ELETTYÄ ELÄMÄÄ JA TÄRKEÄÄ TURVAA

8/07/2021

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä If vakuutus kanssa

Siellä missä on elämää, siellä myös sattuu ja tapahtuu – ja voi pojat, että meillä on eletty. Laaja kotivakuutus on myös kulkenut mukana läpi elämän ja eri osoitteiden, onneksi. Haavereilta ei nimittäin ole vältytty, mutta toinen onni on se, ettei mitään kovin vakavaa ole kuitenkaan ikinä sattunut, tavaravahinkoja vaan.

Yksi mieleenpainuvimmista vahingoista sattui muutamia vuosia sitten, kun tein pientä pintaremonttia uuteen kotiimme. Minulle oli tullut väärä maali, jota lähdin rautakauppaan vaihtamaan, mutta jota kaatui vahingossa päälleni litroittain heti ulko-oven edessä.

Maali tahri joka ikisen vaatekappaleeni villakangastakista farkkuihin, uusiin kenkiin että alusvaatteisiinkin. Maalia kaatui myös suoraan käsilaukkuni sisään, mikä tarkoitti, että maalin seassa uiskenteli myös koko laukkuni sisältö avaimista ja meikeistä puhelimeen. Pihamme näytti siltä sitä, kun siinä olisi räjähtänyt maalipurkki ja mikä huvittavinta, naapurini näki koko tapahtuman ikkunasta ja kävi pudottamassa lohdutukseksi postiluukusta suklaalevyn.

Voin kertoa, että suklaasta huolimatta muutamat kyyneleet tuli siinä tihrustettua. Puoli omaisuuttani oli pilalla, piha ja rappu olivat maalissa (pelkäsin, että joutuisin korvaamaan taloyhtiölle siivouksen) ja ylipäätään koko homma vaan harmitti ihan kauheasti. Siinä itseäni muutaman tunnin sohvalla itseäni keräillessä tajusin (joo, maalia tarttui sohvaankin), että juuri tällaisia tilanteita vartenhan minulla on kotivakuutus.

Onneksi tällaiset tapahtumat ovat harvinaisia, mutta hektisessä lapsiperhe-elämässä sattuu kyllä ihan kaikenlaista. Kuten reilu vuosi sitten tohinassa kaatui suuri peili, joka onneksi rysähti päin vaatekaappia hajoittaen yhden oven, eikä onneksi kenenkään päälle.

Tavallisimpia meillä tapahtuneita vahinkoja ovat kuitenkin olleet vähän pienempiä, kuten puhelimien rikkoutumiset. Niitä on vuosien varrella pudonnut mereen ja pönttöön, yksi meni rankkasateessa rikki ja toisen päälle kaatui purkki kynsilakanpostoainetta. Puhumattakaan niistä lukemattomista rikkoutuneista puhelimien laseista.

Varakaustapaukset ovat mielestäni kaikista inhottavimpia ja niitä sattuu harmillisesti etenkin täällä kaupungissa, mutta onneksi vakuutus on korvannut myös vuosien varrella pitkäkyntisen matkaan lähteneen puhelimen, rattaat ja pyörän.

Ja vaikka vakuutus korvaakin, itse toki toivon aina, ettei mitään sattuisi tai rikkoutuisi. Itselleni kotivakuutus tuo ennenkaikkea turvaa. En missään nimessä tahtoisi ikinä kokea vesivahinkoa keittiössä tai että lapsi potkaisee pallon vangossa naapurin ikkunan läpi – mutta jos niin joskus käy (kop kop), tiedän kokemuksesta, että Ifin korvauspalvelu kyllä auttaa.

Olen itse ollut Ifin asiakas yli 15 vuotta, enkä voisi olla tyytyväisempi. Vakuutus on helppo ja kätevä ottaa tai päivittää muuton yhteydessä nettisivujen kautta. Nykyään vahingoista voi myös ilmoittaa Ifin oman appin kautta ja korvaukset meille on tullut yleensä jopa päivässä tai parissa. Olemalla Ifiin etukäteen yhteydessä, minut on ohjattu korjausliikkeeseen, jossa on toiminut myös Ifin oma suorakorvaus, jolloin korvauskuluja ei ole edes tarvinnut hakea itse jälkikäteen vaan kaikki on hoitunut siinä heti paikan päällä.

Kotivakuutus on mielestäni yksi tärkeimmistä vakuutuksista, eikä nykyään esimeksi vuokralla taida voida edes asua ilman. Kotivakuutuksiakin on erilaisia, meillä on Ifin laajin vakuutus, enkä näe itse mitään järkeä ottaa mitään muuta. Laajaan kotivakuutukseen sisältyy paljon kaikkea, mitä ei ehkä tule ihan ensiksi ajattelleeksi, mutta joka voi sattua kenen vaan kohdalle.

Ifin Laaja kotivakuutus korvaa kodin irtaimiston sekä muun muassa lattian, seinät ja kiinteät kalusteet sekä vuotojen, sähkövikojen ja tulipalon aiheuttamat vahingot. Ja jos kotoa joutuu lähtemään vaikkapa vesivahingon vuoksi evakkoon, auttaa vakuutus myös tilapäismajoituksen kustannuksissa. Lisäksi meidän vakuutukseen kuuluu vastuuvakuutus, oikeusturvavakuutus, lakimiesapu identiteettivarkauksissa sekä korvaus varkaus -tai ilkivaltatilanteissa.  Lisäksi laaja kotivakuutus on turvana myös matkoilla, sillä se korvaa sielläkin rikkoutuneet, kadonneet, myöhästyneet tai varastetut tavarat. 

Ja käsi ylös, keneltä on joskus yllätten hajonnut vaikkapa pyykinpesukone, astianpesukone tai läppäri? Kokemuksesta tiedän, että on myös tosi yleistä, että moni kodinkone hajoaa samaan aikaan. Se on lapsiperheessä aika paniikki, jos pyykinpesukone hajoaa, eikä uutta ole heti varaa hankkia. Ifin laaja kotivakuutus auttaa myös näissä tilanteissa, eli äkillisissä ja yllättävissä rikkoutumisissa, silloin kun laitteen takuu on muuten umpeutunut.

Kotivakuutus on hurjan tärkeä turva ja koska koti on meille turvapaikka ja kotivakuutus tuo elämään turvallisuuden tunteen lisäksi myös kepeyttä ja huolettomuutta. On helpottavaa kun tietää, että jos jotain sattuu, asiat kyllä hoituvat parhain päin eikä vahinkojen kanssa tarvitse jäädä yksin ihmettelemään.

Millaisia vahinkoja teillä on kotona sattunut?


2 Responses to “ELETTYÄ ELÄMÄÄ JA TÄRKEÄÄ TURVAA”

  1. laulau sanoo:

    Mistä tuo teidän ihana vaaleanpunainen pörröinen sohvatyyny on? 🙂

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Moikka! Se on löytynyt aikoinaan kirppikseltä 🙂

Kommentoi