POP UV-SUOJA

21/06/2012

Tykästyin paljon tuohon tämän kesän POPin mallistossa olevaan turkoosiin uv-paitaan. Elvikselle sain sellaisen jo aikaa sitten ja Kaapollekkin oli samainen sitten ihan pakko ostaa. Sain myös jonkinlaisen fiksaation noihin pinkkeihin housuihin, värit ovat niin söpöt yhdessä. Joten myös sellaiset piti sitten saada.

Yhtä uv-suoja lippistä lukuunottamatta lapsemme eivät ole aiemmin omistaneet UV-suojavaatteita. Olen kylläkin ollut aina kovin varovainen auringon kanssa, suojannut herkkää ihoa vaatteilla, varjolla ja paksuilla fysikaalisillatököttisuojavoiteilla. Mutta koska itse nautin auringosta, kesästä ja kuumudesta on lapsienikin pakko, heh. Voin siis hyvin mielin hengailla aamusta iltaan puistoissa ja rannalla lasten kanssa välillä myös suorassa auringonpaisteessa. Voisi kuvitella että pitkähihaisessa ja lahkeellisessa puvussa on myös mukava leikkiä märässä rantahiekassa samoin kun kuumalla hiekalla. Lasta on helpompi käsitellä vedessä puku päällä, jolloin hän ei ole liukas. Materiaali kuivuu myös nopeasti ja ehkä myös lämmittää hieman vedessä.

UV suojavaatteet suodattavat noin 98% haittallisista auringonsäteistä. Ylläolevista kuvista puuttuu kuitenkin jotain erittäin oleellista, eli kasvoja ja niskaa suojaava hattu. Silmät on hyvä suojata myös aurinkolaseilla. POPin kesähatut ovat myös suosikkejani, etenkin noilla kaksipuolisilla kääntöhatuilla saa kivaa vaihtelua.

Ainakin Polanr O. Pyretin mallistoista löytyy UV asuja vuoden ympäri sinisessä ja punaisessa perusvärissä. Kesäisin sitten mallisto laajenee uusilla väreillä. Malleja on myös paljon. Pitkähihaisen paidan ja housujen lisäksi kokopuku sekä shortsit.

UV vaatteet ovat melko tiukkoja, vaikkakin joustavia. Meidän pojat eivät ole mistään kapeimmasta tai pisimmästä päästä. Kuten kuvistakin jo huomaa 🙂 Kaapo on tosin juuri nauttinut kaupungin puistoruokailusta ennen uimista.. Mutta molemmille otin vähän reillummat koot, eikä sen huomaa kuin käärityistä hihoista. Kaapolla on paidassa koko 110/116 (4-6v) ja Elviksellä 86/92 (1-2v), Kaapon housut taas ovat pienemmät 86/92 (sillä isompi koko oli loppu), mutta eivät yhtään liian pienet. Hyvää noissa housissa on vielä se että polvet, tai oikeastaan koko säärissä on vahvistuspaikat.

 Löytyykö teiltä minkälaisia suojavaatteita lapsille? Millaisella varustuksella lähdette esim rannalle?

Minttu


6 Responses to “POP UV-SUOJA”

  1. Miima sanoo:

    Meillä on uv-suojapaidat lähinnä rannalle ja veneilyyn käytettäviksi. Ilmeisesti ne on mukavat päällä hellepäivänä, koska lapset yleensä haluaa ne pitää päällään koko päivän, jos ovat ne päälleen kertaalleen saaneet 🙂 Varmaan se matsku on jotenkin vilpoisempaa.

  2. jadore sanoo:

    Meillä on po.pin uv-suoja paidat. tykkään niistä kovasti, mutta onhan ne vähän kylmät märkinä. Varsinkin jos sattuu yhtää tuulemaan.

  3. Ripu sanoo:

    Moi, meillä suojataan ihan perusvaatteilla ja tököttivoiteilla. Mun mielestä nuo uv-vaatteet ovat jotenkin hmmm… ei niin kauheen kivannäköisiä, vaikka suojaaminenhan se pääasia tässä on. Mulle tulee niin mieleen mun Helly Hansenin kerrasto näistä suojavaatteista – tosin rakastan sitä kerrastoa (talvisin. Levillä). Oh well.

  4. Anonymous sanoo:

    Meillä on lähes aina ollut uv-vaatteet lapsilla yllä rannalla helteellä ja erityisesti veneillessä, hyväksi on havaittu!!

  5. Anonymous sanoo:

    Meillä on Hyphen -merkkiset aurinkosuojavaatteet olleet käytössä jo useamman vuoden. Vaatteissa on korkeampi suojakerroin (UPF 80) kuin Polarn O’ Pyretin vaatteissa ja kaula-aukko suojaa niskan selvästi paremmin. Ovat myös testivoittajia. Kannattaa siis tutustua myös niihin. 🙂

  6. Anonymous sanoo:

    Meillä hankittiin pojalle ensimmäinen popin uv-suoja-asu kun lähdettiin ekalle etelän matkalle hänen ollessa 6kk:n ikäinen. Sen jälkeen on ollut pakko hankkia joka vuosi uusi puku, kun poika nyt 4v. On vaan niin kätevää kun ei tarvitse stressata aurinkorasvasta 🙂

Kommentoi