IKÄKRIISITÖN

11/09/2012

Ikäkriisitön syntymäpäivä. Vaikka laitoin punaista huulipunaa ja hiukset auki, ne nimittäin vanhentavat minua ainakin kymmenen vuotta lisää. Mutta tänään niitä tuli siis oikeasti vain yksi, eikä tunnu missään. Eikä pitäisikään.

Näin jälkeenpäin huvittaa muisto kuuden vuoden takaa, kun podin kauheaa kahdenkympin kriisiä. Linnottauduin äitini vierashuoneeseen muutamaksi päiväksi ja nukuin synttäreiden yli. Kolmantena päivänä hyväksyin sen että 1) olen vanha, 2) en ole saavuttanut kaikkea mitä olisin tahtonut, 3) olen jumissa Suomessa, vaikka tahtoisin asua aivan toisella puolella maapalloa. Ja nyt, kuusi vuotta myöhemmin olen entistä tiukemmin jumissa mutta se ei ahdista. En edelleenkään ole tehnyt, kokenut enkä nähnyt kaikkea mitä haluan. Mutta luotan siihen että vielä on monta vuotta aikaa.

Viimeiset kolme vuotta elämästäni olen ollut kotiäiti. Lasten saaminen on ollut hienoa ja opettavaista, rakkaa mutta tavallaan myös helpompaa kuin luulin. Vuosia se on tuonut kroppaan ja kasvoille paljon enemmän kuin kolme. Ensimmäiset oikeat rypyt ovat muuttuneet selviksi ja näkyviksi. Enkä tarkoita mitään naururyppyjä, vaan sellaisia ihan oikeita, vanhuusryppyjä. Olen alkanut hyväksymään senkin että naamani roikkuu ja minua täditellään. (Samoin sen etten osaa poseerata valokuvissa^^^)

Olen viime vuosina tutustunut uusiin upeisiin ihmisiin. Olen otettu siitä, että minua keskimäärin kymmenen vuotta vanhemmat henkilöt tahtovat olla ystäviäni ja viihtyvät seurassani (ainakin joskus). Ehkä juuri siksi näiden upeiden, fiksujen (ja tietysti kauniiden) sekä maailmaa ja elämää nähneiden naisten tähden tulevat ikävuodet eivät kauhistuta. Nuoruus voi olla kauneusihanne, mutta todellisessa elämässä pelkillä siloposkilla ei pärjää. Ei siis mitään ikäkriisiä tänäkään vuonna!

En osaa sanoa että onko se ikä vai äitiys, mutta en esimerkiksi kehtaa halua käyttää enään vanhoja Hello Kitty-pinnejäni. Mitään erityistä tyyliä minulla ei ikinä ole ollut, vaan olen pukeutunut siihen mistä olen tykännyt. Näin ollen en osaa sanoa onko tyylini muuttunut vuosien tähden. Vuosien varrella kylläkin.

Tulevina vuosina haaveissa on työntekoa ja (uuden) oman alan löytyminen, opiskelua, matkustelua, hauskoja ja hassuja hetkiä perheen ja ystävien kanssa.

 

26-vuotiaan kahden lapsen äiti-ihmisen synttäripäivän postinhaku reissun asu koostui näin:
takki DrDenimJeansMaker, housut H&M (secondhand), kengät Sckechers (äitini vanhat, mahtavalta yhdeksänkymmentäluvulta).

Onko muilla ollut (tai on parhaillaan) ikäkriisiä, milloin? Ja kun näitä aikuisten vaate ja muotijuttuja täällä on tosi vähän, niin kertokaahan miten tyylinne on muuttunut vuosien mittaan ja onko ikä tai äitiys ollut siihen vaikuttava tekijä?
Minttu


32 Responses to “IKÄKRIISITÖN”

 1. Lilja sanoo:

  Löysin sun blogiin vasta nyt ja koitin noiden kuvien perusteella arvata sun iän. Vaikka sulla on hiukset auki ja huulipunaa, veikkasin sun iäks 25 🙂 Eli ei sun tarvikaa mitää ikäkriisiä kokea, et näytä vanhalta, etkä sitä ole! 🙂

 2. Emmm sanoo:

  Mulla on ikäkriisi kun kakskymppiset on parin kuukauden päästä! 😀 Sit pitäis vissiin olla vakava aikuinen? En haluu! (Peter Pan – syndrooma..) 🙂 Onnittelut ikääntymisestä! 😉

 3. Taikinanaama sanoo:

  Onnea minttu!!!!! Ihana kirjoituskin! Meillä ei ole nettiä uudessa kodissa, ja olen ihan pimennossa, mutta tullaan la alppilaan.. Saanko tarjota puistoseuraa päivällä ja synttärikaljan illalla?

 4. Anonymous sanoo:

  Onnea! Olet ihana!

 5. Anonymous sanoo:

  Onnea.

  Älä vielä ala potemaan ikäkriisiä, ehdit kyllä. Hmm. Minulla vasta siihen aihetta on. Olen liki 39v mutta en vanha ja viides ja viimeinen vauva tulee keväällä.

  Näin se menee yksi lapsi piti kokeilla ja 10v sisällä niitä 5kpl!

  Mutta Onnea sinulle ja kaunis olet.

  Tea

 6. kottarainen sanoo:

  Pst, käräytä itsesi kirahvikassikuvalla ja lähetä se mulle niin olet mukana arvonnassa. 🙂

  Ja onnea!

 7. essi sanoo:

  OI ONNEA TUHAT KILOA SULLE IHANA! :—-)

 8. Synttärionnittelut! Siirryn itse tästä maagisesta iästä (eh heh) eteenpäin kuun lopussa, ja masentaa jo valmiiksi – yritän vähän imeä tota sun ikäkriisitöntä asennetta itseeni. Lookin’ good!

 9. Onnea! 🙂
  Mä olen kokenut yhden ikäkriisin ja se tuli silloin kun täytin 30. Nyt olen (32-vuotiaana) sinut sen kanssa. 😉

 10. Onnea ihana <3 Itse en ole enää ikäkriisin pauloissa mutta olihan se silloin kun täytti 30. Ei ollutkaan pelkkä urbaanilegenda se. Olin tyytymätön kaikkeen, kaikkinpiti uudelleen järjestellä omassa päässä. Työt, perheet, kuka kukin on. Siksi kai jumppasin pois Facebookistakin. Mutta se matka piti tehdä ja oli hyvä, että tein sen. Nyt olen paaaaaljon tyytyväisempi elämääni – niin ja tyynempi. 🙂

  Eka (olen potenut vain kaksi ikäkriisiä, huh) ikäkriisi tuli, kun täytin 20. Itkin, että pian olen 30 🙂 Oikeesti! Siihen syypää oli silloinen poikaystävä, joka oli kavereidensa kanssa noin 23 v ja hengailivat vain 18 vuotiaiden mimmien kanssa 🙂 Olin kuulemma NIIN VANHA ettei mua sen jälkeen voinut enää julkisesti ottaa mukaan esim baariin 🙂 No, siitä ei tainnut mennä kahta kokonaista kuukautta kun jätin sen jätkän ja olin ihan tavallinen NUORI nainen 😉

 11. ONIA sanoo:

  Onnea! Ja pyhpah mitään kriisejä, sähän olet varsin nuori ja hehkeä 🙂 Mä muutuin juuri vuotta vanhemmaksi eikä se toinen lapsikaan ihan vielä ole syntynyt! 😀 Kriiseilyt aloitan ehkä sitten kolmekymppisenä, riippuu vähän ryppyjen kehityksestä..

 12. anrinko sanoo:

  Onnea!
  Olet kaunis ja nuori.
  Mulla tuli 32v mittariin. Vielä ei näy ryppyjä, mutta kroppa, no, se on aikas gone…
  Eikä johdu iästä vaan lihomisesta vuosien varrella.
  Mutta, ikä ei ole vaikuttanut pukeutumiseen. Oma koko on, mutta samalla ilolla nautin vaatteista kuin ennenkin.
  Sitä alkaa olemaan enemmän sinut itsensä kanssa kun on vanhempi. Sinänsä hassua, että nyt kun on pulleampi kuin koskaan ikinä, tykkäänkin itsestäni uikkareissa. =)
  Hyvää syntymäpäiväÄ!

 13. Johanna sanoo:

  Mulla on ikäkriisi. Iän 35 voi jo pyöristää keski-ikään kuuluvaksi ja nuoruus on ihan auttamatta mennyttä. Mutta tää on elämää- minkäs teet muuta kuin sopeudut. Kaipa ikä tuo mukanaan muutakin kuin ryppyjä, esim viisautta. Hope so! Onnittelut synttärien johdosta, oot vielä nuori!

 14. Jonna sanoo:

  Paljon onnea! 🙂 Ikäkriisiä löytyy… Tajusin muutama päivä sitten täyttäväni kuukauden päästä 30. Yritin unohtaa ajatuksen yhtä nopeasti kuin se tulikin, mutta nythän se sitten läsähti. Kai tää on vaan käytävä läpi.
  Mulla ikä ja lapset ovat muuttaneet vaatekaapin sisältöä. Teiniaikojen täysin mustasisältöiseen goottivaatekaappiin on pikkuhiljaa hiipinyt värillisiäkin yksittäiskappaleita. Erityisesti lasten myötä olen siedättynyt niin hyvin kirkkaille väreille, että yllätän välillä itsenikin katsoessani myös aikuistenosastolta räikeänpuhuvia vaatteita. Ja niitä salaa kulkeutuu myös kotiin asti.

 15. Omppu sanoo:

  Hei siis onneee! Ikäkriisiä ei löydy multakaan, mittari näyttää kaksysiä ja olo on, että nou probleemos 🙂 Mä en jotenkin osaa eritellä, että miten mun tyyli on muuttunut vuosien myötä. Nykyisin ehkä pukee enemmän päälle, just semmoset vermeet kuin haluaa ja tuntuu hyvältä. Mä tykkään myös tosi paljon yksityiskohdista myös pukeutumisessa, joten laitan tarkoituksella rinnan pieleen jonkun hauskan rintarossin tai eri pari korvikset tai jotain muuta. Joku jippo pitää aina löytyä 😉 Hei, sulle on jotain pientä mun blogissa, käy poimimassa pois. Höpsistäheippa!

 16. Eevi sanoo:

  Uusi lukija ilmoittautuu ja toivottaapi onnea!
  Olin aivan otettu, kun olit tullut lukijakseni. 🙂

 17. MIIU sanoo:

  Kaijan sanoin, ”kaunis, rietas ja onnellinen” <3

 18. wikke sanoo:

  Onnea! Ihanat kuvat, näytät tyylikkäältä ja kauniilta 🙂

 19. VOI KIITOS!!! Kiitos kiitos kiitos kaikille onnitteluista sekä ihanista, kauniista sanoistanne!! <3 !!!!

 20. Elli76 sanoo:

  Onnea kauniille mammalle, joka on oikeasti nuori ja hehkeä. Toisin se on, kun mittarissa on ikää kymmenen vuotta enemmän 😀 Ei vaan, ei minkäänmoista ikäkriisiä. Rakastan olla tässä iässä, enkä vaihtaisi todellakaan osia kaksvitosen itseni/ elämäni kanssa.

 21. […] sitten kirjoittelin olevani ikäkriisitön ja allekirjoitan tekstin lähes kokonaan nyt myös 27-vuotiaana. Pieni kriisikin tosin meinasi […]

Kommentoi