ONEPIECE JA KIOSKED

30/10/2012

Olin viime viikolla tutustumassa Onepiecen uuteen mallistoon. Paikalla oi tietenkin suomen edustajia sekä yksi onepiecen keksiöistä ja perustajista Thomas Adams. Oi, on ne Norjalaiset vain niin ihania ja symppiksiä. Mallistosa oli siis uusia haalareita, lisää suosittua Marius – eli ”Norjan villapaita” kuviota sekä huppareita, housuja,legginssejä ja yöpukuja. Myös lasten haalarimallistoon tuli eilen uusia värejä sekä mallisto kasvaa vielä tässä talven aikana. Vihdoin minäkin sain ihan oman onepiecen, eikä tarvitse aina lainata Lassen haalaria. Joka kyllä on aivan ihana kotiasuna etenkin flunssaisena tai krapulassa (eihän tämä äiti nyt ikinä..). Mutta lupaan, tulen pitämään haalaria vain kotioloissa!

Samalla tutustuin itselleni aiemmin tuntemattomaan, Suomalaiseen Kioskediin. Huomasittekin ehkä jo jotain erikoista tämän postauksen kuvissa? Kysessä on hieno oivallus, jossa kuviin upotetaan linkkejä. Jos siis näet vaikka hienot kengät (tai tässä tapauksessa haalarin), viet hiiren kuvan jonka alalaidassa on K. Ja se näyttää kaikki kuvassa kioskedatut tuotteet. Menemällä K-tuotteen päälle näet mitkä se ovat, mitä maksavat ja voit klikata heti ostoksille. Jos tuote loppuu myös kiosked poistuu kuvasta automaattisesti. Kioskedeja voi laittaa myös videoihin ja kuvia ja videoita voi jakaa vaikka facebookissa. Kioskedin käyttö on myös kaikille ilmaista, yrityksille ja kuluttajille. Kuvan kioskadannut saa tuotteen myynnistä pienen komission.

Itse on ole mikään mainostamista vastaan, tietenkin jokaisella on oma rajansa missämäärin mainostaminen alkaa häritsemään. Omasta mielestäni tämä on hieno palvelu, vaikkapa juuri blogin lukijoille. Paljon minulta kyselläänkin postaukissa näkyvistä tuotteista, mitä ne ovat ja mistä niitä saa. Joten miksi tätä tietoa ei voisi jakaa myös näin. Ne joita mainokset ja linkit tuotteisiin ei kiinnosta, ei tämän myöskään pitäisi häiritä. Sillä tuotetiedot saa tosiaan auki vain jos vie hiiren ensin kuvan päälle.

Kiosked palvelussa on mukana jo tosi paljon eri brändejä, siltä voi myös ladata vaikkapa blogiin valmiiksi kioskedattuja kuvia. Omia kuvia voi myös kioskedata, kuten tein alla. Täysin aukoton palvelu ei tietenkään ole, kaikkia tuotteita ei löydy ja omiin kuviin voi liittää vääriä tuotteita. Näin siis tein juuri alakuvaan, sillä kaikkia lastenhaalareita ei vielä löytynyt kioskedista.

Mitä te lukijat olette mieltä tästä? Näkisittekö mielellänne kuvien kautta tuotetietoja vai ei. Blogeissa mainostamisessa on puhuttu aikalailla, osa on sitä täysin vastaan. Osa taas arvostaa kovinkin vinkkejä uusista tuotteista ja kokemuksia niistä.

Onepieceistä tulossa myöhemmin lisää, meidän päällä! Mitä te tykkäätte niistä?


23 Responses to “ONEPIECE JA KIOSKED”

 1. Avatar Minishow sanoo:

  Nyt tuntuu ekaa kertaa siltä kuin olisi jäänyt pahasti tekniikassa jälkeen. En ollut aiemmin kuullutkaan tai tullut ajatelleeksi, kuinka kätevä tällainen kiosked-palvelu on. Tosin vielä parempi se olisi, jos tuotemerkkien ei tarvitsisi rekisteröityä palveluun, vaan sinne voisi liittää minkä tahansa tuotteen itse haluaa. Mutta jostainhan palvelun keksijöidenkin on rahansa saatava.

  En aina ymmärrä, mikä ihmisiä blogien mainoksissa ärsyttää, kun miettii, että suurimmaksi osaksi blogeja luetaan saadakseen vinkkejä pukeutumiseen, ruoanlaittoon, sisustamiseen ym. Eikö ole helpompaa, kun suoraan pääsee ostamaan tuotteen, jos siihen ihastuu? Säästyy se vaiva, että ravaisi kaupoissa etsimässä samanlaista.

  • Mä myös ajattelin että olisi hyvä jos itse voisi naata mistä vain netistä tuotekuvan. Siinä on vain sitten vaarana että tulee ns. kuolleita linkkejä, tuotetideot eivät päivity ja että tulee enemmän vääriä tuotteita. Eiköhän tämäkin kehity pikkuhiljaa enetistä paremmaksi ja vielä helpommaksi.

 2. Avatar MIIU sanoo:

  Lisää rahanmenoa se mulle vaan tietää :D
  Mä olen kyllä sen verran vanhanaikainen, etten ole tuommoisesta koskaan kuullutkaan. Mutta ihan jees!

  Lapsilla tykkään tosi paljon noista kokohaalareista, mutta itselläni en näkisi päälläni. Enkä kellään muullakaan aikuisella. Vähän sama kun ne crocksin ”perustohvelit”. Lapsilla ok, mutta aikuisilla yök!
  Crocksilta tosiaan kyllä löytyy muita kivoja popoja, joita saattaisin jopa harkita ;)

  • Heh, joo aika helppo vaan klikkailla koriin lukemisen ohessa ;D Sä olisit niin söpö mustassa jumpinissä. Ehkä jopa crocksit jalassa ;-D <3

 3. Avatar Kaisa sanoo:

  Minun mielestäni tuo kiosked on loistava palvelu blogin lukijalle. Pääsee helposti näkemään tuotteen hintatiedot ilman että tarvitsee googlettaa tai etsiä verkkokaupoista.
  Vaikea ymmärtää, miksi jotkut suhtautuvat niin nihkeästi blogimainontaan. Se ei ole mitenkään pois lukijalta jos bloggaaja saa muutaman roposen blogin kautta tehdyistä nettiostoista.

 4. No enpä ollut tästä Kioskedista ennen kuullut mitään. Mielenkiintoinen konsepti. Periaatteessa kuulostaa siltä että se tuo lisäarvoa lukijalle, kun postauksessa (siis jos puhutaan pelkistä blogeista) esitellyn tuotteen löytää sen jälkeen nopeasti ja helposti ilman googlailua. Sitten toisaalta kun esim näissä kuvissa otti tuotetiedot esiin, hämärtyi vähän olenko lukemassa blogia vai jo suoraan jonkun kaupan sivuilla. Jälkimmäisen efektin voisin kuvitella ainakin joitain ärsyttävän – vaikka niitä tuotetietoja ei olekaan pakko ottaa esiin.

 5. Avatar Veera sanoo:

  Hyvä Minttu, olet loistavasti ajan hermoilla! Todella kätevä lisäpalvelu lukijoille. :) Nykypäivää.

 6. Avatar *Laura* sanoo:

  Vaikuttaa oikein kätevältä, enkä ainakaan itse blogien lukijana moisista mainoksista häiriinny. Vinkkejä pukeutumiseen ja muihin hankintoihin kun kuitenkin etsin, niin käteväähän (ja lompakolle vaarallista) se on päästä samantien ostoksille. :)

 7. Avatar Maria sanoo:

  Toi kiosked kuulostaa kätevältä! Vois omaankin blogiin ajatella, mut en taida jaksaa perehtyä :D

 8. Mäkin yksi päivä pyörähdin tuolla Kiosked-sivulla mutta en rekisteröitynyt (ainakaan vielä), mielenkiinnolla jään siis seuraamaan miten tää palvelu tästä lähtee käyntiin. ;)

 9. Avatar Liisa sanoo:

  Kiosked kehiin vain. Eipä tarvi sit googlailla.

 10. Avatar Elina sanoo:

  En jotenkin pysty ajattelemaan itseäni tuommoiseen haalariin. Näyttäisin varmaan ihan muumilta, mutta nuo pikkuisten versiot näyttävät kyllä ihan kivalta.

 11. Avatar Lähiömutsi sanoo:

  Kiosked palvelee mielestäni just tämmöisissä postauksissa hienosti lukijoita. Ja on mielestäni myös tyylikäs. Oon myös harkinnut sitä omalle tontilleni, kahtotaan kahtotaan.

 12. Avatar Juha S sanoo:

  Nämä One Piece haalarit ovat tosi loistokeksintö. Kotityötä tekevänä se on unelma-asu. Työhuone on vähän viileä (ei näin kesällä) ja mikä onkaan sen parempi ja rennompi asu kuin tehdä kirjoituspöytähommia haalarit yllä! Itse myös voin ihan hyvin välillä lähteä kävelylle koiran kaa tai vaikka kauppaan haalareissa. Ei se sen kummempi asu ole kuin verkkarit. Ja sitä paitsi farkut tehtiin alunperin vain vankien vaatteiksi, jotta erottautuisivat normaaleista.