TAVOITE TÄLLE VUODELLE JA KURKISTUS KYLPPÄRIIN

10/01/2018

En muista vuosikausiin tehneeni mitään uuden vuoden lupauksia, enkä tee nytkään, mutta tänä vuonna asetin itselleni tavoitteeksi siirtyä ihan kokonaan ja täysin pelkästän luonnonkosmetikkan käyttäjäksi. Sanotaanko että viimeisen vuoden, ehkä jopa parin, aikana etenkin käyttämäni ihonhoitotuotteet ovat olleet suurimmaksi osaksi jo luonnonkosmetiikkaa, mutta sitten taas vaikkapa hiustuotteiden ja meikkien osalta tilanne on ollut ihan päinvastainen.

Viime vuoden aikana suosikkituotteikseni ovat nousseet Absolutionin, Patykan sekä Weledan tuotteet. Myöskään Madaran, Pain tai Mia Höydön tuotteista minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Vuoden lopussa sain testattavaksi myös uuden kotimaisen Olivia Kleinin tuotteita. Kaikki sarjan tuotteet eivät siitä ihan vakuuttaneet, mutta merkin Dry Deosta tuli heti suosikkini. Jauhemainen deodorantti toimii loistavasti nimittäin myös kuivashampoona.

Sitten kun kurkkaa suihkun puolelle niin luonnonmukaisia suihkusaippuoita ja geelejä kyllä löytyy, mutta sitten taas shampoo ja hoitoainemaailman kanssa olen ihan hukassa. Meikkipussi myös ammottaa luonnollisten tuotteiden osalta tyhjyyttään, muutamaa saatua huulirasvaa lukuunottamatta.

Koska tiedän että siellä teissä lukijoissa on paljon valveutuneita tyyppejä ja luonnonkosmetiikan käyttäjiä, pyydänkin teitä kertomaan suosikkituotteenne ja suosittelunne etenkin seuraavista:

– paras pidentävä ja tuuheuttava ripsiväri
– hoitava shampoo ja hoitoaine
– jokin hiuksia tuuheuttava tuote
– jokin hiuksia silottava tuote
– hiuslakka
– paras meikkipohja
– paras kulmakynä
– tehokas deodorantti
– kevyesti ihoa päivettävä tuote / itsesuskettava (onko sellaisia?)
– kynsilakat?

Kuvissa näkyy myös meidän uutta kylppäriä. Se onkin itseasiassa kaikista huoneistamme ainut, jossa on tällä hetkellä enää vain yksi pahvilaatikko. Tosin ”kylppäri” tekstillä varustettuja laatikoita saattaa vielä lojua jossain täällä muualla. Kylpyhuoneemme on ihanan tilava ja niin ihanan lämmin verrattuna vanhaan kotiin, jossa ei ollut lainkaan lattialämmitystä. Vielä tämäkin on vähän keskeneräinen, peilikaapista puuttuu vielä toinen ovi emmekä ole löytäneet vielä sopivia pyyhekoukkuja, mutta pikkuhiljaa!


12 Responses to “TAVOITE TÄLLE VUODELLE JA KURKISTUS KYLPPÄRIIN”

 1. Tia sanoo:

  Tämä on ehdottomasti paras shampoo: https://www.ruohonjuuri.fi/kauneus/hiukset/shampoot-ja-hoitoaineet/shampoo-vahvistava-blue-lagoon-orgsho-4744183011922 Ja saman sarjan hoitoainekin on pätevä 🙂

 2. Mirja sanoo:

  Laveran Rose deorantti on ollut hyvä ja toimiva. Löysin tämän kun kristalli-deorantista sain näppyjä.

 3. Annia sanoo:

  John masters organics shampoot ja hoitoaineet, jätettävät ym, ovat ylivoimaisesti parhaita eko hiustentuotteita!! Olen nyt vuoden käyttänyt enkä vaihda!!

 4. Mari sanoo:

  Estelle & Thild ripsivärit ovat saaneet kovasti hypeä, niin luonnonkosmen kuin synteettisten meikkien maailmassa! Suosittelen tsekkaamaan kyseisen merkin maskarat.

  Meikkipohjana Everyday Minerals on palvellu minua jo vuosia. Heillä on loistava sävyvalikoima, laadukkaat tuotteet sekä siveltimet ja freesi brändi.

  Hiuksia silottamaan arganölljy!

 5. Henna sanoo:

  The Natural deodorant companyn voidemaiset dödöt. Ei ärsytä ihoa, eikä petä!

 6. ella sanoo:

  paras itseruskettava on porkkanaöljy! luontaistuotekaupoista saa tai netistä tilaamalla vielä halvemmalla. paras deodorantti on madaran, jos yrttisestä tuoksusta tykkää niinku minä.

 7. pioni sanoo:

  Parhaita meikkisarjoja kokonaisuutena on Zuii ja Kjaer Weis! Niiden kaikki tuotteet on ihania ja laadukkaita, pesee ”normikosmetiikan” mennen tullen 😉 Monelta edulliselta sarjaltakin, kuten benecos tai lavera, löytyy kyllä hintalappuaan paljon parempia tuotteita (esim. benocosin kajaali)! Hoitoaineista toimii ihan perus kaupoistakin saatava Santen Brilliant Care ja shampoista niin ikään marketeista löytyvä Urtekramin ruusushampoo. Tukkaan saa muotoiltavuutta Less is Moren mascobado-geelillä (toimii myös lämpösuojana) ja heidän kaikki muutkin tuotteet on huippuja. Kulmakynän sijaan valitsisin Lily Lolon siveltimellä levitettävän kulmavärin. Nykyään luonnonkosmetiikan meikkejä on jo niin paljon ja niin hyviä, että toi siirtymä on varmasti helpompi, kuin uskotkaan 🙂

 8. MariaKoo sanoo:

  Avokadoöljy! Ei nyt varsinaisesti sellainen aine, mitä kyselit, mutta mun ihonhoidon ykköstuote. Ostin alunperin silmänympärysvoiteeksi, mutta puolivahingossa kokeilin kerran koko naamaan ja se oli siinä. Öljy imeytyy ihanasti ja äitini sanoin ”saa posket aivan rusottamaan”. En käytä arkena mitään muita voiteita. Ja toimii myös älyttömän hyvin pakkaskuiviin käsiin. Jos pitäisi yksi tuote maailmassa valita, se olisi tämä :D! Näitä on useampaa sarjaa, edullisin oli jotain 8€ ja kalliimmatkin reilusti alle 20€. Ja on vieläpä riittoisa.

 9. Jaimsey sanoo:

  Bloggasin juuri aiheesta ja suosittelisinkin ainakin avrilin tuuheuttavaa ripsaria,john mastersin hiuksiin jätettäviä tuotteita ja shmidt’sin dödöjä http://www.elamaalehtolassa.blogspot.fi

 10. noa sanoo:

  Schmidt’s deodorantti on ollut paras koskaan käyttämäni deodorantti, mikä yllätti itseni suuresti. Tuote pitää hajut ja kosteuden hyvin poissa, minkä takia myös vaatteiden pesuväliä on pystynyt pidentämään. Normaali versio aiheutti niin pahaa ihoärsytystä, että käyttö oli pakko lopettaa, mikä on harmi kalliimman hinnan takia. Sensitive-versio sen sijaan on toiminut loistavasti. Tuote vaikuttaa myös melko riittoisalta, joten korkea hinta ei tunnu niin palhalta. Jossain vaiheessa suunnitelmissa on kokeilla myös paljon kehuttua The Ohm Collectionia.

  Shampoista suosittelen kokeilemaan palasampoota esim. Flowlta. Aloittaessa käytön voi mennä aikaa, että hiukset tottuvat, mutta ainakin itselleni alku oli vaivan arvoinen. En enää vaihtaisi nestemäisiin shampoisiin, sillä pakkausmateriaaleja on paljon vähemmän ja pahvi helposti kierrätettävää. Lisäksi palaa on helppo kuljettaa mukana.

Kommentoi