HIUKSET NYT

14/03/2019

Itseasiassa otsikoin postauksen jo aiemmin, tämän pitäisi olla että HIUKSET TOISSAPÄIVÄNÄ, ne eivät nimittäin ole enää pitkät!

Olen miettinyt hiusten leikkaamista jo pitkään ja matka tähän pisteeseen on ollut aika pitkä. Vaalensin hiukseni viimeisen kerran elokuussa 2017, jonka jälkeen päätin, että aion kasvattaa oman värini kokonaan takaisin. Ja nyt 18 kuukautta myöhemmin hiukset olivat vihdoin kasvaneet niin paljon, että pääsin kampaajan penkkiin.

Hiukseni menivät useista vaalennuksista todella huonoon kuntoon, iso osa päällishiuksista katkesi ihan kokonaan. Niinpä oman värin kasvattaminen oli oikeastaan ihan välttämätöntä.

Koko kasvattamisajan olen pitänyt hiuksiani pääosin kiinni, joten hiukset ovat kasvaneet pituutta vähän salaa. Muutamia kuukausia sitten tajusin itsekin, että hiukset ovat todella pitkät. Niitä on tässä muutaman vuoden aikana napsaistu ihan vähäsen muutamasti, mutta halusin itse leikata ne kunnolla vasta sitten, kun saan ne kokonaan oman värisiksi.

Raskausaika ei sinänsä vaikuttanut hiusteni kuntoon, mutta hormonitoiminnan takia hiuksia lähti todella vähän, joten niistä tuli entistä paksummat. Annoin siis vain hiusten kasvaa ja nautin paksusta ponnaristani.

Odotin kauhulla synnytyksen jälkeistä hiustenlähtöä. Kun hiuksia ei koko raskausaianka juurikaan lähde, kuten niitä normaalisti lähtee, tuntuu synnytyksen jälkeen sulkakato ihan hirveältä.

Sanotaan, että hormonitoiminta alkaa tasaantua muutama kuukausi synnytyksen jälkeen, jolloin myös useimmilta alkaa hiukset silloin lähtemään. Itse kuvittelin jo säästyneeni tällä kertaa tältä, mutta muutama kuukausi sitten se kuitenkin alkoi.

Yhtäkkiä meillä oli koko kämppä täynnä hiustuppoja, tyyny aamuisin ihan hiuksissa ja suihkun lattiakaivo jatkuvasti tukossa. Yksi veto harjalla päästä ja harja oli täynnä. Irtohiusten määrä näytti toki myös dramaattisemmalta, kun hiukset olivat niin pitkiä. Yhtäkkiä aiempi paksu ponnarini tuntui enää laihalta liurulta.

Monet sanoivat minulle. että älä leikkaa hiuksiasi! Pitkät hiukset olivat kyllä hienot, mutta mielestäni itselleni sopii kuitenkin vähän lyhyempi malli. Se keventää kivasti.

Olisin halunnut kasvattaa hiuksiani vielä vähän, jotta kaikki aiemmin vaalennettu hius saataisiin pois. Samalla halusin kuitenkin pitää tukan sen verran pitkänä, että saisin sen pienelle ponnarille. Olin myös ajatellut lahjoittaa hiukseni järjestölle, joka valmistaa niistä peruukkeja syöpähoitojen vuoksi hiuksensa menettäneille lapsille. Silloin niiden pitää olla vähintään 17 senttiä pitkät.

Eilen hiukset sitten leikattiin – kampaajan mukaan hiuksista lähti 25 senttiä! Hius oli valitettavasti niin huonokuntoista, ettei sitä kannattanut kuitenkaan lahjoitettavaksi antaa, mutta ai vitsit kun olo koheni. Nyt minulla on ihanan pirtsakka polkka!

Ennen leikkaamista sain tosiaan ihan hirvittävän määrän viestejä, joissa minua tiukasti kiellettiin leikkaamaan hiuksiani. Ymmärrän kyllä, sillä onhan pitkä tukka näyttävä. Itse kuitenkin olen kohta kaksi vuotta suunnitellut ja odottanut hiusteni leikkaamista ja kokonaan omalla hiusvärillä olemista.

Voi olla, että jossain vaiheessa kasvatan takaisin uudestaan pitkät hiukset, hyväkuntoisina ja värikäsittelemättöminä.

Omalla hiusvärillä oleminen on ollut ihan tosi vapauttavaa. Muutama ensimmäinen kuukausi oli hankalaa. Luulin myös aluksi, että oma värini on ihan harmaa. Nopeasti kuitenkin oma väri alkoi erottumaan, kun pituutta tuli lisää.

Ihaninta on ollut kuitenkin jatkuvasta värjäyskierteestä poispääseminen. Samalla aloin muutenkin vähentämään hiusteni käsittelyä alkaen tulemaan jopa ihan sinuiksi pörröisen pehkoni kanssa.

Yritän pian laittaa kuvaa uudesta lyhyestä tukasta, mutta sitä ennen vielä kerran nämä pitkät (ja vähän märät ja ölyiset). Nyt näitä katsoessa tuntuu ihan uskomattomalta, miten kauan jaksoinkaan olla tuon pitkän ja värjäyksestä vahingoittuneen hiuksen kanssa.


9 Responses to “HIUKSET NYT”

 1. Mia sanoo:

  Ai että ihanat hiukset. Jokainenhan leikkaa sellaiset hiukset itselleen, mistä tykkää. Odotan innolla näkeväni millaiset leikkasit. 🙂

 2. Mau sanoo:

  Tunnistan tuon Keke-efektin! 😀 Laitettiinko sulle Olaplex, kun vaalensit? Mulla on katkeillut samoin ja syytän siitä kyllä raidottamisen lisäks myös kesää ja uimista, mutta mietin että ottaako jatkossa Olaplexin vai ei, nyt mulla ei sitä käytetty…

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo laitettiin – monta kertaa! Mulla mulla oli siis takana tooosi pitkä vaalennusurakka. En tiedä kuinka monta tuntia yhteensä istuin vaalennusaineet päässä – yli 10 ainakin! Hiukset vaalenettiin siis ensin ihan tumman vihreistä punaisiksi, jättäen lähes musta tyvi, sitten tyvikasvua vielä värjäiltiin samalla tummalla, ennen kun sitten taas alettiin vaalentamaan. Vaalluskertoja oli muistaakseni puolen vuoden sisään ainakin viisi tai kuusi. kampaaja kykkö varoitteli, mutta minä halusin ottaa riskin 😀

   • Minttu MAMI GO GO sanoo:

    Mutta joo, suosittelen kyllä ehdottomasti ottamaan Olaplexin! Ilman sitä mulla ei olisi tukkaa varmaan ollenkaan.

 3. HANNA sanoo:

  Noi kiharat on ihanat! Oli sitten lyhyt tai pitkä 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Nyt olen ollut ekaa kertaa kirharalla polkalla (ennen aina suoristin) ja tää on kyllä ihana! <3

 4. Mimi sanoo:

  Sun hiukset on tosi ihanan väriset! 🙂 Itsekin oon pitkään ollut värjäämättä hiuksia, huomaa että ei tarvi paljoakaan korjaavia hoitoaineita, mikä helpottaa arjessa 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Tykkään kyllä itsekin väristä! Omassa värissä on erikoista myös se, miten paljon niiden sävy tuntuu vaihtelevan. Näissäkin kuvissa ne näyttävät tosi tummilta ja välillä sitten vaaleammilta. Myös viime kesän ja talven eron huomaa hiuksissa hyvin! 🙂

Kommentoi