ILOISIA LEIKKIHETKIÄ VAUVAN KANSSA

16/10/2019

Kaupallinen yhteistyö Oppi&ilo kanssa
Sisältää tuote-arvonnan!

Lapsi oppii uusia taitoja parhaiten tekemisen, kokeilemisen ja oivaltamisen kautta. Lapset ovat luontaisesti hyvin uteliaita ja heillä on halu oppia. Oppimisen tueksi me vanhemmat voimme tarjota lapselle häntä juuri sillä hetkellä kiinnostavaa tekemistä, oli se sitten värien opettelua tai portaissa edes takaisin kulkemista.

Leikki on merkittävä toiminta lapsen elämässä ja leikin kautta lapsi kokee maailmaa ja kehittää ymmärrystään. Ennen leikkimään oppimista vauva oppii vuorovaikutuksesta vanhempiensa kanssa. Hoiva ja läheisyys ovat tärkeintä, mitä pieni lapsi tarvitsee ensimmäisten kuukausiensa aikana. Sylittely ja yhteisten leikkien tuoma läheisyys vahvistavat lapsen turvallisuuden tunnetta, vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta sekä kiintymyssuhteen muodostumista.

Kotimainen Oppi&ilo tarjoaa oppimisen ja lapsuuden asiantuntijoiden huolella suunnittelemia tuotteita 0-12 vuotiaille lapsille. Oppi&ilolla on lapsille monipuolisia ja hauskoja puuhakirjoja, puuhakortteja sekä erilaisia pelejä ja kirjoja, jotka kaikki innostavat tutkimaan ja tekemään itse. Ne kannustavat oivalluksiin, joista lapsi saa intoa seuraavan askeleen ottamiseen ja antavat samalla eväitä uuden oppimiseen.

Tänä syksynä Oppi&ilon valikoima on laajentunut entisestään eritysesti 0–2-vuotiaille kehitetyillä uusilla tuotteilla, joista myös osa on ollut meidän käytössämme jo jonkin aikaa. Yksi näistä ihanista uutuuksista ovat juuri uudistetut Vauvan kanssa -puuhakortit, jotka tarjoavat tietoa lapsen kehityksestä ja ennenkaikkea runsaasti kehityksen eri vaiheita tukevaa innostavaa puuhaa kaikille vauvan aisteille. 

Kortit voi ottaa käyttöön jo heti vastasyntyneen kanssa, sillä kortit ovat jaoiteltu värien mukaan eri ikäkuukausille sopiviksi. Korteista löytyy paljon helppoja keinoja vuorovaikutuksen lisäämiseen, kuten erilaisia loruja ja leikkejä – niin rauhallisempaan silityshetkeen kun riehakkaampiinkin leikkeihin ja jumppatuokioihin.

Jos joskus tulee tunne, ettei oikein keksi mitä vauvan kanssa voisi tehdä, näistä korteista löytyy siihen varmasti ratkaisu. Leikkien lomassa vauvan motoriikka kehittyy ja yhteinen vuorovaikutus vahvistuu.

Vauvan ensimmäiselle vuodelle suunnitellut kortit hauskuuttavat kyllä edelleenkin meidän juuri 14 kuukautta täyttänyttä taaperoakin. Erilaisia loruja ja leikkejä on edelleen hauska tehdä yhdessä ja tällä hetkellä myös korttien pois ja takaisin koteloon laittaminenkin on hitti. Tällaiset kortit pitäisi ehdottomasti jakaa kaikille ensimmäistä vauvaansa odottaville.

Yksi meille erittäin ajankohtainen asia on sanojen opettelu ja siksi Kuuntele sanoja -äänikirjat Minun päiväni ja Minun maailmani, ovat olleet hyvin ahkerassa käytössä. Myy tykkää muutenkin selailla paljon kirjoja ja nämä paksusivuiset äänikirjat sopivat pieniin käsiin hyvin (eli eivät hajoa rajussakaan käsittelyssä). Kirjoissa on kuvattu erilaisia arkisia tapahtumia, kuten ruokailutilanne tai iltapesu, ja esineiden yhetydestä löytyy nappi, jota painamalla kirjasta kuuluu tämä sana suomeksi sanottuna.

Jopa pikkuinen sormi osuu hienosti napille ja hän tohkeissaan tavailee perässä sanoja. Myös meidän perheen 8-vuotias on jotenkin hellyyttävän haltioitunut näistä äänikirjoista ja parasta onkin katsoa vierestä, kun lapset lukevat ja oppivat yhdessä.

Oppi&ilo-tuotesarjaan kuuluvat myös uusi 1–2-vuotiaille kehitetty Eläinperheet-ensipelisarja sekä aiemmin kesällä ilmestyneet vauvakirjat Onko tämä pupu minun?, Onko tämä apina minun?, Kuuntele! Mikä sanoo miau?, Kuuntele! Mikä sanoo muu? ja Etsi ja yhdistä! Iloiset eläimet sekä suositut Taaperon kanssa -pakka ja Minä oivallan -kuutio.

Tuotteet ovat hauskoja, kehittäviä, korkealaatuisia sekä helppokäyttöisiä ja ne kannustavat oivalluksiin, joista lapsi saa intoa seuraavan askeleen ottamiseen ja antavat samalla eväitä uuden oppimiseen. Tuotteissa on aina selkeästi kerrottu, minkä ikäiselle lapselle (0-12v) ne on suunnattu. Lisäksi joka tuotteesta löytyy käyttövinkkejä sekä tietoa taidoista, jotka kehittyvät kyseisen tuotteen parissa puuhaillessa ja leikkiessä. Oppi&ilo tuotteita voi ostaa hyvin vastutelluista kirjakaupoista sekä suurimmista markeiteista sekä tottakai Oppi&ilon omasta verkkokaupasta.

ARVONTA!

Yhteistyössä Oppi&ilon kanssa sain arvottavaksi teille kolme vapaa-valintaista tuotetta Oppi&ilon vauvatuotteista. Jätä siis kommenttisi alle ja olet mukana arvonnassa. Voittajia arvotaan yhteensä kolme ja jokainen saa valita itselleen siis yhden tuotteen. Kerro vaikka, mikä on teidän lempipuuhanne vauvan kanssa tai minkä vauvatuotteen tahtoisit? Arvonta päättyy 20.10.19 ja säännöt löydät täältä.

Oppi&ilo löytyy myös Instagramista – ota ihmeessä seurantaan! Koska tuotteita halutaan kehittää kokoajan entistä paremmiksi, Oppi&ilon omalla Facebook sivulla haetaan säännöllisesti iloisesta oppimisesta kiinnostuneita lapsia tuotetestaajiksi Opii&ilon Puuharaatiin. Myös vanhemmille on suunnatun uutiskirjeen voi tilata täältä, uutiskirje pitää sisällään hyödyllistä tietoa iloisesta oppimisesta.


92 Responses to “ILOISIA LEIKKIHETKIÄ VAUVAN KANSSA”

 1. Milla sanoo:

  Nuo oppi&ilon kirjat ovat aivan ihania. Enemmänkin olen lukenut isomman lapsen kanssa niitä, mutta uudelle tulokkaalle toivoisin tuollaista vauvakirjaa. Muistan kuinka vauva-aikaan luettiin ja ihmeteltiin läpi vaikka mitä kirjoja, mutta secondhandeinä ne kirjat ovat jo rakastettu puhki eikä paljoa ole enää jäljellä. Uusi olisi tarpeen nyt tulevalle lapselle.

 2. Roosa sanoo:

  Tämän hetken suosikkeja on vesileikit: vatiin vettä ja leluja ja eikun läiskyttämään 😀

 3. Satu sanoo:

  Nuo äänikirjat olisivat aivan ihanat 😊

 4. Henna sanoo:

  Suosikkileikkejä ovat kaikki auto- ja työkoneleikit. Valitsen tämän jos voitan. https://www.oppijailo.fi/verkkokauppa/tuotteet/vauvat-ja-taaperot/bu567175-kurkkaa-kulkuneuvot-pahvikirja-0-3-v.html

 5. Vappu sanoo:

  Kirjat ovat olleet isossa roolissa meillä ihan pikkuvauva – ajoista alkaen. Yhdessä ihmettely ja lapsen oivaltamisen riemun seuraaminen läheltä ovat parasta, mitä voi olla!

 6. Anna sanoo:

  Mukana arvonnassa! Meillä pikku vauva leikkii mieluiten lelukaaren leluilla ja äidin kanssa hassutteluleikkejä🤪❤️

 7. Hnmri sanoo:

  Vauvan kanssa -puuhakortit kiinnostavat. Esikoinen tulossa perheeseen hetkenä minä hyvänsä 🙂

 8. Lissu sanoo:

  Lempparihetkiä lapsen 1v. 1kk lapsen kanssa on kaikenlaisten kirjojen lukeminen. Parhaita on ne kirjat, joista kuuluu joku ääni ja lapsi saa itse äänen kuulumaan.

 9. Jey sanoo:

  Meillä on 3kk Myytä vanhempi lapsi. Hän on sellainen perustyytyväinen touhuilija. Viihtyy yksinään kasaamassa ja irroittamassa dubloja, mutta parasta on kirjojen lukeminen yhdessä. Paksusivuiset kirjat best! 😅 Olen mukana arvonnassa.

 10. Ee sanoo:

  Meillä tykätään lukea ja katsella kirjoja ja äiti odottaa rakenteluleikkejä!

 11. Annika sanoo:

  Nämä tuotteet on kyllä ihania! Meillä myös vauva kortit oli ahkerassa käytössä. Jo pitkään mieleisin yhteinen tekeminen on kirjojen luku.

 12. Elina sanoo:

  Lemppari leikkejä on kaikki omasta päästä keksityt pöljät lorut, siispä olis ihan kiva saada jotain ”oikeita” loruja tilalle. Nuo lorukortit tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen.
  Vaikka vauvasta ehkä ne äidin lorut on hauskoja, voin kuvitella, että muilta tulee jo korvista ulos 😀

 13. Tia sanoo:

  Kaikki yhteinen tekeminen on mieluista 😊 tuntuu menevän muutaman päivän-viikon syklissä mikä on milloinkin hitti!

 14. Suvi sanoo:

  Vauvan kanssa-puuhakortit

 15. Maijastiina sanoo:

  Äidin ja 1v 3kk ikäisen tyttären suosikkihommaa on kirjojen lukeminen yhdessä.

 16. Rosa sanoo:

  Lempipuuhaa 3kk kanssa on laulaminen ja jutustelu 😊

 17. Coco sanoo:

  Minun päiväni -äänikirja 😍
  Auttaisi toivottavasti jäsentämään päivää paremmin jo pienestä pitäen

 18. Minttu sanoo:

  Meillä 7kk tykkää kun hänelle luetaan kirjoja, vaikka olis kiukku päällä niin rauhoittuu ihanasti kuuntelemaan satua 😁

 19. Rouva H sanoo:

  Vauvan kanssa -puuhakortit kiinnostaa, meillä on puolivuotias lapsi.

 20. Jessica sanoo:

  Vauvakortit kiinnostelis 😍

 21. Sonja sanoo:

  Mahtavaa kun nostit nämä esille, täytyy laittaa muistiin pukinkonttia varten☺️

 22. JenniK sanoo:

  Ensimmäistä odottaen toivoisin erityisesti aivan pienelle vauvalle sopivia kirjoja tai kortteja!

 23. Aino sanoo:

  Äänikirjat olisi meidän sanoja opettelevalle aivan huiput! 😍

 24. Ronja sanoo:

  1v 3kk tyypin mielestä parasta tällä hetkellä kaikkiin oikeisiin touhuihin osallistuminen, esim. Oman iltapuuron keittäminen on must!
  Mukana arvonnassa! Nää on niin hyviä, monipuolisia ja laadukkaita tuotteita! 🙂

 25. Essi sanoo:

  Täällä pian yksi vuotiaan lempipuuhaa on kiipeily! Yhdessä tykätään vieritellä palloa, soittaa musiikkia ja lukea kirjoja. Kurkkauskirjat ovat hitti! Joten jos arpaonni suosii, valitsisimme kurkkauskirjan tai ehkäpä puuhakortit ☺️

 26. Anna sanoo:

  <3 ihana arvonta!

  Haluaisin minun päiväni-kirjan. Tykkään kovasti lukea vauvan kanssa 😊

 27. Essi sanoo:

  Lempipuuhaa lapsen kanssa on kirjojen lukeminen, legojen rakentelu ja hassuttelu 🙂

 28. Katja A sanoo:

  Mukana arvonnassa! Me tykätään 15 kuukautisen taaperon kanssa hirveästi lukea kirjoja yhdessä 🙂

 29. Mari sanoo:

  Äänikirjat on suosikkeja näistä.

 30. Saagasofia sanoo:

  3kk lähinnä vielä hymyillään, jutellaan ja katsellaan leluja, mutta tän takia puuhakortit tulisivat TODELLA tarpeeseen. Mä olin jo esikoisen kanssa surkea loruttelija. Onneks esikoisen myötä muistan kuinka paljon helpompi vauvan kanssa on jo muutaman kuulauden päästä vuorovaikuttaa ❤️

 31. Elli sanoo:

  Kummipojalleni nuo puuhakortit olisi mahtava juttu! Mukana arvonnassa siis 🙂

 32. Nea sanoo:

  Meillä tykätään eniten lukea tai kuunnella lastenlauluja ja laulaa! Joku kiva tuote kohta kaksivuotiaalle esikoiselle olisi ihana😊

 33. Katja sanoo:

  Vauvan kanssa -puuhakortit kiinnostavat.

 34. Peura sanoo:

  Lattialla pyöriskely, lelujen tutkiminen, loruttelu ja lauleskelu 🙂

 35. Hiisukas sanoo:

  Kirjat ovat meillä ehdottomasti ykkösjuttu! Nämä ovat kiinnostavia & hyviä tuotteita, joten innolla mukaan arvontaan.

 36. Paula Kasakkamäki sanoo:

  Meillä luetaan yhdessä ahkerasti ja innokkaasti joka päivä, joten nuo äänikirjat olisi ihan hitti! Puuhakortit tulisi varmasti myös aktiiviseen käyttöön!

 37. Maria sanoo:

  Meillä niin pieni vielä, että laulaminen taitaa olla lempipuuhaa.

 38. Minttu sanoo:

  Meillä nuo Vauvan kanssa -kortit on ollut ihan hitti, ja vitsit oispa ihana saada jatkoksi nuo taaperokortit!

 39. Johanna sanoo:

  Vauvaa kasvatellaan hetki vielä mahassa, mutta yhteisiä puuhahetkiä odotellaan jo kovasti! 🙂

 40. Kateriina sanoo:

  Nuo Kuuntele sanoja-äänikirjat kuulostaisi mukavalta. Meillä tykätään kiipeilystä ja ”hippaleikistä”.

 41. Leena sanoo:

  Vauvan kanssa lempipuuhaa on lauleskelu ja tanssiminen! Kaipaisimme kipeästi lisää tekemisvinkkejä, joten vauvakortit olisivat meille ihan best 🙂

 42. Sonja sanoo:

  Kirjojen katselu on nyt ollut kova juttu, kirja olis meidän valinta

 43. Nni. sanoo:

  Vauvakortit olisi ihanat 💜

 44. Laura sanoo:

  Tällä hetkellä lempparijuttuja vauvan kanssa on autoleikit ja kirjojen selailu! On mahtavaa huomata miten jo vajaan vuoden ikäisen mielikuvitus alkaa kehittymään ja kuinka hän jo yrittää tavailla sanoja perässä! 🙂

 45. Kati K. sanoo:

  Lempipuuhaa on 6kk ikäisen vauvani kanssa ihan yleinen höpsöttely, kutittelu ja vauvan naurattaminen. Tätä lukiessa iski vähän huono omatunto, kun muistin miten esikoisen kanssa tehtiin myös paljon ”järkevää” ja mietin silloin paljon vauvan kehityksen kannalta asioita. Nyt ollaan vaan oltu, joka sekin kai on ihan hyvä. No kuitenkin, olisi kyllä ihana saada tuollaiset puuhakortit niin saisi lisäideoita vauvan kanssa hengailuun ❤️

 46. JohannaK sanoo:

  Äänikirjat olisivat meillä varma hitti. Lukeminen ja piirtäminen väriliiduilla on parasta mitä 15 kuukautta vanha tyttömme tietää. Kirjoissa ohuemmat sivut ja piirustuspaperi tahtovat vain repeytyä silpuksi kun oikein innostutaan. Siksi vähän paksummat sivut toimisivat parhaiten <3

 47. Johannan sanoo:

  Esikoinen on tulossa ja nämä vaikuttivat siltä, että hankintalistalle saattavat päätyä! 🙂

 48. Henna Holappa sanoo:

  Mikä sanoo kop-kop olisi mieluinen meidän vauvalle? Nyt kiinnostavaa kaikki äänet ja niiden tuottaminen. Lempileikkejä ovat kurkistelut ja piiloon meno leikit.

 49. Veera sanoo:

  Minun päiväni kirja ehdottomasti!

 50. RKR sanoo:

  Nuo oppi&ilo tuotteet on ihan huippuja!

 51. JonnaT sanoo:

  Uutuus kylpykirjat kiinnostaisi 🙂
  Poika kohta 2v tykkäisi varmaan mistä vaan missä on eläimiä.

 52. Maiju sanoo:

  Minun päiväni kirja!

 53. Pallukka sanoo:

  Loruttelut ja laululeikit ovat kestosuosikki!

 54. Lilas sanoo:

  Äänikirja tulisi meille.

 55. Heidi H sanoo:

  Oppi&Ilo-sarja on parasta lapselle. Oma lapseni on jo vauvaiän ohittanut joten mikäli voitan, saa kaverini tuotevoiton käyttöön oman vauvansa kanssa 🙂

 56. Laura sanoo:

  Lukeminen.

 57. Heidi sanoo:

  Meillä suositut leikit on tällä hetkellä ainakin juuri tuo korttien, lelujen yms. pois ottaminen laatikosta ja takaisin laittaminen. Myös tanssiminen ja ilmeiden ja eleiden matkiminen on kivaa, kuin myös mennä ”tiitaa” (kiikaa) keinuhepan kanssa. Vauvan kanssa puuhakortit olis kyl ihan huippujuttu!

 58. Julia sanoo:

  Kirjojen, etenkin äänikirjojen lukeminen 1v3kk ikäisen tytön kanssa 😊

 59. Marine sanoo:

  Odotan esikoista ja nuo vauva-ajan kortit tulisi meille tarpeeseen. Täytyy selata muutenkin tuota valikoimaa :).
  Ihanaa syksyn jatkoa.

 60. Minna sanoo:

  1v 2kk tytön kanssa musiikin kuuntelu ja tanssiminen tällä hetkellä parasta❤️ Osallistun arvontaan.

 61. Heidi sanoo:

  Tällä hetkellä taaperon kanssa kaikista hauskinta on pallo-leikit sekä legojen tai muiden palikoiden laittaminen kenkiin, reppuun ym. Nuo Oppi&Ilo-tuotteet ovat ihania ja suunnitelmissa olisi niiden ostaminen joululahjaksi kummilapsille 🙂

 62. Kaisa K sanoo:

  Äänikirjat olisivat 1-vuotiaalleni aivan huippuja!

 63. elina sanoo:

  Lempipuuhaa vauvan kanssa on höpsöttely ja vauvasirkus. ☺️ 3v:n kanssa isi leikkii Oppi&ilo-kysymyskorteilla about joka ilta ennen nukkumaanmenoa. 🥰

 64. Larppa sanoo:

  Tuo äänikirja vauvalle olisi ihana!! Meidän vauva kova repimään kirjoja, joten iso plussa kestävyydestä!

 65. Sassa sanoo:

  Noi äänikirjat olisi toiveissa vuoden vanhalle pojalle.

 66. Anna S. sanoo:

  Alkuvuodesta syntyvän esikoisen kanssa nämä olisivat huippu lisä. Kun aikaisemmin ei ole vauvaelämästä kokemusta, niin kaikki tieto ja vinkit otetaan ilolla vastaan. Oppi ja ilo -materiaalit vaikuttavat tosi hyviltä!

 67. Essi sanoo:

  Nää vaikuttaa kyllä ihanilta! Loistava joululahjaidea pikkutyypeille 🙂

 68. Airi sanoo:

  Mikä sanoo muu olisi pojalle mieleinen, olen mummu ja hän sanoo minua Puu.ksi. Lempiasioita on nyt leipominen, ruuanlaitto ja kirjojen katselu, satujen kuuntelu.

 69. Minttu-Maaria sanoo:

  VTolllanen vauvakirja ois ihan huippu varmaan tässä parin viikon sisään syntyvälle uudelle perheenjäsenelle 😊

 70. Sini sanoo:

  Tällä hetkellä hippa ja piilosleikki ihan hittejä 1v 2kk mielestä. 😊

 71. Iina sanoo:

  11kk pojalle taaperokortit varastoon, vauvakortit jo löytyy😊

 72. Elina sanoo:

  Reilun vuoden ikäisen kanssa ulkona puuhailu ja toisaalta kirjojen lukeminen ovat lempparitekemistä!

 73. Sennu sanoo:

  Jos onni suosisi, veisin palkinnon töihini päiväkotiin 🙂

 74. Noora sanoo:

  Vauvan kanssa – korteista olisi varmasti iloa koko perheelle.

 75. Kaisa sanoo:

  Lempileikki tällä hetkellä on ojentaa tavaroita ja pyytää ne takaisin. 🙂

 76. Emma sanoo:

  Nämä Vauvan kanssa -puuhakortit 0-1 v olisivat ihanat ❤️

 77. Neea sanoo:

  Kirjojen lukeminen ja laulukirjojen kuuntelu! 🙂

 78. Salla sanoo:

  Vauvan kanssa -puuhakortit meiltä löytyy ja ovat olleet hyödylliset esikoisen kanssa. Äänikirjat oli itselle uusi juttu ja niitä olisi hauska kokeilla.

 79. Carita sanoo:

  Lempparipuuha tällä meidän elokuisella on kirjojen lukeminen. Kovasti on touhuava pikkuinen, mutta malttaa välillä hakea kirjan laatikosta ja istua syliin lukemaan, sitten luetaankin monta kirjaa peräkkäin. Ihana hetki yhdessä.
  Näistä valitsisin luultavasti uuden kirjan yhteisiin hetkiin.

  Esikoisen (4v) kanssa ollaan pari vuotta pelailtu Minä osaan- kortteja ja uusimpina on hankittu niitä pyyhittäviä tehtäväkirjoja joissa numeroita ja muita puuhia.

  Nämä tuotteet on kyllä huikeen hyviä ja niitä on kiva ostaa myös lahjaksi.

 80. Sanna sanoo:

  Äänikirjat <3

 81. Katri sanoo:

  Oppi&Ilo -kortit ym. on kyllä hyviä! Vauvan kanssa -kortit tai Minun päiväni -äänikirja olisivat kiva päästä tutustumaan!

 82. Jenna sanoo:

  Vauvan kanssa -kortit valitsisin tulevan vauvan kanssa tutkailtaviksi 🙂

 83. Johanna sanoo:

  Meidän pienokaisen suosikkileikkejä ovat lukeminen ja autoleikit. Äänikirjat kuulostavat mielenkiintoisilta!

 84. Petri sanoo:

  Kaikki kirjat ovat taaperolle nyt mieleisiä, Joel on kiinnostunut kulkuneuvoista ja eläimistä kovasti, valitsen kirjan sitten jos voittaisin.

 85. annem sanoo:

  Meillä on Myyn ikäinen tytär, ja yhdessä lukeminen tuntuu olevan suosikkipuuhaa tällä hetkellä 🙂

 86. anna s. sanoo:

  Lukeminen 🙂

 87. hilkka sanoo:

  Laulaminen on mukavaa puuhaa 🙂

 88. Hanna Koooo sanoo:

  Lukeminen on kaikkein kivointa puuhaa:)

 89. Milja sanoo:

  Lukeminen on ollut jo pitkään lempparijuttu 👌🏻Oppi&ilo – tuotteita ei ollakaan vielä päästy kokeilemaan

 90. Emy sanoo:

  Vauvan kanssa leikki on se, että heiluttelen jotain äänekästä tai värikästä. Kaksivuotiaan kanssa tehdään paljon ”papeja” (=palapelejä) 🙂

 91. JennaO sanoo:

  Lempparipuuhaa parhaillaan on ruoalla leikkiminen 😀

Kommentoi