KALLION KIRJASTO

30/10/2012

Meidän kirjasto, eli Kallion Kirjasto viettää tänä vuonna 100-vuotis juhliaan. Sen tiimoilta kirjastossa tapahtuu paljon, mutta on siellä muutenkin kaikenlaista, kuin vain perinteistä kirjojen lainaamista. Kirjaston tunnelma on hyvä, henkilökunta on aivan ihanaa ja rakennus on todella kaunis.

Kerrotaan että kirjaston kellarissa asuu myös kummitus, Grönroos. Paikalle piti kerran jopa soittaa naapurista palomiehet, kun kummitus oli tehnyt kepposiaan. Kuinka hauskaa ja jännittävää!

Lasten kerros on kirjaston ylimmässä kerroksessa. Kirjojen lisäksi sieltä löytyy musiikki -ja kinonurkkaukset, leikkipaikka sekä tietokoneita. Vintillä, eli lasten Satulinnassa, on vielä lapsille ihan oma tunnelmallinen paikka jossa järjestetään satuhetkiä ja vauvakinoa.

Babykino järjestetään joka keskiviikko. Ensimmäinen näytös on aina klo 11 ja heti perään seuraava klo 13. Elokuvina näytetään kirjaston omia elokuvia ja viikon elukuvan voi tarkistaa etukäteen babykinon omalta nettisivulta. Babykino on täysin maksuton, vintiltä löytyy sohva, pari nojatuolia sekä lattialta fatboy säkkituoleja. Samassa yhetydessä on pieni keittiö ja lastenosastolta löytyy lastenhoitohuone. Rattailla kirjastoon pääsee rakennuksen takapuolella olevasta rampista.

Synttärivuoden kunniaksi kirjastossa tapahtuu nyt siis erityisen paljon. Kuun alussa vietettiin retrosynttäreitä, jossa askarreltiin retrosti ja luettiin vanhoja lastensatuja. Me osallistuimme myös kirjastossa pidettyyn lemmikkipäivään. Paikkalla oli lukukoira Börje jakamassa nimmareita, sekä paljon muitakin eläimiä. Tapahtuman ajatuksena oli että ne joilla ei ole omaa lemmikkiä voivat tulla kirjastoon tapamaan eläimiä ja silittelemään niitä. Paikan päällä oli myös mahdollisuus ottaa kaverikuva koiran tai kissan kanssa. Oli hauskaa ja jotenkin tosi liikuttavaa.

Nämä lasten tapahtumat ja palvelut saavat sattuneesta syystä suurimman huomioni, mutta sen verran olen huomannut että kirjastossa vierailee myös kirjailijoita, on likija iltajoa ja atk-opastusta vanhuksille. Ainakin.

Vaikka kirjastossa on tullut käytyä, emme lainaa kirjoja kovin usein kotiin. En halua että ne revitään, kastellaan tai hukataan. Enkä ikinä muista palauttaa niitä ajoissa. Niin ja meiltä löytyy muutenkin ihan hirveästi lasten kirjoja, niin paljon ettemme ole edes lukeneet vielä niitä kaikkia! Kaapon ollessa pienenmpi kuuluin nimittäin kolmeen (vai neljään) lasten kirjakerhoon. Kirjastossa on kuitenkin kiva käydä katsomassa uutuuskirjoja, lukemassa, kuuntelemassa levyjä tai vaikka ihan vain piirtelemässä. Ratikalla jos mennään kirjaston ohi, Kaapo huutaa aina että ”mennään kirjastoon retkelle!”.

Kallion kirjastoon kannattaa tosiaan mennä retkelle, vaikka ei ihan vieressä asuisikaan. Julkisilla pääsee lähelle, ja osalla ihan viereen. Hakanimestä on lyhyt kävelymatka. Tosin kirjasto sijaitsee mäen huipulla, Viidennellä linjalla, Karhupuiston vieressä.

Käyttekö te paljon lasten kanssa kirjastossa? Lainaatteko usein kirjoja tai leffoja? Muistatteko paluttaa ja palautuuko ne yleinsä ehjänä ja hyvässä kunnossa?


17 Responses to “KALLION KIRJASTO”

 1. Meille tulee takapihalle kirjastoauto kaks kertaa viikossa (toinen lasten, toinen aikuisten, mutta molemmista löytyy molemmille valikoimaa). Se on melkoinen kohokohta esikoiselle, joka rakastaa niitä kirjoja hamstrata. En aina muista palauttaa, MUTTA niistä tulee sähköpostilla muistutus ja ne voi netissä uusia, eikä lastenkirjoista tule sakkoa, eli sinällään pidän hommaa helppona. Yleensä mukaan tarttuu itsellekin luettavaa.

  Me muuten ehkä törmätään perjantaina, kun tulen lastenvahtikeikalle ja saatamma kuokkia eräissä pirskeissä…

  • Oi, kirjastoauto on niin hauska!! Ja vau mitä nykyaikaa kun muistutus tulee spostiin :D
   Hih, joo törmätään! Tulkaa ehdottomasti kuokkimaan :D !

 2. Avatar SARA sanoo:

  Heh, me ei samasta syystä lainata kirjoja kirjastosta. Välillä käydään kyllä kuuntelemassa lastenlevyjä ja lukemassa. Tuo Kallion kirjasto on kyllä aivan superihana. Luin sielä aikanaan yo-kokeisiinkin, kun se oli siinä lukion vieressä.

 3. Avatar Kasvukausi sanoo:

  Me lainataan paljon kirjoja, mutta pojalla vaan niitä paksusivuisia. Just palautettiin yksi pojan lemppari maatilakirja ja se oli meillä melkein puoli vuotta lainassa. Se pitäs varmaan kyllä hankkia ihan omaksikin.

  Kallion kirjasto vaikuttaa ihanalle, pitää koittaa poiketa siellä jollain Hesan keikalla pojan kanssa! Ehkäpä jo ensi viikolla :)

 4. Kiitos ideasta! :) Meillä juuri peruuntui iltapäivän menot ja voitaisiinkin tuon 2v:n kanssa käydä kirjastossa!
  Mä en ole ikinä oikein ollut itse kirjastoihminen, juuri sen takia että nuorena ne oli AINA myöhässä. AINA.
  Ei olla lasten kanssa kertaakaan käyty, jospa tänään tulisi sekin sitten korjattua. Katsotaan mitäs kivaa siellä on tarjolla.. :)

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Haha, ai kummitus nimeltään Grönroos. Onkohan se mieheni sukulainen :)
  Asumme Vallilassa ja käymme Vallilan kirjastossa lainaamassa kirjoja meidän tytölle (11k) melkein kerran kuussa. Hän rakastaa kirjoja! Luen blogisi päivittäin ja tykkään tosi paljon. Ollaan melkein sukulaisia muuten, olen äitisi siskon Hannan siskopuoli :)

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Oi,kuullostaapa aivan täydelliseltä paikalta tuo Kallion kirjasto! Pitääkin tehdä meidän poikien (3v ja 2kk) tai ainakin isomman kanssa sinne retki, kun ollaan sukuloimassa Hesassa. Itse asutaan pienemmällä paikkakunnalla,ja käydään n. kerran kolmessa viikossa kaupungin kirjastossa. Täällä ei kyllä ole noin mahtavia juttuja lapsille,kuin siellä! Lainataan aina suuri kassillinen kirjoja, poika valitsee ne usein itse, ja ne luetaan kotona moneen, moneen kertaan. Onneksi poika on ollut aina yllättävän hienotunteinen kirjojen kanssa, eikä ainakaan vielä ole saatu rikottua yhtäkään. :) Meidän vieressä käy myös kirjastoauto kerran kahdessa viikossa,ja sielläkin käydään kun ehditään.
  Olen aivan ihastunut blogiisi – myös sen takia, että itsellänikin on kaksi ihanaa poitsua.

  • Kannattaa ilman muuta poiketa jos tuolla päin liikutte, tai toki muutenkin! K osaisi varmasti pitää huolta kirjoista, mutta pikkuveli ei :D Ja Kiitos, ihana kuulla!

 7. Avatar Meeri sanoo:

  Aivan ihana paikka tuo Kallion kirjasto, meidän lähikirjasto on sellainen perinteinen harmaa tasakattoinen.
  Kirjastossa käydään kerran kuussa lainaamassa reppu niin täyteen kuin mahtuu ja viemässä edelliset kirjat takaisin. Meillä luetaan iltasatuja joka ilta, joten kirjastosta saa hyvin vaihtelua niihin omiin kirjoihin, kun ne on tämä äiti lukenut jo kyllästymiseen asti.
  Meillä on tyttö onneks aina kohdellut kirjaston kirjoja hyvin ja on tarkka niistä, että ovat omassa korissaan juuri tietyssä järjestyksessä. :)

  • Kuulostaa kivalta ja hyvä idea säilyttää kirjaston kirjat omassa paikassaan. Ehkä mekin uskallaudumme lainaamaan kirjoja,laitetaan ne heti luemisen jälkeen jonnekkin ylös yhteen paikaan :)

 8. Avatar MerjaS sanoo:

  Ihan sydän hyppäsi kuperkeikkaa kun näin ylimmän kuvan! <3
  Olen asunut lapsuuteni toisella linjalla ja viettänyt lukemattomia tunteja noiden kiviseinien sisällä – noin 40 vuotta sitten :) Ihana nähdä että Kallion kirjasto edelleen toimii ja voi hyvin! Seuraavalla hesan reissulla on pakko käydä fiilistelemässä!

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  Jaettiin sun blogia meidän Face-sivulla (nyt nähny 345 tykkääjää) ja laitettiin sulle samalla pienet kiitokset:

  Mintun MAMI GO GO -blogissa ajatuksia kirjastosta. ♥
  Näitä on ihana lukea, kiitos kauniista sanoista!
  -Henkilökunta

  https://www.facebook.com/kirjastokallio

  T. Janne Kallion kirjasto