Halpa ja helppo pinaatti-feta pasta

28/01/2011

Tämä pastan ohje on ollut viime kuukausina Alppilan äitien suosiossa. Minulle sen on tullut kahden-kolmen äidin kautta, joten reseptikin on varmasti muuttunut matkanvarrella.

Yhtä oikeaa tapaa tätä pastaa ei ole tehdä ja tätä voikin varioida loputtomiin oman maun mukaan.
Näin kuitenkin se tehdään meillä. Tarvitset:

400 g täysjyväspaghettia
150 g pakastepinattia
200 g fetaa
4 rkl valkosipulimurskaa (tai oman maun mukaan)
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Laita pasta kiehumaan isoon kattilaan, keitä ohjeen mukaan. Pilko tai musrkaa feta pieneksi.
Kun pasta on valmis, kaada se siivilään ja jätä valumaan. Lisää kuuman pastakattilan pohjalle liraus oliiviöljyä, lisää valkosipulimurska ja kaada kohmeiset pakastepinaatit kattilaan. Sekoittele kunnes pinaatit ovat sulaneet. Kaada pasta takaisin kattilaan, sekoita kunnolla! Lisää haluamasi mausteet sekä feta. Voit tarvittaessa kaataa sekaan vielä lisää oliviiöljyä. Sekoittele vielä hetki, valmista!

Pastan päälle voit lisätä vielä raastettua parmesaania. Jos kaipaat pastaan enemmän ”kastikkeisuutta” voit lisätä pinaatin määrää. Hyvää vaihtelua saat ruokaan myös lisäämällä joukkoon esim parmankinkkua, paahdettua pekonia tai tofua (nam, tulipas nälkä).

Koska meillä on kaapissa aina pastaa, oliiviöljyä ja valkosipulimurskaa, niin pastan muihin aineksiin kuluu vain 2,40e. Helppoa, halpaa, mutkatonta ja vähän tiskiä! Ravintoarvoista en osaa sanoa, mutta kiireessä tai väsyneenä tällä saa vatsan täyteen ja hyvän mielen. Tää on tosi hyvää!

Minttu


3 Responses to “Halpa ja helppo pinaatti-feta pasta”

  1. Anonymous sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Oli helppoa, halpaa, nopeaa ja hyvää!
    -Janne

  2. kat sanoo:

    Tästä tulikin mun uus lempiruoka! 🙂 Öljynä käytin basilikaoliiviöljyä, mikä sopii tähän ruokaan täydellisesti! Iso kiitos ohjeesta!

Kommentoi