KAMALA KYNSITAPATURMA

20/12/2016

VAROITUS! ALLA OLEVAT KUVAT EIVÄT EHKÄ SOVI HERKIMPIEN SILMILLE!
Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

Ensiksi pahoittelut ainakin herkempiä järkyttävistä kuvista. Mietin pitkään, että laitanko nämä tänne vai en, sillä en itsekään kestä tuollaisia katsoa. Sitten ajattelin, että jos olisin itse joskus samanlaisen kuvan nähnyt, en ehkä olisi ikinä ottanut rakennekynsiä, enkä olisi nyt tässä tilanteessa. Nimittäin yhtä kynttä köyhempänä ja yllättävän kovissa kivuissa.

Kävin viime viikolla laitattamassa kolmannen kerran akryllikynnet. Tällä kertaa otin vielä vähän pidemmät kun yleensä, Rihannan kuva mallina. Liimahan näissä on niin hyvää, ettei kynsiä saa irti kun hiomalla tai kynsitudiossa voimakkaassa asetonissa liottamalla.

Olen kyllä kuullut rakennekynsitapaturmista. Vaikkapa kaatuessa, jos kynsi taittuu, myös oma kynsi lähtee siinä mukana. Ajattelin tämän olevan kuitenkin todella harvinaista, eikä ainakaan tapahtuvan omalle kohdalle. Kunnes sitten tuossa muutama aamu sitten ihan normaalisti housuja pukiessa käsi jotenkin lipsahti ja tiesin heti katsomatta että mitä oli tapahtunut.

Inhottavaa tästä teki sen, että kynsi ei lähtenyt kokonaan irti. Se repesi juuresta saakka ja tuli osittain sormesta läpi ja jäi sojottamaan sivulle.

Olen todella herkkä kaikelle tälläiselle ja menin jonkinlaiseen pieneen shokkitilaan. Soitin ensin tehveyskeskukseen, josta ei vastattu. Sitten äidilleni. Kun äiti vastasi, purskahdin itkuun. Tiesin että kynsi pitää ottaa kokonaan pois.

En edes tiedä miksi menin yksityisen lääkärin sijaan teveyskesksukeen, mutta se oli virhe. Siellä nimittäin oltiin sitä mieltä ettei kynttä kannata ottakkaan pois, sillä myös puuduttaminen sattuu. Hoitaja yritti painaa sormen läpi tullutta kynttä takaisin paikoilleen ja vasta usean pyynnön jälkeen suostui konsultoimaan lääkäriä. Mutta lääkäri ei edes tullut katsomaan minua, vaan neuvoi minua menemään kynsistudioon ja pyytämään siellä liottamaan kynnen pois. Siis asetonia avohaavalle!?!

Siinä vaiheessa kun hoitaja oli vaan että, jaaa, no jos et mene kysnistudioon niin voin antaa sulle tämmöistä laastaria mukaan, lähdin siltä istumalta ovet paukkuen huoneesta pois. En muista mitä sanoin mennessäni, mutta tuskin mitään kovin kaunista.

Marssin vieressä olevalle yksityiselle lääkäriasemalle ja vaikka vapaita aikoja ei ollut, pääsin muutamassa minutissa sairaanhoitajan arvion kautta lääkärille ja seuraavaksi oltiinkin jo toimenpidehuoneessa sormea puuduttamassa. Lääkäri oli aivan yhtä ihmeissään terveyskesksuken toiminnasta kun minäkin.

Sormen puuduttaminen tuntui ikävältä, mutta jo ensimmäisen pistoksen jälkeen olin vain tyytyväinen että homma saataisiin pian tehtyä. Hoitaja pyyhki kyyneleitäni samalla kun lääkäri napsaisi kynnen pois tunnottomasta sormesta. Se kävi muutamassa sekunnissa.

Nyt minulla on siis pikkusormen kynnen tilalla todella kipeä verinen liha, jonka paranemissa kestää vielä päiviä. Uusi kynsi kasvaa siihen pikkuhiljaa kuukausien mittaan, mutta sormi ja uusi kynsi jää todennäköisesti aina vähän rumaksi.

Kynnen lähteminen noin brutaalisti tuntuu tosi pahalta ja kipu on noin pieneksi jutuksi yllättävän suuri. Syön edelleen buranaa ja panadolia sekaisin ja silti sormeen sattuu. Hirveintä on vaihtaa itse tuo side. Meinasin tänään pyörtyä, kun teki niin pahaa.

En ole varma mitä teen jäljellä olevien kynsien kanssa, taidan viilata ne lyhyiksi elleen ottaa kokonaan pois. Se on aivan varmaa, etten enää koskaan ota rakennekynsiä. Sen verran traumaattinen kokemus tämä on ollut. Enkä kyllä suosittele kenelleekään muullekkaan.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

25 Responses to “KAMALA KYNSITAPATURMA”

 1. Fs-mamman sanoo:

  Oi ei! Ja tsemppiä Minttu <3

  Suosittelen että menet kynsistudioon ja näytät mitä on tapahtunut. Samalla pyydät joko poistoa tai lyhyempää mallia. Uskon että auttavat, ja jos todella asiakas on tärkeä niin tekevät sen jopa maksutta (lyhyemmäksi fiilaamisen)

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Koko sormi oli niin kipeä, etten halunnut kenenkään koskevan koko käteen, viilasin kuitenkin muut kynnet itse ihan lyhyiksi 🙂

 2. Hanna sanoo:

  No voihan, tosi kurja tapaturma. Minä kyllä suosittelen antamaan myös palautetta (noiden kuvien kera) terveysasemalle, jos vaan jaksat. Aikamoisen huonoa hoitoa sait. Tsemppiä ja pikaiset paranemiset sormelle!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo pitää ehdottomasti antaa! Kiitos, nyt reilun viikon jälkeen ollaan jo selvästi paremmalla puolella! 🙂

 3. mennika sanoo:

  Au, au, au! Sympatiat on sun puolella ja ihmetyttää toi terveyskeskuslääkäri! Onneksi sait asian kuitenkin hoidettua 🙂 Mulla kävi aiemmin syksyllä niin, että unissani minä tai poikaystäväni puri mua peukaloon (kyllä :D). Siis oikeasti kovaa. Niin kovaa, että söin monta päivää sen jälkeen särkylääkkeitä ja kynsikin siinä otti vauriota. Pahin vaurio oli kuitenkin tapahtunut vielä näkymättömissä olevan kynnen kohdalla, kynnen kasvaessa se tuli ulos halkeilevana ja repaleisena, ja kynsi oli tosi ruman ja vähän ällöttävänkin näköinen. Se ei kuitenkaan ollut kipeä tai mitään, joten annoin asian olla enkä missään vaiheessa edes yrittänyt repiä kynttä, kun se oli muutamasta kohdasta kiinni vielä. Nyt mulla on siinä uusi kynsi, mutta rumahan se on kuin mikä. Uskon ja toivon, että muutaman kuukauden päästä se näyttää paremmalta. En ole mitenkään erityisen tarkka, mutta se on kuitenkin koko ajan näkyvissä ja inhottaa jos se jää tuollaiseksi. Tämän tarinointini turvin maltillista ja onnekasta uuden kynnen kasvatusta sulle!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ahah siis voi ei, apua! Nää on uskomattoman kivuloiaita, vaikka kyse on ”vain” pikkuisesta sormesta tai kynnestä.
   Saa nähdä millainen uusi kynsi tulee tai millaiseksi jää, pääasia että kasvaisi mahd nopeasti, tuo alue ilman kynttä on niin arka ja herkkä. Sullekkin vielä paranemista kynteen, näissä voi kestää!

 4. Darzan sanoo:

  Ehkä siihen otsikon alle kannattaisi laittaa joku varoitus, että karuja kuvia tulossa. Mä olisin arvostanut sitä todella paljon.

  Tosi paljon tsemppiä kipuihin ja laita ihmeessä valitusta terveyskeskuksesta, kamalaa.

 5. lilianna sanoo:

  Hei, mulla on käynyt noin. Siitä on yli kymmenen vuotta aikaa, kun otin rakennekynnet ja ehdin yhdessä huollossa käymään, ennen kuin etusormen kynsi lähti aika lailla yhtä pahasti kuin sinulla. Muistan kuinka paljon se sattui! Itse en irroittanut kynttä vaan laitoin siihen päälle laastaria ja odotin, että kynsi alkaa kasvaa. Ja kasvoihan se sieltä, ihan kohtuu nopeastikin, mutta ehdin toki olla siinä laastari sormessa useamman viikon. En ole tuon kokemuksen jälkeen edes harkinnut rakennekynsiä. Tsemppiä sinne!!!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Jooo hyiii ihan kamalaa. Itse en olisi mitekään voinut olla tuon kynnen kanssa, se oli niin vinossa ja äääääh. Onneksi nyt jo parempi! 🙂

 6. NM sanoo:

  Snapchatissa kyllä sanoit, että kynsi repeytyi siksi, koska huoltomies oli tulossa ja sen johdosta _tempaisit_ housut jalkaan voimalla. Ei se silloin ole ”normaalisti housuja pukiessa”. Pisti vain silmään, että olet tässä nyt muuttanut tarinaasi. Joka tapauksessa tosi ikävä juttu ja toivottavasti paranee mahdollisimman pian. :/ Tsemp!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Oli ihan pakko tarkistaa ko. snäpistä, sanon siinä että vetäisin nopeasti paniikissa housut jalkaan – eli aivan perus joka-aamuinen tyyli 🙂

 7. Riina sanoo:

  Oma kynsi paras kynsi! Kandee käydä studiolla neuvottelemassa muiden kynsien kohtalo ja miettiä valituksen tekemistä tervariin, joskin heidän toimintatapansa saattoi johtua siitä, että kyseessä vapaaehtoisesta kauneudenhoidosta aiheutuneen ongelman korjaaminen – johonkin on vedettävä raja, minkä asioiden hoitamisen voi katsoa kuulua julkisen terveydenhuollon piiriin. Ongelmalliselta tuntuu sekin, ettei kynsistudioilla ole näissä kuvioissa mitään vastuita. Kun näitä tapauksia tulee, ehkä vastuukuviotkin selkiävät….Hyvä, että kirjoitit sinulle tapahtuneista avoimesti! Toiv. sormi paranee pian!

  • Eerika sanoo:

   Mutta vaikka onkin ottanun rakennekynnet j tapaturma selkeästi sen takia onkin tapahtunut.. niin kyllähän terveyskeskuksen hoitajan täytyy osata hoitaa tuollainenkin tapaturma. Tässäkohtaa he ei ilmeisesti vain ole käsittäneet mistä on kyse. Yhtälaillahan terveyslaitoksissa hoidetaan näitä, kun ripset on huonosti laitettu, ja liimaa saattaa olla silmässä. On silmälääkärin heiniä hoitaa homma loppuun, ei enää ripsiasentajan.

   Tässäkään kohtaa ei enää tapaturman sattuessa kynsistudio olisi voinut tehdä mitään,vaan ilman muuta lääkäri ja hoitaja. Vaikka omaehtoisesti itseä on kaunistettu. Ihan yhtälailla oma kynsikin saattaa töissä revetä tai irrota pahasti, nekin täytyy lääkärin hoitaa. Ihme ajattelutapa. Näyttää pieneltä, mutta itselle ainakin olisi niin kivulias juttu, että en itse kotona tuollaiselle oystyisi tehdä mitään.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos, paljon parempi jo! Ja tosiaan eihän se kynsistudion vika ole jos tapaturma sattuu – itehän tiesin myös riskit. Sama kun jos multa vaikka irtoisi päänahka törmätessäni johonkin, niin enhän minä kampaajalle mene vaan lääkäriin.

 8. Anna sanoo:

  Itsellä geelirakennekynnet ja puhuin sulle tapahtuneesta kynsien tekijäni kanssa huollon aikana ja hän sanoi että just noin voi käydä
  akryylikynsien kanssa. Akryyli on hänen mukaansa
  vanhentunut materiaali ja sitä ei ajanmukaiset kynsipaikat edes käytä enää koska geeli on paljon turvallisempi ja nykyaikaisempi kynsimateriaali. Itsellä ei tietämystä asiasta joten siksi ihmettelin miten voi noin pahasti käydä. Mullakin geelikynnet joskus harvoin katkeaa mutta geeli ei ole niin kovaa eikä vie omaa kynttä katketessa

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Aika jännä, koska akryllikynsiä tehdään kyllä ihan lähes kaikkialla edelleen! Itse valitsin ne geelien sijasta juurikin sen takia, että ne ovat kestävämmät. No, enpä ota enää. Geelikynsiäkin tuskin, koska olen kyllä kuullut että niidenkin kanssa voi käydä sama. On kyllä varmasti paljon paljon harvinaisempaa!

 9. Annu sanoo:

  YÖK YÖK YÖK!!!!!
  EN IKINÄ KOSKAAN MILLOINKAAN OTA TUOMMOSIA LISÄKKEITÄ….YÖÖÖÖÖK.
  Kauhuleffoissakin aina kauheimpia on ne kynsien irtoamis kohtaukset…mutta enpä arvannut että näin voi käydä ihan tosissaan ja että lähtee koko helahoito!

  Pikaista paranemista!!!!!

 10. Eevi sanoo:

  omalla kohdalla myös kokemus sormenkynnen totaalisesta irtoamisesta. Tämä tapahtui rullaluistimilla kaatumalla ja tökkäämällä kynnen alastulon yhteydessä maahan. Jäi samalla tavalla osittain roikkumaan ja terveyskeskuksessa se puudutettiin ja nypättiin pois. Kipeähän se oli ja sidosten vaihtaminen inhotti, mutta lohdutuksena sulle, niin ainakin mulla sormeen kasvoi aivan samanlainen kynsi tilalle, kuin mikä siitä oli irronnut. Niin, että eiköhän se siitä palaudu ennalleen ajan kanssa. tsemppiä!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ai ai ai ai ai ai ai aiiiiiii D: !!
   Kiitos, haava on jo parempi eikä tarvits enää sidettä, nyt vain odottelen että uusi kynsi kasvaisi. Kiva kuulla että sulla parani hyvin! 🙂

 11. Rinsseli sanoo:

  Moikka, kasvoiko kynsi takaisin sinulle normaaliksi?

 12. Katriina sanoo:

  Minulta on revennyt kynsi ihan samalla tavalla, mutta ihan ilman minkäänlaista rakennekynttä. Kipeähän tuo oli, mutta normi kynsi kasvoi tilalle.

 13. Hilda sanoo:

  Moi, kui kauan kynnen paraneminen kesti ? Mul tapahtui ihan samanäköinen tapahturma 🥹

  • Minttu Storgårds sanoo:

   Moi! Voi hitsit, se on kyllä inhottavaa! En muista ihan tarkkaan kuinka kauan sormi oli ilman kynttä kipeänä ja siinä piti pitää laastaria – ehkä pari viikkoa. Uuden kynnen kasvamisessa kokonaan vanhaan mittaansa kesti noin 3kk. Mitään pysyvää jälkeä yms ei jäänyt. Pikaista paranemista!

Kommentoi