JOULUTUNNELMIA

23/12/2019

Me täällä rauhoituimme pikkuhiljaa myös joulun viettoon. Itselleni joulu ei ole ollut koskaan stressaamisen paikka, eikä se ole tänäkään jouluna. Toki kun haluaa juuri tietynlaista lahjapaperia ja ne tietyt ruoat, täytyy tehdä arjesta poikkeavaa lisätyötä, mutta onneksi nämä ovat kaikki aika helposti toteutettavia juttuja.

Jouluaattoa vietämme tänä vuonna ihan ennätyssuurella porukalla sukulaisten kesken, mikä on tosi ihanaa. Meidän toiveestamme aloitetaan joulunvietto jo heti huomenna aikaisin, jotta ehditään sitten vielä olla ihan perheen kesken loppuilta kotona – eikä sekoiteta taaperon unirytmiä.

Meillä jouluja ollaan vietetty milloin mitenkin ja eri porukoilla. On ollut monta joulua, jolloin kierretään sukulaisilta toisille, toisena jouluna ollaan taas lennetty etelän lämpöön. Vuosien varrella suvut ja perheet ovat muovautuneet uusiksi ja se on tuonut monta eri mahdollisuutta ja tapaa viettää joulua. Kun on omaa ja lähisukulaisten uusperhettä on tapoja ja halujakin monia.

Meillä ollaan aina osattu kunnioittaa muiden toiveita, eikä kukaan ole pahastunut jos joku porukka (me mukaan lukien) on karannut joulun viettoon muualle tai halunnut vaikka viettää sitä kaksin. Joulu on itselleni toki yhdessäolon aikaa, mutta myös rauhoittumisen (ja syöpöttelyn) ja ymmärrän hyvin miksi sitä halutaan välillä viettää myös pienemmällä porukalla. Olen tosi iloinen, että tänä vuonna me saamme molemmat tavat – juuri niin kuin haluamme.

Juhliminen ei pääty meillä joulun jälkeen, vaan sitten me vasta juhlitaankin. Miehelläni on synttärit Tapaninpäivänä ja tänä vuonna mittariin pamahtaa täydet neljäkymmentä. Jouluviikko huipentuukin meillä järjestettäviin juhliin, josta syystä myös täällä kotona on tänä vuonna huhkittu vähän normaalia joulusiivousta enemmän. Mutta aika maltillisesti silti senkin kanssa – joka päivä jotain pientä.

Tänäänkin ollaan siivottu jääkaappia, valmisteltu graavikaloja, maksettu laskuja ja seuraavaksi käväisen vielä naapurikosmetologilla laittamssa kulmat juhlakuntoon.

Kokosin postaukseen kuvia meidän viime vuosien jouluilta, ja kuten näkee, tapoja on ollut monenlaisia mutta sama ihana tunnelma ollaan saatu joka vuosi aikaan. Oikein ihanaa ja rauhallista joulua teille kaikille, millä tavoin, missä ja kenen kanssa te sitä vietättekään <3


Kommentoi