KAAPON VÄLIKAUSI

26/09/2012

Monissa blogeissa meuhkataan jo talvivarusteista, minä vasta mietin välikautta.. Elviksen vk asusta pääsee lukemaan täällä sekä äidin täällä. Nyt siis Kaapon vuoro.

Kuten muunkin perheen ulkovaatteissa, ja etenkin kovalle kulutukselle joutuvissa välikausivaatteissa, suosin Polarn O. Pyretin kuorivaatteita. Aiemminkin olen kehunut, ne ovat laadukkaita, kestäviä ja kivannäköisiä! Aijemmasta postauksestani tekstiä lainaten: Ulkovaatteet ovat todella vedenkestäviä. Sadesäällä ei erillisiä kuravaatteita tarvitse. Olemme testaneet ne niin rankkasateessa, lätäkössä uimalla ja suoran suihkunkin alla. Ei mene vesi läpi! Haalareissa ja takeissa on toimivat tarranauhat ranteissa sekä lahkeissa tai kumilenksut, jottei vesi ja hiekka pääse helposti sisään. Kangas itsessään on myös hyvin tuulenpitävä ja yhdistettynä windfleeceen pysyy lapsi lämpöisenä kovemmasakin hyytävässä merituulessa.

Haalari on pienelle lapselle kätevä, mutta vähän vanhemmalle toimii mielestäni loistavasti kaksiosainen kuoriasu yhdistettynä windfleeceen. Silloin asu on tosi monikäyttöinen. Säästä ja lämpötilasta riippuen (joka siis saattaa vaihtua moneen kertaan yhden ulkoilun aikana) voi pitää pelkkää takkia, pelkkää fleeceä, pelkkiä housuja, takkia ja housuja, fleeceä ja housuja… Ja vaatteita saa päälle ja pois helposti jos (ja kun) siltä tuntuu. Ja värejä voi sitten yhdistellä oman maun mukaan.

Mä olen ollut tänä syksynä vähän huono näissä välikausivaate hankinnoissa. Hiljattain vasta huomaisn että housut, jotka luukin ostaneeni 104cm koossa ovatkin 98cm. Pertoolin värisiin housuihin en ole löytänyt sopivanväristä takkia. Tai löysin, oranssinkeltaisen huutiksesta mutta se oli niin hounossa kunnossa että piti peruuttaa kaupat. Joten Kaapolla on edelleen viimevuoteen ostettu, 92cm takki. Pojalla on siis pituutta nyt 100cm. Nooh.. Lapasia ja sormikaita löytyy monin kappalein, mutta sopivia vedenpitäviä hanskoja ei. Pärjättäisköhän me niillä ja kurarukkasilla? Kokoasioista ja vähän liian lyhyistä hihoista huolimatta on tämä oikein toimiva setti. Uusi sitruksen keltainen windfleece sopii mielestäni taas oikein kivasti pertoolin väristen housujen ja mustan takin kanssa. Fleece taas on kokoa 110, joten se menee kivasti ainakin vielä ensi vuonna.

Ihan huippukengiksi olen huomannut nämä Tretornin goretex lenkkarit. Nämä ovat olleet meillä käytössä viime keväästä. Käytettyinä ostetuissa lenkkareissa on siis goretex pinta ja ne pitävät hyvin kosteutta. Tässä välikausimallissa on myös sisällä ohut karvavuori. Jos jotain miinusta annan kengistä, on se että näitä valmistetaan vasta koosta 27 alkaen. Mutta ovat sentään vähän niukkaa mitoitusta, joten vihdoin saatiin käyttöön ne.

Tykkään hurjasti tuosta fleecen väristä! Toinen suosikkini on tämän syksyn turkoosi väri. Kaapolla on ollut samat fleecet myös sinisenä ja keltaisena. Ne ovat edelleen säästössä Elvikselle.

Saimme koko perhe loppukesästä valita Crocsilta mieleset kengät koko perheelle. Pitkän harkinnan jälkeen otin molemmille pojille nämä kumpparit, jotka myös itseltäni löytyy. Kaapolle olisin halunnut keltaiset, se on kuitenkin poistuva väri (tilalle tullut hauska vihreä) eikä Kaapon kossa löytynytkään enään niitä. Otimme sitten nämä kirkkaan siniset ja olen tosi tyytyväinen valintaan. Ehkä tämä väri miellyttää loppupeleissä vielä enemmän.

Saappaat ovat olleet tosi hyvät ja Kaapon on helppo pukea ne itse jalkaan. Nämä ovat sen verran hauskat, ja uskomattoman kevyet, että saappaita voi hyvin käyttää muulloinkin kuin sade ja kurasäällä.

Tällaiset varusteet löytyvät siis Kaapolta, vaikka hiveästi en ole ajatuksia näille luonut. Kiitos fleecestä kuuluu nimittäin anopilleni, lila pipo on taas lahja äidiltäni. Tai hei, noi turkoosit lapset ostin popin kesäalesta. Eli olen sittekin tehnyt ulkovaate hankinnan syksyksi. Ja koska Kaapo ei ole hoidossa, riittää mielestäni tuo yksi vaatekerrasto. Talveksi toppahaalareita sitten löytyykin kolme ja yksi takki…. Mutta niistä ehkä lisää joskus myöhemmin.

Olisi mukava kuulla minkälaisia välikausi vaatteita teidän lapsilla on. Minkälaiset (ja mahdollisesti merkkiset) olette havainneet parhaiksi ja toisinpäin. Onko muita yhtä saamattomia ”järkevien” vaatteiden ostajia. Ainakaan itse en edelleenkään osaa ostaa ulkovaatteita etukäteen, esim kesällä, alesta.


19 Responses to “KAAPON VÄLIKAUSI”

 1. Sari sanoo:

  En mäkään osaa ostaa etukäteen,vaikka vähän olen yrittänytkin! Mut meiltä löytyy kohta 3 veelle Reiman haalari ja Popin takki Nameitin housuilla. Kaikki ostettu keväällä jo ja vielä onneksi mahtuvat. Ja ainakin toistaiseksi ovat kaikki olleet hyviä, hirveesti ei kyllä uintia kuralätäköissä oo neiti harrastanutkaan… 🙂 täytyy vielä sanoa,et on ehkä eka kerta kun kommentoin,ehkä. Kiva blogi sinulla!

 2. aaria sanoo:

  Meiltä löytyy oikeastaan vain name it:iä ja sekin vain sen takia, että ovat sattuneet roikkumaan -50% tai -70% hintalapuilla varustettuna kaupassa juuri silloin ku oon hokannu, että ”hei, nythän varmaan tartteis jotain uutta ulkovaatetta”.

  Mutta hyväksi oon nuo todennu ja joskus vois vaikka ostaa normihinnalakin tai tsiikailla käytettynä jos ehtii ja pystyy oikein panostaan! 😀

 3. hansku sanoo:

  Meillä on ihan perusmarket” kamaa, lasssietecin haalari ja ticketin sadeasu ja kumppareita löytyy parit, popin ja nokian.Hoidossa on omat sadeasut ja kotona sitten toinen setti.Saderukkasia ja hanskojakin löytyy useemmat parit.Oon ostanu alesta jemmaan,kun on tullu vähuntään se 50% alea.

 4. Cheyne sanoo:

  Aivan ihana tuo karttapipo. 🙂

 5. Meirän Maja sanoo:

  Meillä on tänä sykysynä välikaudessa reimateciä ja lassieta. Lassien ulkoilupuku saatiin synttärilahjaksi ja Reimatecin löysin hyväkuntoisena kirpparilta.
  Täältä meiltä päin löytää huonommin mitään muita merkkejä. Paikallinen lastentarvikeliike myy huppaa ja lisäksi löytyy kids and mothers josta saa sitten legoa ja nameitiä… Ei pahemmin valinnanvaraa. Reimat tulee haettua 100 km päästä tehtaanmyymälästä, jossa ovat usein hyvässä alessa.

 6. Edla sanoo:

  Minä olen sen verran tylsä että heitän välikauteen vain haalarit päälle. Kylmemmällä ilmalla fleece haalari väliin. Tickettiä ja Reimateciä ollut. Hyvin ovat kummatkin aina toimineet. Polarnia en ole kokeillut, mutta vain hyvää olen kuullut. Joten ehkä ensi vuonna pääsee testiin meillä.

 7. Jemmi sanoo:

  Meillä myös käytössä Po.pin välikausisetti, takki ja housut. Tykkään kaksiosaisesta ihan siksikin, että yksiosaisen kanssa tuntuu että puen beibille päälle aina liikaa tai liian vähän. Ehkä mä olen vielä niin n00b näissä äitijutuissa, tai sitten meillä vaan oikeesti kerrospukeutuminen on iisimpää kaksiosaisen setin kanssa!

  Po.pin rukkaset löytyy myös, ja ne on todettu takin ja housujen lailla syvemmänkin molskisloiskislätäkön kestäviksi. Sydvestikin meillä on (jossain), mutta beibi ei kuollakseenkaan halunnut pitää sitä päässä, ei sitten niin yhtään. Pipoilla mennään 🙂

  Kiitos ihan huikeesta blogista 🙂

 8. Jemmi sanoo:

  Meillä myös käytössä Po.pin välikausisetti, takki ja housut. Tykkään kaksiosaisesta ihan siksikin, että yksiosaisen kanssa tuntuu että puen beibille päälle aina liikaa tai liian vähän. Ehkä mä olen vielä niin n00b näissä äitijutuissa, tai sitten meillä vaan oikeesti kerrospukeutuminen on iisimpää kaksiosaisen setin kanssa!

  Po.pin rukkaset löytyy myös, ja ne on todettu takin ja housujen lailla syvemmänkin molskisloiskislätäkön kestäviksi. Sydvestikin meillä on (jossain), mutta beibi ei kuollakseenkaan halunnut pitää sitä päässä, ei sitten niin yhtään. Pipoilla mennään 🙂

  Kiitos ihan huikeesta blogista 🙂

 9. Sanna sanoo:

  Meillä myös isommalla pojalla nuo Tretornin kengät, harmittaa kun en ole tarrallisia enää löytänyt vaan kaikkialla on vaan nauhallisia. Oivallisen kengät välikauteen tuon karvavuoren ansiosta. Popin ulkovaatteiden nimeen meilläkin vannotaan, muita en enää ostakaan. Ensimmäiset Popin talvivaatteetkin odottavat käyttäjiään, toivottavasti ovat yhtä positiivinen kokemus kuin välikausivaatteetkin.

 10. Suvi sanoo:

  Meillä kun ollaan tällainen aktiivinen koiraperhe, niin niitä vaatteita tarvitaan paljon ja on oltava säänkestäviä! Ulkona ollaan reippaasti joka päivä säällä kuin säällä ja vuoden ympäri 😉 Olen aikaisemmin ollut uskollinen Reima(tec) -fani, mutta viime syksynä ja talvena kohtasin niin monta kertaa Reimatecin vaatteissa laatuongelmia (joista kyllä raportoin valmistajalle), että olen alkanut kokeilla vähän muitakin merkkejä.

  Nyt syksyllä on käytössä rymyhommissa käytettynä ostetut Reimatecin takki ja housut. Sitten on yksi Ticketin haalari, joka edellen on vähän iso, vaikka on ostettu jo keväällä. Kokeilin myös Jonathania, mutta siitä en tykännyt. Mutta kun ostin Popin vaatteita, niin niistä kyllä sitten taas olen tosiaan tykännyt!

  Meillä on Popilta parit kuorihousut (käytettynä ostetut), parit windfleecet yksi kuoritakki ja kinttaita. Ovat tosiaankin kestävän oloisia, käytännöllisiä ja veden- ja tuulenpitäviä. Ja kun käyttäjiä on vain yksi (3,5 v. poika), niin ei ole väliä, vaikka vaatteet kuluisivat loppuun jo yhden käyttäjän aikana. Popeissa on vain minusta melko tiukka kaulus tuollaiselle jutikkapojalle. Ja raitakumpparit eivät kestäneet käytössä montaa kuukautta. Mutta silti pääsääntöisesti vain hyviä kokemuksia Popin vaatteista. Olen metsästellyt, jos jostain ihmeen kaupalla sattuisi löytymään talveksi vihreä Popin haalari käytettynä, sen minä vielä haluaisin! Vaikka meillä onkin ensi talveksi kyllä jo olemassa Reimatecin takki ja housut. Minä puolestaan olen sellainen hamsteri, että yritän ostaa vaatteita aina seuraavaksi kaudeksi, kun alessa ovat 😉 Ja sitten saa arpoa niitä kokoja, sattuvatko oikein ;))

 11. Anonymous sanoo:

  Olen ostanut kevään ja kesän alesta mm. Molon haalarin ja toppatakin, reimatecin hanskat ja ihanat Kivat-pipot ja kypärämyssyt. Olen ihan samaa mieltä, että ulkovaatteiden pitää kestää Kaiken ja jotkut merkit vaan toimii paremmin kuin muut. Sisävaatteista en olis niin varma, Me2YourLompsu äidit ovat hellyttävii <3

 12. Taina sanoo:

  No siis joo, aivan ihana tosiaan tuo karttapipo! Heti silmä tarrasi siihen.

  Meillä on 3veellä joku keväinen villervallan vihree canvastakki ja jotkut kirppishankintahousut.. Ajattelin että pianpa se talvi sitte kuitenki tulee ja toppahaalari päälle. Ja jos sataa, niin sit laitetaan takki kuivumaan. En siis ole kovin aikaansaava ollut vk-asioissa minäkään.

 13. Nanna sanoo:

  Mä ostan aina kaiken alesta. Tai siis pyrin ostamaan. Sitten käy niin kuin nyt syksyllä, että kamppeita etitään sieltä sun täältä jemmasta ja lopulta todetaan kuitenkin kokoa liian isoksi. Onneksi siis näin päin, kun lapset kuitenkin kasvaa! Tai huomataan jotain puuttuvan kun ei ole alesta löytynytkään ja paniikissa yrittää jostain kaupasta vielä löytää tarvitsemaansa.

 14. viiru sanoo:

  Pitää tulla nyt mainostamaan tänne POP vaatteita (kalliilla) ostaville (itse ostelen myös mutta aina alesta), että katsokaapas huviksenne joskus Lidlin valikoimaa! Ostin juuri eilen pojalle ihanan fleecevuoratun turkoosin sadetakin sieltä todella edullisesti. Ihanan pehmeää materiaalia, vuori, sadesuojatut saumat, lipallinen huppu jne. jne. tuotteen hyvien puolien lista senkun jatkuu… Siellä oli kanssa ihan samanväriset turkoosit sadehousut myynnissä kuten pojallasi;)

 15. Anonymous sanoo:

  On noita tretorneja ainakin aiemmin ollut pienempiäkin. Meidän sittarissa niitä aina keväisin on -70% alella ja sieltä nytkin jemmaan yhdet napattu.

 16. Anonymous sanoo:

  3 v pojallani on popin vk-haalari, jossa irrotettava fleecevuori, eli käy myös alkutalvesta. Löytyi viime syksynä alesta. Siihen popin velour raitapipo, ja popin vk-hanskat. Alle, nyt kun ei ole niin kylmä, popin windfleece takki , kun vuori on irrotettuna.
  Koska poika käy hoidossa ja opettelee kuivaksi, meillä on H&m:n kuorihousut (n. 12 e, alesta) ja popin kuoritakki (pop outletista). Ja samat kumpparit kun teillä.Musta crocsin kumpparit on parhaat, niin kevyet.
  Hoidossa ne laittaa aina kurahousut haalarin päälle sadesäällä ja siitä en viitsinyt nipottaa, mutta joku päivä haalarin päälle oli vedetty vielä sadetakki :-O
  Pitäis varmaan jutella jotenkin hienovaraisesti, ettei pojan tarttis ihan noin hiostavasti ulkoilla.
  t.L.

 17. […] SYYSKUU on meidän synttärikuu. Hurjan synttärihulinan keskellä unikoulu jatkui ja Kaapo aloitti kerhon. Lempipostaukset: UNIKOULU, KERHOLAINEN, IKÄKRIISITÖN, KAAPON VÄLIKAUSI. […]

 18. […] ihan pikkupakkasillakin. Kaapolle minun oli tarkoitus ostaa samanlaiset tarralliset versiot, kuin viime vuonnakin. Eteen tuli kuitenkin niin hyvä tarjous (-70%) näistä nauhallisista etten vain millään voinut […]

 19. […] lopulta sitten päädyin. Nuo housut ostin taas huutiksesta, väri on sama pertoolinsininen kuin viime syksynäkin, aika kivat vai mitä? Eikä edes haittaa että ostin vahingossa ihan liian suuret, piti olla […]

Kommentoi