KUMMITÄDIN UUNIPASTA
(ELI LIHATON LIHAPULLAPASTA)

15/10/2020

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Naturlin kanssa

Olemme viime kuukausina innostuneet normaalia enemmän kokeilemaan uusia arkiruokia – tai ainakin varioimaan vanhoja tuttuja. Pitkään mentiinkin niillä hyväksi havaituilla, mutta kun entistä useammin kukaan ei vaan millään enää keksinyt, että mitä nyt taas tänään syötäisiin, aloin vain yksinkertaisesti kirjoittamaan googleen vaikkapa jääkaapista löytyneen vihanneksen nimen ja sitä kautta inspiroiduin, että millaisissa resepteissä sitä voisikaan käyttää.

Tällä tyylillä myös ne vanhat tutut ruoat ovat saaneet myös uutta twistiä, kun ollaan saatettu ihan vain vähän lainata vaikutteita jostain toisesta, meille uudesta reseptistä. Välillä tosin tähän reseptien pläräys-taktiikkaan on saattanut upota ihan tuhottomasti aikaa ja lopulta ollaan päädytty jo kirkuvan nälän vuoksi johonkin nopeaan ja helppoon, siihen vanhaan tuttuun ja turvalliseen. Mutta ihan hauska taktiikka mielestäni silti (tämä tosin kannattaa (kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoen) tehdä ENNEN kauppaan menoa, eikä vasta kovin nälkäisenä)!

Myös erilaisia uunissa valmistettavia ruokia olemme viime aikoina tehneet vähän normaalia enemmän. Meillä kun on melkoisen iso perhe silloin kun kaikki lapset ovat talossa, joten tuntuu tehokkaammalta, kun uunissa voi paistaa useamman vuoallisen ruokaa kerralla. Ja ihan kun uuniruoista tulisi usein myös vähemmän tiskiä? Kummisestä-leffoista inspiroituneena yhdistettiinkin tässä hiljattain leffoissa näkyvä lihapullapasta uunissa valmistamiseen (ja ilman lihaa). Tästä tulee siis myös reseptin nimi.

Suomen kauppoihin ihan juuri tanskan maalta rantautuneen, erilaisia kasvipohjaisia tuotteita valmistavan Naturlin kanssa tekemän yhteistyön tiimoilta meiltä löytyy pakkasesta heidän soijaroteiinipohjaisia pyöryköitä, eli Veggie Ballseja. Nämä pyörykät ovat ihan huippuja, koska niitä voi helposti käyttää monin eri tavoin, hyvinkin erilaisissa ruoissa proteiinina tai muuten korvaamassa lihaa.

Naturlin Veggie Ballsit toimivat hyvin pakastetuotteina, sillä näin ne säilyvät pitkään (myös avattuna) ja ainakin omaa arkea helpottaa se, että omasta pakkasesta löytyy aina jotain”hätävaraa”, jotta tarvittaessa maistuvaa ja hyvää ruokaa saa tehtyä helposti ja nopeasti, ilman kaupassa käyntiä. Niin minä kun lapsetkin tykkäämme kovasti näiden palleroiden mehevästä koostumuksesta sekä ehdottomasti myös mausta!

Me olemme syöneet Veggie Ballseja esimerkiksi perunamuussin kanssa kermaisessa kastikkeessa, paistettuna pyttipannussa – ja nyt tässä aivan syntisen hyvässä uunipastassa hauduttamalla. Liioittelematta paras koskaan tekemäni pasta, testatkaa vaikka!

KUMMITÄDIN UUNIPASTA (5-6 hengelle)

1 pussi (300g) Naturli Veggie Ballseja
250 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
5 dl tomaattimurskaa
3 rk tomaattipyreetä
3 rkl kapriksia
100 g kivettömiä kalamataoliiveja
1 ruukku tuoretta oreganoa
2 rkl balsamicoa
2 rkl punaviiniä (vapaaehtoinen)
2 rkl öliiviöljyä
mustapippuria
500 g hyvää spaghettia

Pilko kirsikkatomaatit puoliksi uunivuoan pohjalle, ripottele tasaisesti päälle silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulin kynnet, kaprikset ja oliivit. Pirskottele päälle oliiviöljy, balsamico ja punaviini (mitat suuntaa-antavia). Rouhi päälle vielä mustapippuria ja paahda 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa 20 minuuttia.

Ota vuoka uunista, mutta jätä uuni vielä päälle. Lisää joukkoon hienonnettu tuore oregano, tomaattimurska sekä tomaattipyre, sekoita kaikki yhteen. Asettele pinnalle jäiset Veggie Ballsit ja laita vuoka takaisin uuniin paistumaan vielä toiseksi 20 minuutiksi. Pullat saavat ottaa uunissa väriä, sisältä ne jäävät silti ihanan meheviksi! Keitä spaghetti ohjeen mukaan niin, että se on valmiina samaan aikaan kun otat vuoan uunista.

Kutsu koko perhe syömään, valmiin annoksen päälle voi lisätä vielä halutessaan tuoretta oreganoa tai vaikkapa parmesaania tai sen vegaanista vaihtoehtoa (mutta mielestäni tämä on, yllättävää kyllä, parasta ilman juustoa, jolloin kastikkeen upeat maut tulevat täysillä esiin).

*

ps. Naturlilta löytyy ihan superhyvä täyteläinen ja pehmeä kasvipohjainen lakristijäätelö, joka sisältää aitoja Panda-lakupaloja. Se on ihan täydellinen kombo jälkkäriksi tämän pastan päälle (kysykää vaikka meidän naapureilta!) Kukkaa toki lisää reseptejä myös Naturlin juuri avatuilta sivuilta!


Kommentoi