää. Silloin sitten ulkoillaan koko vuoden edestä, hymysuin.

Ja vielä muistutus PLAYTRAYN tänään päättyvästä ARVONNASTA! Käy osallistumassa, palkintona playtray tarjotin syöttötuoliin!


11 Responses to “LASTEN PUUHAPÄIVÄ”

 1. Mama D sanoo:

  Tommosille sisatila leikkijutskille ois juuri Suomessa varmaan enemmankin tarvetta paukkupakkasilla. Just itse kirjotin postauksen noista Englannin vastaavista paikoista. Niita loytyy melkein joka kulmalta.
  Ja kylla Elvis on niin sopo!

 2. Kaisa sanoo:

  Mahtavat värit ja tunnelmat kuvissa taasen!

 3. Onneli sanoo:

  Niin moni tapahtuma aina tuohon aikaan ja meillä ainakin nukutaan päiväunia klo 12-14 välillä joten ei ehdi ennen eikä jälkeen. Möh.

  Me nautitaan kirjastoista ilmaisina sisäleikkipuistoina, mm. Sellon Lastenmaa ihan huippu!

  • No se on totta! Ja välillä meilläkin ollut ongelmana noi kellonajat, onneksi meidän rytmi kestää pientä joustoa. Eli vaikka vasta yhdeltä / puoli kaksi unille niin ehtii touhuttakkin. Kirjastot on kanssa huippuja, mutta välillä pitää päästä riehumaan kunnolla, tukka hiestä märkänä :D !

   • HEROn väki sanoo:

    Huomio päiväunia pohtivat. Olemme tiedostaneet tämän ongelman ja nämä ”pilotti” Puuhapäivät on jo tapahtuneen markkinoinnin vuoksi hoidettava näin. Jatkossa muistamme uneliaat pikku puuhailijat. Tervetuloa uudelleen! :)

 4. Marluska sanoo:

  Kun pakkanen kiristyy tai ei muuten ulkoilu kiinnosta niin me käydään avoimessapäiväkodissa. Siellä on ihan kivasti eripäiville erilaista puuhaa, jumppapäivä (joka on vähän samanlainen kun tuo temppurata), askartelupäivä, laulupiiriä ja välillä vähän erikoisempaakin esim. leipomista, uimista… Ja kun ilmat salliva niin on myös yhteisiä metsäretkiä tms. On kyllä kiva kun on vaihtoehtoja.

  • Joo, tosi kivaa että kaikkea tuollaista löytyy! Meillä on jäänyt vähän avoimet kerhot tältä talvelta, kun meidän suosikkipuistossa oli vesivahinko ja kosteusvauroita korjataan edelleen. Korvaavat tilat eivät taas ole kovin viihtyisät. Onneksi on paljon muuta :)

 5. Noel sanoo:

  Näyttääpä kivalta :) En malta odottaa että Emppua rupee kiinnostamaan tommonen touhuuminen!
  Oliko paikalla tungosta?

Kommentoi