Elodie Details – matkarattaat

24/01/2012

Elodie detailsilta on tullut markkinoille uudet lastenrattaat. Niiden kerrotaan olevan näppärät vaunut jotka soveltuvat hyvn niin kaupungille, lunnonhelmaan kuin talvikadullekkin.

Stockholm Stroller nimellä kulkevat kärryt löytyvät tällähetkellä kolmella eri värillä.
Ihana rockabilly Dot, kuviollinen Retro Revolution ja tyylikäs kokomusta Black.

Rattaat soveltuvat käytettäväksi kuudesta kuukaudesta eteenpäin, noin kolmevuotiaaksi saakka. Painoraja 15 kg. Istuinosa on säädettävissä makuuasentoon. Kuomussa ns. paparazzi-läppä, joka antaa suojaa ja rauhaa nukkuvalle lapselle. Mitat 50x60x118 cm, kasattuna 28x33x110 cm. Mukana tulee kuljetuspussi. Rattaiden paino kasattuna on 8,5 kg. Säädettävä jalkatuki, viisipistevyöt ja tavarakori. Hintaa näillä on noin 255 euroa.

Me ei erillisiä matkarattaita tarvita, Cameleonit kun ovat niin näppärät. Mutta jos tarve joskus tulisi, niin nämä voisivat hyvinkin olla mietintälistan kärjessä ainakin ulkonäkönsä puolesta.

Löytyykö teiltä erikseen matkarattaat ja miksi ja millaiset? Mitä tykkäätte näistä kuvien perusteella?

Minttu


18 Responses to “Elodie Details – matkarattaat”

 1. N sanoo:

  Noi kuosit on tosi kivat, mut siihen se sit jääkin. Noita esim. joutuu työntään kahdella kädellä…

  Mulla on Emman BMX ja niissä tosi hyvä työntöaisa, ja siinä myös työntäjälle säilytystaso/2 mukin paikat. Parhautta kaupungilla tai ostarissa, saa take away-kahvikupin kätevästi siihen.

  Ne Emman BMX ei mene kovin pieneen tilaan, mutta se ei mulla ole tärkeä kriteeri.

  Meillä on esikoisen jäljiltä vihreät matkarattaat, ja just haaveilin uusista BMX-kärryistä tumman lilana.

  Niiden hintakin on kohdallaan, satkun verran. Ite en ikinä maksais edes 200€ matkarattaista. :)

 2. Ruusu sanoo:

  Moi! Ei noi Bugikset kyllä oo mitkään täydelliset matkarattaat, varsinkin kun ne täytyy laittaa kahteen palaan kasatessa…. Lentomatkailu on vähän säätöä kun täytyy aina raahata se kantolaukku, eikä oikein voi viedä koneelle asti. ja sit autoilu kans vähän ärsyttävää kun pitää laittaa palasiks. Mut meillä ei oo autoa eikä nyt ihan joka päivä lennelläkään, joten.. Täällä tosin ois kätsää helpompi kasaaminen joskus bussissa tai museoiden narikkaan jos haluu jättää niin on pitänyt kasata.) Oon tässä taistellu matkarattaiden ostoa vastaan, mutta voi olla että vielä häviän tämän taistelun. Mutta sitten jos jotkut osan niin sellaiset ihan supersimppelit sateenvarjot jotka voi heittää olalle (sarjaa http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/4526/pl) mutta ne sitten näyttää ja tuntuu niin kamalilta etten oo hankkinu. :-)

  • No joo, totta. Ite kun on tarvinnut pistää kasaan autoon ehkä kolme kertaa niin .. Eri asia varmasti jos jatkuvasti täytyisi vekslata. Tykkään kyllä siitä että kärryt ovat lentäessä suojassa siellä laukussa, ei tarvitse pelätä rikkoutumista.

 3. Ruusu sanoo:

  Pakko vielä jatkaa kun tässähän tulee melkein ikävä A:n vanhoja Carena Easyjä (käytännössä samat kuin noi N:n mainitseman Emma BMX:t) jotka pöllittiin Lissabonissa pari vuotta sitten… Itseasiassa siitä lähti mun vaunumaniani, pari vuotta oltiin tyytyväisesti pärjätty Teutonia Mistral S:llä ja niillä Easyillä mutta ssitten niitten pöllittyjen tilalle piti hankkia jotain kevyempää. Ensin tuli Brion Ponyt, jotka on kyllä tosi kätsät esim talvisiin tarhaankuljetuksiin, ja sit vielä halusin PegPeregot jotka oli kyllä ihan susi hankinta (mua ärsytti varsinkin toi N:nkin mainitsema pakko -työntää-kahdella-kädellä -asia) joten eteenpäin ne ja sit tulikin uusi vauva joten Teutonioihin uus vauvakoppa ja sit jostain syystä hankin kuus vuotta vanhat Frogit huutiksesta, ja annoin ekaa lastaan odottaville Teutsikat kavereille. Eli Frogeilla mennään nyt, ja tyytyväisiä ollaan paitsi noi ed. kirjoituksessa mainitsemani asiat. Huh.

  • Kiva että jaksat kommentoida <3 Joku juuri sanoi omistavansa 10 vuotta vanhat frogit (en tiedä liioitteliko), kertoo aikapaljon laadusta. Vai onko teillä ollut paljon vikoja / korjattavaa niissä?

  • Ruusu sanoo:

   Moi! Noi meidän 7v frogit on toiminnoiltaan aivan priimakunnossa! Eli uskon hyvin että jollain on 10v vanhat. Joku edellisistä omistajista on vaihtanut etupyörät ja mä vaihdoin isot ulkorenkaat (pumpattavat), mutta mitään muuta ei oo ollu. Ja kun noissa kun ei oo sitä teleskooppiaisaa niin yks rikkimenevä osa vähemmän (ja pakko lisätä että toi aisa on riittänyt oikein hyvin, oon siis 180cm pitkä). Mäkin oon kuullu että noi frogit ois joittenkin mielestä cameleoneja tukevammat. Meidä aikana jalkojen kohdalta on se musta istuinkehikon musta pehmuste kulunut puhki. Kankaissa tietty haalistumaa ja jotain tahroja (ja musta tuntuu että ne on lähinnä meidän aikaansaamia…), jamutta voishan sitä hankkia uudetkin kankaat jos se hirveesti haittais. Vaikka se kuomu kai vähän jää pussittamaan. Täällä kyllä vois löytyä ebaystä tms uudempia frogin kankaita jos jaksais ruveta etsimään.

  • Joo mäkin olen kuullut näin, tai ainakin jos vertaa niin ensimmäisiin camaleoneihin joissa oli ohuempi se työntoasia. ebaystä varmana löytyy!

 4. Anonymous sanoo:

  Meillä on matkikset aika samoilla ominaisuuksilla, nämä: http://www.vaunuaitta.fi/maclaren-quest-p-1344.html?cPath=3_4
  Painavat vain 5,5kg joten kesällä pystyin kätevästi nostamaan lapsen+rattaat (lähi)junaan yksin.
  On kivat kuosit ja ehkä vähän isommat pyörät meidän rattaisiin verrattuna. Mutta muuten en vaihtaisi:)

 5. JohannaK sanoo:

  Hienot rattaat <3 Upea profiilikuva sulla! Terveisiä :)

 6. Anonymous sanoo:

  Meillä on Cameleonit ja ei oltais matkiksia hankittu, mutta lähdimme lomamatkalle lentäen. Emme halunneet ostaa kuljetuslaukkua Bugiksille ja silti oli olemassa riski, että ne rikkoontuu. Ostimme huutiksesta hyväkuntoiset käytetyt Carena easyt hintaan 35 e. Niissä on iso tavarakori ja on tilavat lapelle, mutta muuten aika paskat työntää, varsinkin kun vertailukohteena on Cameleonit. No, onneksi carenat tarvitaan vain lentolomaillessa ja niitäkin yhä harvemmin kun hankimme manducan.

  t. L.

 7. Mä en cameleoneiden jälkeen voisi käyttää enään muita. Tai poikkeuksena donkeyt jotka on jopa vielä paremmat käyttää :D Toki jos ei kuljetuslaukkua tule montaa kertaa käytettyä on ehkä hölmö maksaa lähes 150e siitä. Mielummin sitten kärvistelee viikon parin kympin kärryillä..?

 8. Anonymous sanoo:

  Mä oon just miettinyt matkarattaita, kun ensi kesänä ollaan paljon tien päällä ja lennetäänkin välissä. Meille syntyy vauva maaliskuussa eli rattaiden pitäisi mennä alle 6kk ikäisellä ja saada makuuasentoon. Nämä Quinny zapp xtrat ajattelin tilata http://www.quinny.com/gb-en/strollers/quick-use/zapp-xtra .. ovat ulkonäöllisesti ja toiminnoiltaan eniten mun mieleen. Saa makuuasentoon ja käännettyä lapsen kasvot työntäjään tai menosuuntaan, nämä oli musta todella hyvät ominaisuudet matkarattaille. Hintaa tulee vähän reilu 200 ulkomailta tilatessa. Mutta noi Elodietkin on kyl kivan näköiset ja vaikuttaa hyvältä, en ollutkaan niihin aiemmin törmännyt. Jos vauva olisi vähän isompi ja toi makuuasento ei olisi niin välttämätön niin näissä olisi varmasti zapp xtroille kilpailija mun listalla ;)

  Anna

 9. Anonymous sanoo:

  haha, aika hienosti luin viimeiset rivit.. eli juurikin tuon oleellisen ”saa säädettyä makuuasentoon!” No, noitahan täytyykin tutkia vielä tarkemmin.. :)

  Anna

 10. zanne sanoo:

  Vaikka tavallisesti tykkäänkin Elodie Details jutuista, niin noissa matkiksissa nyt ei oo mitään sen kummosempaa kun kiva kuosi.
  Meillä oli matkiksina ihan sellaiset perus-perus matkikset, saatiin yhdeltä tutulta. Eikä niitäkään ole pitkiin aikoihin enää käytetty kun lapsi on niin eloisa että ei nuku enää päikkäreitä ja kävelee tosi pitkiäkin matkoja tarvittaessa. Paljon liikutaan myös autolla, eli siitäkin johtuen eivät ole enää tarpeen.

Kommentoi