ARKINEN SOIJAROUHERISOTTO

23/05/2012

Perheessämme kaikki ovat sekasyöjiä (tai E on syönyt toistaiseksi vain kerran lihaa), mutta yritän kovasti niin että söisimme etenevässä määrin myös paljon kasvisruokaa. Olen muutama vuosi sitten tehnyt lupauksen että ulkona syödessä tilaisin aina kasvista tai kalaa. Tämä lähinnä ulkonäöllisistä syistä, siis omani. Haluaisin että perhemme söisi pääasiassa kasvisruokaa kuitenkin eettisistä ja ekologisita syistä. Possu meillä onkin boikotissa. Broilerin pitäisi olla myös.

Mutta nyt siihen risottoon. Joka ei oikeasti ole risottoa nähnytkään. Tämä on superhelppo, nopea ja edullinen arkiruoka joka maistuu ainakin meillä hyvin kaikille. Ainekset löytyvät usein kaapista ilman kaupassa käymistäkin.

Parin päivän satsiin tarvitset:

3 dl tummaa soijarouhetta
3 dl basmatiriisiä
n 400 g tai enemmän pakaste -tai tuore vihanneksia.
Kuten herneitä, maissia, porkkanaa, paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa.

Keitä riisiä 6 dl vettä ohjeen mukaan, samoin soijarouhe 6 dl vettä ja 5 min. Lisää soijarouheen keitinveteen reilusti mausteita: pippuria, jauhelihamausteseosta, kasvisliemikuuto, basilikaa, valkosipulia sekä loraus soijakastiketta ja/tai suolaa. Pakastevihannekset voit lisätä joukkoon keittämisen lopuksi. Riisin kanssa voi samalla keittää esim pilkotut porkkanat. Sipuli ja kesäkurpitsa kannattaa paistaa ensin öljyssä. Sitten vain sekoitetaan kaikki yhteen ja sörsseli on valmista!

Minttu


7 Responses to “ARKINEN SOIJAROUHERISOTTO”

 1. Anonymous sanoo:

  Mites se että 90% soijasta on geenimanipuloitua ja on todistettu että hiirillä jotka syövät geenimanipuloitua soijaa seuraa mm. hedelmättömyyttä. Ja yleisesti soija-allergia/allergiat ovat lisääntyneet huimasti soijan syömisen mukana. (oma lapsi on mm. soijalle allerginen)

  Toisaalta sitä gm- soijarehuahan ne syötää myös lehmille, naudoille, kanoille..

  Niin että mitähän sitä sitten oikeasti söisi, tieto lisää tuskaa!:(

 2. Niina Oivi sanoo:

  Jätin soijan pois ajaaaaaat sitten. Harmi sinänsä, mutta. Kova paikka 15 vuotta soijaa kiskasseelle.
  Reasonssit yllä.
  Däämdääm.
  Sanoinko jo muuton dääm?

  • Dääääm.

   Mutta tuo käyttämämme rouhe ainaskin on manipuloimatonta. Oli ihan pakko käydä tarkistamassa. Tulee Kanadasta. Mutta ymmärtääkseni geenimanipuloitu voittaa taviksen ja leviää helposti.

   Perhanan Monstanto.

 3. kukkis sanoo:

  Näyttääpä hyvälle! Pitää ehdottomasti kokeilla 🙂

 4. kukkis sanoo:

  Näyttääpä hyvälle! Pitää ehdottomasti kokeilla 🙂

Kommentoi