MITÄ TAVAROITA VAUVA TARVITSEE

4/03/2018

Ihan käsittämätöntä, että muutaman viikon päästä raskauteni on jo puolessa välissä. Ihan muutamia vaatehankintoja lukuunottamatta, meillä ei ole vauvalle vielä oikeastaan mitään. Sanon aina ettei pieni vauva tarvitse paljoakaan, mutta kun aloin listaamaan asioita mitä mielestäni olisi jo kätevä löytyä kotoa valmiina kun vauva syntyy, oli lista sittenkin melkoisen pitkä. Aion itse ottaa äitiysavustuksen pakkauksen sijasta, eikä minulla ole poikien vauva-ajasta tallessa oikein mitään – joten kaikki pitää hankkia itse sukista ja lakanoista lähtien. Vaikka äitiyspakkaus on minusta ihan mieletön ja hieno juttu, haluan mielummin hankkia sellaista meidän näköistä tavaraa joka sitten varmasti tulee myös käyttöön.

Isoimpia hankintoja vauvalle yleensä on vaunut sekä nukkumispaikka. Vaikka vauva tulee varmasti nukkumaan suurimmaksi osaksi vieressäni, ajattelin nyt ensimmäistä kertaa testata pinnasängystä tehtävää sivuvaunua oman sängyn viereen. Näin sitä saa varmaan itsekin nukuttua ehkä vähän paremmin ja vauvan siitä viereen kuitenkin nousematta. Pinnasängyn lisäksi päiväasikaan käytettäväksi voisi olla pyörillä liikuteltava sänky tai kantokahvallinen kori. Lisäksi sitteri on mielestäni ihan edoton, sen avulla valveilla olevan vauvan voi helposti ottaa vaikkapa keittiön pöydälle katselemaan kun itse tekee ruokaa tai mukaan suihkuun.

En ole vielä ihan varma että millaisen pinnasängyn tahtoisin. Joko sellainen ihan mahdollisimman simppelin, perinteisen tai sellaisen retron (jollainen itsellänikin oli pienenä) missä on muutamassa pinnassa isot pyörivät puuhelmet vai sellaisen jota voi myöhemmin jatkaa isomman lapsen sängyksi. Sängyssä pitää kuitenkin olla mahdollisuus säätää korkeutta sekä irroittaa toinen laita. Minkälaisia pinnasänkyjä teillä on?

Yhdet ihanat pellavaiset vauvalakanat meiltä jo löytyy, mutta kokemukseni mukaan lakanoita kannattaa kyllä olla useammat. Pari vauvanpeittoa meiltä muuten taitaa poikien jäljiltä vielä löytyä, ne ovat varmaan ainoa vauvakama mitä on enää tallessa. Ajattelin myös, että pikkuinen vauva voisi tuntea olonsa turvallisemmaksi ja nukkua paremmin unipesässä. Myös kapalointi toimi ainakin aiemmin meidän pojilla hyvin, mutta sellaiseen käy nyt melkein mikä vaan ohut peitto.

Vaunu-asia minulle on melko selvä, sillä olen uskollinen Bugaboo-käyttäjä ja sellaisena aijon pysyä jatkossakin. Tälläkertaa kuitenkin vähän isompipyöräinen Buffalo-malli kiinnostaa eniten – kokomustana tietysti. Meidön talossa ei ole hissiä, joten parvekkeelle täytyy myös keksiä jotkut toiset vaunut tai mahdollisesti joku vähän huonokuntoisempi Buffaloiden runko, johon kopan voi kiinnittää parvepäikkäreiden ajaksi. Emme tuskin tule paljoa autolla liikkumaan, mutta turvakaukalo pitää silti olla. Kätevin ehkä sellainen joka saa myös rattaisiin kiinni ja ehkä sellainen missä olisi pieni kuomu suojana.

Vaatteita ajattelin ostella pääosin kirppiksisltä, heti kun saan tietää vavan sukupuolen. Vaikka tykkään muutenkin sukupuolineutraaleista vaatteista, helpottaa tieto vähän hankitojen tekoa. Muutenkin ajattelin etsiä mahdollisimman paljon käyetettynä tavaraa, nuo vauvakamat kun yleensä ovat käytössä vain hetken ja siksi pysyvät hyväkuntoisina myös seuraaville käyttäjille.

Toivon että vauvan hoitopöytä saadaan sijoitettua kylppäriin, vaikkapa pesukoneen päälle, lähelle vesipistettä. Se minusta kätevin ratkaisu, eikä meidän makkariin muutenkaan pinnasängyn lisäksi taida enää mahtua muuta.

Näiden isompien juttujen lisäksi ostoslistalla on ihan hirveä määrä pientä ja vähän isompaa sälää kynsisaksista kylpyammeeseen. Ihan meinaan hengästyä kun luen tuota allaolevaa listaani.

Rintaleikkaukseni takia ei voi yhtään tietää, että onnistuuko imetys vai ei. Aijon nyt kuitenkin olla optimistinen sen suhteen ja varautua niin, että se tulisi onnistumaan. Vaikka imetys onnistuisi toivon että vauva oppii myös juomaan pullosta, myös tuttia ajotaan tarjota jossain vaiheessa.

– pinnasänky
– liikuteltava sänky tai kehto
– unipesä
– petivaatteita
– peitto
– kapaloliina
– pinnasängyn reunapehmuste

– kantoliina tai reppu
– vaunut
– lämpopussi vaunuihin
– turvakaukalo
– sitteri

– tutti
– tuttiketju
– tuttipullo
– rintapumppu
– nännivoide
– liivinsuojukset
– imetystyyny

– hoitoalusta / hoitopöytä
– harsoja
– hiusharja
– vaippoja
– pyyhe
– kylpyamme
– lämpömittari
– nenäfrida

– tumput
– sukkia
– kietaisubodyja
– housuja
– sukkahousuja
– yöpukuja
– myssyjä
– villavaatteita
– haalari

– leikkimatto / lelukaari
– leluja
– mobile

Puuttuuko listasta vielä mielestänne jotain oleellista? Mitkä tarvikkeet teillä olivat ihan must ja mitkä taas aivan turhia?

Kuvat: lämpöpussi Elodie Details, mobile Ferm Linving, lelukaari Simply Child, sänky Sebra, korisänky Numero 74, vaunut Bugaboo, turvaistuin Britax, sitteri Baby Björn, tuttiketju Raskauskeiju, pinnasängyn pehmuste Numero 74, unipesä Vanilla Copenhagen, lelu Sebra, tutti Naturesutten, villasukat Roerstromsk, imetystyyny NG Baby, myssy Rouheaknits, pyyhe Badcape Baby, tuttipullo Lifefactory, villa-asu Roerstromsk, lelu Kongessloejd, harja Bebe Jou, taitettava amme Stokke.


38 Responses to “MITÄ TAVAROITA VAUVA TARVITSEE”

 1. Helena sanoo:

  Meillä yksi ihan parhaista hankinnoista oli ehdottomasti Stokken tripp trappiin laitettava Newborn set, ilman sitä ei olisi itse saanut syödä yhtäkään lämmintä ateriaa

  • Mintze sanoo:

   Juuri tulin samaa ehdottamaan! Meillä on stokken vauvaistuin paljon useammin käytössä, kuin sitteri.
   Meilläkin on isot lapset monta vuotta vanhempia, ja vauvaa kiinnostaa tosi kovasti, mitä sisarukset ruokapöydässä tekee…

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hmm no pitää sitten vielä harkita tätä kun niin moni kehuu. On kyllä kiva että vauva pääsee samalla tasolle ruokapöytään, mutta ajattelin että voihan sen sitterissäkin siihen pöydälle nostaa 😀 Pitää siis harkita trip trapin ostamista, vaikka ajattelin että tälläkertaa valitaan joku toinen tuoli 🙂

   • Eeva sanoo:

    Tsekkaapa Stokke Steps-tuoli! 🙂

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Ai niin siihenkin saa sellaisen vauvakopan! Se olisikin vähän enemmän meidän näköinen tuoli 🙂

   • Annukka sanoo:

    Meillä taas tuo newborn setti oli aivan turhake. Ensinnäkin se on kovin pieni, ei enää kolmikuinen siihen kunnolla mahtunut, vaan jalat roikkuivat tylsästi yli reunan. Istuin ei liiku ollenkaan, vaan on tukevasti kiinni tuolissa, niin meidän masuvaivainen ei siinä tykännyt olla. Enemmin juurikin sitterissä, missä oli heijaava liike. Toki kaikki vauvat erilaisia ja toiselle sopii toinen, toiselle toinen. Kerroin vaan meidän kokemuksen tästä. Onneksi itse ostin sen käytettynä, ja lähes samalla rahalla myin sitten eteenpäin!

    Ihanaa muuten, että teille tulee vauva! Olen ollut aika satunnainen lukija, silloil tällöin kahlannut uusimmat postaukset läpi, mutta toisaalta ”roikkunut mukana” jo monta vuotta. Nyt on tullut kyllä paljon useammim vierailtua blogissa, vaikken itse odotakaan, ja nuorimmainenkin on jo kohta 3 v! Ihanan rakastuneilta vaikutatte miehesi kanssa ja respect rohkeudesta hypätä elämän vietäväksi <3

 2. Mintze sanoo:

  Mulla on ollut myös kantoliina nyt kolmannen lapsen kanssa paljon enemmän käytössä, kuin ekan ja tokan kanssa. Tokan ollessa vauva, vanhin tarvi 2 1/2 vuotiaana vielä paljon apua ja mun piti nostaa ja kyykkiä paljon. Siinä olis vauva kantoliinassa häirinnyt.

  Nyt kun isot on 5 ja 7, eivät tarvitse enää kuin harvoin apua ja liikkuminen kaupungilla, bussissa jne. on helppoa, kun vauva kulkee kantoliinassa mukana. Mulla on trikooliina, Moby Wrap, voin vaan suositella! Saa myös mustana

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Mulla ei ole minkäänlaista kokemusta kantoliinoista, mutta nyt just joku musta trikoinen kiinnostaa – kiitos siis vinkistä! 🙂

 3. Meillä on ollut Brion pinnasänky jossa pohjaa saa säädettyä ja sen päälle liikuteltava Brio hoitotaso. Suosittelen! Säästää tilaa ja on tosi kätevä! Meidän oman setin laitoin myyntiin kun enää ei tarvetta, näitä löytyy käytettynäkin kohtuuhintaan kun hintatasoa myyntiin laittaessa katsoin.

  Kannattaa miettiä myös iikka tarpeellinen tuo ensisänky tai kehto on, olisiko vaunut kätevämmät ja monikäyttöisemmät? Meillä oli ekalla korisänky ja aika turhake, sillä viihtyi unet paremmin pinniksessä josta näki 🙂

  Myöskään leikkimattoa meillä ei ollut, äp-makuupussin päällä oli kiva makoilla ja tutkia leluja 🙂 pakkausta en oo myöskään ottanut ikinä, mut oon makuupusseja ostanut käytettynä 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Pitää miettiä sellaistakin, meillä on vaan makkarissa niin vähän tilaa että pinnis mahtuu juuri ja juuri meidän sängyn ja seinän väliin, eli silloin tuo hoitotaso ei ehkä valitettavasti toimi.

   Liikuteltavaa sänkyä ajattelin siksi että vauva voi nukkua ympäri asuntoa, esim kummityttöni nukkui vauvana parhaiten siellä missä kaikki muutkin olivat ja pinniksessä viihtyi vain öisin.

   Minäkään en ajatellut mitään erillistä leikkimattoa, vaan paksu peitto tai vaikka lampaantalja käy hyvin 🙂 Kaapon vanha äp-makuupussikin taitaa muuten kellarista löytyä 🙂

 4. Hanna sanoo:

  Meillä on ollut myös Stokken Newborn set, huippuhyvä! Ja niitä löytää käytettynä edullisemmin, itsekin laitan kohta myyntiin. Jälkeenpäin ajateltuna en itse ostaisi sitteriä. Niin vähälle käytölle jäi 🙁

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Pitää tosissaan miettiä tota! Sitteri on ollut molemmilla pojilla meillä kovassa käytössä, mutta tuo kuulostaa kätevältä myös 🙂

 5. Nina sanoo:

  Swaddle up unipussi oli meillä ihan pelastus tosi pitkään. Siinä neiti nukkui unipesässä pinnasängyssä.
  Tulan free to grow kantoreppu myös.
  Buffaloita ei muuten enää tehdä. Vastaava malli taitaa olla Fox. Meillä on buffalot ja just tänään tuli sähköposti että malli on lopetettu.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Jep näin on, onneksi niitä näyttää vielä monilla jälleenmyyjillä olevan varastoissa ja käytettynäkin löytyy 🙂 Vaikka ei ne Foxitkaan hullumilta näytä!

 6. Lotta sanoo:

  Vahva suositus tulan free to grow- repulle! Kuositkin on superihania 🙂

 7. Satuven sanoo:

  Buffaloita ei enää valmisteta, just maaliskuun alusta lanseerattiin niiden tilalle foxit. Kannattaa siis ostaa nopeasti buffalot, jos ne haluat.

  Meillä on 8v, 5v ja 10 kk ja Stokken newborn oli vaan paristi käytössä, koska BB:n sitteri oli niin paljon vauvaystävällisempi. Lisäks meillä on avokeittiö-olkkari, joten näiden välimatka oli pari metriä. Vauvaa ei oo tarvinnu juuri siirrellä, koska isompien sirkus on viihdyttäny vauvaa sillä välin, ku mä olen tehnyt muuta.

  Meillä on kaikki paitsi Buffalot ostettu käytettynä tai saatu kavereilta. Oon säästäny ihan törkeesti rahaa, koska tosiaan kirppiksiltä on tehny ihan hyvä löytöjä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo niitä näytti olevan vielä aika monilla jälleenmyyjillä ja uudenveroisia käytettyjäkin parit tarjottu. Toisaalta noi foxitkin näyttää kokoajan kivemmilta kun silmä vähän tottuu 🙂
   Mä luulen kanssa että vanhasta tottumuksesta otetaan ainakin sitteri, koka se on meill aiemminkin ollut kovassa käytössä ja ite olen kokenut sen käteväksi 🙂

 8. sanni sanoo:

  Ehdottomasti sellainen pinnasänky, joka menee pidemmän aikaa, sillä helposti vauva nukkuu alkuun niin paljon ihan äidin vieressä ja jatkossakin, vaikka alkuyöstä nukkuisi omassa sängyssään, jäädä sitten aamuyöllä viereen.. Meillä sellainen pinnasänky, joka sopii 3 vuotiaaksi asti ja tämän ensimmäisen 7kk aikana käyttöaste ollut aika vähäinen, siihen nähden mitä ensin ajattelin. Sitten kun yöimetys loppuu, niin nukkuu siellä varmasti enemmän, mutta harmittaisi kyllä jos jos vuoden jälkeen jouduttaisiin uusi ostamaan!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos, Näin oinäkin järkeilen, tuo katselemani sänky taitaa mennä jatkupalan kanssa jonnekin 7-vuotiaaksi saakka 🙂 !

 9. Tiina sanoo:

  Unipesää kannattaa harkita tarkkaan, koska pahimmillaan voi aiheuttaa tukehtumisriskin vauvalle. Epätodennäköistä toki, mutta mahdollista.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Sain samasta aiheesta linkin eilen myös blogin fb-siulle, kuulostaa kyllä siltä että pitää vielä miettiä tuota!

 10. Tirlittan sanoo:

  Kannattaa tsekata myös vaavisänky eli vauvan vuokrattava ensisänky. Siinä on pyörät alla, joten sitä olisi helppo myös liikuttaa huoneesta toiseen. 🙂

 11. annu sanoo:

  Nenäfridan tilalle ehdottomasti babyvac! Niiiiin paljon tehokkaampi ja nopsemmin tyhjä nenä 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   ohhoh, eli se kiinnitetään imuriin?? 😀 Kiitos vinkistä, toivottavasti ei ihan noin järeille aseille ole käyttöä 😀

 12. Hanna sanoo:

  Lauantaina kävin Foxeja testaamassa ja tilasin, hyviltä ne vaikuttivat 🙂 Kunhan vaan tulisivat nopeasti 😀 Meillä vaunukoppa-aika on ohi ja koppa jää käyttämättä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hitsi miten vaikea päätös, jotenkin vaikea päästää irti omasta Buffalo-mielikuvasta 😀

 13. Inka sanoo:

  Meillä on molemmilla lapsilla noi Sebra Kili -sängyt. Olivat todella hyvät silloin vauva-aikana, kun laidan sai irrotettua. Näin vauva oli lähellä, mutta silti tottunut omaan sänkyynsä, kun siirtyi vuoden iässä omaan huoneeseen. Ihanan näköiset ovat myös, mukana tuli ihan ok kasausohjeet. Nykyään toinen sänky on jatkettuna, mutta ei meidän pitkä poika siihen mahdu kuin ehkä 5-vuotiaaksi 🙂

  Ainoana miinuksena mainitsen sängyn ”räminän” 😀 Siinä on noi pleksit, joita varsinkin 1-vuotias tykkää aamulla paukuttaa. Ihan kauhea ääni! Tajusin vasta vähän jälkijunassa, että ne voisi onneksi ilmeisesti myös irrottaa 😀 Muutenkin sänky on hintaansa nähden aika kevyehkö, eli helppo siirrellä mutta toisaalta lapset potkivat edelleen unissaan noita päätyjä ja heti kuuluu räminää. Jotenkin heppoinen rakenne, vaikka kestääkin hyvin meidän 110 cm 3,5-vuotiaan. Välillä vaan kapaisin hiljaisempaa umpipuista sänkyä 🙂

 14. emmi sanoo:

  Meilläkin 3 lasta suht samalla ikäerolla ja pienimmälle ei ollut juuri mitään säästössä. Tai oli kasa vauvalakanoita, mut ostin yhdet uudet ja niillä on pärjätty koko tää 6,5kk (kiitos kuivausrummun). Meillä pienempänä oli ehdoton Tulan free to grow reppu (toki vieläkin käytössä), mutta alkuun sai välillä semmosia huutokohtauksia mihin ei auttanut muu kuin kantoreppu ja siihen simahtaa aina muutamassa minuutissa. Meillä tää bebe ei viihtynyt yhtään Stokken new norn kaukalossa, vaikka keskimmäinen sitä rakasti, joten riippuu lapsesta, tää tyyppi haluu olla vaan pystyssä 🙂 Meillä kanssa Buffalot (Hollannista tilattu) ollaan tykätty ja matkarattaina Quinny zapp xtra 2, kun niissäkin saa istuimen käännettyä työntäjään päin ja oikeestaan ne on jokapäiväisessä käytössä autoillessa Maxicosin kaukalon kanssa travelsysteminä. Isompia en kuljettanut ikinä kaukalossa kuin vain autossa, mut tää kolmonen on vähän liiaksikin ollut kun on vaan niin kätevää ettei tartte toista herätellä siirtymätilanteissa. Unipesä oli must ekat 3kk, alkuun käytettiin myös swaddle up kapalopussia ja tykättiin kovasti. Vaatteet livekirppareilta (esim. Nella ja nuttu), fb kirppiksiltä ja aleista 🙂

 15. hilu sanoo:

  Moikka!
  Muokkasin suoraan sun listasta meidän viidellä vauvalla käytössä olleet kamat, ole hyvä! 🙂

  – liikuteltava sänky päiväunille, yöt vauva nukkuu vieressä (ihan hyvin tämän voi korvata vaunuilla, meillä oli suvun vanha rottinkisänky)
  – petivaatteita
  – peitto

  – kantoreppu
  – vaunut
  – lämpopussi vaunuihin
  – turvakaukalo + lämpöpussi + telakka autoon

  – tutti
  – tuttiketju
  – rintapumppu
  – liivinsuojukset

  – harsoja
  – hiusharja
  – vaippoja
  – pyyhe
  – nenäfrida EI VAAN BABYVAC. Nopea ja helppo käyttää toisinkuin frida

  – tumput
  – sukkia
  – kietaisubodyja
  – housuja
  – sukkahousuja
  – myssyjä
  – villavaatteita
  – haalari

  – leikkimatto / lelukaari
  – leluja

  Meillä turhia ovat olleet esim. hoitopöytä ja amme. Vauvat on hoidettu sylissä/sohvalla/sängyllä ja pesty suihkussa sylissä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka ja Häääh, miten voi olla babyvac nopeampi ja helpompi käyttää kun nenäfrida. Fridalla saa imaistua rään yhdellä imauksella ja sen voi tehdä vaikka kesken vaipanvaihdon. Babyvacia varten täytyy siis kaivaa imuri esiin, laittaa se seinään, irroittaa suutin ja kiinnittää babyvac. Sitä ei siis voi tehdä kesken kaiken vaipanvaihdon, ellei toinen sillä aikaa vahdi vauvaa kun toinen hakee imuria.
   En kyllä ole sitä testannut, mutta ihan näillä myyntipuheilla en vielä ostaisi 😀 mutta jos joskus tuntuu että tarvitaan järeämpiä aseita niin hyvä tietää että tällainenkin on olemassa.
   On kyllä tosi kiintoisaa nähdä miten eri tarvikkeita toiset kokee tarpeelliseksi ja toiset taas ei 🙂

 16. hilu sanoo:

  Niin, se on ennemminkin vauvan kannalta helpompi ja nopeampi toimenpide tuo babyvacin käyttö. Ja sen ansiosta tietysti käyttäjällekin. 🙂 Aiemmin, kun käytettiin muita niistäjiä, vauva itki ja pyöritti päätä ja koko homma oli epätoivoista ja aika tuloksetonta. Babyvacilla imu on tarpeeksi voimakas eikä mitään tarvitse työntää nenään sisälle. Nykyään vauvaa vain naurattaa tuo niistäminen.
  Laite on toki suhteellisen arvokas, eikä sitä tietenkään kannata hankkia jos ilmankin pärjää.

 17. hilu sanoo:

  Lisään vielä, että meille tätä suositeltiin sairaalassa kun vauva oli osastohoidossa rs -viruksen takia. Siellä käytettiin samanlaista imulaitetta, ja pärjäsimmekin sitten hyvin kotona babyvacin kanssa. Osastoreissulta oltaisiin säästytty jos olisimme tienneet babyvacista aiemmin.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo pakko kyllä uskoa näillä puheilla! 🙂 Hyvä siis tietää tuollaisenkin olemassaolosta jos tarve tulee 🙂

 18. Livia sanoo:

  Ylläoleviin kommenteihin: Frida on kyllä periaattessa ihan kätsy peli, mutta meillä ei ainakaan vauva tykännyt, joten siitä tuli itkua ja pelkoa, babyvac olis voinu omma atraumaattisempi meidän naperolle.
  Mikäki on ”pullovauva”, niin suosittelen ehdottomasti korvikejauheiden käyttöä. Aukinaiset korvikepurkit oli mielestäni rasittavia, ja en halunnut lämmittää pääsääntöisesti mikrossa vauvelin ateriaa. Korvikejauhoille voi keittää keittimeen valmiiks veden, ja säilyy muutaman tunnin ja pysyy sopivan lämpöisenä. Tupperwarella on sellaisia kippoja, johon voi valmiiks annostella aina sopivan määrän, ja helppo käyttää esim kaupungilla. Nuo jauheet oli kyllä meille pelastus, kuten varmaan lukeekin tosta
  Ja tohon sänkyjuttuun; meillä jäi asentamatta sellanen katossa roikkuva kehto kokonaan, joten ainakin meille oli turhake. Saatiin kaverilta lainaan sellanen ihana pyörillä oleva vanha rottinkisänky, joka oli ihan paras ja helposti liikku. Siinäpä vauveli koisi siihen ssti ku osas nousta, joten pinnasänky tuli kuvioihin vasta myöhemmin (se oli sellanen retropallonen ).
  Tsemppiä odotukseen!

 19. Adelinde sanoo:

  Thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.

 20. E&e sanoo:

  Moro
  Tarpeellisena pidän pinnasänkyä, minkä saa oman sängyn viereen ja patjat samalle tasolle eli yhden laidan saa irti ja pohjaa säädettyä. Oma 2,5v nukkuu edelleen pinnasängyssä ja pysyy siellä varmaan 4v asti unipussissaan, kun ei muusta tiedä. Eli ikean perus pinnis 99€ toiminut hyvin.
  Hoitopöytänä toimi paksu hoitoalusta, minkä oli lattialla tai sohvalla ja sen pystyi piilottamaan johonkin koloon, vaikka sohvan alle ja siirtää milloin mihinkin.
  Se perus babybjörn sitteri olisi ollut toimiva, mutta jäi hankkimatta.
  Vaunuissa bogaboo cameleonit on pienet, kevyet, näppärät. Kun kulkee isot renkaat edellä, ei ole koskaan jouduttu pulaan vaikka millaista keliä on pukannut.
  Ja joku kantohärpätin on hyvä. Osta joku, millä pärjää vauva- ja taaperoajan.
  Ja osta käytettynä. Harmittaa, kun itse hankki kaiken uutena. Porukka myy niin hyväkuntoista tavaraa ja hinta on Ok.

Kommentoi