Sairaalakassi

23/09/2011

Moni on kysellyt jo viikkoja sitten että onko sairaalakassi jo pakattu. No ei todellakaan ole.
Ajattelin napata jotain mukaan sitten kun synnytys alkaa.

Kuitenkin näiden kyselyiden ja muutaman väärän hälyytyksen jälkeen tein listan (olenhan neitsyt-henkilö) mitä ottaa mukaan sairaalaan. Jos en vaikka itse pystykkään pakkaamaan tai ettei mitään tärkeää vain unohdu (asummehan kuitenkin lähes 3 km päästä sairaalasta).

Ajatuksena oli ettei mitään ylimääräistä. Mukavuudenhalu vei kuitenkin voiton nopeasti ja A4 täyttyi molemmin puolin. Näin siinä lukee:

SAIRAALAKASSIIN

– Neuvolakortti
– Harmaat äitiysverkkarit
– Parit lempisukat, villasukat ja alusvaatteet
– Velourhuppari
– Harmaa tuubitoppi
– Kaarituettomat imetysliivit ja liivinsuojat
– Aamutossut
– Meikkejä (valokynä, puuteri, huulirasva ja ripsiväri)
– Kasvovesi, voide ja pumpulilappuja
– Pesuaineet, shampoo ja hoitoaine
– Shaveri
– Harja tai kampa

– Ponnareita ja pinnejä
– Mustat äitiyslegginssit ja joku mekko/tunika (kotiinlähtöä varten)
– Belly bandit yms korsettisysteemi
– Hammasharja, laturi ja tahna
– Deodorantti
– Kamera ja laturi
– Puhelimen laturi ja kuulokkeet
– Imetysteetä
– Imetystyyny
– Rintapumppu

SYNNYTYSTÄ VARTEN

– Kuumavesipullo
– Musikkia (iPod ja minikaiuttimet)
– Gatorade / vitamin water -juomia
– Jotain pientä (hyvää) naposteltavaa
– Vadelmanlehtiteetä termarissa
– Lasselle kirja yms

LASSELLE

– Mukavat vaatteet (OnePiece, verkkarit, huppari sekä t-paitoja, sukkia, alusvaatteet max 4 päivälle)
– Aamutossut
– Deodorantti, kampa, hammasharja yms
– Ulkoiluvaatteet

KAAPOLLE

– Muutamat mukavat vaihtovaatteet ja sukat
– Sisätossut
– Yöpuku
– Ulkoiluvaatteet ja kengät
– Muutama tärkeä lelu ja kirja
– Vaippoja
– Hammasharja ja tahna
– Ruokalappu
– Sak ´n seat
– Lahja / yllätys / herkku

VAUVALLE

– Turvakaukalo
– Body ja housut
– Tumput, sukat ja hattu
– Haalari
– Fleece/trikoo peitto

Tiedän, varsinkin tuossa omassa listassani on ihan hirveästi tavaraa. Paljon vähemmälläkkin varmasti pärjäisi. Tunnustan että olen vakavissani miettinyt myös oman untuvapeiton ottamista mukaan. Ehkä ”tyhmimmät” listalla olevat jutut ovat oma imetystyyny ja rintapumppu. Molemmat (kuten kyllä myös monet muut) löytyvät sairaalastakin. En vain tahdo mitään haisevaa ja kulahtanutta imetystyynyä (oletan vain että ne ovat) ja jos minun tarvitsee pumpata maitoa tahdon tehdä sen rauhassa vaikka sängyssä, en missään ankeassa pumppaushuoneessa. Ja meillä on toiveena saada olla perhehuoneessa koko perhe. Ensi(alatie)synnyttäjänä ja edellisen vaikean imetyksen takia olen varautunut viettämään sairaalassa synnytyksen jälkeen useamman yön.

Aijon kuitenkin ottaa kaiken hyödyn sairaalan paidoista/mekoista. Viime viikolla Kättärin päivystyksessä huomasin myös uutuutena valkoiset trikoot/pitkikset. Niitäkin aijon testata, mutta otan omat verkkarit kuitenkin varmuudeksi mukaan. Samoin aijon kyllä varmasti käyttää koko ajan sairaalan verkkopikkareita.

Tuota listaa voisi lyhentää vielä vaikka kuinka. Sillä sairaalasta löytyy ainakin myös pesuaineet, shampoo, kosteusvoidetta, hammasharja ja tahna, kampa, höylä, erikokoisia siteitä, aamutossut ja takki, sukat… Samoin vauvalle löytyy vaatteita, myssyjä ja hattuja, kapaloliinoja, harsoja, vaippoja yms yms. Lisäksi tarvittaessa ainkain rintakumeja, maidonkerääjiä, nänninkohottajia, tutteja ja tuttipulloja, hörpytysmukeja. Äideille on myös varattu jääkaappiin pientä syötävää ja juotavaa. Näin siis ainakin Kätilöopistolla.

Noita meikkejäkin otan mukaan vaan siitä syystä etten halua näyttää ihan paskalta tai kuolleelta myöhemmin valokuvissa. Huulirasvaa en normaalisti edes käytä, mutta se on mainittu niin monesti netistä löytyvistä listoista että pakko varmuudeksi sellainenkin ottaa.

Listaa tehdessä pyörittelin mielessäni noita mukaan otettavia vaatteita. Jostain syystä tutui todella tärkeältä että ne sopii sävyiltään sairaalaan. Harmaata, valkoista, vaaleansinistä. Ei mustaa tai kirkkaanpunaista ainakaan. Kuinka tärkeää, eikö!

Seuraavaksi pitäisi miettiä että mihin ihmeen jättiläissäkkiin nämä kaikki tavarat saadaan pakattua. Kaapon ja vauvan tavarat tulevat myöhemmin perässä, mutta kyllä noi omat ja Lassen kamat vievät jo tilaa.

heh

Puuttuuko mielestäsi listasta jotain? Mitä itse ottaisit / otit mukaan sairaalaan?

Minttu


10 Responses to “Sairaalakassi”

 1. Anni sanoo:

  Missä on kaikki kirjat, lehdet, läppäri/tab? Ja omat herkut, suklaata nyt ainakin.

  Kyllä kauneudenhoitoon kantsii olla omat tarvikkeet, paljon kivempi on pestä tukka omalla shamppoolla kuin sillä all-in-one saippualla. Koko meikki arsenaali kannattaa olla mukana, ettei tosiaan kuvissa näytä ihan kuolleelta. Mä ottaisin myös suoristusraudan, jos on sellaista etutukkaa tai leikkaus, mitä ei muuten saa kuriin…

  Ajattelitko kantoliinailla? Siinä tapauksessa ottaisin oman trikoisen kantoliinan mukaan. Kätilöopistolla varmaan on opastajia, jos sidonnat eivät ole tuttuja.

  (mä laitoinkin FB:n puolelle kuvan omasta ”sairaalakassista”. Älä ota näitä mun juttuja mitenkään vakavasti, mä olin ensin synnyttämässä viikon ja sen jälkeen vähän vajaan viikon lapsen kanssa ensin teholla ja sitten osastolla, joten mulla oli siellä paljon aikaa harrastaa)

 2. Kirjoja ja lehtiä oli viimeksi mukana ja lukematta jäi. Jos tulee yllättävä tarve (mitä epäilen jos/kun tuo 2v on myös sairaalassa mukana) niin kahviosta saa lehtiä.
  Herkkuosasto löytyy tuosta synnytystä varten-osiosta. Ja luotan siihen että vieraat tuo herkuja. Olen tilannut jo etukäteen leivoksia ja sushia :D Yritän kuitenkin saada tämän mässäilyn johonkin järkeviin rajoihin heti synnytyksen jälkeen..

  K:n kanssa mulla jäi kantoliina kokonaan kokeilematta. Sellainen kyllä löytyi, mutta.. Nyt se on myyty. Manduca on, mutta en ajatellut ottaa sitä mukaan. Olisihan se toisaalta ihan kiva liinaa kokeilla jos sellaisen jostain yhtäkkiä saisin, mutta en kyllä ole ajatellut koko liinailua nyt.

  Sun kassiarsenaali oli kyllä huima :D

 3. Ruusu sanoo:

  Moi!

  Ainoo mitä me lähdettiin (tai siis K lähti) hakeen kesken touhujen oli samppanjapullo… Ja kantoliina oli mukana ja se oli ihan kyllä kätevä. Voihan se olla että siellä Kättärillä on niitäkin lainata jos itsellä ei oo, kantsii kysyy jos vauva esim ei suostu muuta kuin jumittamaan sylissä. :-)

  Ja me päästettiin tuore isosisko vaan osastolle vierailulle Mamman kanssa, sillä ois kyllä tullu aika pitkäksi ja mulla olis menny hermo (tai ”heemo” niinku A asian ilmaisee). Täytyy myös sanoa että oli luksuriöösiä olla sairaalassa rauhassa ja tuijotella vauvaa ja palautua edes jossain määrin se pari päivää, arki sitten alkoi heti kun kotiin pääsi takaisin! Saako kysyä että miten ootte päätyneet että Kaapo tulee kans osastolle? Tarkoituksena ei oo tyrmätä suunnitelmaa, ihan vaan uteliaana! :-) Ja paljon tsemppiä loppumetreille!!!

 4. Riikka sanoo:

  Korvatulpat ja korvatulpat ja korvatulpat!!! Vai lukeeko sulla jossain KORVATULPAT? ja ainakin LASSELLE..

 5. Anonymous sanoo:

  Moi!

  Olen ihan uusi lukija, enkä ole ennen mitään kommentoinut, mutta nyt on pakko kommentoida tuota isosisarus sairaalassa-asiaa. Meillä ei ollut mahdollisuutta ottaa isosiskoa (tuolloin 2v10kk) yöksi sairaalaan, mutta pidin kyllä hirveän tärkeänä että hän ja isi olivat siellä kaikki valveillaoloaikansa. Ja kyllä, tytöllä oli selkeästi välillä vähän tylsää. Kuitenkin vieläkin tulee tippa linssiin kun muistan tytön ilmeen illalla kun hänen ja isin piti lähteä. MIKSI kun äiti ja vauva jää tänne? Toista iltaa en olisi sitten kestänytkään ”hylätä” tyttöä ja kotiuduimme seuraavana aamuna. Vaikka sairaala-aika olisi varmaan ollut rentouttavampaa(/tylsempää ;) ) jos esikoinen ois käynyt vaan piipahtamassa, olen tyytyväinen valintaamme. Tiivis yhdessäolo alusta asti liimasi sisarukset yhteen ja mustasukkaisuudelta onkin säästytty tähän mennessä ainakin kokonaan (kuopus nyt 6,5 kk).

  Eli ottakaa vaan poika meesiin, jos siltä tuntuu! Uskon että ”vaiva”, jonka näkee alussa sisarusuhteen eteen palkitaan myöhemmin moninkertaisesti, kun isompi leikittää vauvaa sen sijaan että kiusaisi :)

  H

 6. Riikka sanoo:

  Niin uskon kanssa vahvasti siihen, että jos esikoinen saa olla mahdollisimman paljon mukana alusta lähtien (synnytyksen jälkeen), niin varmasti sisarussuhteesta tulee parempi. Jos vaan äiti jaksaa..

  Hyvä kun kirjoitit uusi lukija!

  Ja on hienoa ottaa Kaapo mukaan!

  Oli ihan pakko vielä palata tänne ja kello on 23.25..huomenna sitten väsyttää..Nyt etsin sitä hyvää blogia josta puhuit..

 7. Onneli sanoo:

  Meille tuli loppujen lopuksi käyttöä seuraaville:

  – pillimehut
  – TENS
  – shampoo, hoitoaine
  – kosteusvoide
  – hammasharja ja -tahna
  – neuvolakortti
  – omat kotiutumisvaatteet (sis. imetysliivit ja yhdet kestoliivinsuojat)
  – ripsari
  – pienimmät mahdolliset vauvan kotiutumisvaatteet ja -kestovaippa
  – semmonen kumilenksuhiuspanta (säbäkundityyliin :D), oli ihana saada naamalla roikkuva hikinen tukka pois tieltä
  – kamera
  – kännykkä
  – muistikirja+kynä
  – viinirypäleet (joskaan ne ei kätilön mukaan olleet ainakaan loppuvaiheessa parasta syötävää joten tankattiin sitten niitä sairaalan välipaloja)

  Kassissa olleet rennot housut, lyhythih. äitiyspaidan ja sukat nappasin kassista lähtiessäni päälle. Ne lähti sitten päältä sitä mukaa kun tuli synnytyksessä kuuma, osastolla käytin vain sairaalavaatteita.

  Hmmm, unohtuikohan jotan mitä vielä tarvitsin. Huulirasva tais jäädä kotiin ja oisin kaivannut.

  Kaikennäköistä turhaa oli, mutta Marimekon weekendbägi oli silti väljä ja miehenkin tavarat ois mahtuneet mutta halusi oman kassin.

  Ei saatu heti perhehuonetta joten mies käveli yöllä kotiin ja vei samantien jotain pientä mennessään. Tuli myöhemmin takas fillarilla ja kotiinlähtöpäivänä ajoi sillä kotiin osan kamojen kanssa, haki vaunut (joissa oli valmiina siihen liittyvät tykötarpeet) ja toi samalla mulle kevyemmät kengät kun olikin tosi kuuma päivä. Synnytysaltaan, jota en voinutkaan käyttää, vei isäni jo aiemmin autolla pois, ei oltais saatu sitä vaunujen kans kotiin.

  Ja eihän sinne nyt oo ees kahta kilsaa ;) Mutten tiedä sitten tuleeko autolla pidempi reitti.

  Niin ja jatkossa olen viisaampi ja pyydän Haikaranpesässä kopsun synnytyssuunnitelmasta. Me kun jouduttiin eka sulun vuoksi naikkarille niin eihän niillä siellä ollut niitä tietoja. Kätilö siellä ihmettelikin miksei niitä syötetä sähköisesti niin kulkisivat paremmin sairaalasta toiseen. Onneks sitten päästiin siirtymään kättärille parin tunnin jälkeen.

 8. Ruusu sanoo:

  Moi! Palatakseni vielä tähän isosisarus mukaan -teemaan, hauskaa että on tullut keskustelua! Tottakai tilanteet ja ihmiset vaihtelee ja mikä on toiselle paras ratkaisu ei ole sitä toiselle! Esim A oli U:n syntyessä jo 2v10kk ja tottunut yökyläilijä, ja meni oikein mielellään Mammansa luokse. (ja pakko vielä lisätä että ei ole ollut mustasukkaisuutta eikä koskaan ole pitänyt pelätä että palikka lentää pikkuveljen kuuppaan tms. A reagoi U:n syntymään olemalla normia hankalampi vanhemmilleen (tai siltä se musta silloin tuntui), säntäilemällä karkuun kadulla ja kieltäytymällä yökyläilyistä (ekan kerran halus taas yökylään kun U oli muistaakseni jotain vähän vajaa puol vuotta.).)

 9. Hei kiitos mahtavista kommenteista!

  Tuohon isosisarus mukaan asiaan… Mulle itselleni tulisi niin kova ikävä K:ta että itkuksi ja ahdisteluksi menisi varmaan koko sairaalassaolo aika. Jokatapauksessa tahdon myös Lassen mukaan sairaalaan ja perhehuoneeseen (ja hänkin haluaa) joten tuntuisi todella tyhmältä ettei Kaapo sitten olisi mukana. Pettymys tulee kyllä olemaan suuri jos emme perhehuonetta saa. Siinä tapauksessa noi Riikan vinkkaamaat korvatulpat on varmasti tarpeeseen..

  Kättärillä (ainakin 5 & 15 osastoilla) on olohuone, jossa isommillekkin lapsille mm leluja, kirjoja ja videoita. Lisäksi sairaalan lähistöllä leikkipuisto jossa isä voi isomman lapsen kanssa käydä jos siltä tuntuu.

  Näkee sitten miten menee. Mutta en (ainakaan vielä) koe sitä mitenkään vaivaksi. Ymmärrän että jotkut ottavat sairaalassa olon levoksi. Itseäni ahdistaa siellä niin paljon joten mulle on tärkeää että ihanat rakkaat ihmiset on siinä kokoajan läsnä. Saahan ne (isän ja pojan) häädettyä sitten vaikka sinne olkkariin jos alkaa mennä se heemo.

  Tosta mustasukkaisuudesta en osaa sanoa. Jos sitä (pahinta) voi välttää sillä että sisarukset on heti 24/7 yhdessä niin tosi hyvä. Mutta sen näkee sitten :)

  Onnelilta pitää vielä kysyä että miksi ne viinirypäleet oli huonoja eväitä?

 10. Onneli sanoo:

  Mies jossain vaiheessa syötti mulle niitä ja kysyi ottaisinko omenaakin ja sanoin että joo, kätilö sitten sanoi ettei missään nimessä niitä, ei tee hyvää ruoasulatukselle ja jos alkaa yököttää niin niin ne pysyy huonoiten sisällä, en tiiä liittyykö niihin kuoriin vai mihin. Suositteli banaania ja mehukettoja. Synytyksen alkuvaiheessa kyllä vetelin niitä viinirypäleitäkin, mutta tuo kätilön suositus tuli ehkä n.6h ennen kuin lapsi oli ulkona.

Kommentoi