LUPAAN PITÄÄ SINUSTA AINA HUOLTA

20/08/2018

Kaupallinen yhteistyö – Henki-Fennia
Postaus sisältää arvonnan

Kaupallinen yhteistyö – Henki-Fennia

Etenkin näin taas muuttuvan elämäntilanteen ja jännittävien aikojen aikana sitä alkaa miettimään myös sitä, miten perheeni pärjää jos minulle sattuu jotain. Ajatus on todella ikävä, eikä sitä kannata jäädä vatvomaan, mutta on oikeasti tärkeä miettiä välillä myös näitä ikäviä asioita. Aika usein sitä tulee oltua huolissaan vain lapsista.

Vakuutusasioita tulee lähinnä ainakin itse mietittyä muuttojen ja matkojen yhteydessä. Kaikilta varmaan löytyy koti -ja matkavakuutus, mutta kuinka moni on vakuuttanut itsensä? Meillä on suomessa hyvä julkinen sairaanhoito, mutta vakavimmissa tapauksissa siitä ei kuitenkaan ole hyötyä omaisille. Etenkin perheen kasvessa on otollinen aika päivittää myös henkivakuutusasiat ajan tasalle.

Meillä oli loppuvuodesta tilanne, kun matkustin yksin lasten kanssa ulkomaille. Suurin pelkoni matkan suhteen oli se, että miten lapset pärjäävät vieraassa maassa jos minulle sattuisi jotain. Loppureisusta kävikin sitten niin, että sairastuin ja jouduin yöksi sairaalaan. Tilanne ei ollut onneksi hirvittävän vakava ja kaikki meni hyvin, mutta se pisti ehdottomasti miettimään sitä että minulla pitäisi olla vakuutus myös silloin kun en ole matkoilla – koska ikinä ei voi tietää. Muutenhan lapset voivat jäädä ihan tyhjän päälle.

Nyt kun perhe kasvaa ja omia lapsia on pian kolme, tunnen entistä enemmän vastuuta siitä että en tosiaan elä vain itselleni. Henkivakuutus auttaa myös tilanteissa jossa joutuisin vaikkapa työkyvyttömäksi sairauden tai vamman vuoksi. Eihän tällaisia asioita haluaisi edes ajatella, mutta myös näiden miettiminen kuuluu mielestäni vastuulliseen vanhemmuuteen.

Vakuutus on pieni hinta mielenrauhasta ja turvasta. Fennian laskureilla voi käydä laskemassa itselleen vaikkapa juuri sen henkivakuutuksen hinnan. Vuoden loppuun asti Fennialta saa henkivakuutuksista vielä 30% alennuksen.

Turvan määrä on hyvä laskea omien tarpeiden mukaan niin, ettet sinä tai läheisesi joudu taloudellisiin vaikeuksiin pahimman sattuessa. Fennia suosittelee, että vakuutussumma kattaa vähintään velat, vuoden nettotulot sekä 20 000 euroa lasta kohden. Vakuutusmaksun suuruus määräytyy iän sekä valitseman korvaussumman mukaan. Toki summia voi muuttaa niin mikä tuntuu itsestään parhaalta.

Oma vakuutukseni sekä kuoleman että pysyvän työkyvyttömyyden varalle tulisi Fennian suositusten mukaan maksamaan yhteensä noin 20 euroa kuukaudessa. Pelkkä henkivakuutus olisi 10 euroa kuussa. Korvaus lapsilleni olisi tällöin yhteensä 90 000 euroa. Mielestäni vakuutuksen hinta ei kuulosta ainakaan liian isolta verrattuna siihen, että se toisi taloudellista turvaa perheelleni pitkäksi aikaa jos minulle sattuisi jotain. En missään nimessä tahtoisi että he joutuisivat kaiken keskellä miettimään myös raha-asioita.

Missä elämäntilanteessa te ottaisitte tai olette ottaneet henkivakuutuksen? Kommentin jättäneiden kesken arvon 2 leffalippua!
Arvonta päättyy 27.8.


28 Responses to “LUPAAN PITÄÄ SINUSTA AINA HUOLTA”

 1. Maitoviiksi sanoo:

  Juuri hoksasin, että henkivakuutukseni ei varmaan ole enää voimassa! Apua. No ottaisin henkivakuutuksen siinä tilanteessa, kun keskinäinen henkivakuutus ei enää ole hyödyllinen ja haluan turvaa lapselleni.

 2. Tepa sanoo:

  Olen totaaliyksinhuoltaja ja olen ottanut henkivakuutuksen itselleni siltä varalta, että jos minulle käy jotain ja lapseni jää ilman ainoaa vanhempaansa. Koen asian tärkeäksi, ja sellaiseksi josta pitää puhua ja johon pitää varautua, vaikka ajatus onkin lohduton.

 3. Hiisukas sanoo:

  Kyllähän se on hyvä idea siinä kohtaa kun tulee lapsia.

 4. Hennah sanoo:

  Vakuutukset ja erityisesti henkivakuutuksen ottaminen on ollut nyt esikoista odottaessa vahvasti mielessä ja tulen ottamaankin sekä itselle että miehelle lähiaikoina. Aiemmin ei ole asia tullut mieleenkään eikä ole tuntunut ajankohtaiselta näin nuorena.

 5. anna s. sanoo:

  Otin sen muutama vuosi sitten kun sain pojan 🙂

 6. Heidi sanoo:

  Ei siihen tarvita erityistä tilannetta. Syyksi riittää, että haluaa perheen selviytyvän alkuun, jos itse kuolee. Kuolemaan ei ole ilmaista.

  Ottaisin henkivakuutuksen heti jos saisin. Vaan enpä saa. Pöh.

 7. Mia sanoo:

  Siinä vaiheessa kun saa lapsen asia on ajankohtainen.

 8. kukka sanoo:

  Hmmm… en osaa sanoa, onko minulla tuota vakuutusta. Varmaan tuo on hyvä, jos on lapsia.

 9. Marine sanoo:

  Henkivakuutus on käynyt mielessä ja siitä ollaan mieheni kanssa keskusteltu oman asunnon kun ostimme. Vielä se on toistaiseksi jäänyt mutta viimeistään jos perheenlisäystä saamme niin sitten se on ajankohtainen.

 10. Kate sanoo:

  Jaa-a, pitääkin tarkistaa asia. Lasten syntymä lienee monella se sopiva aika. Juuri jostain muualta luin siitä, kuinka myöskään se, että mahdollisesti enemmän tienaavalla on henkivakuutus perheessä, jossa on lapsia, ei ”riitä”. Ehkä aika itsestäänselvyys, mutta toisaalta ehkei kuitenkaan.

 11. Anni sanoo:

  Otin myös henkivakuutuksen itselleni, kun olin raskaana ja tuli ajankohtaiseksi miettiä tulevalle lapselle vakuutusta. Vaikka Suomessa onkin yleisesti turvallista synnyttää, eikä kyseessä ollut mikään riskiraskaus, niin koin silti jotenkin että siinä on tähän astisen elämäni suurin vaara sattua jotain. Lopulta kaikki menikin paljon helpommin kuin olin odottanut, eikä henkivakuutustakaan onneksi tarvittu! 😀

  Sulla on tosi suloiset lapset ja he ovat olleet mukana mainoskuvauksissa. Mitä kautta he ovat päässeet kuvauksiin? Ovatko olleet jonkin mainostoimiston listoilla vai ihan muuten löydetty? Itse mietin olisiko tämä meillä ajankohtaista, nyt 1,5 vuotiaan lapsen kohdalla. Ehkä hetki pitää vielä seurailla miten persoonallisuus kehittyy, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että voisi tykätä tällaisesta.

 12. Elina sanoo:

  En ole kokenut henkivakuutusta toistaiseksi tarpeelliseksi, kun olen pienituloinen opiskelija, eikä minun äkillisesti kuollessani kukaan jää taloudellisesti kiipeliin. Toki sitten, jos/kun hankimme avomieheni kanssa yhteisen omistusasunnon tai lapsia, on asia varmasti toinen. Tuo on kyllä totta, että suuren surun kohdatessa on raha-asioiden selvittely erityisen ikävää ja työlästä.

 13. Mati sanoo:

  Naimisiinmenon jälkeen otimme henkivakuutukset ja samaan aikaan vauva-asia alkoi tulla ajankohtaiseksi. Samalla otimme myös syntymättömälle lapselle vakuutukset!

 14. Jade sanoo:

  Naimisiin mennessä!

 15. Minnea sanoo:

  Ennen lapsen syntymää henkivakuutus ei tuntunut tärkeältä, mutta lapsen myötä oma henki saa ihan uuden merkityksen. Jos minulle tapahtuisi jotain, kuka pitäisi huolta rakkaimmastani.

 16. Kesänainen sanoo:

  Olen hankkinut jo ennen lapsen syntymää sen kummempia miettimättä -pankissa asioidessani sitä tarjottiin…

 17. sikkuralla sanoo:

  Lapsen syntymä voisi olla ihan hyvä hetki ottaa henkivakuutus.

 18. Riina sanoo:

  Henkivakuutukset laitettiin kuntoon kun toinen lapsi syntyi. 🙂

 19. s.k sanoo:

  Suuret onnittelut vauvasta! Odotan jo innolla, kun saadaan tietää neitokaisen nimi

 20. Marja-Leena sanoo:

  Jos joku olisi minusta taloudellisesti riippuvainen, nyt ei enää ole. Silti on vakuutus.

 21. Annak sanoo:

  En ole vielä ottanut henkivakuutusta, vain vakuutus vakavien sairauksien varalle löytyy. Jos joskus lapsia saan, niin silloin ottaisin myös henkivakuutuksen samoista syistä.

 22. ViolaValio sanoo:

  Kun oma äiti kuoli 56-vuotiaana ja itse olin nuori äiti, kahden lapsen yksinhuoltaja.

 23. pöllö sanoo:

  Pitäisikin ottaa vakuutus, koska sellaista ei vielä ole ja pieni lapsi on!

 24. ~Helis~ sanoo:

  Meillä henkivakuutus tuli ajankohtaiseksi talonrakennuksen ja lasten syntymän myötä.

 25. Anni sanoo:

  Itsellänikin on henkivakuutus, jonka otin samaan aikaan kuin lapseni sairaskulu- ja tapaturmavakuutuksen. Tapaturmavakuutuksen poistin myöhemmin, kun huomasin, että lapseni on mukana ammattiliittoni myöntämässä tapaturmavakuutuksessa. Otin itselleni myös syöpävakuutuksen, koska sitä on ollut lähipiirissäni hyvin paljon, ja jotenkin haluaisin varautua sellaiseenkin skenaarioon. Olen lapseni ainoa vanhempi.

  On muuten olemassa sellainenkin asia, kuin ryhmähenkivakuutus, jonka useimmat työnantajat ovat velvoitettuja ottamaan työntekijöilleen. En ole varma, miten se menee epätyypillisissä työsuhteissa mutta ainakin jos on ns. normaalissa työsuhteessa (jonka työehtosopimuksessa määritellään ryhmähenkivakuutus), vakuutuksesta myönnetään edunsaajille tietty korvaus. Esim. jos kuolee alle 50-vuotiaana, ja on kaksi alle 22-vuotiasta lasta, korvaussumma on tällä hetkellä noin 31.000 euroa. Jos kuolema on ollut tapaturmainen, korvaussumma nousee 50%. Vakuutus on voimassa työntekijän työajalla ja vapaa-ajalla. Eli vaikka ei olisi ottanut kaupallista henkivakuutusta, ja käy sellaisessa työssä, jonka palkasta pidätetään osa ryhmähenkivakuutukseen (tämä näkyy palkkalaskelmassa), oma perhe ei jää aivan tyhjän päälle kuoleman kohdatessa.

 26. Clara sanoo:

  Otimme henkivakuutukset yhteiseen kotiin muutettuamme.

 27. hilkka sanoo:

  En ole ikinä omistanut, mutta olisi varmaan ihan järkevää 🙂 Varsinkin kun ikää tulee lisää.

 28. Nina sanoo:

  Kun on lapsia ja asuntovelkaa =).

Kommentoi