STYLE YOUR SOFA

19/12/2017

Kaupallinen yhteistyö Ellos

Yllätin itsenikin ja tein toissa keväänä villin ratkaisun – ostin vihreän sohvan. Siis v i h r e ä n. Toki siihen saa vaihdettua myös halutessaan päälliset, mutta paljon edullisempaa ja mielestäni myös hauskempaa on stailata sohvaa aina välillä ihan vain erityylisillä ja värisillä tyynyillä ja muilla tekstiileillä. Vihreä sohva onkin tuonut kivasti väriä muuten hyvin vaaleaan huoneeseen, mutta juuri tekstiileillä siitäkin saa halutessaan hyvinkin harmonisen kokonaisuuden.

Olkkarin tunnelma muuttuu kumman paljon kun muutamaan tyynyyn vaihtaa päälliset, heittää sohvalle uuden viltin tai muuttaa sohvapöydän paikkaa. Ihan uutta ilmettä saa myös vaikkapa sänkykatoksella, joka sopii mielestäni myös tosi ihanasti sohvan päälle. Sen alle on ihana rauhoittua lukemaan ja nyt joulun aikaan ripustaa vielä jouluvalot sisälle lisää tunnelmaa luomaan.

Rakkauteni pellavaisiin tekstiileihin jatkuu edelleen. Muutaman vuoden olen nukkunut vain ja ainostaan pellavalakanoissa, mutta huomannut villityksen levinneen myös kodin muihin tekstiileihin. Ellokselta löytyykin paljon todella ihania täyspellavaisia tuotteissa, monessa eri hintaluokassa.

Tykästyin todella paljon noihin Candice-tyynynpäälisiin, joita saa monessa eri värissä. Meiltä löytyy niin khakinvihreä että kitinharmaa päällinen. Kauniina yksityiskohtana näissä tyynyissä on alla olevat solmittavat nauhat. Pellavaa ei mielestäni tarvitse silittää, vaan se näyttää ihanan rennolta ja eläväiseltä vähän ryppyisenä.

Minimalistisen ja skandinaavisen tyylin rinnalle olen huomannut pikkuhiljaa haalineeni myös vähän boheemimpaa tyyliä. Tässä raikkaan vaaleassa hapsullisessa ja BCI-puuvillasta valmistetusta Noma-tyynyssä yhdistyy mielestäni kauniisti molemmat tyylit. Tämä tyyny onkin nykyään yksi suosikkitavaroistani kotona.

Sohvalla kuuluu etenkin näin talvella olla tottakai myös viltti. Kesällä tämän voi heittää vaikka myös sängylle päiväpeitoksi tai muuten vaan antamaan uutta ilmettä sohvalle, tai suojaamaan lapsi -tai eläinperheessä sitä. Meidän viltti on pellavainen Hannelin-torkkupeitto. Peittoa saa myös todella monessa eri värissä. Siinä on kauniin eläväinen pinta sekä lyhyet hapsut päissä. Samaa sarjaa sohvalta löytyy myös samassa beigessä sävyssä oleva Hannelin-pellavatyyny, johon on tehty sama rypytyskäsittely kun peittoonkin. 

Tiedän ettei nyt joulukuussa vielä saa puhua lähestyvässä keväässä, mutta on se myönnttävä että tulevien muuttosuunnitelmien ja pikkuhiljaa lisääntyvän valon ansiosta sisustustaminwn kiinnostaa taas enemmän. Uuden vuoden vaihteen jälkeen on ihana alkaa keventää kotia tuoda sinne lisää raikkautta pienillä muutoksilla.

Elloksen runsaasta valikomasta löytyykin lukemattomien erilaisten sohvatyynyjen ja tyynynpäälisten, vilttien, sohvapöytien, mattojen, julisteiden ja muiden olohuoneen koristeiden lisäksi paljon todella kivoja sohvia. Muutenkin Elloksen nettikauppa on tosi helppokäyttöinen ja selkeä. Vaikka eri tuotteita on runsaat määrät, löytyy rajaamalla kategoriat juuri ne tuotteet mitä oli etsimässä. Myös saman tyylisten tuotteiden ehdottaminen on mielestäni mahtava keksintö, olen löytänyt sitä kautta erimerkiksi juurikin tuon lempparini Noma-tyynyn, jollaista en olisi osannut muuten etsiä.

Minkäslaisia sisustushaaveita tai suunnitelmia teillä on alkuvuodeksi? Kaipaako sohva muutosta? Entäs mitä tykkäätte, toimiiko mielestäni tuo sänkykatos myös sohvan päällä?


10 Responses to “STYLE YOUR SOFA”

 1. Bikke sanoo:

  Mulla on tuolla odottamassa kesää tuollainen verhokatos… Kovin seesteiseltä näyttää olkkari..Ellokselta löytyy niiiiin paljon kaikkea ihanaa..

 2. Elina sanoo:

  Sääli, ettei tämä ollutkaan päivän joulukalenteriarvonta. Tuo Noma-tyyny a pari pellavaista päällistä meni siis tilaukseen 😀

 3. MUMMO sanoo:

  moi mummon mielestä ei sovi sohvan päälle tollainen verho katos ;),tekee jotenkin hassun näköisen ,,eli kun ulkoterassi ja kuisti sinne se sopii ,mutta ei minun mielesta sovi olohuoneseen .pellava on aivaan ihana materiaali ja niin kaunis ,tv mummo

 4. AnnikaH sanoo:

  Moikka. Mistä tuo ihana matto? Olen pitkään yrittänyt metsästää samanlaista..

 5. Virpi sanoo:

  Vau! En ole tieenytkään, että ellokselta saa tuollaisia ihanuuksia. Kiitos vinkistä!

 6. Murumurmeli sanoo:

  Näyttääpi viihtyisältä!

 7. Sara sanoo:

  Kauniin värinen sohva ja kauniita tekstiilejä! Katos sohvan päällä on vähän hassunkin näköinen äkkiseltään, mutta kiva. Itse ihailen sisustuksessa kaikkea mikä tekee huoneista ja asunnoista persoonallisia ja massasta poikkeavia! 🙂 Itselläni on tulevalle vuodelle suunnitteilla koko asunnon sisustaminen, kun lähes koko 26-vuotisen elämän varrelta koottu irtaimisto ja omaisuus päätyi sisäilmaongelmaisesta vuokra-asunnosta kaatopaikalle. Nyt alan keräilemään taas pikkuhiljaa kaikkea omannäköistä, mutta edesmenneen valkoisen sohvan tilalle olen alkanut haaveilemaan viininpunaista, mahdollisesti samettipintaista sohvaa. 🙂

 8. Martta sanoo:

  Meillä on kotona tämä sama sohva tummalla villapäälisellä. Kaipaisin piristystä, ja haluaisin vaihtaa päälliset, mutta Ikealta ei ainakaan tällä hetkellä löydy valmiina kivoja värejä ja matskuja… Mistä olette saaneet noin ihanan väriset pääliset ? Entä oletteko vaihtaneet sohvan jalat? Sain tästä lisää intoa muuttaa sohvan ulkonäköä!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Villapäällinen kuulostaa ihanalta! Meidän vihreä päällinen on Ikeasta, luulen että tuota väriä on edelleen myynnissä. Olen tykännyt tosta paljon vaikka vihreä väri onkin aika erikoinen valinta itselleni. Nyt kylläkin haaveilen jostain vaaleammasta pellavaisesta vaihtopäällisestä 🙂 Jalat on myös Ikeasta 🙂

Kommentoi