TOFU-SALAATTI-TORTILLAT TOMAATTISALSALLA

14/05/2018

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – SO FINE 

Olen itse mieltänyt pitkään tofun sellaiseksi vähän vaikeahkoksi raaka-aineeksi, joka jäi helposti mauttomaksi ja koostumukseltaan nahkeaksi. Tofua on tultu syötyä paljon etenkin aasialaisissa ruoissa, joissa se harvoin valitettavasti pääsee oikeuksiinsa. Mutta itseasiassa tofun valmistaminen hyväksi ja rapeksi on hyvin yksinkertaista, kun muistaa vaan muutaman vinkin. Tofu toimii hienosti niin kasvisruokailijoiden kun sekasyöjienkin kesken. Se on kätevä, terveellinen, proteiinirikas ja edullinen tapa korvata liha ja sopii hyvin vanhojen tuttujen ruokien joukkoon.

Mitkä sitten ovat ne vinkit, joilla tofusta saa maukasta ja rapeaa? No, kuivaaminen ja maustaminen. Minä itseasiassa tykkään suosia valmiiksi maustettuja tofuja, joten jäljelle jää vain se kuivaaminen. Nykyään saa myös tofuja joiden mukana tulee valmis marinaadi. SoFineltä löytyy nykyään tosi hyvä valikoima tofuja, niin valmiita kuutioita, kun palatofuakin, maustettuna, maustamatonta sekä valmiin marinaadin kanssa.  SoFine tofut on valmistettu luomu soijapavuista ja soijapapujen kasvattaminen on erittäin valvottua ja koko valmistusprosessi läpinäkyvä.

Ennen paistamista tofu kannattaa siis kuivata hyvin talouspaperin avulla. Paloiteltu tofu levitään talouspaperin päälle ja painellaan vielä paperilla, niin kauan ettei siitä enää irtoa nestettä. Tofu paistetaan pannulla pienessä määrässä öljyä. Valmiiksi maustettua tofua ei tarvitse sen kummemmin enää maustaa, mutta päälle voi ripotella vielä vähän suolaa. Mahdollinen marinaadi lisätään vasta paistamisen jälkeen. Näin tofu saa ihanan rapsakan pinnan ja maistuu paljon herkullisemmalta. Ei siis kovin vaikeaa!

Kuten sanottu, tofulla saa helposti korvattua lihan ja maustettuja tofuja käyttämällä saa uutta twistiä ja makuja vanhoihin tuttuihin ruokiin. Itse käytin tällä kertaa savun makuista, valmiiksi kuutioitua luomutofua kesäpäiviin ihanasti sopiviin salaatinlehtiin tehtäviin tortilloihin.

TOFU-SALAATTI-TORTILLAT TOMAATTISALSALLA 

1 paketti SoFine luomu savutofupaloja
isolehtistä salaattia, kuten cosmopolitan -tai keräsalaattia
4 tomaattia
1 nippu korianteria
kevätsipulia
1-2 limeä
2 punaista chiliä

tarjoiluun:

1 avocado
creme freshiä
korianteria
jalapenoja
sriracha-kastiketta

Kuvaa tofut talouspaperin avulla ja jätä vielä hetkeksi kahden paperin väliin kuivumaan. Leikkaa tomaatit ensin puoliksi ja poista niistä kannat sekä perhmeä sisällys, kuutioi sitten tomaatit kulhoon. Lisää joukkoon limen mehu, silputtu korianteri ja kevätsipuli sekä pilkottu chili. Kuutioi avocado valmiiksi. Paista tofut öljyssä kullanruskeiksi, lisää lopuksi ripaus suolaa. Kokoa halamasi annos lisukkeiden kanssa salaatinlehden päälle, rullaa ja nauti!

ps. Ylijääneitä tomaatteja voi käyttää vaikkapa tomaattikeiton tekoon. Myös keiton kanssa nämä savutofupalat sopivat ihanasti! 

ARVONTA! Mikä on teidän suosikkitofuresepti tai paras vinkki tofun valmistukseen? Osallistu Keskon 50 euron lahjakortin arvontaan kertomalla se kommenteissa.  Arvonta päättyy 21.5.


33 Responses to “TOFU-SALAATTI-TORTILLAT TOMAATTISALSALLA”

 1. Avatar Maisa sanoo:

  Minä en ole vielä itse laittanut tofua. Reseptisi kuulostaa hyvälle, pistänpä testiin!

 2. Avatar AnnaMm sanoo:

  Tofu on minulle vielä tuntematon raaka-aine. Olisi kiva kokeilla. Pitää kokeilla tätä sinun reseptiä.

 3. Avatar Rose sanoo:

  Tofu toimii mielestäni todella hyvin pataruoissa!

 4. Avatar sitruuna sanoo:

  Mä kyllä tykkään tofusta nimenomaan aasialaisissa ruoissa, suosikkeja ovat thai-tyylinen tofuwokki thaibasilikalla ja soijakastikkeella ja kookosmaitopohjaiset tofucurryt. Jauhetusta tofusta tulee yllättävän hyviä pullia tai pihvejä ja sekaan voi laittaa vaikka mitä. Friteerattu ja leivitetty tofu on mässyisää jos tekee mieli mättöä ja sopii esim hampparin väliin.

 5. Avatar Salla sanoo:

  Ei oo tullu vielä testattua, kuulostaa hyvälle!

 6. Avatar Outi sanoo:

  Lehtikaalitofuwokki on hyvää!

 7. Avatar Maiju sanoo:

  Salaatissa toimii hyvin :-)

 8. Avatar Tinja sanoo:

  Tofua maapähkinäkastikkeessa on parasta.

 9. Avatar K sanoo:

  En ole koskaan valmistanut tofusta itse mitään, enkä muista syöneenikään kovin montaa kertaa. Tämä resepti kuulostaa hyvältä joten voisi kokeilla :)

 10. Avatar Tanja sanoo:

  Tofukiusaus on hyvää.

 11. Avatar Henna Holappa sanoo:

  Tofua laitan munakkaaseen.

 12. Avatar Airi sanoo:

  Marinoitua tofua syön kesällä salaatin kera.

 13. Avatar Petri sanoo:

  Lapsetkin syö tofukiusausta meillä.

 14. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Tofua nuudelin kera vähän eri variaatioin sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään :)

 15. Avatar Annak sanoo:

  Lemppari tofuruoka on valmiiksi maustetusta tofusta tehty kasvisnuudeliwokki. Kasviksia laitan vuoden ajan mukaan, mikä milloinkin on parasta tai sit jos on kiire ja laiskuus, niin pakastekasviksilla tai -vihanneksilla korvaan tuoreet :)

 16. Avatar minnamanna sanoo:

  Ramen-keittoon laitan tofua.

 17. Avatar Eve sanoo:

  Itse käytän tofua wokeissa ja maustan soijakastikkeella :)

 18. Avatar Tupu sanoo:

  Tofua käytän aina salaatteihini!

 19. Avatar Miia sanoo:

  Tofua tulee syötyä usein salaateissa ja wokeissa. Myös hamppareiden väliin sujahtaa usein kylmäsavutofua jos ei ole aikaa alkaa väkertämään papupihvejä.

 20. Avatar Noora sanoo:

  Oma suosikkini on paneroitu tofu seesamin siemenillä ! tämäkin resepti kuulostaa hyvältä ja pitääkin kokeilla pian noita valmiita marinadeja tofuruokiin.

 21. Avatar A.P. sanoo:

  Erilaiset tofusalaatit

 22. Avatar Silja sanoo:

  Oma suosikkini on tofucurry!!<3

 23. Avatar Elise H. sanoo:

  En ole koskaan kokannut tofusta mitään. Kannattaisi varmaankin kokeilla, vaikkapa tuolla sinun reseptilläsi :)

 24. Avatar Eeva sanoo:

  Paloittelen tofua paseeratun tomaatin joukkon ja maustan hyvin, on hyvää riisin tai pastan kanssa.

 25. Avatar Nella sanoo:

  Tofuwokki tuoreilla kasviksilla ja sienillä!

 26. Avatar anna s. sanoo:

  Pitsassa olen joskus käyttänyt :)

 27. Avatar Kaisa sanoo:

  Paras vinkkini tofun käyttöön on rohkea maustaminen. Maustamaton tai huonosti maustettu tofu on karsean makuista.

 28. Avatar Marella sanoo:

  Kesällä on tavoitteena keventää kasvisvoittoisammaksi ruokavaliota ja lisätä muun muassa linssien, papujen ja kaalien käyttöä. Myös tofu kiinnostaa kovasti raaka-aineena, mutta maustaminen on tähän asti ollut se iso ´”mutta” – kiitos hyvistä vinkeistä!

 29. Avatar hilkka sanoo:

  En ole oikeastaan koskaan Tofua käyttänyt :)

 30. Avatar Anneli Kaikkonen sanoo:

  Käytän tofua mitä erilaisimpiin salaatteihin ja pidän sen mausta. Myös pataruuissa ja tortilloissa olen kokeillut. Kelpasi muuten mun 26-vuotiaalle tyttärelle, kun sattui sopivasti kylään. Ihmetteli vielä, että äiti mistä sä näitä reseptiä tauot? Jotkut ohjeella ja jotkut tulee vaan omasta päästä.

 31. Avatar Minna sanoo:

  Parasta ehdottomasti salaateissa! :)

 32. Avatar Primrose sanoo:

  Minusta tofu sopii parhaiten erilaisiin wokkeihin ja aasialaisiin ruokiin. Mutta mausteiden kanssa saa tosiaan olla aika ronski, niin hyvää tulee! :P

 33. Avatar Inkku sanoo:

  Teen usein tofusta ruokaa ja laitan sitä yleensä wokkiin tmv. :)