LEGOLAATIKKO

29/10/2012
Jokin aika sitten sain yllättävän, erittäin pakottavan tarpeen (tunteen) hankkia ison lego säilytyslaatikon (täällä). Ja sen sitten tein. Tilasin laatikon Lekmeristä*, nopean tutkimisen jälkeen löysin sieltä kattavimman valikoiman laatikoita. Olisin halunnut valkoisen tai mustan, mutta ne olivat juurikin loppu. Olen viime aikoina alkanut tykkämään sinisestä niin vaatteissa kuin sisutuksessakin, ja sen ainaisen vihreän tilalle otinkin raikkaan vaaleansinisen. Väri käy kivasti myös lastenhuoneeseen.
Ajattelin aluksi että tuossahan on tosi hauska sitten säilyttää poikien dublot. No eihän ne tuohon mahdu, ei millään. Ja pikkulegoilla saa leikkiä toistaiseksi vain luvan ja valvonnan alla. Ei niitäkään olisi siis järkeä tuonne laittaa, koska silloin laatikkoa pitäisi säilyttää korkealla kaapin päällä. Ja siihen nyt taas käy melkein mikä vaan laatikko.
Paikkansa laatikko on nyt saanut olkkarista, sinne on hyvä aina välillä heittää lattialla pyörivät lelut pois silmistä. Pojat leikkivät myös paljon sillä, kiipeilevät ja istuvat sen päällä. Laatikko on tarpeeksi kevyt lapsenkin käsitellä, mutta tosi kestävän oloinen, testattu on lasten toimesta.
Noita laatikoitahan saa siis vaikka minkä kokoisina ja värisinä. Sälilityslaatikoiden lisäksi on erikokoisia lounasrasioita ja vaikka mitä muuta sälää taskulampuista juomapulloihin ja herätyskelloihin. Mä tahdon ilman muuta vielä muutaman tällaisen, vaikka pari pienenpää ja yhden ison. 
Lasse vitsaili (?) että laatikko kävisi hyvin myös vauvan sängyksi. Ei ollut yksin ajatuksensa kanssa, sillä huomasin tänään Valeäidin blogin otsikossa jotain samankaltaista ajatusta. Eipähän tarvitsisi pedata sänkyä, laittaisi vain kannen kiinni.

Kuka muuten löytää kuvista auringonsäteistä riehaantuneet lapset sekä käytännöllisen (ja Kaapon housihin mätshäävän) lapsilukon..?


16 Responses to “LEGOLAATIKKO”

  1. Veera sanoo:

    Vau. Noi on mageita. Mäkin yritin etsiä viimeksi Lekmeriltä tilatessani noita isoja kirkkaan vihreenä, mutta loppu olivat. Pitää seurata tilannetta ja tilata niitä myöhemmin.

  2. Valeäiti sanoo:

    Hahah, heti meinasin kommentoida että kiva kun Lasse sentään ”vitsaili” mutta meillä siinä oikeasti nukutaan 😀 hyvä laatikko se kyllä on, tällä hetkellä kiipeilyjakkarana ja seisontatukena. Ja on siitä eräänä Ravintolapäivänä jotain myytykin..:) terkut täältä kylkimyyrältä, sain karman koston kun kirjoitin unikoulusta. &/)/€:€&-&/€€ ja vielä pari muutakin voimasanaa.

  3. sandella sanoo:

    Noi on kyllä tosi kivoja! Vois olla kiva joululahjaidea 🙂

  4. Anonymous sanoo:

    Minä hankin saman laatikon kirkkaansinisenä pikkulegojen säilytystä varten. Mutta laatikon pohjassa on urat, joihin ne kaikkein pienimmät osat putoaa. Aika kökkö suunnittelumoka, lego-laatikossa ei voi säilyttää legoja… eh.

  5. Meiltä löytyy iso valkoinen ja keskikokoisena vihreä&pinkki. Hyviä ovat kyllä olleet käytössä, kaikenlaisen säilytykseen ja siihen kiipeilyyn, eikä parin vuoden rajukin kohtelu näy vielä missään 🙂

  6. N☆ sanoo:

    Näyttää kivalta ja kätevältä, mutta paljonkohan tuonne suunnilleen mahtuu niitä duploja? Meillä ei vielä niitä kovin suurta määrää ole, mutta varmasti vielä kerääntyy, joten vähän kökkö jos ei kaikki mahtuisi 😀 Kävisihän tuo kivasti, vaikka sitten penkkinä ;D

    • No, tosi vaikea arvioida määrää..? Meillä on dubloja sellainen ISO ikean neliskulmainen laatikko täynnä. Siitä ehkä 1/3 osa? Dubloista puolet on ehkä myös autoa, alustaa yms isompaa, joten pelkkiä palikoita mahtuu tiestysti enemmän. Penkkinä ja jakkarana toimii myös hyvin ;D

  7. Siilis sanoo:

    Olis kyllä kivat legojen säilytykseen nuo tuollaiset. 🙂

  8. Tinttu sanoo:

    Oispa kivat säilytyslaatikot 🙂

    ps. Tais Elvis olla päässyt KAKSPLUSSAn kuvaan ? =)

  9. Anonymous sanoo:

    meni ihan kylmät väreet siitä että tuota pidettäisiin vauvan sänmkynä ja sit pedatessa kansi päälle. Entä jos joku laittaa kannen päälle vauvan ollessa siellä. Uh. Kammottavaa. (tai ehkä mä oon outo, jos muille ei tullut samaa mielikuvaa)

    t. Hanna

Kommentoi