Päivä ilman naputusta

27/02/2012

Huomenna aijon olla ihan pelle-mutsi. Ja tällä kertaa siis aivan tahallisesti.
Luin Kahden suora – blogista ihanan kirjoituksen jossa pohdittiin huumorintajuisten lasten kasvattamista. Olen samaa mieltä, maailman tulisi olla täynnä huumorintajuisia ihmisiä ja vanhempien pitäisi pellellä enemmän lastensa kanssa.

Ja kyllähän minä pellelenkin, joka päivä. Mutta naputan myös aika paljon. Ja usein ihan turhasta. Syö nyt reippaasti, pistäs vauhtia, äkkiä nyt, älä hypi, tule jo, ota iisisti. Liian usein ja usein aivan turhaan.

Huomenna aijon ihan ajatuksen kanssa lähteä mukaan lasten höpsötyksiin. Aidosti ja tunteella. Unhohdan olemattoman kiireen ja hoputuksen ruokapöydässä. Keksin itsekkin hassuja juttuja.

Huumorintajua 2,5 vuotiaalta löytyy jo rutkasti ja vauva olikin jo valmiiksi ihan hassu syntyessään. Jotain siis ollaan tähän saakka tehty ainakin vähän oikein.  Kuitenkin koko talvi on ollut yhtä sairastelua, uutta vauvaa ja yöheräämisiä. Ei ihme että äitiä välillä vähän kiukuttaa enemmän kuin naurattaa rullaiseen vessapaperia kietoutunut lapsi.
(Tai nyt mua kyllä alkoi se jo naurattaamaankin)

Huominen päätös hupsutella ja relata oikein olan takaa toivottavasti kantaa koko kevään ja kesän läpi loppuvuoteen saakka ja siitä taas eteenpäin. Olettehan kaikki mukana myös?

Kuvat vuoden takaisia kännykkäkuvia. Sängyllä saa edelleen pomppia.  

Minttu


9 Responses to “Päivä ilman naputusta”

  1. Hihi, mä hassuttelen taas ihan hirveästi pojan kanssa, enemmän kun vielä naputan. Tosin eipä se vielä hirveästi siitä ymmärräkkään….tai siis usko 😀 Mutta siis mä oon varmaan ylirento, tänään neuvolassa pojan huumorintajua ihmeteltiinkin 😀 Mutta tiedän kyllä että kun velmuilut lisääntyy niin tän mamman pinna kiristyy ;P

  2. RIIKAN BLOGI sanoo:

    Hyvä idea ja kokeillaan!

    kivaa päivää!

  3. jadore sanoo:

    Ihana idea ja todellakin kokeilemisen arvoinen. Liian usein on tämäkin äiti pinna kireellä ja aivan turhasta!

  4. Ida-Antonia sanoo:

    Mä lähden tähän mukaan, en naputa en! 🙂

  5. Anonymous sanoo:

    Pieni hulluttelu tekee hyvää joka päivä, tämä on hyvä muistutus siitä. Kiitokset blogistasi, ilostutat arkeani!

    Mari ja 6kk poitsu

  6. Omppu sanoo:

    Näin juuri ja aivan oikein! Hupsuttelu ja höpsöttely pitää mielen virkeänä 🙂 Aaah, laitoin muuten eilen Vipanoille tilauksen, kiitos sulle alennuskoodista! Mäkin kovasti fanitan Färg & Formia. Haaveilen meidän Toukan huoneeseen semmosta pilvirullaverhoa. En ole vielä Suomesta löytänyt, täytyy varmaan tilata Ruottista. Höppänää päivää teille, hei, sinne!

  7. AnnaRilla sanoo:

    Voi tätä sun haastetta… olen jo monta päivää yrittänyt onnistua ilman naputuksen naputusta, mutta ei meinaa millään mennä putkeen… vanhoissa normihommissa on jopa onnistuttu mutta voi haasteekseni lisäsin tässä samalla neidin syömään itsekseen ensimmäistä kertaa aikoihin (yleensä kun se lusikka ei puheella vaan sinne suuhun mene, mutta nyt oli lupausta jo edes mahdollisuudesta suuhun asti) mutta voi neiti on nyt kolme kertaa vetänyt sitten hetkessä lautasensa nurin ja liistrannut kaikki sapuskansa (puuro on se kivoin näistä) pitkin liinaa… voi video että tekee tiukkaa olla naputtamatta, ehkä huomenna se jo onnistuu ihan vaan hymyillen vetää tuokin tuokio läpi 🙂 tää on kyllä ihan tosi hyvä haaste itse kullekin, sillä nii-in mitäs noista muuten tulee kun vakavikkoja jos äiti on aina suu napillaan ;D

  8. Lohdutuksen sana, ei mullakaan yksikään päivä ole mennyt kokonaan ilman naputusta.
    Mutta ajatuksen kanssa olen yritäänyt naputtaa jonekin ”paremmin”, rakentavammin ja vain jos siihen on ihan oikeasti ollut tarvetta.
    Sovitaanko että aina kun naputtaa pitää hullutella senkin edestä? 🙂
    Olen kyllä huomannut pojassa muutoksen jo parissa päivässä, se on jotenkin rennompi ja rauhallisempi kun itsekkin höllään ja puretaan yhdessä sitten energiaa pelleilemällä.
    Tsemppiä syömisjuttuihin! Mulla on täällä nykyisin 2,5v vauva jota pitää syöttää…
    Hassua ja iloista sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!!!

  9. AnnaRilla sanoo:

    meillä on siis samanlaiset vauvat ;D joo tollai meilläkin mennään, mutta silti sitä aina miettii mitne selviäisi vielä rakentavammin… vastaus taitaa olla ettei sellaista olekaan 😀 Hassuttelulla on kyllä vaikutus, täälläkin merkille pantu samantyyppistä muutosta varsinkin noina onistuneina päivinä 🙂

Kommentoi