YKSITOISTA KUUKAUTTA

14/09/2012

 ELVIS 11kk
– Ottaa 1-2 askelta, taitoa olisi enempäänkin mutta uskallusta ei vielä
– Sanoo muutamia ”oikeita” sanoja: kato, jee (ja joku en enään muista mikä!)
– Sanoo paljon omia sanoja: Eee = Elvis, ättä/ätä = äiti yms, tätä, tota, että, tättä ymsymsymsyms…
– Suussa kuusi hammasta jotka kaikki ovat tulleet viimeisen 1,5 kk aikana
– On hurjan iloinen ja heittäytyy täysillä mukaan
– Tempperamenttinen ja protestoi näyttävästi (ja kuuluvasti) jos ei jotain halua / haluaa
– Lempileluja ovat pikkuautot, dublot sekä soiva ja vilkkuva kännykkä (sekä tietysti kaikki kielletty kuten kaukosäätimen patterit, äidin puhelin…)

Hurjaa että tuo pieni poikani on ensi kuussa vuoden ikäinen. Se on hienoa ja samalla todella surullista. Toisen lapsen kanssa aika menee vähintään puolta nopeammin kuin ensimäisen kanssa. 

Lapset ovat tietysti kaikki erilaisia sekä kehittyvät ja kasvavat omaan tahtiinsa. On silti mielenkiintoista verrata Elvistä ja Kaapoa toisiinsa. Joissain asioissa, kuten nevolan kasvukäyrissä ja hampaiden tulossa, he ovat ihan samanlaisia ja toisissa toisinpäin.

Elvis on ryöminyt, kontannut ja seisonut sekä kävellyt tukea vasten jo kuukausi kaupalla. Hän kiipeää sohvalle, tuolille, tuolilta pöydälle ja niin edelleen… Mutta ei kävele vieläkään, kuin yhden-kaksi askelta ihan silloin tällöin. Kaapo taas oppi ryömimään vasta muutamaa päivää ennen 11. kuukautispäiväänsä, samana iltana jo konttasi, siitä seuraavana nousi seisomaan ja kahden viikon kuluttua jo käveli. Yksivuotiaana Kaapo jo söi itse lusikalla, hirmuisia annoksia. Elvis syö sormin, mutta ei hirveästi. Lusikkaa ja ruokalautasta en voisi kuvitellakaan antavan hänelle eteen. Ellei huone ole sitten vuorattu kattoon saakka jätesäkeillä.

Leikkeihin E on selvästi saanut esimerkkiä ja hän leikkii tosi hienosti muiden kanssa. Pärisyttää pitkin autorataa, kokkailee, rakentaa torneja, lukee kirjaa… Nuorempana hän on myös oppinut jakamaan tavaroita ja useinmiten odottaa kärsivällisesti omaa vuoroaan.

Ihana Rakas. Ja toinen täyttää huomenna kolme. Voi nyyh ja ylpeys.

Elvistä pyydettiin aluviikosta kaksplussan kuvauksiin. E näkyy kahdessa jutussa, marraskuun ja joulukuun numeroissa. Vikaa kuvaa oli melkein mahdoton saada. Hänen piti köllötää unirätin kanssa, mutta kaikki muu kiinnosti enemmän. Lopulta sekin kuva sitten onnistui, mutta vaati kylläkin (vanhingossa) hänen varpailleen astumisen. Näin niitä herkkiä vauvakuvia siis saadaan :D Suloinen kuva tulikin. Valokuuvaja oli sama joka kuvasi mua ja Lassea viime kesäkuun numeroon, Minä <3 Sinä juttusarjaan .

Blogissa on vielä muutaman päivän käynnissä Lukijatutkimus, olisi todella mukavaa jos osallistisit siihen. Jos olet klikannut sen aiemmin pois, löytyy se ihan alhaalta blogista kuvakkeesta klkkaamalla. Kaikkien vastanneiden kesten arvotaan 10 kpl 50e avoisia lahjakortteja jotka käyvät näihin paikkoihin. Lukijatutkimus liittyy uuteen, pian starttaavaan Inspiration-konseptiin.
Minttu

6 Responses to “YKSITOISTA KUUKAUTTA”

 1. SARA sanoo:

  Elvis on kyllä niin mainion näköinen tyyppi! Niin ja onnea Kaapolle :)

 2. Ihana vauva (vielä voi sanoa vauva), ja haalari. :) Ja Kaapolle onnittelut. Isoja poikia.

 3. Anonymous sanoo:

  Ihana Elvis :) Ja niin magee tukka! Minun yksivuotiaalla kun on vain muutama haituva päässään.

  Newbie

 4. Jeh, pitää olla sit tarkkana kun tulee tuttu naama lehteen taas! Jotenkin tulee nyt mieleen se hölmö yks anonyymi, joka sitä malliasiaa vinoili, et hahaha, siitäs sai! :)

 5. Anonymous sanoo:

  Onpas Elvis söpö vauva :) ja haalari on myös söpö, mistä sellasen löytäisi, sopis meidänkin vauvalle! :)

 6. Anonymous sanoo:

  Ihana ja söpö on Elvis kiharoineen. Kaapolle onnet.

  Tea

Kommentoi