Hernekeitto

22/03/2012

Mistä tietää että on viettänyt vähän liikaa aikaa kotons sisätiloissa?
No esimerkiksi siitä, kun päivän kohokohta on hernekeiton valmistaminen.

Söin laskiaiasen aikaan kaverini luona itse tehtyä hernekeittoa. Se oli hyvää. Vaikka tykkään kyllä kaupan purkkiversiostakin, joka luomunakin on halpaa, halusin kokeilla tehdä keittoa myös itse. Se oli helpompaa kuin luulin. Hernarista tuli tällä kertaa simppeli kasvisversio. Ohjeen mukaan tehtynä keittoa riittänee noin viikoksi, tarvittaessa siis puolita resepti.

 HERNEKEITTO

1 kg kuivattuja herneitä
4 l vettä
2 sipulia
4 porkkanaa
2 rk suolaa
pippuria ja kuivattua basilikaa
Huuhdo kuivatut herneet hyvin ja liota kattilassa yön yli. Keitä herneitä liotin vedessä muutama tunti, sekoittele välillä. Lisää mausteet. Lisää pilkottu sipuli ja porkkana ja keittele miedolla lämmöllä vielä tunnin verran. Halutessa joukkoon voi laittaa kinkkua tai paahdettua pekonia. Tarjoa sinapin ja paahdetun sipulin kanssa. Kylkeen maitoa ja näkkäriä. Sikahyvää!

Mitä ruokia kokkailette mieluiten arkena? Tekeekö moni tällaisia monen päivän satseja kerralla?


Minttu


8 Responses to “Hernekeitto”

  1. RIIKAN BLOGI sanoo:

    mä teen aina isoja satseja ja hernekeitto meidän lempparia. Voi kun saisin aikaiseksi tehtyä itse. kiitos vinkistä!

    oletteko terveitä?

  2. Koo sanoo:

    Sattuipa hauskasti – meilläkin on parhaillaan herneet likoamassa ja tänään pitäisi niistä loihtia kattilallinen keittoa. Edellisellä kerralla onnistuin kuitenkin polttamaan koko satsin pohjaan, joten odotukset eivät oo kovin korkeella tälläkään kertaa. Mutta ei kai aina voi epäonnistua? 😉

    Meilläkin tehdään yleensä isompia satseja kerralla, etenkin arkena. Vauvan kanssa ei vaan ehdi eikä jaksa puljata ruokahommien kimpussa, kun tekeminen edistyy niin hitaasti. Viikonloppuisin voi sitten vähän hifistellä.

    • Voi toivottavasti tällä kertaa onnistuu paremmin! Ei se joka kerta voi epäonnistua. Mullakin vähän kärähti pohjaan, mutta ei pahasti.

      Täytyy useammin tehdä tällaisia suurempia määriä. Oikeastaan ainut ruoka mistä riittää useammaksi kuin kahdeksi päiväksi on makaroonilaatikko.

  3. Marika sanoo:

    Itsetehty hernekeitto on niin parasta! Ja jälkiruoaksi vielä pannaria, niin NAM! Teen sellaisen max. 3 päivän satsin ruokaa aina kerralla, kun jotenkin se sama ruoka alkaa maistumaan jo puulta kolmannen päivän jälkeen. Aina voi sitten tietenkin pakastaa.

    • On, tosi hyvää! Pannariakin olisi ollut pakkasessa, mutta hillo loppu. Ens kerralla sitäkin. En mäkään millään jaksa syödä montaa päivää putkeen samaa ruokaa, puolet keitosta meneekin pakkaseen helpoiksi annoksiksi.

  4. Tinu sanoo:

    Taidan olla ainut joka ei tykkää hernekeitosta, tuoksukin jo pitää minut kaukana siitä. Tuo kellogs tarjotin on aivan ihana, mistä niitä saa? 🙂

Kommentoi